Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 15-Apr-2008 06:47 Email | Share | Bookmark
KL - Genting : day 2 (part 2)

 
baby was amazed by the projector slide show
pointing to the fishes
ikan apa tah ni
lots of sea shells
kawan2 patrick neh. hehehe
turtle
hundred of fishes swimming in the tank
 
 
lots n lots of turtles
ikan polka dots?
jaws!?
stingray (kot?)
ikan2 ni duk berdating
shark ka neh?
titanic pun ada
 
inside the tunnel - on the conveyor
baby jln p mai p mai ushar ikan
buleh buat blanket ni. hehe
baby ushar ikan, ikan ushar baby
kissing the fish
aksi apa tah
saja2 buat jatuh
ikan biru yg besaq gedabak
baby duk layan perasaan
agak2 nk kena ngorat, she ran away
ikan lagi
this is my fav
daddy's galS
anak daraku yg x rti duk diam
oit. nmpk diaper lar b
zebra fish?
shiput
pine cone fish
ikan tatau nama apa
at the souvenir shop
mula2 belai tiger
lps tu badan lentok sket
lps tu landing time!
duk syg binatang apa tah
ittew budak sulah titon
daddy x mo beli stroller, kena lar pangku anak otey?
budak buas dh bangun
venue : AQUARIA

after had lunch at the klcc's food court, we then headed straight to the aquaria. beli tickets pastu jalan masuk. we were so amazed to see many different types of fishes, turtles and all kind of sea creatures. and as for my lil girl, she got very excited and super duper happy!
lepas tu, ada filem hindustan lah pulak. there was a lil boy (i think about baby's age jugak kot) cuba untuk mengorat anak daraku . mula-mula ushar ja. lepas tu when he tried to get near, baby ruuuuuuuuuuuuuuuuuun! i was sitting on a bench beside the boy's mother. baby came to me and the boy went to his. i asked baby to salam the boy and so she does. lepas tu the boy's mother asked him to kiss baby. maka terjadilah adegan kiss-mengekiss (but on the cheek only otey ) . both mummies were laughing out loud! lepas tu, baby went off dan buat-buat macam nothing happen




~ perasan tak 2 piccas on the bottom left tu? the boy was eyeing on baby. and when he tried to get near, she ran off



we then went in a tunnel where we had to stand on the conveyor. and this time, the fishes are swimming everywhere! on the right, left and even above us! imagine a big giant fish swimming on top of your head! but, of coz inside the glass window lah kan . takutnya diriku ini... tapi anak daraku sangat excited!







~ some of the sea creatures



ok, lepas dah tawaf the whole aquaria tu, we then went to their souvenir shop. bought some souvenirs for my frens and left. by this time, baby has started to feel sleepy. after a while, she fell asleep and again... daddy had to carry her (daddy, this was a hint for u to get a stroller for baby otey ). whilst waiting for baby to get up, we find a place to sit and had some pretzels + strawberry shake! yummy!







lepas baby bangun, we went straight home... we had to wake up early the next day. nak pi genting pulak. yey!!!
wait for the genting entry ok?


Quote:
as : lar... x pnh smpai lg ka? lepas ni harus bawak adriana p ok? x pun tunggu ja lepas perot mu itu melatop! baru meriah sket kan jln ramai2

zai : buah nam-nam akak x penah dengaq. kalau buah NANAM tu akak tau lar

watie : ni lg srg x pnh smpai lg. x pa, week end in bwk cik mya p tgk ikang ok?

linda : ni apa kes suma yg duk kl penah smpai aquaria lg neh? lps ni harus bawak ghazi p sana tau
kiut ker? besar nnt harus ku pagar sekeliling rumah smpai ke bumbung

farhana : tgk gelagat dia mmg best. tp kalau jaga lg best. x pyh ssh2 nk pi bersenam. jaga dia pun dh boleh kluar peluh dan memenatkan. tu yg sampai kurus cekeding diriku ini jadinya

kenitra : tu lar pasal. lain kali kalau nk ambik gmbr mcm ni kena bawak tripod. x mo kasi gegar

oli : aik. oli pun x pernah sampai lg ke aquaria? pasai pa x pi lagi? best tau tengok ikan2 berenang2 di dalam tangki. lps ni bawak bambee tau
ayu tu x sesuwai lar dgn budak yg buas lg ganaz ni oli. kalau cute tu blh pakai lg kot

zura : alamak. pasai apa lar org2 yg duduk kl suma x penah sampai lg kat sini. tp ke cameron boleh pulak sampai yer zura?
lps ni bawak 2 heroinS zura tu pi. best tau!

farah : terbalik lar farah. patutnya penang - kl - timesquare - klcc - genting
sekali-sekala dpt pi holiday, kami pulun betoi2 lar . nak pi selalu x blh. maklumlah, tukang cari duit sorang ja...
alahai, tinggi melambung2 bagai dipukul ombak pujianmu itu. terasa di awangan diriku ini
dah tua lar farah... dah 31 dah pun. huhu...
betul lah area tu. dah tau rumah lain kali boleh mai na?

emy : bukan x faham emy. saja buat2 x faham . jgn kata next month, next year pon belum tentu dia nak beli

farhana : ok, ok. nanti saya singgah na. lar ni bz banget. anak daraku x mengizinkan

jeff : ok jugak tu psl abg jeff x duduk kl walaupun selalu pi sana. tp yg saya heran sgt2 ni, org yg duk kl x penah sampai2 ke sana lg. apa ceta? sapa nk jwb?

linn : ha. ni lg srg. nama ja duk kl tp x penah sampai lg. tp suma shopping mall kt kl tu abeh pulak tawaf semua yer linn?
nk buat mcm mana, anak dara kesayangan. tepaksa lar dukung jugak kan. klo nk hrp akak, 5 minit pun dh x larat
tu baru tgk dh penat. yg menjaga ni lg lar penat

zura : lar, ingtkn zura tau guna benda tu suma. nmpk gayanya... kita serupa...

abah : huhu. dia x takut abah, siap nak pegang lg tu. tp saya pulak yg takut. besau sgt ikang2 tuh
kalau kaca tu pecah, harus ditangkap ikan2 tu semua. bwk balik goreng
tah lar abah. anak teruna mana tah duk ngorat baby. tecik2 dh ngorat anak dara org

ct : abeh, x kn akak pulak nk dukung ct oi. mau patah tulang2 ku ini semua (dh lar tinggai tulang ja kn )
ct duk smpn stroller bnyk2 buat apa. klo x mo guna, sedekah ja kt akak
hilang mood kluar bjln? ya ka? mcm x pecaya ja. x dak mood, x dak mood... kalu d ajak shopping troih dia mai balik mood tu kan?

sue : skirt tu akak beli kat reject shop ja. akak selalu beli kat situ baju2 baby sbb murah + cantik
ha, lps ni harus rembat 1 kt maryam k?

jannah : best sgt jannah. tmbh klo bwk anak, lg lar best
x pa, lain kali balik mesia bawak sakura p ok?
huhu... tu lar psl, budak laki tu ngorat slh org lar. dia x tau anak dara akak tu kasaq gedegaq mcm laki

k.ina : salam k.ina... mmg seronok sgt2. sbb bkn selalu dpt jln2 mcm tu. kena kumpul duit setahun dulu kot baru dpt p holiday lg. maklumlah, suami saya srg ja yg keja
ok, harus saya tunggu kedatangan dato' sri & puan sri ke penang ni
tu lar pasai. saya pun duk tunggu abg e hapdet fp dia. dah bersawang dah. tah2 anai2 dh buat rumah apa kat situ

farhana : huhu. akak dh tua dh dik oi. rasa2nya, dlm semua kwn2 fp ni akak lah yg paling tua apa
muda? jgn puji melambung sgt, satgi terover kembang plak akak neh
familiar? aik, tgk kat mana yer? kat sini lah kot
x pa lah, nk buat apa pun kena pk anak2 kan. at least still blh jumpa sumai once a week (dpd once a month kan? )
panggil yong? ok, no hal...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net