Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-Jul-2008 08:32 Email | Share | | Bookmark
Another trip to Alor Setar

ma'am kecik
the boss aka the driver
ma'am besaq
View all 28 photos...
date : 10th July 2008 (thursday)

went to alor setar again to visit hubby's aunt who is in a comma. she was discharged last week, but then was admitted again a week after. went out from home after zuhur and baby dozed off before we reached gurun. since baby's sleeping, we just tapau-ed kfc and had our lunch in the car



reached hospital around 3pm and baby was still sleeping. we just lepak-ed in the car whilst waiting for baby to wake up. once she was up, grabbed few things and went straight in the hospital. the last time we were here, we didn't get the chance to see the whole place as it was already nite. but this time, we took the opportunity to explore the whole hospital . i simply like the 'hospital in the garden' concept. very greenery and peaceful . and oh ya, they even have a playground for the kids to play around! nice ey? their canteen pun sangat cantik dan bersih. and not to mention they have quite a variety of foods also. stall roti canai pun ada tau . tapi tak amek pulak photo canteen tu. ramai sangat orang. segan!



hubby's niece came to fetch us at the lobby and brought us up to the icu. we had to wait quite a while before we can enter the room. i had to say that this was my first time at the icu room. selama ni memang tak pernah tengok pun macam mana rupa bilik icu. incik suami masuk sorang, saya tak masuk. takut! according to the doctor, the chances of hubby's aunt to recover is '0' . they suspected that the cancer has attacked her whole body but they couldn't detect where the cancer actually started. and all we can do now is pray for her. if she's meant to live sampai setakat ini saja, we just hope that she'll be 'leaving' in an easy way...
left the hospital almost 530pm. it started to rain when we came out from the toll to the high-way. stopped by gurun for a short-break. got baby's diaper changed and put on a new shirt for her as well. tapau-ed some snacks then left



once we landed in the island of penang, we went to the nearby restaurant for dinner. budak kecik refused to eat as she was too kenyang having lots of kuih kapit (which we bought from gurun earlier) in the car. so mommy and daddy saja lah yang makan. lepas makan, cargas balik rumah




kak amal : mintak maaf banyak-banyak tak sempat nak bagitau kak amal saya nak ke alor setar. last minute ni. incik suami saya pun ponteng keja. tapi lain kali kalau nak pi memang saya bagitau kak amal ok? dan terima kasih banyak-banyak untuk kak amal sebab sudi bagi award ni untuk saya

Dan syarat untuk penerimanya.."This award is to given to blogs that have at least 3 posts per week" jadi kak amal nak bagi pulak kat...

Kak Ros http://bungaros.fotopages.com
Rina http://fazzarinna.fotopages.com
Sham http://norsham.fotopages.com
Meen http://jasmeen.fotopages.com




Quote:
linda : haha! jeruk mao? ma'am besaq duk layan boring pasai ma'am kecik duk titon. tu yg muka siyes jer tu ... rajen ka? ni pun dh basi baru nk hapdet. x dak chance lgsung nk hapdet on time... pender? tu bkn pender lar acik. tu pull-up diaper. haha! .... yeker? saya mmg x brani nk masuk dlm icu tu. dengar icu pun dh cukup menakutkan. huhu. saya ni sejak² nandong dulu telah manjadi seorang yg penakuts ... hubby aunt sham? ker aunt hubby sham?

idida : tu lah. mkn kfc x benti ja neh. tp tu ja yg ada kt r&r gurun tu yg bleh di tapau. belasah ja lah ... betul. kita bkn beniat kejam. tp kalau smpi ni ja hayat dia, biarlah dia pegi dgn senang kn?

linn : mmg cantik spital dia linn. kalah spital swasta ... anak dara akak mcm biasa. battery tgh full tu ... haha! nk mkn kfc jugak ker hero² linn tu? x pa, lps ni bwk p mkn tau ... dh nama pun ma'am besaq kan. mustilah kena ada gaya mcm ma'am besaq

zura : haha! sesuwai ker? sesajer buat muka poyos mcm tu. tesangat lah x sesuwai nya dgn akak ... tu lah. sedey kn? x tau camna lg sedey anak dia ... ha'ah. akak pun rasa cmtu. kalau smpai sini ja hayat dia, harap² dia pegi dgn senang...

abg e : tu dia. kata gheja dh settled. duk goyang lutut ja. ada lg gheja pulak dah? dasat punya projek ni. lps ni harus belanja kami makan tau ... k.lina pun dh start shooting ka? ermmm... posa dh x lama dh. tu yg dh start shooting tu noh? x sabaq nk tgk muka k.lina dlm tv naty ... x kn tiap² mkn kt kedai mamak kot. sengeh smpai ke telinga lar mamak tu abg e duk mai sedekah duit kt dia. haha! ... wokeh. pi peghabeh gheja dulu. satni² mai lain

jeff : jauh x jauh 2 jam jugak lah. nsb baik berenti kejap. klo x mmg berasap montot ni ... mkn tu mmg part yg plg best

kak amal : x pa, ton² depan pulak lah baru tgk kot. tu pun klo ada rezki

kak madiha : lar... x penah smpai lg ka? x pa, jom kita pi ramai² serbu rumah k.amal nak?

phalinn : lps ni harus pi berkali²

zai : kt penang mmg ada. tp akak x tau lah pulak belah mana. zai try tanya kt mak mentua zai tgk kot² dia tau

emy : akak x berani lah nk masuk dlm wad icu tu emy. tp mana tau nati² terpaksa masuk, masuk lah jugak. tp kalau boleh mntk dijauhkan lah... thanx for the wish

jannah : melawat? bila yg nk balik mai tu? akak tingin jugak nk tgk anak jepong yg gebus srg tu
alahai, akak pon tatao camna nk tlg. tp try sorokkan puting tu dari dia. then bg masa dia nk titon ja

ed : thanx

yong : haha! sian nya kt sana x bley nk mkn. ssh² sgt yong buat lah sniri. tp musti x sama rasa cam kfc kn? ... thanx for the wish

kak yati : haha! ni lg srg ngidam kfc. balik sini naty harus pulun kfc smpai bloated
oOo... kek. ingtkn fruit jelly. napak sejibik cam fruit jelly lah kak. beli ker? ingtkn buat sniri. baru nk sebok² tanya cmna nk buat

farah : haha! ni lg srg antu cheezy wedges ... lps ni heret incik suami pi mkn tau ... dh nantok mmg ler dia titon. klo x jgn harap. nk bdiri tgk lorry dgn bas ja

kenitra : kwang³. mmg perfect timing lah

rinna : hello rinna. salam perkenalan tuk awak jugak

mama fami : me too!

oli : chewah. hospital kita orang tu! bkn dh kena buang daerah ker oli? ... ayu ker? haha! lawak lar oli ni. kat mana yg ayu tu? tp klo tgk time dia membuas hbs hilang semua keayuan ... planning buat org? kwang³... hehehe. OSH!

korok :

aimah : thanx for ur prayers ... tu lah. dh doctor ckp camtu. x bley buat apa selain berdoa ja ... haha! dh balun kfc 2 kali? dasat. lps ni nk balun apa pulak? ... alamak. kena turun kl ker? awak pos jer lah. x pon awak tlg niat mkn untuk saya boley?
baby x yeyek lah. tukar diaper sbb dh penoh. anak dara saya ni klo jln mmg x penah poo². salu kt umah ja. either before or after keluar ... haha! ma'am besaq tepaksa duduk belakang sbb ma'am kecik yg suruh

linn : dh hapdet? wah, laju pulak dia duk hapdet. angin rajin lah tu . nati akak p jenguk k?


Friday, 11-Jul-2008 07:15 Email | Share | | Bookmark
Additional jab

budak tecik jalan sana-sini
masuk dan...
keluar playhouse
View all 27 photos...
date : 8th July 2008
venue : Hospital Pantai Mutiara
time : noon
agenda : Hepatitis A (1st dose)
weight : 10.5kg

nampak hospital ja baby dah "tanak akel toter. tanak pitel" (tak nak uncle doctor. tak nak hospital) then mommy pun started to pujuk "nanti uncle doctor give u honey stars... some more?" lepas tu baby sambung "akim... kotaiks... lolly..." (ice-cream, cornflakes, lorry - macam lah dia tu makan ice-cream ). as usual, baby had lots of fun running up and down the slide and went in and out the playhouse



and when it's time to see the paed, the cry started. suruh salam pon tak mo. jenuh jugak nak memujuk. and the whailing became even louder when her thigh was about to be poked . lepas habis ja cucuk, she cried "monny kali" (mommy carry) tak sempat nak have a short discussion with the doctor. but this time, baby managed to salam and waved bye-bye to the doctor. set-up a date for the next appointment, went down to get the bill settled and left



went to giant for lunch and also to meet-up with the housing agent. baby dozed off when we were having lunch and i had to carry her in my arms through-out the discussion session with the housing agent. adoi lar, macam nak patah tangan ni



after the discussion, we then went to the kilang jeruk in relau to buy some jeruks for ct. lepas tu went straight to padang kota to get some kuah rojak yang di ordered oleh cik puan ct jugak . we had to wait for quite a while as the stall only opens at 630pm (we reached the place around 5pm )



after the purchased, we lepaked for another 1/2 an hour just to avoid the heavy traffic. when the traffic was ok, we then headed back home. had shower, solat then went out again to buy dinner. and this time, naik motor ja. senang dan cepat. hehehe. tapau-ed kfc and bought few different slices of cakes from the secret recipe (which is only 1 door away from the kfc )



there goes our day. to ct, akak harap ct suka all the jeruks dan kuah rojak tu. kalau nak lagi bagitau na . dan selamat memulun jeruks dan kuah rojak


Quote:
emy : mmg lah kejap. tp sekali melalak abes 1 hospital bleh dengar . akak pun klo baby demam akak x bawak untuk cucuk sbb mmg doctor x kn cucuk. haha! cake tu harus beli kalau dia dh nmpk. akak ngn cik sofie nyer fav suker choc mud
uik? mana tao akak pi aloq setar? ha! ni mesti kes tgk status akak kt ym kn?

zura : hehe. mmg x takut sampai dengar nama uncle doctor pun dia dh x mo . aik, nengok kfc pon telioq? mengalah kn org ngandong. ker mmg dh nandong x . haha! beli, jgn x beli

zai : ilang ka comment zai tu? fp ni mmg camtu. mengong bin bangang. akak pun salu jd mcm tu. last² off troih sakit ati nya pasai . akak x penah try american brownies tu. tu 1st time try. tp len kali mcm x mo beli lg dh. manis sgt³. ada gaya jd model kfc x anak dara akak tu?

kak amal : jgn kata budak² kak. mak budak pun takut dgn jarum . wah, family k.amal meriah dgn lelaki. bestnya

oli : haha! dlm bnyk² monkey tu jugak yg oli bekenan . nanti pi beli pastu tempek 1 badan tau . baby kurang mkn sekarang ni. sbb tu berat badan 10.5kg jer

linn : meleleh? kwang³... ni dh masuk tahap critical punya kemaruk ni . tu bkn mkn ala² kepanasan lar linn. tu makan ala² kontrol ayu . alah, kek tu sbb kebetulan sebelah kfc ja. kalau x mmg x beli. bkn yg terakhir lah linn. ada bnyk lg cucuk. kt dlm buku tu belambak² lg jenis. additional lah, tu lah, ni lah. akak pun takut tgk . linn tu yg manjang bz. akak online salu. nati linn dh x bz buzz akak k?

meor : nk buat mcm mana. saya yg tengok ni lg lah sakit. tp x pa lah, untuk kesihatan kn? haha! nk sikit ker? boleh. tp sumer dh masuk dlm perot dh

jeff : mmg betul. bkn tension apa. tension sbb x sanggup tgk anak melalak. sedey hati . so far anak saya alhamdulillah x pernah demam lps kena cucuk. tp aritu sekali ja kena demam lps kena cucuk. tp doctor pun dh ckp yg dia akan demam lps kena cucuk tu

fatin : haha! lapar ker? lps ni harus masuk dapur masak tau
samer²

rina : aqil x eti pepak ayam? hehe. dia takut gigi rosak kot . kita salu fries tuk baby soh depa jgn boh garam. jgn x tau. anak dara kita ni mmg antu kek. pantang tgk kek musti nak . voucher tu kalu x mo sedekah lah kt kita

kenitra : haha! saya pun sama. mmg fobia dgn spital. agaknya anak dara saya ni ikut saya kot

ct : x pa. ct nya pasal sanggup ku tunggu kedai bukak walaupun smpai ke tengah malam. chewah ayat! sama². dah pulun? haha. gelojoh betoi lar ct ni

linda : choc indulgance? kita ngn cik sofie pulak suker choc mud . monny ka yg bagoih? dh dlm health book tulih mcm tu. kita pun ikut ja lah. janji anak sehat, yer x? nk jeruk gak ka? buleh. bak alamat dan place ur order. mao jeruk apa? suma ada . muncung² tu sbb kontrol ayu nya pasai. mcm org pakai lipstick plak dh nmpk kn? monny x tlg prabeh, daddy yg tlg

idida : haha! iklan? boleh ker? kalau boleh dh lama saya propose untuk jd model iklan

linn : wah³... saja nk perangat akak lah tu. nati² akak p tengok

as : champion? ha'ah. champion membuas . kek tu kalau x sedap mmg anak dara akak x layan . aik, adriana pun bekenan kasut tu jugak? haha! siap pao atuk dia lg tu


Friday, 4-Jul-2008 13:34 Email | Share | | Bookmark
Our weekend

budak sebok tip-porr (sweep floor)
wah! suami sapa ni?
konon mohawk lah tu
View all 43 photos...
i've been very bz lately. bz doing what? bz belek anak dara rambut kerinting yang tumel sorang tu lah. susah betul nak duduk depan desktop lar ni. asai duduk ja, tekedek-kedek dia mai "nak tit on monny" (nak sit on mommy). kalau kita cakap "no need lah" atau "no, no" she'll say "tit on monny, k?" when she says ok yang tak bleh tahan tu. marah pon tak jadi nak marah. sangatlah chumel nya when she says the word ok tu
ok lah, tak mau merapu banyak-banyak. nanti-nanti lah saya update about baby's vocabs. ni dah ada orang duk sms tanya bila nak hapdet. duk mai jenguk bepuluh kali, tapi duk macam tu jugak . ni chek dah hapdet na. so jom layan!


date : 28th June 2008 (saturday)

dah lama duk bising kat encik suami bila nak gunting rambut. rambut suami ku ini kalau panjang sikit tersangat lah serabutnya. since it was his day off, i asked him to get a hair cut. bukan nak kena bayaq pon. free ja! (abah saya seorang part-time barber ok ). and he can even do it on his own. selalu nya, isteri dia ni lah tukang cantas rambut dia. but this time, he shoved by himself . baby pulak bila nampak daddy duk gunting rambut "diddy cut air" (daddy cut hair) . tecangak-cangak dia duk tengok . lepas tu mommy ni saja-saja lah cakap "baby wanna cut hair?" she then replied "wann cut air" then i said "baby sit on the chair, mommy cut your hair ok?" lepas tu baby cakap "tit on chair. monny cut air" wah, pucuk dicita, ulam mendatang. since baby's front hair has been poking her eyes, mommy pun tunggu apa lagi. capai scissors and started to zap here and there lah. and by my amazed, baby doesn't resist at all! she was well behaved through-out the cutting-mencutting session until the end! and as for daddy, i prefer him to be botak then having a hair on his head. handsome gittew (handsome ker? ) well at least to my eyes he is



date : 29th June 2008 (sunday)

our actual plan was, go to gurney plaza in the morning to buy new tushs (shoes) and some clothes for baby, then off to alor setar to visit darling husband's aunty who has been hospitalized for about few weeks now then to teko's house (the newly weds tu) in sungai petani to shopp kain for this coming raya. but unfortunately, all the plans were gone with the wind... bangun pun dah almost 12pm, nak keluar pagi hapanya!
reached gurney plaza around 2pm. went to reject shop and bought some clothes for baby and a pair of jeans for darling husband. then went to treehouse to buy tushs for baby. kasut dah jumpa, dah bekenan di hati, tapi size pulak elek pocit! since perut dah memberontak mintak di isi, we decided to come back some other time




left for alor setar around 4pm and we took the ferry. the lil girl of mine punya excited naik ferry sampai hilang mengantuk! (she was about to sleep when we reached the ferry terminal) and this time, we get to parked kat tingkat atas! double yey!



stopped by at r & r gurun for a drink then straight to alor setar. oh ya, baby refused to leave the play-ground when we asked her to . jenuh jugak lah nak memujuk, but she's a good girl. tak mengamuk pun. ikut ja masuk keta



baby slept before we reahced alor setar. met along (my eldest sister) to get mak's medicine then went straight to the hospital (the new hospital). mak ai... hospital punya lah cantik. although it's a government hospital, but it doesn't look like one! nampak macam private hospital. the lobby, the reception and the wards! dasat punya cantik! maybe it's still new kot? apa-apa lah. didn't get to snap much photos. tak berani. takut kena marah ka apa ka. so sebelum kena apa-apa, baik jangan yer dak?



it was pouring all the way from alor setar to sungai petani. sampai rumah teko pon dah 930pm, nak shopping kain raya macam mana? kedai pun dah nak tutup! lain kali lah nampak gayanya . we just lepak-ed at his house and nani (his mrs) jamu-ed us hot tea and some cakes. pandai nani buat kek noh? left their house around 11pm (malam-malam buta mengacau orang duk honey-the-moon ) and we reached penang around 12-ish am

Quote:
zai : oit. akak x abeh upload lg dia dh masok! akak x dak pezen nk bg. tp len kali klo mai penang jemput mai umah akak noh? kita lunch kt umah akak (tp mak akak yg masak. boley? ) ... rambut ala² troja tu somi akak paksa soh amek gambaq. dia kata buat kenang²an

ct : laki eden mestilah seksi. awww!

aimah : haha! duk risau rambut anis x tumbuh² lg ker? alah, nanti² tumbuh lah tu
merempat kt hotel? alahai, siannya kena halau dgn tuan rumah

linda : kiut ker? maceh:-) . aik. nk kinting ambot jugak? dolu² masa muda² bkn dh penah kinting ambot ka? ghazi pon camtu jugak ker mohawk nyer? haha! sempoi. aunty sgt suker . mau x smacking-smocking+segala mcm ing. the price itself pon dh cukup ing . tp once a while ok lah kn. kalu selalu² mau lg licin kapla incik diddy tu

linn : kwang, kwang, kwang. buat lawak pulak linn ni . akak pun tegejut jugak anak dara akak tu nak gunteng rambut. klo x sblm ni siap kena dukung. pastu pusing sana pusing sini smpai akak pon nek tensen. pengajaran : lain kali kalau nk gunteng rambut anak tunggu smpai dia sniri yg mintak ... x masak lg? molek sgt lh tu. pasni wajib ajak incik somi mkn kat secret recipe ok?

emy : tu lah pasal. little princess akak skang ni makin bnyk akai. x bley keja lain kena belek dan duduk sebelah dia ja . masa tu mood tgh ok ler tu. tu psl ok ja masa gunteng rambut. lg pon dia tgk diddy dia gunteng rambut, dia pon nk jugak ler ... ha. betul. klo nk shopping kain ni lambat pun x pa. tp tailor lah x mo amek dh sbb dh lmbt ... x tau lah. tu baru 1st time akak masuk government hospital yg baru. len² sumer yg lama. betul. tesangat lah sokong nya akak. org x sakit klo tgk keadaan hospital lama tu kompom teros sakit

yar-t : makasih

syakir : sama jugak ker? tp ok apa botak kapla. x yg buang duit beli sikat dan x yah buang duit beli syampoo

kak yati : salam. hehe. botak senang sikit kak. x pyh nk sikat² . alah, bkn apa. husband akak nk bermanja tu kot
akak panggil sham ja... oOo, nk terbang sbb angin kuat. ingtkn nk terbang sbb apa ... sponsor flight ticket? yg tu x dapek lah saya nk nolong kak oi. saya sniri pon x keja

kak amal : ha, saya ingat ritu akak ada ckp umah akak kt hospital baru tu. x pa. len kali klo ada rezki saya sampai lg ke sana. nanti saya e-mail akak ok

azura : tima kasih ... cik sofie ni 1 tahun 8 bulan. x berapa bulan lg dh nk masuk 2 tahun dh. cepatnya masa berlalu
salam perkenalan dari penang

linn : keajaiban? kwang, kwang, kwang... suspen ni. skang jugak akak p jengok!

as : ok lah tu. x dpt berlakon dlm iklan trojan, buat rambut trojan pon jadik ler ... betul. dan x pyh ssh² nk sikat rambut ... akak pon tegazut jugak cik sofie nk gunteng rambut. harap² lain kali pun senang mcm ni jugak ... rajin ker? tu kita terpaksa sbb nk melawat mak sedara incik suami sakit. klo x harus duk umah ja lah. save duit ... sakit kaki & tangan? len mcm ja bunyik nya. dah scan blom? ... baru nmpk rupa popuan yer? hehehe... tp lasaknya mcm tu jugak

abg e : dia mai dah, dia mai dah ghumah chek besawang pasai x dak chance nk duk dpn pc ni. kalu buleh duduk pun sat² ja. kdg tu tgh duk hapdet ada budak tecik duk mai kaco. troih x jadik nk hapdet ... tesengeh srg² dpn screen? tu kalau ada oghang mau depa kata abg ni x beghapa nk betoi ... x pa, nanti chek bg chance abg e pulak ligan na ... belah hujung utara ni yg tu 1 ja lah r & r. lepaih tu mana ada dah kn? uik? amboi². mentang² lah anak² suma dh teruna & dara. buleh lar duk melepak kat situ. tp len kali kalau balik peghelih lg try lar p main ghamai² kat playground tu ... biasa lah, duk pektis jd wakil rakyat. mana tau kot² ada rezki jd wakil rakyat ka ... cubit... jgn x cubit

idida : mmg dari dulu pun duk potong rambut sniri ... mmg senang kn botak mcm ni? x yh ssh² nk beli shampu dah ... cik baby sofie umurnya 1 tahun 8 bulan. rambut tu keturunan kot. rambut saya asal lebat (tp skang ni dh hilang kelebatannya ) dan rambut incik suami saya pun lebat jugak ... sopan yer? haha! lawak dengar. tp mmg sopan. bkn saja pusing kepala. siap tunduk malu lg

yong : haha. smpai mcm tu punya ssh ker nk gunting rambut tasha tu yong? x pa, nanti² senang lah tu
oOo, sbb tu ker org panggil singgang? akak x tau pon

farah : ish. incik suami saya ni kalau dibiar mcm tu mmg dia sanggup buat! tp saya ja yg x bg ... ha. kt pasar malam ja. kalau kat supermarket plg murah pun rm29.90 selai ... btb x perasan ada ka idak. nanti² saya rikki lain

maya : kuikuikui... betoi tu!

madiha : x pa lah kak. kalau botak tunggu lama sikit baru gunteng balik ... mmg saya saja nak biasakan dia cakap dlm english. sbb persekitaran semua cakap melayu kan. so dari kecik practice ckp english bagi dia biasa

ezza : ha. trojan jadian. hahaha! cute? makasih .. dh hapdet? wokeh. nanti saya jenguk yer

jeff : alang² pendek baik botak tros

zura : anak dara akak ni mmg pantang nmpk penyapu. asal nmpk ja dia "nak boom, tip poor" ... betul tu. mmg best dengar anak² baru nk belajar cakap. cute ja kan? ... ganas? haha! mmg ganas pon. kalau x oli x tanya lar akak suami akak tu polis ker?

faten : awai lar chek oi. nanti lambat² tailor suma x mo amek. nati x pasai ja kena pakai kain yg x berjait

jannah : pandai x pandai kena jugak lah. klo x sapa lg yg nk gunteng kan yer dak? ... yummy ker? ha, lps ni p ajak incik suami pi makan ok?

yullina : salam org jauh. ha, mmg lama betul x singgah. x pa, saya faham awak bz dgn business kn? ... cantik? haha! iyolah tu ... cute ker? hehe. makasih

kak amal : award? whoa! x penah dpt award lg ni. nanti saya pi jenguk ok. tima kasih for the award


Friday, 27-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Pasar malam

bluberry cheese
chocolate moist
banana chocolate
View all 11 photos...
went to pasar malam on wednesday nite to buy some cakes for baby (what can i say. she's a cake luver). other than the cakes from secret recipe, we used to buy the cakes from pasar malam as well (kalau selalu beli kat secret recipe mau kopak poket incik daddy ). her favourite is bluberry cheese cake. she can finish 1 slice in a day . we usually bought 3 slices of bluberry cheese cakes for rm10, but that nite i decided to buy 3 different cakes. and it costs rm12 only. kalau beli kat secret recipe dh dekat rm20 tu



after bought the cakes, we passed by a table full of printed kid's t-shirts and i fell in luv that instant. i ended up buying 2 pieces for baby. wanted to buy more, but incik daddy belum dapat gaji. and he said wait till next week



next day, anak dara saya yang chomel lagi banyak akai ni dengan pandainya telah mengambil baju thomas the train yang saya letak dalam laundry basket untuk dicuci sambil bising "monny, nak thomas tain" (mommy, nak thomas train) . tak menyempat-menyempat nak cuci dah, gedik sangat nak pakai. so lepas mandi terpaksa lah bagi dia pakai . lepas tu apa lagi, sengeh sampai x cukup telinga . yang bestnya, when i asked her to smile to the camera yo-yo-oh ja dia sengeh sambil posing



sekian entry tah hapa-hapa untuk kali ini. berjumpa lagi di lain entry


Quote:
arissa, aydin & mummy : salam. ya-ha! of coz i still remember u (after i saw ur face in ur fp that is). salmi, the girl in red long skirt + the cun prefect back in school kan? (and still cun-melecun mcm dolu2 jugak ) my daughter adorable mcm mak dia? ya ka? but i thought she has her daddy's look... ayu? wowo! mana ada ayu. kasaq gedegaq ada lar ... nama sama arissa? best... best... kalau ada rezki dpt anak pompuan lagi, i would luv to bubuh arissa lagi ... adik? hehe. kami nk tunggu anak dara ni cukup 2 y.o dulu. lepas tu baru plan adik for her ... yup! dulu mmg keja kat agilent. ha, azah still kat agilent though. missed dgn sunshine? bila nk balik mai sini? bleh buat gathering dgn kwn2 yg len

linda : mmmuehehehe! napak ka status kiter? ha, the cakes very sedap tau + murah! ghazi ngn acik pon antu kek yer? x pa, nati klo jumpa kita buat pejumpaan antu2 kek se-fp. boley? . alah, klo dh nama tu antu kek, mkn kenyang cmna pon musti tunjuk kek gak kan?

ezza : hehe... tu lah pasal. dh pandai begaya skang ni ... katun tu favourite anak2 ezza gak ka? ha, lps ni harus p carik t-shirt mcm ni kt depa tau ... dh hapdet? wokeh, nati kita pi jenguk

idida : shedap! mmg shedap! sr tu mmg ler shedap. tp klo salu mkn kt situ tokey ayam pon bankrupt

faten : mmg lar sedap. tingin nk mkn ka? klo tingin buat sniwi ... nak baju sponge bob? bleh... bleh pi beli sniri

abg e : mmmuahahaha! jgn x tau. little princess ni dh pandai beposing lar ni. org soh senyum ja dia tibai sengeh dan posing tah hapa2 ... chek mmg duk pekena kek salu abg e oi. tp duk camni jugak!

zai : jgn x tau. tu lah bakal model of the year ... fav hubby zai? klo camtu belajaq lah buat

emy : tingin nk mkn kek pulak kak mak labu oi? ... klo dh nama pon original, mmg ler mahal emy. akak mmg x mampu nk beli yg mahai2
hehe. paham. time org dh nk angkat bungkuih baru nk pi cari ikan kan. mana lar senang nk dpt yer dak? ... akak mmg x penah tgk daun tu. tp x tau lah klo kt sini panggey nama len
tdo meniarap nk bg cantik kepala? x penah dengar lah pulak. stau akak, klo bg budak tdo meniarap psl x mo bg tegejut ja

fiza : sedap, klo x sedap anak dara akak mmg x layan nya. sbb dia tu kalo bab mkn mmg cerewet (mcm mommy dia ) ... ha, betul. bli kt psr mlm lg jimat. tp klo nk lg jimat, kenalah buat sniri ... anak2 dara fiza pon antu thomas gak ka? ha, lps ni harus p carik t-rhist thomas tu tau

jeff : tu lah pasal. org soh senyum ja dia over2 plak

ct : mnyk ler. antu kek lah katakan ... ha bleh. nanti bleh buat gathering antu2 kek se-fp. kita pulun mkn kek smpai pengsan!

rina : mmg sedap. klo x sedap baby x layan ... patamalam kat pantai jerejak. hari rabu. nanti ajak chot pi carik tau . pricey ka? mcm ok ja. sbb kat supermarket klo selai plg murah pon rm29.90

yong : wah, dah kembali aktif adik akak ni yer ... yup! anak dara akak mmg antu cake. heran jugak psl dulu masa akak ngandong x dak pulak pulun cake smpai x hengat ... tu lah, begaya mengalahkn model ... ha. dia mmg suka thomas tu

zura : mmg sedap pon zura... comel kan baju tu? akak ingt nk rembat lg. tp kena tunggu incik somi keja pagi baru bleh p

linn : banyak lar. duk dengar linn buat kek x brenti, akak pun beli lah kek x brenti jugak ... klo akak buat kek tu x tau lah bila. tp ada perancangan nk buat kek masa birthday baby nati ... ha'ah. model bukit kecik

kak madiha : mmg pon akak. antu kek anak dara saya ni. saya nk buat? kena lah tunggu kemalasan ni hilang dulu ... ok lah tu. anak2 akak nk bg ibu diaorang sehat dan kuat

as : sedap lah. awat? mengidam ka? klo mengidam kena buat sniri makan. lebih afdal ... ha, murah kn? klo kt luar harus rm29.90 ke atas. x kuasa nk beli mahal2 ... gigi kapak! tu asset no 2. asset no 1 dia rambut kinting2 tu
x pa, akak faham. lg2 tgh memboyot ni kn? harap2 adriana cpt sembuh yer

yong : oh adikku! oOo, gitu ceritanya... ingtkn yong nk balik mai malaysia dh. ok lah tu kn. rezki mak yong. nanti2 rezki yong pulak kn?

iva : terliur? hehehe... lps ni harus pi carik kat kedai. x pon, buat sniri yer dak? ... aik, cake luver jugak ker? elok. bleh geng ... betul tu. kt mana2 pon x kisah, janji sedap ... hehe. dia duk practise nk jadi model lah tu kot

jannah : sedap... lps ni jannah buat untuk sakura ok? mmg dia suka sgt baju tu

sue : dh nama pon baju baru kn. seri tu ada ... kek2 tu mmg sedap. recommended! esok nk mai penang? awat lar x bgitau awai2. klo x bleh exchange hp no

kenitra : ha. tau x pa. baju budak mmg lg mahal dari baju kita. tp anak punya pasai, biaq kita x pakai baju baru pun x pa . tu dia. baju selai smpai rm100!

abg e : wah, wah. mentang2 lah x dak keja. tu lah keja abg e lar ni noh? kuaq masuk umah oghang tanpa henti . nanti chek update na


Sunday, 22-Jun-2008 13:52 Email | Share | | Bookmark
Happy Father's Day

the happy girl...
and sleepy actually
our pride n joy
View all 35 photos...
lambat gilos entry ni. tapi nak tepek jugak lah


date : 18th June 2008 (wednesday)
venue : QB Mall

it was a belated father's day celebration as daddy was working on night syif for the whole week. financial doesn't permit us to have a proper father's day celebration so we didn't plan anything special though. darling husband wanted to try out the new 'starzbites sausage pizza' so i belanja-ed him eat pija



we ordered 1 set of starzbites sausage pizza (super supreme pizza + 4 pcs of breadstick + 2 soups + 2 glasses of 7-up), 1 regular crunchy crust beef pepperoni pizza, 1 plate of creamy carbonara and a bowl of fruits salad. macam 10 orang punya nak makan! but we managed to finished them all



before left, we dropped by secret recipe to tapau a moist chocolate cake, but sadly they don't have the whole cake in stock. so we just bought 1 slice for baby instead. sampai rumah, baby kept saying "monny, nak eat cake" tak berenti. so mommy pun suap lah. she ate most of the cake and saved 1/4 of it for later . after got her hands and mouth washed, spent some times playing wif daddy, then off she goes to her toy land...



so there goes our small yet meaningful father's day celebration. i'm yet to get a gift for my darling husband, but i do have something in mind though. but me not telling u guys now. just wait and see otey

HAPPY FATHER'S DAY TO DADDY, ABAH, ABAH IN-LAW and all the great + wonderful fathers in this whole wide world!



and to my darling husband : thank u so much for being such a loving + caring + responsible father to our baby. i'm so glad and thankful for having u as my life partner and a father for my child(s)

WE LURVE U DIDDY!!!


Quote:
ct : besa lar, kalu dh kenyang tunggu apa lg, titon ler. tp tu pun dh over dia punya nap time ... cekelat x bley mkn, doktot x bagi. kek cekelat len, dia ada campoq tepung suma tp klo cekelat gula belori2. x bek untuk kesihatan. sekian ... nk bg kek sebijik? wah, suker! suker! tunggu raya nanti k? ... x sabaq nk pakai baju aunty beli tuh. tp monny ni yg duk gedik lbh

linn : ye ke? wah, elok lah tu sama2 mkn pija ... akak x mkn sausage dia, akak bedal filling dia yg tgh2 tu ja ... anak dara akak ni mmg antu kek linn. salu duk beli bluberry chees cake kt pasar malam ja. sekali-sekala beli kat secret recipe. kalau salu mau botak kapla

abg e : walaikomsalam wahai tetamu di luaq ghumah . tu dia, baghu keluaq gua. nasib bek x jadik kelawaq punya lama duk betapa dlm tuh ... alhamdulillah, kami sehat2 ja. abg. e punya fav little princess pun sehat dan betambah bnyk akai dia ... dh telepaih keluaq gua ni, pulun meghapu betoi2. nanti nk kena masuk balik smbg betapa kan ... tu dia punya tawaf. entry tu dh basi abg. e oi baru nk baca ka? . kembang kena puji? seb bek x tekoyak sluaq tu noh? x pon seb bek x pecah lobang idong tu . ferrari? harus chek puji lg melambong lepaih ni. mmmuahahaha! ... kami pun seghonok jumpa abg. e dgn k.lina. mcm abg. e kata, mcm dh lama kenai padahai baru 1st time jumpa . x pa, len kali kita sembang smpai x hengat kt umah abg. e plak. duk melepak kt mini garden k.lina yg cantik ittew ... elok lah mntk tlg org bandaraya tlg pe-clear. lalang dh nek smpai ke bumbung nu. agak2 x ckop kaki dan tgn, habaq kat kami. anak dara chek ni telebih rajen ... tima kasih for the wish. will convey to incik agil

kak madiha : kecik2 ja kak. x mampu nk celebrate besar2an. tp it's the thought that counts kn? ... anak dara saya tu kalau dh kena dgn tekak dia mmg laju ja dia pulun

zura : shedap lar. klo x shedap x habes ler kami bedal suma tu ... aik, dh tgk ka? aisey ct ni, potong setim betoi lar. x dan akak nk buat seprais

kak amal : kalau mkn dgn family ni mmg sedap kak ... bkn stakat opis boy ja yg pakai hp canggih-manggih ni kak, budak2 skolah renda punya hp tu lg dasat dari org yg dh bekeja! bnyk betoi duit depa beli hp mahai2 ... mkn smbl begossip mmg sedap kan? ... guitar tu dulu saya ingt nk blajar main, lps tu guitar kemana belajar pun kemana. huhu

emy : biasalah emy. anak dara akak ni dh kalau nama kluar jln2 mmg dia lah yg plg happy skali ... harap2 incik suami akak tu menghargainya

fiza : shidap. mmg shidap. mlm ni ajak incik suami fiza p mkn pija tau ... hehe. nmpk ja bnyk. tp dh lps bedal habis sumer rasa mcm sikit lah pulak

zai : dh nama pon pree kan, musti lah best dan sedap . seb bek tuan rumah x ajak tidoq sana troih. jenoh laki zai ikut dgn kayu soh balik rumah

kak yati : bnyk ka kak? 2 bijik ja tu ... anak dara saya layan puteng masa nk titon ja. tp klo x dak puteng pon bleh titon jugak

jeff : tima kasih. betul tu. walopon x grand, tp mmg bermakna

ed : cantik ka? maceh. saya budak baru nak belajar . bkn nmpk ja best, mkn lg best

kenitra : huhu... takut baca aih. x pa, nanti saya pi siasat apa maksud pantun tu

azie : hai aunty. selamat berkenalan

who am i : who r u? saya pun tatau

linda : maceh for the wish. nanti kiter ckp kt incik somi ku ittew ... shantek ker? kiter men tepek2 ja. tp tu pun mcm nk pecah kapla punya duk pk nk buat camna ... nak tisssy? x bley, nati incik ghazi jeles
entry lain? x pa, akak ku tunggu entry ittew

phalinn : comel ker? huhu... timer kaseh ... and thank u for the father's day wish

korok : nopqrstuvwxyz

aimah : halluuuuuuu! wah, wah! sebok melayan tetamu yer . maceh... will convey the wish to incik suami kiter ... nk balik mesia lg 2 minggu? cuti2 mesia lah pulak yer. mai lar cuti ke penang sekali

oli : OSH! OSH! OSH!
thank u for the daddy's day wish ... ha'ah. mmg dh panjang. tp oleh kerana kekerintingan menguasai rambut nya ittew, x berapa nmpk sangat kepanjangannya (pergh! bahasa! ). masa cuci rambut baby time mandi, mmg nmpk pnjg. dh lebih dari bahu dah ... bambina punya turn nanti2 lah. rambut dia mesti lurus mcm oli. cantik! ... oli pun dh tgk ka? huhu. ct tu betoi potong setim. x bg chance org nk buat surprise

mr interesting : rm21 free? wowo! will definately give ur fp a vist later . and thanx for sharing ya

jannah : bnyk ka? ok ler tu ... mau x best mkn cake tu. mmg favourite dia

sue : nk cubit? hehe... mai lah sini

kak madiha : ha'ah. tu pasal lah akak. keras nya x agak2. guna tepung pulut? oOo... x tau plak saya psl selama ni main bedal ja dan x amek tau guna tepung apa ... nanti kalau raya r.a.j.i.n saya buat yer kak

meor : tima kasih for the wish ... mmg sedap abg meor. nak ciket? dh abis lar

zura : hehe... tu lah pasal. dh nama pun 1 kilang kan, 1 acuan lg ... penat yer. selamat mengejar yer zura. x pa, lps ni harus kurang bekilo2 berat badan tu


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net