Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 21-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
She's recovering

budak chumel
tgk apa tu b?
me baby n me hubby
View all 18 photos...
date : 19th May 2008 (Wesak Day)

no more fever on the nite before, but still had some cough + flu though. bangun pagi still merengek and merap mommy. oh well, at least 1 of the 3 silly sickness has gone kan . pagi tu when i was bathing baby, she was playing wif the bubbles (from the body shampoo). she then looked at the bubbles (which were flowing out to the drain) and said "no mo bable. bable go omm chelip. baaa bable" - sambil waved bye-bye (no more bubbles. bubbles go home and sleep. bye bubbles). lepas tu she said "syyyyyyyy..." suruh diam sebab bubbles sleeping . i was giggling sorang-sorang in the bathroom
in the afternoon pulak, both of us were watching tv. baby then took a book and asked me to read. so i did. whilst reading to her (she was sitting in my lap), she suddenly said "monny, nak eat pija" (mommy, nak eat pizza). i was "biaq betoi anak aku ni" well, she saw pizza before (in her abc book) but never tasted it. i then said "after daddy wakes up we go and eat pizza ok?" lepas tu baby replied "didi ay-kap, eat pija" (daddy wake up, eat pizza). i was so happy, tuhan saja yang tau . rasanya yang semua orang duk cakap 'demam nak dapat akai baru' was true after all. demam nak cakap lah tu kot





daddy sacrificed some of his sleeping hours (he was on nite syif) and brought us for a pizza (but my treat though ). since she has upgraded from daddy's gal to mommy's gal, mommy lah kena dukung kan. she refused to let daddy dukung. baby had some of the spaghetti, some of the pizza's crisps (topping dia tak mao. untung mommy ) and lots of fruits. lepas dah habis makan, baby wanted to ride on the kiddy cabby. ok lah, still got some time. she was having so much fun riding the kiddy cabby and this time, daddy pulak yang tolak





lepas ronda-ronda, i then saw this padini shop and wanted to go in. asked darling husband to wait outside whilst i go in for a short while (kedai tu tak bley bawak masuk kiddy cabby. macam mangkok ja kan? ). but when i turned back, mata baby dah pejam. dah tetiton anak dara ku ittew . titon sambil duduk dalam kiddy cabby . daddy then carried her, i took a very quick look at the shoes inside the shop then left. kali ni memang tak beli apa-apa pun (neither for me nor baby )


**timer kasih bebanyak to all for the get well soon + take care wishes. although baby wasn't 100% cured (yet), but we really appreciate all the thoughts and concerned given. thanx a million! **


Quote:
rina : hehe. musim pizza kot lar ni . aqil pronounced it as pida? x teoih ckp lg ka abang aqil tu? mmg syok dia dah pandai cakap ni. cakap x benti. i think she inherites me lah . peringkat pandai menjawab tu yg nak kena jaga betoi2 ni

oli : hehe. sihat separuh pun on jugak kan? betul, baby dh start melasak balik. tp masih lg nanges + merengek. dh blh tdo mlm walaupun kdg2 tu dia jaga dan nanges
adoi lar oli ni. saya ni dh lar rabun. sj nk bg lg rabun ka?

emy : erfan pun sama ker? bagos, lps ni bleh sembang tanpa henti dgn anak dara akak

yong : aik, tingin mkn pizza ka? kt sana ssh nk cari pizza halal kan? ssh2 buat ja sniri . mmg betul tu yong. budak2 kalau sakit mmg nk bleh apa2 . tasha pun dh start cakap yer. ok lah tu. yong ajar dia ckp melayu pulak yer

as : alhamdulillah... ha'ah. sejak bila tah pandai memalu dpn camera neh. lawak tol . pic akak tu sbb akak soh incik somi tlg amekkan. kalu idak jgn harap lah nk ada muka ku . ha, dh kalu tingin tu bek p mkn. kang kempunan plak baby dlm peyot tu . carbonara tu wajib!

zura : alhamdulillah... lega dia dh sehat . aik. terliur? ka mengidam neh?

kenitra : ngengada bkn apa, sbb nk bermanja

mama aqilah : ha'ah, dh baik. betul tu, mmg susah ati betul anak sakit neh ... adik ngn kakak? ala u ni, saja bg i perasan tau. malu i ... ni pizza kat queensbay mall. tau ker?

zai : nati dh ada anak lg lar susah nk ada masa duk dpn pc tu zai . x pa, x dak sawang lg, cuma abuk ja sket2 ... tu dia. dh ari2 dia jamu somi dia mkn spaghetti, mau x kembang tekak
kalau ada burger king kt penang akak lah org petama nati serbu. silap2 tiap2 ari nampak muka akak kt sana

aimah : tu lah, at last sehat jugak dia . bley ker x fall sick lg?
mmmuahahaha! ni lg srg tension x bley mkn pizza

linda : yup, alhamdulillah . ha'ah, mmg tu lar akai yg dia dpt pas demam. akai nk cakap . alah, ghazi kn dh ada gigi, dh bley mkn dh tu. tp jgn ler ajar mkn gula2 plak na ... syumel ker? haha. maceh

farah : kenaper? x pecayer ker? . tecit ker? tu bkn tecit. tu dh masuk kategori cekeding dh tu farah oi ... panggil norsham pon bley, nak panggil sham pon bley ... ha'ah, senang ati anak dara saya srg tu dh sehat. dpt akai baeeek punya

k.lina : salam k.lina. tima kasih sudi singgah sini . tebayang2 lg yer. hehehe... lps demam ni dia kureng sket membuas . same goes to u. have a wonderful week

jannah : hehe. demam nk dpt akai
wah, mmg x besikat ka? rajin sungguh lar mama sakura neh

fatin : senyum sorang2? nasib baik x dak org nmpk. klo x musti org heran tgk fatin duk sengeh srg2 tu kn ... tu ler psl. duk x duduk nak mkn pizza. bkn penah dia mkn pon. tp dh dia request, kita bwk ja lar ... buat2 sakit? buat, jgn x buat. budak kecik kalu request pizza bila skt kita blh bawak. tp kes fatin ni tepaksa lar buat pizza sniri yer ... betul tu. sonok betol kalu dia mntk itu ini...


Sunday, 18-May-2008 06:23 Email | Share | | Bookmark
Sleepless week

she ride on this thing...
countless time
ubat-ubatan yg sgt bnyk
View all 14 photos...
date : 13th May 2008 (tuesday)

selsema pun tak baik lagi, tup-tup fever + cough pulak. she was all ok during the day but when it came to the nite, the fever started to attack. her body was very hot! i wasn't sure what's her temperature (as we don't have any thermometer at home) but i assumed it was around 38'C - 40'C! she was crying all nite and couldn't sleep at all
1st thing in the morning, we brought her to see the paed (again!). did some checking on baby and alhamdulillah, she was lucky as the phlegm didn't attack her lung. we then had a short discussion with the doctor. kali ni ubat-ubatan tesangat lah banyak. semua sekali ada 4 jenis! plus ubat sesema yang minggu lepas punya kat rumah tu 1, all together 5 types! after got the bill settled, collected the medicines then left. singgah giant sat beli penyapu, tapau-ed some foods and headed back home





date : 15th May 2008 (thursday)

flu? still! cough? still! fever? worsen! but only at nite. orang tua-tua cakap kalau budak-budak demam time malam sahaja, maksudnya ada cacing. makcik-makcik kat sini semua suruh bagi baby mandi air daun nona licin (buah nona kan ada 2 types). jenuh nak belek pokok sebatang, sebatang nak tengok buah dia plak . tapi tugas tu diserahkan kepada abah ku





date : 17th May 2008 ( saturday)

masuk harini cukup-cukup seminggu baby demam + cough + flu. she hardly sleep during the day and what more at nite. she was all gloomy and refused to eat or drink the formula milk. when it's time for her medicines, she'll cry and said "pamau ubat... tanak... dowannn" (tak mau ubat... tak nak... don't wan't). lepas tu nampak ja mommy pegang ubat "monny... put bek. put bek" (mommy, put back), suruh mommy letak balik ubat-ubat tu. dia tak mao minum. huhu. nak nanges pun ada, nak tegelak pun ada jugak





date : 18th May 2008 (sunday)

since the day baby fell sick until today, she became very manja and close to me. apa-apa sikit "monny... monny...". kalau tak nampak muka semenet pun dah nanges carik mommy. apa-apa pun nak mommy. dah upgrade from daddy's girl to mommy's girl pulak





i hope and i pray that this silly fever + cough + flu will go away SOON! i'm so devastated to see her unwell...


Quote:
aimah : kay-kiu aunty
huhu. seb bek dpt cekgu sporting-morting. kalu idak dh lama kena buang skolah neh

yong : betul tu yong. kalau blh nk switch place dgn anak. biar kita yg sakit dpd tgk anak sakit camtu . and thanx for the wish yer yong

ct : komen ct dh kena telan

jeff : kay-kiu akel jeff
cuaca ker? ermmm... ssh nk ckp. psl demam sebelah mlm ja

oli : asha dh beransur baik? alhamdulillah... ... ubat cacing pun bg jugak lar oli. tp ubat cacing tu setahun 2 kali saja bg... baby sekarang makin besar makin ssh mkn ubat. saya bg ubat, dh masuk mulut, then dia luah balik . dulu kecik senang ja nk bg ubat (tp dulu x penah dpt ubat bnyk smpai mcm ni )... thanx rof the wish oli
biasa lar. selalu kalau gathering2 ni kaum ibu yg over lebih . rebut mainan? hehe... budak2 kn. mmg mcm tu lah selalu. wah, batrice ni kiranya people frenly lah yer? suma org dia nk . baby sekarang ni dh x berapa nak dgn org. she'll take times to biasakan diri dgn org yg baru kenal. tu lah, jeles betol oli dpt jumpa dgn linda. incik ghazi encem ka? wallaaaaaaa... jejaka idaman ibu semalaya neh . linda, lps ni harus pagar rumah mu ittew sbb takut ghazi kena ngoratS

fiza : muka dia mmg lain sgt dari selalu. nmpk gloomy ja. sedey akak tgk dia camtu . thanx for the wish yer fiza

linda : ghazi pon demam ker? lama x? cik sofie ni demam sminggu lebey. x penah2 demam mcm ni. salu demam 1 ari dh baik. tu lar, mmg jenuh. kita x ckp tdo ok lg, tp part anak x ckop + x bley tdo tu yg lg buat kita heart-sick tu sbb sian tgk dorang kn . siang pun x bley titon jugak. plg lama pun less than 1 hr ja. pastu merengek lg. huhu... . kay-kiu for the wish acik
nk mai apanya. chek ni duk penang, bukan puchong puan linda oi . x pa, next time ada rejeki kiter jupe. tp lg best kalu kat penang kan?

as : tu lar. bnyk betoi ubatnya. dh ler skang ni nk mkn ubat kemain susah. dulu tecik senang ja. huhu . akak mmg suka tgk baby titon. pastu akak ciom x benti . rambut tu penting. trade-mark tuuuuuuuuu ... kenan? elok gak tu. tp kalu popuan elok ler. kalau laki ambot camtu camno pulak?

mama aqilah : salam. musim ker? x tau pulak demam malam pun ada musim. len mcm ja demam dia neh. risau tol ... salam perkenalan dari saya sekuarga jugak

emy : ye ker? alhamdulillah... mesti dh started to membuas balik kan?
samer2. shidap ker? hehe. akak x tau shidap ka idak psl akak bukan antu jeruk . kalu nak lg bgitau akak tau

fatin : campak? x kot. sbb dulu dh kena sekali. jenis halus tu. awal2 dh kena. blm cukup setahun lg tu. akak restless ok lg. tp x thn tgk anak tu ja lar. sian dia . betol tu. kalu boleh tukar mmg akak dh tukar

jeff : mihun kantonis ka? oOo.. patut lebey kureng sama ja dgn char hor fun. kira adek-badek jugak lah tu noh?

sue : alhamdulillah... dh ok dh skang ni . cirit-birit? slh mkn kot?
ish, akak kalau sapa2 nk bg pon akak mmg x kasik. akak nati ckp dia x mkn gula2


Monday, 12-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Weekend

the hantarans...
from...
the girl's side...
View all 33 photos...
date : 10th May 2008 (saturday)
time : 3pm
agenda : tahlil & my cousin's engagement ceremony


couldn't help much as baby was unwell. luckily our house is just few steps away (kentut pun dengaq ), so ulang-aling macam tu ja. but most of the times we were at home because everytime i brought baby over there, she was "go ome... go ome..." (go home) nak balik umah ja. x sedap badan kan, tambah lagi the place was crowded, x selesa lah. hantaran dari pihak lelaki 18 dulang (kulukut ) dan dibalas dengan 28 dulang dari pihak perempuan. banyak tu siot! tapi kat sini memang macam tu. kampung kan... kalau ada majlis macam ni memang orang kampung nanti bagi tu bagi ni. tu pasal lah jadi belambak-lambak!





my cousin's full name is umi salwa, but everyone call her awa (dia ni lah adik kepada cousin saya yang birthdate sama tu ). and the guy's name is uda (sahaja). simple name ja kan? tapi yang saya tau, all his siblings punya nama memang macam tu. ala-ala zaman dolu-dolu gittew awa looks so pewity in green . wonder what will be the theme color on her wedding nanti. kita tungguuuuuuuuuuuuuu...





to awa & uda : SELAMAT BERTUNANG... jangan bertunang lama-lama. cepat-cepat sket kawen na




date : 11th May 2008 (sunday)
time : 930pm
venue : padang broom


i knew abang e from fp jugak. i came across his fp when i was browsing the net. i was fascinated with all the pictures of the mosques on his fp and i became his permanent viewer since then. cantik tau gambar-gambar masjid tu semua. they were from all over malaysia (tapi rasanya belah east coast tak dak lagi kot. bila nak pi sana pulak abang e? ). tapi yang paling syok tu sebab loghat dia loghat utara. mana ada orang buat mcam tu kan? memang sempoi lah for those who interested to view ni link dia - http://kunadzri.fotopages.com
ok, back to the story. when i did the entry about cuppies, he gave me a link of a blog and said if i needed any inquiry and advise about cooking & baking, just ask the person. and so, i clicked on the blog and i was surprised to see it belongs to a very famous celebrity chef in malaysia, CHEF NORZAILINA . i was like "alamak. dia ni kawan dengan orang pemes lar" memang rasa segan sangat masa tu but starting from that day, i visited her blog everyday. masa tu memang tak tau she is the wife of abang e ni, but when i found out the fact that they are husband and wife... ya allah... rasa kecik betoi diriku ini. but then abang e convinced me that they are just like others. tak payah nak rasa rendah diri... so we were frens since then
after few months of knowing each other on the net, we finally got the chance to meet each other. abang e mai penang sebab nak ambik gambaq masjid dia tu dan kak lina pulak nak cari bahan sejarah untuk novel dia. i bet everyone know kak lina kan. either from the tv, cook books or novel. memang macam mimpi ja dapat jumpa orang pemes-memes macam kak lina ni. we had lots of chit-chatting that nite and it seems like we have known each others for ages! (padahal baru 1st time jumpa) abang e dan kak lina memang ramah sangat. frenly dan jugak baaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!! (bukan bodek tau, but that's the truth )





they gave us a gifts but sadly, we didn't get anything for them pon. segannyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! next time chek bagi na . punya lar banyak barang-barang yang di bagi. bag pack for baby, a cloth for me (i bet it's from brunei), 2 sets of mugs, wall clock, a souvenir also from brunei and a cook book siap dengan tanda tangan penulis lagi . thanx a million for the gifts. we appreciate it so much!





we left around 1130pm (kot). tu pun sebab baby dah nantok. kalau idak, memang bersembang lagi sampai kena halau dengan tuan kedai apa . before left, abang e akhirnya dapat menunaikan hajatnya untuk mencubit pipi anak daraku (dia duk taram lama dah tu )


terima kasih tidak terhingga buat abang e dan kak lina kerana sudi berjumpa kami sekeluarga dan jutaan terima kasih jugak untuk hadiah-hadiah yang banyak ittew


Quote:
yullina : tu lar pasai. adiah punya bnyk. tp tuan rumah x bagi apa pon. huhu... maluuuuuuu

syakir : hehe. memang bnyk pon. mula2 x bnyk mcm tu. tapi org tu bagi, org ni bagi, sbb tu jd bnyk smpai mcm tu. tu pun ada sikit passed kat belah lelaki suruh include dlm hantaran dorang (kira masuk kategori buruk siku lah jugak kan. bagi kat depa, pastu suruh depa bagi balik )

linn : hehe... jgn jeles yer linn . k.lina tu sangat lah peramah dan baik tau . huhu... bnyk kan adiah? tu yg buat akak segan sgt2 sbb akak x bg apa2 pun kt depa
buku recipe? hehehe... insyaallah... senang2 akak nanti try out some of the recipes . mana bley lupa kat linn. harus ku ingt selalu
ha'ah. cantik apple green tu. rasa mcm nk ngap ja sdp cantik sgt kaler tu

linda : kwang, kwang, kwang... . ghazi nk 1 laptop kot. beli lar kat dia 1 as a bday present . cik sofie x penah sakit mcm ni. this is the 1st time tau. sangat sedey hati mommy . naik turun keta pon bley effect jgak kan? kjap panas, kjap sejuk. ermmm... susah lah kan? tu lar. salu klo p umah org dia yg excited lebey. tp since x sedap badan, asyik nak go ome ja. duk kat umah baring2 dpn tv sambil peluk mommy . terer masak? huhu... kita bab masak ni kureng sket lar linda. tp kalau bab baking-membaking tu mmg kiter suker banget! nk jamu? boley... silalah mai ke penang. kompom saya jamu smpai pengsan!
betui... betui... kawen cpt2 kan? x elok tunang lama2

syakir : sian kena marah dgn mini . dida sama lar dgn saya. saya kalau bab pemakanan anak ni mmg tegas. NO CHOCOLATE, NO CANDY, NO SWEET THINGS! mmg saya x mao biasakan. ada jugak org nk bg sweets kat dia, tp tros saya jawab dia x makan gula2. so dorang x bg lah. sometimes we have to say it out. kalau diam ja kompom kena marah dgn mini lg . even air pun dia togak air kosong ja. ada org soh bg minum ribena. tp saya x mo, sbb takut nnt kalau start bg minum air yg ada rasa, air kosong dia x mo. ritu ada buat eksperimen sket. bg dia minum air teh bunga dlm kotak tu. dia rasa ja tros dia muntah! x pa lah, air kosong kan bagus

ct : tu lar psl ct. ko neh buat akak kompius ja
ha, jgn x tau ct. tu baru hantaran betunang. nanti kawen ada lg hantaran tau. nnt akak kira pulak brapa dulang. tungguuuuuuuuuuuuuuuu...!

yong : cantik kan adiah2 tu? huhu... betambah segan lah akak kt depa sbb x bg apa2 pun . mmg best dpt jumpa. both husband & wife sangat lah peramah dan baik. rasa mcm dh lama kenal tau
ha. elok jugak yong tunggu husband balik baru p. klo yong dgn anak2 ja, ish... takut apa2 yg x di ingini tejadik plak. bkn mntk, tp better be safe than sorry kan. nnt dh p beach tu jgn lupa tepek gmbr bnyk2 kt fp tau
ler... pos mhl sgt ker? agak2 berapa ek? akak bekenan sgt lar hat tasha tu

korok : mung tu bila lg?

jeff : mmg sebuk sgt. sebuk dgn anak yg x brapa sihat. huhu
cantik ker? maceh... maceh...
ha. saya sokong 200%

fatin : hehe. mmg bnyk. selalu kalau duduk kmpg mmg camni fatin. kita dh buat hantaran tu, lps tu campur pulak org tu bg, org ni bg, tu yg jd makin bnyk . klo kt kl akak x sure plak. tp rasanya x kot. sbb masa akak btunang + kawen dulu ciput ja hantarannay
x pa lah. relax2 dulu. lg pun baru ja smpai kan. nnt dh bukak kedai inform lah yer

zai : ingtkn time cuti skolah ja kenuri-kenara belambak2. x cuti skolah pun sakan org duk kawen noh?
mmg meriah. tu baru btunang. kalu kawen nnt x tau r cmna. kita tungguuuuuuuuuu
ha. somi akak mmg org kl. bkn org penang

fiza : tu lar pasal. hantaran kawen nnt kita kira plak bapa dulang yer
bnyk betul kn? tu lah, segan betol akak. huhu
kat sogo? alaaa... kalau akak tau bln lps akak balik kl tu akak p sogo. ish, ruginya

kenitra : bab ada mslh rambut tu mmg dh sah2 nmpk kan , tp yg pasti dia bkn cha-ya-nun-alif

as : tu baru cuti weekend. ni nk mai cuti skolah plak ni. kad kenuri dh betimbun2 duk tunggu tu ... pengsan, jgn x pengsan. ni yg best duk kampung tau as. kdg tu ingt x yh ssh2 nk beli atau prepare sbb kompom org2 kampung nanti bagi ... anak dara akak tu duk usyar cake ja. dari mola nmpk hantaran2 tu asyik duk sebut "nak kek" ja ... jumpa org yg bg adiah tu lg syok

jannah : tu lar pasal. bkn senang nk kenai org pemes yg tersangat frenly dan baik neh

zura : mmg meriah. meriah mcm kenduri kawen pun ada ... best jumpa dorang tu. x sangka dorang ramah dan baik mcm tu
ikano? ko neh dh mmg sah2 salah org dik oi. akak kat penang, x kn akak nk terbang p kl semata2 nk shopping kot. huhu... x dak keja betoi . seb bek zura x tegur, klo x kompom malu

adik : insuran dh beli. tp insuran mulut depa x mo juai. harap mahap


Thursday, 8-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Another visit to the hospital

looking up at the lif
the unwell yet buas lil girl
mine
View all 15 photos...
date : 8th May 2008
venue : Hospital Pantai Mutiara
time : morning

kali ni pi spital sebab baby selsema . 2 days in a row pi spital ni. huhu... since the day before dah kena cucuk, kali ni memang baby tak mo masuk bilik doctor. we had no choice but to forced her in. she was crying and struggling to get out. puas jugak lah memujuk. lepas dah berhempas-pulas memujuk dan memaksa, the session finally ended. after a short discussion with the doctor (as usual), get the bill settled, got the medicine and left. but we didn't head straight home, kami melencong pi bj complex instead (a shopping complex ler ). took our b'fast at marry brown. i had chicken porridge whilst darling husband had chicken chop wif mushroom sauce and baby had fries






lepas dah kenyang, jalan-jalan 1 complex. went in reject shop and bought something for baby. and oh ya, i managed to get something for my fren's son too. his wife gave birth last february and all i can think of is to get a clothes for the baby. we then went in a dvd shop and bought cerita national treasure II





later that evening, we went to pasar malam to buy apom telur for baby. tapi dah habis... laku tau apom yang makcik dan pakcik ni jual. memandangkan apom dah habis, makcik tu bagi kuih kat baby (for free! cucu angkat lah katakan ). jalan-jalan kat pasar malam, bought some food for myself and hubby then left. oh ya, i also bought some hair clips for baby. very pretty (to my eyes) and cheap! semua sekali dalam rm7 SAHAJA! rasanya kalau kat shopping mall mesti berbelas-belas ringgit dah kan?





Quote:
yullina : salam... alah, sekali-sekala beli kn. bukannya selalu . hair clips tu nnt dia pakai saya tepek gmbr kt cni yer
kukus lg cpt? bagos.. saya mmg suka keja cpt2 mcm ni . nnt saya dh cuba saya tepek jugak k

wallpaperdeco : thanx. same to u

rina : sapa soh x p. tmpt len dia bley p, bj yg dekat ni dia x bley p . kamdar? ha. mmg elok p cari kt sana. mcm2 ada
uik? dh scan ka? nnt tepek gambaq k?

jeff : clothing tu murah ja. tp still chumel kan?

linda : hehe... cik sofie tu kalau bg pakai apa pon on ja. tp dia plg suker x pakai per2 . nnt bwk incik ghazi p psr mlm. musti tecangak2 dia tgk mcm2 benda + org duk ada
aisey... x buat ker? x pa lah, thought that counts kan
thanx for the get well wish. incik ghazi pun cpt2 baik tau. nnt nk p bday bash asha kan?

kiddieshop : salam. insyaallah... x dak aral saya jenguk yer

ija : hehehe. tau x pa. dia ni mmg anak dara daddy dia

aimah : huhu. cekgu dh mai nk buat sport-check. h/work x siap lg lar cekgu. anak kpd anak murid x sehat. nnt2 lah anak murid buat yer. huhu...
alah, try lar bg anis pakai hair clips yg plastic tu. bkn nya tajam. x sakit kulit kepala lah
hehe... that's the truth. saya mmg suka org correct kan english saya. sbb saya ni still in the process of learning. alah u ni... puji2 kita balik plak. malu tau. awwww!

idida : tima kaseh... x plan nk shopping pun. mula2 nk isi perut + cari dvd ja. but then termelencong masuk ke reject shop plaks
alah, nnt2 pica pun bley pakai lar hair clips tu. try lar beli yg plastic punya tu

oli : baby still sakit, tp x teruk sgt mcm yg sblm ni. harap2 dlm minggu ni dia akan sembuh sepenuhnya...
bj ada lag lar oli. tp supermarket yg kt bwh (cosmart) tu dh lingkup
romper tu bkn untuk baby lar oli. tu untuk anak kwn saya. oli ni mesti kes x baca betul2 ni

farah : alamak. kena tagged lg ka? nnt kita jenguk k

yong : salam... tu lar. sian dia. akak pun ssh ati. hrp2 cpt lah sembuh. cantik yer hair clips tu? maceh...

as : anak dara akak ni mmg dari dulu duk pakai sepit rambut lar as. klo x pakai sepit mesti kena ikat rambut sbb rambut anak daraku tesangat lah lebatnya
adriana pakai romper lg ka? anak akak dh x pakai dh. tu untuk anak kwn akak ler
adriana pon antu barney ka? anak dara akak dulu mmg minat barney. tp skang ni lg suker 'ki-mosh'


Wednesday, 7-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
A visit to the hospital

 
imitate mommy pakai powder
 
View all 38 photos...
date : 7th May 2008
venue : Hospital Pantai Mutiara
time : noon
agenda : 18 months jab - DaPT / OPV / Hib (Booster)
weight : 10.2kg


when we reached the hospital, baby was happy (as always lah kan ). walked-in the lift on her own, play on the slide, running here and there and making some new frens too . when the nurse called her name, baby jalan towards the paed's room on her own. sebelum masuk, she took a peek from outside. and once she saw the doctor's face, she walked back . mula-mula tu ok lagi, but when daddy dukung dan duduk atas kerusi, she started to cry. her paed said baby knows she's gonna be poked. lepas kena cucuk, the whailing was even louder than before. sedey nya mommy . lepas dah habis semua, baby walked towards the door, knocked and said "akkom" (assalamualaikum). tangan duk ketuk pintu, tapi mata duk menangis. she looked at the doctor and said "ba-ba" (sambil tangan duk lambai) and daddy brought her out from the room whilst i had a short discussion wif her paed. the doctor thought masa baby ketuk pintu sambil cakap akkom tu, baby was saying jom. lepas tu mommy explain lah what baby actually said. i told the doctor that baby ni kalau nak masuk atau keluar tapi pintu tertutup, she'll knock sambil bagi salam. even nak masuk atau keluar toilet pun macam tu. asal pintu tutup ja mesti dia buat macam tu. lepas mommy cakap macam tu, the doctor was laughing! and so does the nurse . then the doctor said "she's one smart little girl. she's very smart". dengar doctor cakap macam tu, as a mother mestilah rasa bangga and happy kan. even though i'm not very sure if that's a compliment atau saja nak bodek, but i'll take it as a compliment . i've to admit that she is a very smart little girl. nak kata saya perasan pun katalah, but i'm so proud and happy to be her mother





ok, lepas habis hal kat hospital we went to prangin mall. to get something for baby. she dozed off before we reached the mall. and again, since we do not have a stroller for baby, daddy lah kena dukung kan . ingat boleh makan before baby wake up. tapi belum apa-apa dia dah bangun . but luckily she behaved well. boleh lah makan dengan selesa . oh ya, the abang at the counter tu was very kind to give baby a ballon. budak lain tak dapat, baby sorang ja. hehehe... tapi lepas bagi ballon, dia cubit pipi baby . ok lah tu kan





after food, we went to get what we were there for. a giant ki-mosh (mickey mouse) for baby. haritu dah ushar dah, but our economy doesn't permit us to grab it. since baby likes mickey mouse so much, we decided to get it for her. kalau tak jangan harap lah nak beli. lupa plak. before we bought mickey mouse, we went in this toy shop. mula-mula baby saw the singing barney. then she saw ki-ter (cookie monster) and asked to hold it. lepas mommy dah bagi ki-ter tu, dia nampak ernie plak. terus "enn-ni! enn-ni!" (ernie) dan mintak pegang. bagi balik ki-ter kat mommy, hold ernie and walked-out from the shop. boley? so daddy pun terpaksa lah bayar . ernie tu selalu dia tengok cita 'play with me sesame' yang kat channel phdc tu. after the purchased, malas dah nak ronda-ronda. the ki-mosh was very heavy ok . lepas tu terus balik rumah. dan bertambah lah the collections of baby's frens at home




Quote:
jeff : thank u abg jeff

oli : hehe. thanx for the compliment auntie oli
tu lah oli ni. saya pun duk penin + confused bila oli ckp baju kuning ... bukan tua lar oli, cuma x berapa muda dah saja

abg e : hehehe. duk taram dh lama kan. akhirnya tercapai jugak hasrat abg e nk cubit pipi anak dara chek noh? ... ha, tau x pa. dia x letih, kita yg tgk ni pulak letih kan?
sama2 to abg e & k.lina. chek pun nk ucap tima kasih sbb sudi jumpa kami anak-beranak dan jutaan terima kasih sgt2 for all the gifts. bnyk betoi! tp chek mintak mahap bnyk2 lar sbb x dan nak beli apa2 kat abg e & k.lina . segan lah pulak rasa. tetamu pulak yg bg buah tgn kt tuan ghumah ... besembang rasa sat ja kan? chek rasa kalau x pasai anak dara chek dh mengantok, mau kita duk besembang lg apa smpai ke pagi buat. x pun, tunggu kena halau dgn org kedai tu ... lain kali abg e mai penang kena mai umah chek pulak na

zura : hehe. suspen-der ka tgk title tu? ... ha'ah. terrer membuas!

linn : salam linn. huhu... tu lar pasal. nk buat mcm mana, linn bz. x pa, perabeh tugasan yg d amanahkan tu dulu. nnt dh settled kita sembang sampai meletup pc
klo linn nk dengar dia ckp 'akkom' live, linn mai lar penang ... hehe. mmg saja ja beli yg besar2. senang sket keja akak nk mengemas
peluk cium untuk linn n the boyS jugak

as : alah, yg nanges2 tu suma drama ja tuh . lepas tu activity membuas berjalan seperti biasa ... dia mmg suka bwk suma kwn2 dia tu ronda2. ish, jgn x tau. anak dara akak mmg pandai drebar. kalau dia bwk laju2 kn, pastu tiba2 nk kena kona, zzzup! laju ja dia kona. mcm pro!
klakar + cute. anak dara akak klo jwb salam dia ckp "kom-alam" . klo tima kasih plak dia ckp "kiuuu" (thank u)

aimah : uik? homework? baik ma'am! skang jugak saya pi

ct : org soh dia baring x mo, soh duduk pun x mo. tp mata dh ngantok sgt2. sanggup tdo sambil bdiri tu! ... lembab? lembab ka lebat ct oi? hg ni sejak duk kat bangla, ckp melayu pon dh x betoi ... akak pun pakai baju kaler ijo gak. cuma x dk kuda belang2 tu ja

yong : salam... ya ka? sorry lar dik, akak bz. gmbr bnyk lg, cuma masa ja x dak ... x pa lah, kena inject untuk kesihatan kan ... aik. aunty dh besaq2 pon nk men ngn patung2 lg ka? klo dh tingin sgt, pnjm sat tasha punya patung tu main

linda : tu lar linda. kejap ja dh besaq kan? rasa mcm cpt sgt2 depa membesar . bday incik ghazi this friday? best... best... any bday bash for him? mesti ada punya kan? jgn lupa jemput kita k? (walopon dh tau x bley p, nk soh org jemput gak )... incik ghazi suker cocoyo? (cik sofie punya bahasa) . cik sofie x bapa suker. dia lbh suker ki-mosh, play with me sesame dan johnny & the sprites
mommy cik sofie lbh suka beli yg besau2 sbb senang nk kutip kemas . baru thn ni ja started to buy yg besau2 tu. yg lain tecik2 suma org kasi

marcia : nati aunty pun beli lar kt baby yg nk keluar tu yer

sue : jgn kata peluk. nk angkat pon dia x larat
tp sblm akak terjah akak kena bgitau dulu. sbb nk soh sue masak apa yg patut


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net