Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 18-Jun-2008 13:11 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged (again!)

i was tagged by oli last week. lambat pulak membuatnya. sorry cikgu lambat buat. jangan potong markah ya


siapa lagi yang belum kena tag?
siapa suka tag tag ni...
ok...saya nak tag...
1. mama aqilah
2. mama batrice
3. mama qasih
4. mummy baby sofie (norsham) OSH

Tugasannya: all about your favourites.......what is your favourite food? favourite drink? favourite fruit? favourite place? favourite sport? favourite magazine/book? favourite pet? other favourites?



Favourite food
~ pizza (beef pepperoni - crispy crust), laksa, vegetables, chinese foods, rojak buah (without pineapple), seafood, beef

Favourite drink
~ plain water, fruit juices (orange, watermelon, sugar cane), lai chi kang

Favourite fruit
~ papaya, strawberry, honeydew, watermelon (and i don't eat durian yer kawan-kawan. bau pun dah cukup memeningkan kapla ku ini)

Favourite place
~ i would say home. wif my 2 darlings of coz

Favourite sport
~ i used to be a sprinter back in school. so, acara padang lah kot

Favourite magazine / book
~ comic! i used to collect sin chan's comic (before i gave birth). but i've stopped reading and collecting them now (save budget)

Favourite pet
~ i've to say cats! i think i inherits abah kot

Favourite vegetable
~ brocolli, cauliflower, carrots and ulam-ulaman

Other favourites
~ mengemas, jalan-jalan, jaga anak, jaga incik suami. dan kalau ada duit, shopping. hehehe


akhirnya! berjaya jugak saya mengcomplete kan homework ni setelah diperam selama seminggu (phew!). kepada cikgu oli, mintak maaf banyak-banyak ya. saya harap cikgu berpuas hati walaupun lambat


Quote:
yong : x pa, yong peram sampai dia beranak ... ha'ah. akak mmg x mkn nenas. . yong suker? huhu...

linn : hehe. ni lg sorang. x pa, peram lama2 baru best kn ... lin dh tau kan? hehehe

kak amal : x pa lah akak. lps ni harus jgn kompius lg dah tau . insyaallah... kalau ada rezki saya sampai

sue : me'ah lah best. garang gittew . cute? cun? hehe. maceh atas pujian mu itu wahai sue ... yg tu wajib jaga. klo x melopong akak nanti

zura : hehe. sprinter kat skolah ja dik oi . apsal dgn cutting badan nya zura? kurus cekeding kan?

jannah : suker laksa jugak ka? x pa, nanti balik mesia kita pulun laksa sama2 smpai pengsan . chumil ker? huhu... malu ah (ngada2 nya aku ni )
alahai jannah oi. ada ka tutup dgn bantal . letak lar benda yg berat sket. baru dia x bleh tolak

kak amal : alah kak. kalau selalu2 buat nanti elok lah jadinya tu. practise makes perfect kan ... oOo, duk kat spital baru tu ka. x pa, nanti kalau saya nk pi saya roger akak ok?

ezza : gebu? agak2 gebu mcm kek x? ... insyaallah, nanti kita singgah yer

farah : hehe. best oOo baca comic sin chan tu. dulu katun kt tv tu pun x penah x tgk . tp lar ni x dak masa nk tgk dh

kenitra : adoi lar. eden bab kecek negori ni eden mmg x paham!

arie : ha, jgn x tau. kat fp ni tag-mengetag lg dasat dari blog! ... ha, tau pun. len kali rajin2 sikit update. baru anak2 x brani nak dekat... kena bayaq ka? 100? mak ai. mahai nk mapus!

abah : hehe. betoi tu abah. klo pk balik elok jugak tag-mengetag ni. blh kita kenai kwn2 kita dgn lbh dekat ... cucu abah alhamdulillah, sehat dan makin banyak akai ... ada entry baru ka abah? insyaallah, nanti saya melawat fp abah

emy : alhamdulillah, kami sihat ja. amboi mak labu srg ni. lama menyepi. ingtkn dh pencen ... nk mkn pasembor? ha, tunggu apa lg. mai lar penang . ssh2 sgt nek ja flight

farah : kwang3... sama ka? tp best tau layan sin chan tu walaupun lawak dia tu lawak yg terlampau


Friday, 13-Jun-2008 07:51 Email | Share | | Bookmark
My best fren's wedding

budak lalok
yg x mo baring...
tp lbh suka tido bediri
View all 7 photos...
date : 7th June 2008 (saturday)
venue : sungai petani, kedah

chewah, very the suspen-der ja title tu . tapi ni bukan macam ceta omputih tu tau. i never have any special feelings for him. tak dak maknanya!!! he's my best fren whom i know from work (before i resigned that is). alah, yang saya siap promote in 1 of my entry when he came to send me a birthday cake tu . nasib baik tak dak sapa yang suruh recommend. kalau tak jenuh nak menjawab kat bakal bini dia masa tu
ok, back to the story-mory. we left penang around 3pm (tunggu incik suami bangun tidoq - kes baru abeh keja malam). masa ni baby memang dah critical punya mengantuk but as she was enjoying looking at the vehicles on the highway (especially the gig loli) sampai tak mau tidoq. mata dah lalok sampai kepala pun duk tesengguk-sengguk, tapi nak tahan jugak. and so i let her stand and layan her lalokness. after a few minutes, tertidur jugak akhirnya anak dara ku itu. tapi sambil berdiri ok! . sangat berbakat anak ku ini buat acrobatic dan lawak. well, it was more to lawak than kesian actually (jahatnya mommy ni ). lepas tu saya pun baringkan dia and off she goes to her toy land



reached the place around 415pm and lucky for us as the kenduri and the foods especially, masih ada lgi. (lapaq ok ). but unlucky for us as the bride has took off the wedding dress and she was on her baju kurung. aisey, rugi tak sempat tengok. tak pa lah, will upload the proper ones after i received the soft copy of the wedding photos from teko



after the splendid foods, had a chit-chat wif the newly weds, took photos then left home. the bride, nani was such a frendly person indeed. mula-mula tu malulah sikit, but then she managed to catch-up. hope to know her better though



SELAMAT PENGANTIN BARU TEKO & NANI dan selamat mengharungi alam rumahtangga

to teko, ton depan kasi geng kat anak kami sorang tau wei . nanti buleh anak kami bully . but above of all, i hope our frendship remains the same

Quote:
linn : huhu. nak bapa kilo jeruk ni? 10 kilo cukup dak? ... klo tgk live lg lah lawak gilos linn. kaki tu tegak ja bdiri walopon mata dh lelap ... makasih bagi pihak kawan akak tu

jannah : tu lah. x dak plak nk tegolek masa dia tido bediri tu. magik betoi!

ct : ha, tu lah pasal ct. diam2 ja dia tu. tup2 mai hantaq kad kawen ja kt akak. huhu. nasib baik kawen dia jemput akak. klo x kompom kawen pasai kena tangkap basah! ... k, nati akak dh dpt soft copy tu akak upload kat sini... ha'ah. very the putih and the gebus bini dia tu ... cik sofie dh kronik. tu pasal ler titon itu macam

zai : menda yg ada lg tu zai oi? ha, mmg lawak pon. gadis tecik tidoq bediri. ssh nk cari mcm ni. hanya 1 dlm bejuta kot ... x dak akak nk kawal apa. kaki tu tegak bediri mcm x tidoq ... nk buat mcm mana, kami smpai pun dh nk dekat abeh. tp nasib bek makanan ada lg ... kenuri kt jeniang? pulun nasik kenuri lg lah noh? pulun jgn x pulun

fatin : betul tu fatin. mmg ada bakat yg tdk terdapat d mana2 ... ler, ingt kn balik. ceta tu mcm ya2 ja nk balik

farah : tau x pa. kesian ada, lawak pun ada tgk dia tido mcm tu ... nek roket? betul lah tu kot. org penang lah katakan, kena lah nek roket

phalinn : lawa ker? huhu... maceh for the compliment ... cerita tu men hentam kromo ja. x eti nak atur ayat

ct : dh agak dh. musti hangin tgh wajen ler tu . akak rasa klo akak buat pakora tu, akak x letak cili kot. takut nati anak dara srg tu x bleh mkn plaks . nati KALAU akak buat akak tepek kat sini noh?

yong : lawak nya lbh dari kesian yong oi . bantai peluk tu klo jln jauh atau time dia nk tdo mmg akak bawak. selalu nak peluk ja. tp kalau bantal tu x ada pun dia bleh tdo. cuma sblm nk lelap tu dia cuma duk ulang "nak tillo... nak tillo... nak tillo" (nak pillow) smpai lah telelap baru dia benti
adik yong tu mcm akak lah. badan kurus tp klo nak naik tu nampak kat muka ja kembang. huhu

yullina : salam org jauh . tima kasih bg pihak mempelai. ada entry baru? len mcm ja bunyiknya tuh. musti ada surprise ni. ok, nati saya jenguk

abah : hehehe. tu telentok tahap kronik dah tu abah. rela tido bediri sbb x mo baring . bantal busuk tu mmg x lepas. melekat ja kat tgn dia mcm kaki dia melekat kt seat keta tu . betul tu, harus smpn gambar tu. besar nati tunjuk kt dia

jeff : terima kasih bg pihak pasangan pengantin

fatin : oOo.. gitu ghuper nyer. akak ingtkn fatin nk balik mai malaysia
mmmuahahaha! gelak, jgn x gelak. akak pun mmg nk tegelak klo tgk gambar ni . not in a mood? harap2 gambar anak dara akak yg buat lawak tah hapa2 ni dpt bring back ur mood yer fatin

oli : terer ker? lawa ker? hehe. mcm apa ja. main tepek2 ja. saya ni x creative ... ha. ni lah bakat lawak semulajadi yg org lain x bleh buat ... asha tu bkn apa. dia sj nk menguji tahap kesabaran oli ler tu
tima kasih bg pihak zul dan nani ... tu lah pasal. duk nmpk mcm x dak bday cake ja ton depan. tp x pa, klo dia x bg saya paksa jugak suruh dia bagi. boley? mmmuahahaha!

as : tima kasih bg pihak best fren akak. insyaallah, harap2 bkn smpai ke anak cucu ja, tp smpai ke akhir hayat. amin
tu lah dinamakan yoga as. dia duk tengah meditate tu ... bantal tu mmg x lepas. bantal buchuk dari tecik. tp nasib baik dia x kisah akak duk tukar2 sarung bantal

sue : muehehehe. klo tgk live lg ler nak tegelak sue oi . lawa ker? hehe. maceh

yong : ha'ah. mmg bekenan sgt. ermmm.. x susah kn yong ker? nati akak e-mail yong k?

kak cahaya : sama2 kak ... tu lah pasal. x mo baring punya psl sanggup tdo bdiri. hehe

linda : hehe. teko tu nama commercial ... ha. sdondon. smpai2 tegejut tgk pengantin pun pakai sama kaler jugak. huhu. seb bek smpai lmbt. klo smpai awal tah2 sumer ingt kiter plak pengantin nyer ... ye ker? linda pun samer gak ka? bleh geng lah

awang : tima kasih

aimah : mmg betul. mcm2 budak kecik srg ni. bnyk akai betol
dh niat ker? maseh... nak nek swiss alps? huhu... kiter layan gmbr jelah nati. niat, jgn x niat. mana tau awak niat kt kiter nati kiter leh smpai kat sana. amin

linn : tong ting tong ting... dh hahpdet ker? wokeh. nati akak begolek pi

apit : apa tidoq sambil tidoq? tu lar, punya nk kata kt org smpai melalut tah mana2 . apa brg tdoq sambil berlari, tidoq sambil makan lar, lg best. mmmuahahaha!

madiha : tu lah pasal kak. punya x mo baring sanggup tdo bediri. yg plg bestnya, tau pulak dia carik tmpt nk landing kepala tu. baek punya ... anak akak pun penah mcm ni gak ka? mmg lawak kan?

ima : ha, mmg best titon mcm tu. klo x idak lar anka dara titon mcm tu yer dak? ... salam kenal. insyaallah, nanti saya melawat ok


Monday, 9-Jun-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
Busy week+end

waiting for our turn...
to get in the ferry
lady driver (sambil bdiri)
View all 42 photos...
date : 30th May 2008 (friday)

went to kedah to visit hubby's makcik who has been sick for almost a month now. my family in-law was also there. they reached kedah (from kl) at a very wee hours. 2am to be exact
we started our journey to kedah after solat jumaat (around 4pm) and we took the ferry instead of the penang bridge becoz the route to the bridge was terrible jammed! we waited for about 1/2 hour to get in the ferry (rasanya time orang balik keja kot. but at 430pm? it doesn't make sense! unless they took-off early ) oh well, at least it was better than the bridge (mesti kaki cramp). and once the ferry started to sail, we got to see the nice sea view whilst enjoying the soothing sea breeze



baby was a bit scared of the loud sound of the ferry engine and refused to walk on her own. but i can see that she enjoys the ferry ride so much. she kept pointing here and there (wanted us to go there lah kan) and when the ferry almost landed, she refused to get in the car . tapi nasib baiklah anak daraku ini makan pujuk dan dengar cakap



reached kedah around 630pm and my family in-law wasn't around. they went out ronda-ronda. tak pa lah, we were there to visit orang sakit ja. sebab my family in-law will be coming to our house on the day after. so tak jumpa pun tak pa. the kampung has a very nice view. there's a river in front of the house (which the color was more like teh tarik ), many different kind of fruit trees and the best part was back there behind the house. a very nice and magnificent view of the mountain and padi field. tenang ja tengok



we left around 10pm and stopped by at the petrol station before headed to the highway. selalu kalau stop at the petrol station, baby will say "diddy pump tay-tol" (daddy pump petrol). sangat lah chumelnya when she says that . whilst daddy was filling up the petrol, i brought baby inside the mart to buy her some buns. then suddenly "gig loli. monny, nak gig loli" (big lorry. mommy nak big lorry). alahai anak dara ku sorang ni. banyak-banyak toys yang ada tu jugak dia nampak dan nak . tak pa lah, so we bought her the 'gig loli'
it was pouring all the way home. baby was fast asleep (sebab tak cukup tidoq siang tadi) and we reached penang around 12 midnite




date : 1st June 2008 (sunday)

my family in-law reached our home last nite. didn't go anywhere as the driver (my brother in-law) was kinda unwell (mabuk bau buah kuinin dalam keta ) and the tour guide (hubby darling) had to work (he was on nite syif). my house was full of people and all of them chose to sleep at the hall, in front of the tv. so kami bentang comforter ja lah. and as for me and baby, we slept in the room lah kan. the most relaxful and comfy place ever!
we only got to jalan-jalan on the next day. brought them round the island. from our place, to balik pulau and straight to teluk bahang. i got very dizzy and almost puke! (jalan dia macam ulaq sawa ok. bebelit-belit!). stopped by at the beach for a nice lunch and let the kids main ayaq laut



lepas dah kenyang and the kids pun dah basah baju dan seluaq punya main ayaq laut, we dropped by masjid terapung at tanjong bungah for solat zuhur. i was so busy wif baby (changed her diaper and blouse, and milked her) sampai tak teringat langsung nak snap few photos of the mosque . after everyone has performed their prayers, we went straight home
at nite, we went to padang broom for a big dinner (their family is big ok. ni pun half of the family members ja yang mai) and they enjoyed the 2 big plates of pasembor (orang kl kata rojak ) so much. siap tapau lagi tu . after the scrumptious dinner, we dropped by padang kota (atau nama omputehnya fort cornwallis) lepak-lepak, tengok baby main bubbles dan menikmati keindahan malam di padang kota (pergh! ayat! )



before went home, we went to mil's niece's house which is in jelutong (duduk sepulau, tapi tak pernah visit each other ). had a chit-chat + drinks and went straight home. daddy left for work and everyone pon titon
they left to kuala kangsar (my mil's sister's house) on the day after. but before left, a must thing to do if u are in penang is, jeruk shopping! for those who doesn't know, they'll buy the jeruks dekat chowrasta (town area). but for those who knows where's the factory located, they'll go straight to the place. dekat kilang memang lagi murah compared to yang di jual dekat stalls. kalau sapa-sapa mengidam nak jeruk, lemme know ok . lepas my family in-law dah puas shopping kat kilang jeruk tu barulah bertolak meninggalkan penang


note : my 5 year old niece was also here when my family in-law came for a visit. my sister left her for a week (27th may - 4th june) to attend a training in langkawi. but i'd rather not talk or mention about my niece as she is so unteachable and so ...! tak elok cakap benda yang tak elok kan. so abaikan ja lah. and oh ya, baby call her 'abang' becoz she has a very short hair (sejibik macam boy)


Quote:
linn : huhu. behtu nk adiah apa? jeruk mau?
aisy jerit tgk feri? bawak lar dia nek feri lg. ritu ckp cuti skolah nk dtg tp akak duk tunggu x smpai2 pon ... adik laki? huhu... harap2 ada lar rezki nk bg adik laki kat baby pasni. amin... ... apa lar linn ni, baju dh ada x kn x mo bg pakai kot . klo dh jeles sgt, cpt2 bg adik pompuan kt aliff + aisy. amacam, ada brani? ... akak 3 badek lar linn oi. tiga2 sumanya heroin. akak yg no-2. ada lah entry psl adik-badik akak sblm ni. tp masa tu linn x wujud lg kot kt fp akak neh

fiza : rindu? klo dh rindu tunggu apa lg. p cepat beli tiket balik mai sini ... setahun skali? balik time mana tu? raya posa ka raya deepavali? ... cantik? maceh. akak rembat kat giant ja tu

faten : mestilah syok chek oi. awat? jeles ka? ... x pa, nanti faten balik mesia kita p nek feri ulang-alik tanpa henti smpai feri tutup ok?

linda : sumer org? yeker? huhu. ni bkn kmpg kita lar linda. ni kmpg ayahanda mertua kiter ... nk boh gak? ha, boh jgn x boh . x blk kmpg pun x pa. redah ja sapa2 punya kmpg, pastu buat2 mcm kmpg sniwi (boley?) ... mau x bnyk gmbr. suma in 1 entry. mls nk letak bnyk2 entry... cembam ker? hehehe... tu asset no 2 dia. asset no 1 ialah rambutnya yg curly-murly ittew ... nk pnjm gigi loli nk wat pa? men ngn ghazi ker?

idida : kita bkn balik kmpg lar dida. kita p mlawat org sakit ja. huhu... jgn kata awak ja duk kat situ mkn, dgn saya skali nati join. agak2 nk mandi kita terjun lam sungai ayaq teh tarik tu

syafiq : tima kaseh ... 11 tahon dh ada fp sniwi? wow! dasat betol! nati akak g jenguk k? (akak ker?)

zai : ada lg ka entry cameron tu? huhu. musti bnyk ni. x pa, nanti akak jenguk pelan2 walaupun lmbt ... teluk bahang? dh lama x p sana. aritu lalu ja x singgah pon. sbb bwk keluarga mertua suma. malaih pulak nk singgah sbb ramai sgt. nati2 lah baru p
goda? x dak maknanya zai oi. klo ada rezki lebih insyaallah kami smpai ke cameron tu. tp lar ni eko-no-money. huhu... bab org duk tanya bila nk anak tu lantak depa lar. mcm akak kata kt zai, buat derk ja. toksah duk layan ok

yullina : salam org jauh. lama x jenguk sini yer. bz dgn business ka? pandai begaya? dia tu mmg ssh betul nak di amek gambar. ada2 sj lar akai tu. comel? makaseh

jeff : penang mmg best banget abg jeff. kan? kan? kan?

yong : hehe. gig loli tu favourite dia. x dapek akak nk nolong. tasha pun sama ka? elok lah tu. bdate sama, hobi pon sama. bley geng ... yong suka jeruk betik ka? akak x tau sgt psl jeruk2 ni sbb akak bkn antu jeruk

yaa : salam... sama? huhu. ada jugak org mcm akak ni yer. ingtkn akak srg ja umat yg mcm tu kat dunia ni calet sato kali!

farah : lar... aunty tu ari2 duk ulang-alik mai penang

ed : rindu? tunggu apa lg. mai lar balik penang cepat

aimah : best ker? huhu. cam pasembor ja. mcm2 ada
tlg niat? huhu... maceh bnyk2 lah awak. harap2 1 ari nanti dpt jugak kita jejak kaki ke sana. insyaallah...

little 1 store : kalau dh nama jln2 tu kompom best ... insyaallah, nanti saya jenguk

zura : apa lar zura ni. duk pening sorang2 pulak. tah2 penin ada isi x? (bukan lemak tau, tp isi ) ... x pa, nati zura mai penang kita nek feri ok? bg itu anak dara 3 org kasi havoc 1 feri

ct : meriah. mmg meriah. kalu mai semua family members mmg lg meriah smpai akak nanti pecah kapla dgn anak2 depa ... hang ni kan ct, jeruk lah, kuah rojak lah. suma hang mau. tp memandangkan syg nya pasai x pa. akan ku beli jua. huhu . nati dh dekat nk balik mesia ct bgitau akak nk beli kuah rojak bapa bnyk dgn jeruk apa bapa kilo. ngalahkan org ngidam aih minah ni srg amek gambo niece akak? x dak maknanya ct oi. bek amek gmbq akak bnyk2 lg best

emy : ha, best tu mmg best smpai kat sapa pun dia x mao. tp klo hulur duit dia mao (mata duitan betoi anak daraku ni )... rindu nk mkn pasembor? huhu. yg tu akak x bleh nk pos emy oi. kalu nk mkn kena mai penang lah jwbnya ... ha'ah. niece akak tu mmg anak tunggal

oli : tingin nk nek feri balik ka oli? klo tingin mai lar penang. dulu naik srg2, skang ni bleh naik betiga ... oli ni buat lawak lar. ada ka tunggu feri ikut nama pulau. ada stengah nama pulau tu saya x tau pun kt mana. agaknya klo ada feri nama pulau sentosa, depa bawak pi singapore kot?

kak amal : salam... alahai kak. saya ni bukan jalan2 ke penang kak. saya ni mmg asal dan duduk di penan gpon. kak amal ni dh penin dh neh ... betul, gmbr2 tu mmg kt batu feringghi pun. singgah kat situ isi perut ... insyaallah.. nanti saya jenguk fp akak ya


Wednesday, 4-Jun-2008 06:16 Email | Share | | Bookmark
2 in 1

entry kali ni i would like to complete all the homework(s) which was given to me. dah lama sangat peram ni (kalau boleh beranak memang dah kaya ni buat juai). tapi untuk tidak menghampakan kawan-kawan yang disayangi, ku gagahi jua untuk membuatnya
the 1st tag was from Aimah, Linn and Farah


Aimah : So I hereby would like to tag those who are close to my heart...those 7 lucky persons are:
1.izan
2.norsham
3.azian
4.fizan
5.ishamizu
6.anis-dah kena tag already kan...
7.mamasya-akak pun dah kena kan...hihi
Ok...jgn marah tau...jwb soklan exam nih baik2...nanti cikgu nak dtg check tau...hehehe


Linn : oklah linn pon nak bg homework ni pada........
1.Sue~~~~http://sweetheartmama.fotopages.com
2. Kak Oli ~~~http://ashadieeyah.fotopages.com
3. Kak Sham ~~~ http://norsham.fotopages.com
4. Kak Watie~~~http://ayuni7805.fotopages.com
5.Zuera ~~~ http://jasfyra.fotopages.com
6. Fiza~~~http://ladylike80.fotopages.com
7. Kak Nurul~~~http://fauzana78.fotopages.com
Semoga ini dapat mengeratkan lagi persahabatan kita semua key.....


Farah : skang....i'm going to tagg :
1. ibu qasih @ besan ku
2. ummi darwisY & Ainura - anis
3. mama anis - gee
4. mama 3A-Aisyah, Aiman, Adam - lenny
5. kak cahaya - norhayati
6. nurul
7. mama sofie - norsham


The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog


so here's to answer the tag...

1 - i am 31 year old lady (lady ker? perasan sorang-sorang ni), a mommy to 19 months old baby Nur Sofie Arissa, a wife to the greatest man in the world, full time housewife and a part time perfectionist (nobody's perfect kan. so part time ja lah)
2 - i hate cooking but i enjoy baking (bley?)
3 - tak suka kalau rumah semak-semak ni. sakit kepala tengok. i mop the floor everyday and i sweep the floor few times a day. kalau saya tenampak apa-apa kat lantai, saya akan kutip dan buang
4 - i have my own way of doing things. i wash pants, shirts, and undies separately (i.e. kalau seluar, seluar saja. kalau t-shirts, t-shirts saja). kalau jemur pun macam tu jugak. dan baju-baju yang dijemur semua tu ikut color dan jenis
5 - i easily forgive but i hardly forget (kira pendendam jugak lah kan)
6 - saya sangat garang. budak-budak kat sini semua takut kat saya. kalau depa duk bising main kat luar rumah ni masa baby titon, saya bukak pintu, jegil mata sambil letak jari kat mulut (suruh diam), abeh suma blah
7 - sangat suka senyum. i'll smile to everyone i see and to anyone who look at me. and lurve making frens. i am a good listener and i can be a very good & reliable fren




and the 2nd tag was from Oli, Ct and Emy


Oli : OK...Sekarang ni saya nak tag
1. linda http://vitamine.fotopages.com/
2. yana http://mdazmi.fotopages.com/
3. ibu qasih http://qasihku.fotopages.com/
4. ummy irah & brothers http://mmahil.fotopages.com/
5. farah http://yongfarhana.fotopages.com/
6. mama aqilah http://puterisatu.fotopages.com/
7. zana http://batrice07.fotopages.com/
8. siti http://sitione.fotopages.com/
9. kak daalia http://mazlia.fotopages.com/
10. lieya http://lieyalatif.fotopages.com/
11. mimi http://mayonnaise.fotopages.com/
12. mari kita tengok wallet lelaki pula Bro Jeff http://ambig.fotopages.com/
13. sue http://sweetheartmama.fotopages.com/
14. fiza http://ladylike80.fotopages.com/
15. iza http://adamdanishhaikal.fotopages.com/
16. nizahttp://nhmieza.fotopages.com/
17. anis http://izarnis.fotopages.com/
18. nani http://nafeez.fotopages.com/
19. norsham http://norsham.fotopages.com
selamat menjawap tag...Selamat Hari Jumaat...


Ct : Siapakah yg berada di ingatan ku saat ini???? jeng..jeng..jenggg..
http://hotchickmama.fotopages.com
http://wawanis.fotopages.com.com
http://mummyezhanerfan.fotopages.com
http://shazlyndz.fotopages.com
http://batrice07.fotopages.com
http://norsham.fotopages.com
note:AMPUN TUANKU..PATIK BAGI HOMEWORK KAT TUANKU2 SEMUA..BUAT LAH YER...


Emy : Sebelum tu saya dengan rasa berbesar hati telah memilih beberapa orang rakan fp untuk menyambung tugasan ini ye. Jom kita tengok saya yang kena...
i) Kak Sham mummy Sofie
ii) Yong ibu Chem
iii) Kak Dila (Melbourne)
iv) Anis (Oslo)
v) Aimi Kamalina


WHAT'S INSIDE MY WALLET


i got this ALAIN DELON wallet 4 years ago as a wedding hantaran gift from darling husband. satu set dengan hand bag. dulu when i was still working ada jugak bawak pi kerja. but now i don't use the hand bag anymore. dah ada anak ni tak dak maknanya bawak hand bag
as u can see there's no cc in my wallet. that's becoz i don't use it and i never have one! kad nikah pun tak dak. dah kawen 4 tahun tapi tak pi buat pun. incik suami ja yang simpan dalam wallet dia, tapi yang kertas tu ja lar. hehehe... and i don't keep coins in my wallet. i have a separate coin purse to keep them all. lece kalau simpan coins dalam wallet ni. wanted to buy a new wallet, tapi belum jumpa yang berkenan di hati. since yang ni pun elok lagi, pakai ja lah



These are the rules :
1. Post YOUR photo wearing red, may it be red top, bottom, the least would be red accessories if u hate wearing red. If u can’t find one, u still have an option.Either post your significant other’s photo or your child’s photo, if u have one.Of course, they should be wearing red.
2. Let us know the reason why u were wearing that particular day.Was it ur birthday? Is red ur fave color or was it the shirt that u first saw in ur closet that day?


red is so my favourite color. saya berani (to certain things) and sensitive? errr... only to my husband i think. hehehe... (tu mengada-ngada namanya ye tak?) hanya ni ja gambar saya bebaju merah yang dapat dikesan
1- photo yang t-shirt belang tu kat rumah. tah baru nak keluar ka atau baru balik ka. dah lupa (the photo was taken 3 years ago ok). there's no specific reason i was wearing that t-shirt. dah suka, pakai ja lah kan
2 - gambar tengah tu masa raya puasa tahun lepas (4th day raya kot). we went to my adik's fiance's house for makan-makan. me, darling husband and baby were in red. and i purposely want 3 of us to wear the same color
3 - the last photo was also taken on last year's hari raya (1st day raya). and red was our theme color



so, that was the 2 (tags) in 1(entry) which i managed to complete today. to all my frens who tagged me, sorry bebanyak sebab lambat buat. harap-harap puas ati yer

note : since everybody has been tagged by somebody, i decided not to tag anyone then


Quote:
emy : huhu. tu ler psl. akhirnya siap jugak semua assignments ni

linn : bina? bina apa linn? bina badan ka? chumel ker? comot ada lar dik ... akak sibuk ke linn yg sibuk? akak dari pagi smpai ke malam online. linn tu je yg x penah nmpk online
cekgu pun dh luper? cekgu tu mmg. manjang luper. tp anak murid x penah luper psl homework (walaupun lambat)

linda : bnyk ler. suma pakat duk tag kita! huhu... tp x pa, kalau kita kena tagged tu maksudnya org tu ingt kat kita yer x? ... sama? hehe. bagos. at least we have something in common kan? ... anak dara ker? huhu. x sesuwai u ... sesajer jer nak jelir. nah amek balik

oli : garang ler oli. budak2 suma takut kat saya ... jatuh cinta? huhu. seb bek jatuh cinta dgn gmbr ni sumer. klo jatuh cinta dgn saya dh kronik tu. x dapek nk nolong ... saya belikan baby insurance masa umur dia 3 bln. beli awal lg untung oli. x pyh byr bnyk. ni pun monthly cuma kena bayar rm110 sahaja. oli pun baik beli sekarang. saa beli great eastern ni sbb saya kenal agent dia masa saya kerja dulu. kira rapat jugak lah dgn dia. kalau nak oli survey lah dulu. nanti apa2 kita ym k

korok :

aimah : kwang, kwang, kwang... teacher dh mai nak buat sport check ... yup! i finally answered ur tag. walaupun dh basi, but at least i managed to finish it jugak kan ... lots of things in common? huhu. ye ker? tp tu baru crita psl 7 facts, kalau crita suma tah2 suma sama apa
betul ler. x caya tgk ic kita. anak dara? ala u ni. puji kita plak. buat i malu jer tau . awww!

yong : hehe. sian yong duk ketuk pintu srg2. akak bz lar dik oi. bnyk benda yg memeningkan kapla + otak . ni pun brapa hari punya buat baru berjaya abehkan suma ... awet muda? huhu. jgn ler puji akak. nanti kembang x hengat lobang idong akak neh ... 20-an? mcm x kawen lg? wallaaa...! yong nk mkn apa? mai akak masak ... akak gunteng rambut pendek tu masa lps pantang. rimas berambut panjang sbb asyik gugur ja . muda belia? belia apa? belia 4B ka? ... bnyk ker? ish, mana ada. akak tgk wallet org len lg bnyk cards... ha, buat lar yong. peram lama2 buat apa. bkn blh branak pon ... yup! red sure is my fav color. kalau boley sumer nk merah . gorgeous? huhu... puji lg. makaseh ler yong duk puji2 akak ni. nati balik mesia akak blanja k

as : jgn x tau. bkn kopi saja ada 2 in 1. tag pun ada 2 in 1 jugak ... betul tu. bagus jugak tag-mengetag ni sbb dpt kenal kwn2 dgn lbh rapat ... ha'ah. alhamdulillah, akhiranya settled jugak keja akak
dh tepek ker? ok, nati akak p jengok. alah, walaupun bhn x cukup, tp kalau dh kena tgn yg buatnya mesti jd. kalau x kena tgn x jd jugak ... hehe. ye ker? ok lah tu. psl dh penah pregnant before kot. tu psl yg 2nd pregnant ni nmpk sket

zura : anak dara? lawak lar zura ni ... ayu ker? maceh. malu akak kena puji (ngada betol aku ni ) ... tekesima? hehe. tu cara akak. akak ni mmg particular sket. baju + suar kalau yg dh pakai pun, sblm masuk dlm laundry basket tu mesti nk kena tebalikkan ke belah yg betul. lg 1 akak kalau dh ambik / kuarkan apa2, lps guna tu mesti letak balik. i.e. kalau ambik bantal then tgk tv. lps dh abis mesti nk smpn balik bantal tu. x biar kt situ. kusi mkn pun camtu. kalau dh abis mesti tolak masuk balik bwh meja. ada lah bnyk benda lg yg akak rasa mcm lain dari org (akak ni alien kot )
guitar tu tesimpan elok dlm kotak tu. haram akak x eti main

mira : single? saham tinggi? huhu... pujian yg tesangat lah membuatkan diriku ini perasan x hengat . maceh. maceh ... betul tu. elok jugak game tag ni kan. slh 1 cara untuk tau lbh bnyk psl kwn2
insyaallah... nati kita jenguk k

ed : lar... ya ka? hehe... dolu2 sunshine tu lah yg plg pemes kat area sini. tp lar ni pun masih ramai org lg. kebanyakannya shopping baju kat situ. x dinafikan baju2 kat sunshine agak murah . rindu? meh lar jenguk mai penang

ct : eh, 3 in 1 ka? huhu... tatau lah ct oi. akak penin + kompius pasal duk kalut abeskn assignment ni suma. alah, blasah jer ... ayu ker? awww, u ni buat i malu + perasan lar (tp lbh kpd perasan ) ... x mo lah long hair ct. akak x dak masa nk jaga rambut dh. kalau dulu x pa lar, x dak anak lg. skang ni kena jaga anak suma... hehe. bnyk lar ko punya ganas. brutal lar best ct. yeah! yeah!
aicheh, lps knuri tros p amek gmbr tanpa menanggalkan tudung? (pergh! ayat! ) bagos r ct ni. p kenuri pakai tudung. bila nak x pi kenuri pun pakai tudung gak?

faten : salam. selamat berkenalan. timer kaseh ... nk upload gambar jd besar? hehe. nati akak drop u an e-mail k. jgn risau, akak ni x kalakut ilmu ... insyaallah, nati akak jenguk fp faten yer

jeff : tau x pa. sampai ke tua pun x kan abes nya game ni. tp best jugak sbb boley kenal kwn2 dgn lbh rapat

korok : awat tu? mengandong ka?

zai : akak kalau souvenir tu tuala tgn, akak buat lap meja ja sbb bnyk sgt. dpd duk smpn, bek guna

yong : wokeh. nati akak p

jeff : bnyk kad x pa dpd bnyk utang!

zura : oOo, minat music. ingtkn musician td. tp klo dpt main kt club pun ok gak. dpt gak duit lebey
anak daro? huhu... maceh atas pujian mu yg melabong ittew


Wednesday, 28-May-2008 08:05 Email | Share | | Bookmark
She's back in action!

having pop-asssh (pop rice)
 
 
View all 12 photos...
alhamdulillah... baby has fully recovered. no more fever, no more flu and no more cough. i am so happy and glad that she's all better again. when she woke up in the morning, "monny, nak ko-taiksh" (mommy, nak conrflakes). lepas dah habis tu, "wannn biket" (want biscuits). after that "nak pop-asssh" (nak pop rice). and yes, she finishes all the foods given. bab susu pulak, she kept asking "monny, nak tutu" at least once every 2 hours. i'm very thankful that she has finaly got her appetite back again





i usualy sing to baby a lullaby song before she goes to sleep. well, not that kind of 'rock-a-bye baby' or 'twinkle-twinkle little star' tu. tapi "subhanallah, walhamdulillah, walaila, haillallah, huwallahuakbar" sambil tepuk-tepuk kat belakang baby. but this time she's the one who sang it to me "chub-a-wah-kebar" (sambil tepuk-tepuk belakang mommy) . tapi last-last dia sendiri yang lelap . petang pulak, lepas mandi ja "nak go ou ja-ja-lan" (nak go out jalan-jalan). kalau tak, asyik nak bekurung dalam rumah ja. and so maktok pun bawak lah jalan-jalan nek motor to the playground. and oh ya, she also got her smile back again





in the evening, brought baby to pasar malam. selalu kalau dalam kereta, kami selalu dengar cd 'zikir munajat dan puji-pujian bagi allah & nabi muhammad'. i started to listen to this cd when i was carrying baby in my tummy. pi keja, balik keja, nak keluar. asal duk dalam keta ja mesti dengar cd ni sampai lah sekarang. tak pernah jemu. ok, back to the story. when we were in the car (on the way home from pasar malam) baby suddenly "alalalalala-kayum... alalalala-kayum..." nak tau apa dia kata? "allazi, lailahailla, huwal, haiyul, qaiyum" sounds familiar kan? dia pun duk berzikir sama . kalau nak tau cd apa yang kami selalu dengar, kat astro oasis (channel 106) pun ada, setiap kali sebelum dan selepas masuk waktu solat. this baby girl of mine selalu tengok. kalau ada yang tu, duk depan tv ja lah dia tak kemana. sejuk ati mommy . try lar dengar. very soothing tau


Quote:
oli : ala oli ni. potong setim ja. len kali buat2 lar x tau . OSH

rina : bapak rina dh ok? alhamdulillah... lega dengaq. kata kt dia len kali jgn kulukut sgt . send my regards to him k
ha, lg elok dodoi anak dgn zikir2 mcm tu dpd lagu2 omputeh tu kan?

kak cahaya : salam... betul tu. lg puas ati kalu besarkan anak sendiri

yong : hehe. hurey jugak . ha'ah mmg muka dia nmpk ceria. senyum manjang mcm dolu2 sblm saket . bkn tasha ja ssh nk ikat rambut yong, anak akak ni pun sama gak. nk ikat rambuat dia tu jenuh umpan tgk tv. dekat 20 mnts baru siap ikat suma . ha, sejuk ati akak dengar dia berzikir. x sia2 akak duk bg dia dengar dari dlm perut dulu

zai : makan chek, jgn x makan. makan selagu buleh. nanti dh nandong x bleh suka2 makan

zura : alhamdulillah... lega akak dia dh sihat . ha'ah, akak pun suker dia dh bley bezikir sket2. skang ni duk ajar alif, ba, ta plak ... wah, bagus dina yer. nati2 adik pulak ikut smayang. sejuk ati kita nengok kn?
ya ka? akak penah nek myvi, tp x pasan plak yg seat dia bley bukak mcm tu. x pa, nati akak pi usyar lain

emy : alhamdulillah emy. x sia2 akak duk bg dia dengar dari dia dlm perut akak lg . emy pun beli? bagus. bawak2 lah dengar selalu. nati besar insyaallah bleh hafal ... koko krunch? akak saja x mo bg koko crunch kt baby sbb nati cornflakes dia x mo dh. ye lah, koko crunch tu kn manis
ha, bln dpn beli scholl pulak. sebulan sekali pun beli kasut baru. cukup 9 bln ada 9 psg kasut

linda : ha'ah. alhamdulillah... lega kiter . haha! lawak r linda ni. pronounce pelan2 dh ler. x yh lar kuat2. mau x heran kekawan kt sana . x pa, kalu depa tnya, ckp jer "saya budak baru belajar cakap" ... ha, dia mmg dlm poses makan bnyk skang ni. mmg dia nk bg 'monny' senang ati

sue : syukur alhamdulillah...

linn : alhamdulillah... anak dara akak dh sehat . ha, tu lah pasal. demam nk bnyk mulut upernyer . mmg chumel sgt dia zikir tu. skang ni apa2 sket "alalalalala-kayum... alalalalala-kayum...". chumel sgt ... ye ker? aisy pun mcm tu? x pa, nati ada rezki juper soh aisy dodoi baby pulak ... selera dia dh ok skang ni. mntk tu, mntk ni. abeh sumer dia mntk ... dh besar ker? huhu... tp akak rasa mcm baby lg lar ... dh hapdet ker? akhirnya becuci jugak umah linn tu yer . k, nati akak p umah linn. jgn lupa masak apa yg patut yer

jeff : mmg lega sgt2 anak dh baik sakit. kalu x mmg susah ati ja manjang. gelagat tu usah d ckp. kalau marah pun tros x jd marah

fiza : alhamdulillah... anak dara akak dh sihat. mmg lega sgt . ha'ah. mkn dh ok dan senyum tu pun dh kembali. tp lebih bnyk sengeh dari senyum . chumel ker? hehe... maceh

as : ha, selera dh kembali. dia bayar balik yg sminggu lbh dia x mo mkn tu. ni dh baik, dia pulun cukup2 ... apsal adriana x nk mkn sgt? tp susu dia nak kan? kala susu pun dia x mo, ermmm... ssh jgk. x try bg appeton ker? cuba bg. kot2 dia ada selera nanti... boolat ker? hehe... sejak demam ni dh susut bnyk tau. ada dlm 2 kilos jugak kot ... ok ler tu, adriana nk jaga body ... adriana pakai diper size M? huhu... anak dara akak dh pakai L ler. alah, budak2 active bagus tau... duk diam? tu pun sbb ada citer menarik kt tv. klo x mkn sambil lari sana lari sini tu

kenitra : ko krach? yg tu koko krunch kot

oli : homework? kwang, kwang, kwang... dulu punya tag pon x untagged lg. huhu... nati saya pi tengok

aimah : halluuu... u r welcome . hehe... tu lah pasal. mcm penah dengar pulak dialog tu
insyaallah... harap2 mcm tu lah hendaknya

idida : betul tu. suka betul saya bila anak pandai bab zikir2 ni. x pa, x reti hafal lagu2 modern pon x pa . tu baru tgk astro oasis tu. saya ni dari nandong sampai skang duk dengar cd tu dlm keta + tgk kat astro oasis tu
sesamer. hehe... x per, pasni kompom saya pesan kt dia camtu. nk soh pesan soh dia buat sumer keja2 umah skali ker?

ct : awamak. kena tag lg ka? huhu... x pa, nati akak p jengok na chek

emy : uwaaaaaaaaaaaaaaa!!! sekali 3 kena neh. huhu. nati akak p nengok yer


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net