Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 9-Apr-2008 06:31 Email | Share | Bookmark
KL - Genting : day 1 (part 1)

rambut serabut yg menutupi mata
tgk hujan
aksi menungging
muka boring
pointing here n there
sejuk?
nk p tgk bash
my chumel lil girl
having supper
nescafe o panas + toast bread
budak ni pun makan jugak
minum tutu (susu)
date : 31st March 2008 (Monday)

PENANG to KL

i started packing at 1030pm - 30th March (i'm the type of person who like to do a last minute packing ) and finished around 12am. after baby fall asleep (around 1245am), me and darling husband started to load all the stuffs into the car. mak ai... penuh bonet keta tuh! me + hubby share 1 luggage, baby 1 luggage, botolS susu (4 biji) + tin susu (1.8kg) + bottle's liquid cleanser + brush (untuk cuci botol susu) + baby's biscuits + bowl (medium size - untuk rendam bottle's nipples) + thermo + bekas air masak (2 biji) letak dalam raga, baby's diaper (heret 1 pack tu - 56 pcs), mummy's telekung + sejadah letak dalam beg mengkuang (size besaq) and ada few things that i couldn't remember. tapi kesimpulannya memang penuh!
ok, sambung cerita. carried baby masuk keta then we left home around 120am. i couldn't shut my eyes so i had a chat wif me the boss aka the driver (suamiku lah tu ). around 2am, this lil girl of mine suddenly wakes up and started to look around. dan dengan excitednya she started to say "bash! loli...! bash! loli...!" (bas... lori...) ingatkan malam gelap, dia nanti tidoq ja. tapi sangkaan aku meleset sama-sekali. she keep on saying "bash... loli..." until we stopped at the R&R (tapi dah lupa yang mana). we had a light supper and the rain started to pour down heavily...




~ muka-muka budak tecik yang tak mau tidoq



continued our journey around 4am and it was pouring all the way until we reached jalan duta. lupa plak. anak daraku pukoi 530am baru tetidoq balik (duk sebok dengan bash & loli). reached puchong (my in laws house) at 730am and baby was still sleeping. but when we stepped into the house, she wakes up and started to cry. dengan nenek (my mil) pun tak mau salam. yang si daddy ni pun pujuk lah... bawak jalan-jalan kat luaq. and i think she only stopped and started to sleep again around 830am and wakes up almost 12noon (mummy pun sama ). what a journey...


Quote:
oli : ya lah tu...

zai : akak nk excited p kl? x dak maknanya...! yg akak excited sgt nk p genting tu!!!

fatin : tu lar psl fatin. ingt kn akak blh lar tido, tp dh dia x tido mcm mana akak nk tido!

jeff : sbb best sgt travel mlm lah smpai anak dara saya x mo tido kot

yullina : salam... nnt senang2 saya jenguk k

linn : itu lar linn. mata dia makin bulat, yg mata akak makin kecik
x pa lar... lain kali ada rezki kita jumpa. kat penang ka... kt kl ka... janji blh jumpa
husband akak org ampang, tp kt puchong tu in-laws akak duduk sementara ja. duk tunggu rumah kat ampang siap...

linda : uik? ya ka? huhu... mcm tu punya serabutS pun auntie shuker?
brg anak dara tu ja yg bnyk. gambar akan datang. tungguuuuuuuuuuuuuuuuu...!!!

emy : mmg best. best sgt sampai x mo tido

as : ni pun duk merangkak punya nak hapdet. bila nk hbs x tau lar
dh posisi ku di belakang, gambaq montot ja lah yg aku amek
suka sgt dgn rambut anak daraku ini yer. x pa, tgk hari2. mana tau kot2 kt dlm perut tu nnt kluaq rambut mcm tu
kita tukang amek gambaq ja. kalau nk tunggu suamiku ittew, tunggu suruh baru dia amek. boring betoi
x pa, lain kali kita convoy p genting sama2. buat gathering member fp pon beh gak . tp tunggu ko melatop dulu lah noh?


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net