Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 15-Oct-2008 11:23 Email | Share | Bookmark
1 Syawal 1429H

still sleepy eh b?
forced to pose
baby wanna go out raya
suka ati nk lepak d mana². anak sapa neh?
anak mommy lah
baby wif abg deh
me n my lil gurl
smpn duit raya dlm coin box
muka sedey. y lar b?
on the phone wif his parent
playing bus wif matok
adik + me
best punya landing
wif kak cik
wif me cousin, umi
relax² dan lepak²
smbl tgk tv
me life
enjoying the nasik ayam
 
big grin for baby
 
sweet lil gurl of mine
gedikS atas coffee table
pastu pakai sunglasses sapa tah
baby playing in front of our house
wif my cousins kids
 
lurve this photo. tp blur lah pulak
sessi bermain bunga api
wif daddy
 
pastu daddy plak yg lebey²
dgn achu boy pulak
shepin² (spin²)
 
pastu achu boy lebey²
batt dah low. time to titon
at last...
but not least...
camera raya. my Nikon DSLR D60
syukur alhamdulillah. i can't be thankfull enough for given the nikmat and opportunity to continue live untill today and celebrate the aidilfitri with my family. this year's raya was extra special for us. welcoming a new member in our family, my brother in law apis or better known to baby as achu boy. hehe. pagi raya macam biasa, lepas semua balik dari solat sunat aidilfitri we started to beraya dan bermaaf-maafan among us, the family members (no photos taken sebab semua khusyuk mintak mahap). lepas tu people started to come and we had to ask them to wait sebab nak shoot family photo. haha!



lepas semua dah reda sikit, we started to tawaf from house to house pulak. mak abah tak ikut. kena jaga rumah sebab orang keluar masuk tak berenti. memang every year macam tu. 1st day raya ziarah rumah saudara-mara dekat-dekat sini ja, tak pi jauh-jauh. lepas segala macam makanan disumbat dalam perut, kami pun balik rumah. ingat kan bleh rest. tapi kena layan tetamu lah pulak. nasib baik raya kan



baby macam excited gilos. tak mao titon. gedik sana-sini-sinun. sonot kutip duit raya kot. yang bestnya, sebelum raya siap practice salam, cium tangan sambil cakap selamat hari raya. semua passed. tapi bila time raya, dengan sorang pon dia tamao salam, except achu boy. semua makan ati ja tak bley salam dengan dia. adoi lar anak mommy neh



eh. lupa plaks. tahun ni, bukan saja ada rambut raya, baju raya dan adik ipaq raya (ada ka?haha!) . camera raya pun ada. hehe. 1 day before raya, saya telah berjaya merembat Nikon DSLR D60 setelah sekian lama duk taram. lama ooo duk aim benda ni. since last year. lepas tak bley tahan duk kena racun dengan apis aka adik ipaq ku, petang raya tu tros ajak incik somi pi kedai tu. ada sale plak. nak tunggu lagi? angkut lar! klo ikut ati mau ja rembat D70 macam depa tu. tapi nak buat apa. kita bukannya photographer macam depa yer dak? D60 pun cukup lah. lepas rembat, poket pun dah koyak. so lar ni kena start menabung balik. takut nati nak branak tarak duit



malam pulak main bunga api. sapa yang over? daddy dengan achu boy lah. sapa lagi . so there goes our 1st day of raya. tiring yet very enjoyable


Quote:
faten : ha. nati akak pos trophy okeh . somel ker? kawen + branak lh cpt². bleh bg anak sniri pakai baju kurung gaks. haha! mmg sakan. beraya dgn semua benda² yg baru. anak baru bila plak yer? ton depan kot? seb bek purple mata. klo putih sapa nak jawab? haha!

k.yati : uik? ya ka? kira mmg chumels gilos lah yer kak masa tecik² dolu

ct : mmmuahaha! awat x kata sepokok? k.sham 3 badek. suma raya sini ton ni. tp along akak tu x mo begambaq . malaih nk comment bnyk². baru ja beraya + mntk mahap kan . kami balik kl raya ke-4. nati akak tepek gambaq na. tungguuuuuuuuuuu . haha! daddy tu mmg camtuh. nk mandi sempat lg men bunga api. konon nk bg anak main kan. konon nya lah

farah : haha! kena lah tunggu. sapa soh mai awai². org nk begambaq pon x senang . haha! kami soh depa duk ja jgn begerak. kami adik-badik ja yg tukaq². tu pasai depa duk keraih mcm tu ja . hehe. dia mmg pandai kutip duit raya. lps dpt duit raya dia pass kt daddy soh smpn. klo kt umah, dia sumbat dlm coin box dia . sunglasses tu sniri ajaq diri sniri pakai. tu psl jadil mcm tu

zai : hehe. sakan lar. suma baru lah katakan . ha. ada srg lg kakak. tp dia tamao begambaq . adik k.sham belom ada isi. tp klo isi lemak tu bnyk lah . haha! anak dara akak tu mmg mahai. tu psl ssh org nk pegang dia. tu psl buat org lg geram kt dia

munn : hehe. selamat ari raya jugak

oli : haha. seb bek oli tulis mommy pun sweet. klo idak majok saya . tinggi ka? haha! adik saya klo nk begambar dgn dia, dia soh tunggu. nk pakai kasut tinggi sket supaya nmpk lg tinggi dari saya . saya 3 beradik. no.1 - kakak. no.2 - saya. no.3 adik. suma nya pompuan

linn : purple yg x brapa nak menjadik. masa beli kain tgk cantik gilos. tp bila nk buat baju mcm kureng bekenan sikit. tp blasah ja lah kan. janji ada baju raya . mmmuehehe. camera tu punya psl abes kopak duit dlm bank. huhu . buleh. tp bila agak² nk jumpa tu yer? duk tunggu linn mai sini x sampai² pon lg. akak pregnant? haha! mana ada linn oi. akak tu nk start menabung balik tuk cover duit dlm bank tu. kot² nati nak branak tarak duit . tp klo masin jari linn (sbb jari yg duk taip tuh kan) alhamdulillah

k.madiha : conceived? huhu. belum lg lar kak. plan blom bejalan lg . rupel tu namanya kak (biru+purple) . tu lah. dh dpt benda idaman rasa mcm dunia ni saya yg punya. haha! tp jenuh kopak poket saya tuh kak . ni baru duk blajar guna camera tu. pelan² lah kan
oOo. gitu ceritanya. saya ingt suma batu² mcm tu panggil delima. haha! x pa kak. jom kita try peram dlm lemari. mana tau kot² bleh branak yer dak?

jujue : aik. x ngaku plak. siap bekebaya lah. pastu tukaq kain pakai jeans lah. pastu tukaq kebaya pakai t-shirt lah. melaram lah namanya tuh! haha! mata tu mmg nmpk setimroll! tp maintaiiin . cantik ka kaler pepel tu? ton dpn harus ampa pon pakai pepel plak okeh? kami nak pakai ijo . oit. suka ati ja kata aku budak form 3. aku dh amek pmr lah. 16 ton yg lepaih

linda : mmmuahaha! ada gaya mcm pro ka? haha! ni baru duk merangkak mcm ju-on blajaq nk guna. gambaq tu sememangnya elok sbb camera pun canggih-buah-manggeh kan. tp klo mana² yg x elok tu, bkn masalah camera. masalah org yg amek gambaq . bnyk lar ampa punya pepel. ada plak kaler baju buleh tukaq² lepaih beli. nmpk sgt ko tu rabun kaler linda oi . ha. betoi. syukur alhamdulillah ada baju raya kan . orang besaq? haha! mmg besaq pon. besaq akai! ha. cepat sikit hapdet. dh bapa juta kali aku duk masuk x hapdet² lg

farah : haha! klo camtu kalu buat makan² kami nk oder satay ayam 10 cucuk ja. yg len suma satay daging (jahat tak haku?)
whoa. kami pon nak p lah umah macik farah tuh. agak² klo bgitau saya ni x kawen lg dia pecaya dak?

abg meor : raya kena lah beseri kan . ha. rambut sama dgn aina. kinting² . D60 ja yg mampu abg meor. klo mampu amek D70 ka, D90 ka atau yg lg dasat dari dh lama saya rembat

aida : hehe. besinar ker? ni baru duk merangkak belajaq guna. klo dh terer buleh jd photographer plak kan? aik. kt sana mahai ka? ingtkn kt sana lg murah dari sini. saya beli x sampai 2k. dgn kit lense + memory card. klo aida nak saya bley tlg survey

rinna : lawa ka? maceh. raya aji nati pakai lah kaler pepel tudung pink

k.amal : tu lah. sama plak kita. serba pepel . budak kecik tu mmg camtu kak. over lbh . haha! mmg jenuh tgkp gmbr raya ni. tp nk usung tu payah. besaq gedabak

janah : haha! camera raya tu dh lama duk taram . duit raya belum kira lg

jeff : double vision? jeng³

kenitra : betoi! betoi! ton ni betoi punya raya smpai koyak-rabak abes duit dlm bank

yana : baik. tima kasih. insyaallah saa jenguk

zai : biasa lah tu zai. morning sickness mmg mcm tu. selalu nya sampai 3rd months ja. tp ada jugak yg melarat sampai ke besalin. huhu. mntk² zai x mcm tu lah noh? haha! amek gmbq sniri upanya. patut lh nmpk mcm duk aimed tang muka dia ja . umah paklong zai upanya. mmg best. dgn pangkin, kolam segala. kena plak angin sepoi². pergh! mmg sempoi lah

phalinn : warna-warni kaler kehidupan . selamat hari raya buat anda juga

aida : kira murah lh compared to langkawi kot. aida try survey dulu kt sana brapa then roger saya okeh

watie : best. mmg best. lg best sbb nk kena menabung balik. koyakan yg besar terpaksa ditampung balik. huhu

ed : kami pun suka purple jugak . gambar belum lg power sbb baru nak belajar guna camera ni. nati² ok lah kot

emy : x pa. akak paham mslh emy. rehat bnyk² okeh . thn ni cik sofie dh pandai beraya. mmg best. ler... awat abg mcm tu pulak? haha! mcm²

aida : haha! x dak lah antu sgt. saya ni lbh kpd antu bejalan! nk shopping tu ekonomi x brapa mengizinkan. wah. baru dpt camera nk tukaq camera lg? melampau betol

fiza : salam fiza. lama x jenguk noh? bz beraya ka? anak dara tu besa lah. dh pandai posing skang ni. aik. fiza pun rembat D60 jugaks? wah. bestnya. mcm adik ipaq k.sham kata 'betambah lah adik-badek nikonian ni' . erkkkk. 2k+++? huhu. kt sana mmg mahai kot

korok : eeeeeeeeeeeeeee... mmg leeeeeeeeeeeeer. dh nama pun raya kan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net