Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Sep-2008 06:54 Email | Share | | Bookmark
BirthdayS

daddy's cake
singing a bday song
potong cake
View all 50 photos...
buat yang kesekian kalinya. terima lah backdated entry dariku untuk semua

date : 7th September 2008 (Sunday)

it was darling husband's 33rd birthday. since adik and apis are home that weekend, i asked them to buy a birthday cake. luckily the birthday boy was working. so kira ala-ala surprised jugak lah kan. hehe. lepas solat semua, we had a cake cutting. but unfortunately, bukan birthday boy yang cut the cake. mommy pulak yang kena potong dengan budak tecik tu. baby ni duk sebok "mommy cut cake! mommy cut cake!" bila suruh daddy cut she said "tanak! mommy cut cake ok?" so mau tak mau mommy lah yang kena jadik birthday girl. haha! after sang a birthday song for daddy, (yes, budak tecik ni yang nyanyik. mana blajaq tah) potong cake dan ngap lah! tunggu apa lagi. later after, i treated darling husband wif domino's pizza. dekat rumah ni ja. merempit dengan motot ja pon



happy birthday to darling aka daddy. mommy and baby lurve u so much! we are so glad and thankful to have u in our lifes


date : 12th September 2008 (Friday)

my cousin ida, gave birth to a very cute and adorable little girl on wednesday, 10th september 2008. her water bag broke on monday morning. she was in deep pain for almost 3 days but her cervix was only 4cm dialated. pity her. so on wednesday, they have no other choice but to do the c-section. alhamdulillah, both mommy and baby was in a good health. oh ya, not to mention that baby was jealous when i carried ida's dotter in my arm. i said "b, mommy carry adik. b wanna kiss adik?" she goes "tanak kish adik" . lepas tu "mommy carry" (suruh dukung dia pulak) i then said "mommy cannot carry u. mommy is carrying adik" and she said "mommy put back adik" lepas tu she kept asking us to go home "mommy, let go omm" . haha! macam mana nak ada adik ni?



happy birhday to NUR ALYA SAFFYA. semoga menjadi anak yang solehah dan diberkati hidup di dunia dan juga akhirat. amin


date : 20th September 2008 (Saturday)

mak's birthday. adik and apis came back again. once they reached the house around 530pm, i asked them to go and buy a birthday cake. tapi bila mak tanya nak pi mana, they said nak pi pasar ramadhan. haha! tipu sunat tak pa kot noh? when they reached the house with the box of cake, budak tecik sorang ni dah kalut "nanak cake! nanak cake! mommy cut cake!" she insisted of having the cake no matter where we hid the cake. mau tak mau, mak suruh potong sikit bagi kat dia. malam sikit baru birthday girl potong cake. dan lagi sekali anak daraku pon sebok nak potong. blasah ja lah baby



selamat hari lahir yang ke-56 buat mak. semoga di panjangkan umur, di kurniakan kesihatan yang sihat dan dapat menunaikan ibadat haji dengan sempurna tahun depan. amin

at last but not least, the piccas of the cheeky and tomey lil girl of mine. mana sah kalau tak dak gambaq dia kan. these were taken when we were waiting outside the maternity hospital to visit my cousin. baby saw the uncle selling fruits and kept asking "daddy, i want papaya tiiish" (daddy, i want papaya please) so mommy went to get some papaya for her. she was enjoying the papaya sambil gedik-gedik, panjat naik-turun the bench and waving + smiling at the nurses who was sitting next to where we sat




eh kelupaan pulak. aritu received a souvenir from my ex-colleague kula-kula / iza (i gave her that name. but don't ask me why) who just came back from terengganu. few days after, a parcel from oli. nice pink color bag. oi loike. and few days after, another parcel from someone far away, faten. who's working and staying in taiwan. 2 blouses for me and 1 for baby. baju baby tu besaq gilos chek oi. akak pon bleh pakai tu! akak rasmi dulu lah kot
anyway, thank u so much! i really appreciate all the gifts given





so there goes my backdated entry for today. untuk backdated entry yang seterusnya. tungguuuuuuuuuuuuuu...


Quote:
zai : tima kasih bg pihak somi dan mak k.sham . ha. betoi lah tu. yg duduk belakang umah mak mentua zai. nanti balik raya buleh p tgk dia. amek berkat . alhamdulillah... rezeki bln posa

ed : selamat hari raya buat anda juga

farah : tu lah pasai. bln birthday lah pulak. haha! tima kasih for the wish . ni baru 1st time dia dpt sepupu yg lg muda dari dia. hehe

jeff : salam aidilfitri buat abg jeff sekeluarga jua

kak amal : salam k.amal. tima kasih bg for the wish
makmur blm buat lg lar kak. insyaallah mlm ni baru nk buat kot. hehe. roti gulung tu saya dh try buat smlm. tp serbuk roti dan cheese x dak, saya celup dgn telur ja lah. tu pun clear!

nana : tima kasih pb bg pihak suami dan mak k.sham . selamat hari raya aidilfitri buat nana juga. akak kad raya ka? tim akasih. nati akak amek okeh? k.sham raya kat penang dulu. maybe raya ke-4 baru balik kl. nana balik penang nati koling² lah akak

linda : tu lah. seb bek 2 org ja. kena 3, 4, 5, 6 org punya bday bln ni mapus aku nk beli cake. bloated dgn mkn cake ja lah. haha! tima kasih for the wish. wah². suka ko jer nk buat bday yer. ko tunggu aku dtg kl ko buat lah bday utk aku nati. boley? haha! gmbr koi? mls lah nk tepek. nati ko tegoda abes ko ambush umah aku. haha! pipi makin labuh ker? aku tgk cam biasa ja. hehe. rambut tu jgn ckp. nk sikat punya payah! abeh 2 umah main ambat² kami 2 branak. tu belom mai nk ikat rambut lg. sakit jiwas ku!

linn : yo lah dik. sesi bday bln ni. nk buat camno. suma pakat branak bulan ni. huhu. tima kasih for the wish . akak pon suka banget baju² tuh
selamat hari raya buat linn juga. ada kad raya jugak ker? maceh. nati akak p amek okeh?

oli : OSH! ada kad raya lg ka? wah². best nya dpt kad raya. nati saya p amek yer

ct : tima kasih for the wish. kad raya lagik? wokeh². nati akak p amek na. maceh

rinna : bln² posa ni yg x best pon napak best. haha! ada kad raya jugak? maceh

kak madiha : tima kasih for the wish kak . tu lah psl. ikut² nk jugak mintak adiah. haha!
akak suka bendi ka? saya pun sama jugak. tp salu klo bendi saya salu mkn yg dlm kari atau yg dah di celur ja

emy : tima kasih on behalf of my husband n mak . rezki bulan posa emy. alhamdulillah . selamat hari raya aidilfitri buat emy sekeluarga jugak

idida : selamat hari raya ida. ada duit raya tuk baby ka? harus kami serbu rumah ida neh. haha!

yar-t : salam aidilfitri buat anda jua

sery : salam kenal dan salam ramadan dari kami jua . saya pun baru nak kenal² dgn semua jugak. panggil sham pon boleh (ker kak sham yer? haha!) ada kad raya lagi? best. best. maceh yer. nati saya p amek

as : mak labu ni mmg pantang napak makanan kan? suma nya sedap. mkn lah puas² as. nati kena posa 2 bulan. haha! anak dara akak mmg suka buah. plg suka grapes! dlm fridge tu musti ada stock tuk dia . hehe. x sabar nk tunggu malatops yer. x pa. nati² malatops lah tu
tu lah. akak tgk pon mmg murah banget. seafoods plak tuh. pergh! klo ada lg time akak p kl harus ku paksa somi ku p mkn kat sana. haha! ish². antu kambeng lah pulak. x panas ker as? huhu. takut akak aih

meor : tima ksih bg pihak suami, mak dan cousin saya . selamat menyambut aidilfitri buat abg meor sekeluarga jua. ada kad raya jugak? tima kasih. nati saya pi amek

ct@mama luqman : tima kasih for the wish . x sebaya lah ct. akak baru 31 (baru ker? ayat utk menyedap kan diri sniri. haha!) tu lah pasai. camna nk ada adik tah. jeles-meles ja dia tu
betoi lah tu. bukit kecil yg blakang proton edar tu. ct menyewa kt sini? haha! dekat banget lah tu. lorong tu mmg dari rumah akak pon nmpk

jeff : salam aidilfitri buat abg jeff sekeluarga juga

kenitra : salam syawal dari kami sekeluarga jua

janah : alamak. ya ka? jenuh lar mcm tu duk tahan sakit. akak yg sakit dlm sejam pon x tao nk ckp mcm mana. ni kena thn smpai branak jugak . tima kasih bg pihak bday boy dan bday girl . selamat hari raya buat janah sekeluarga jugak. ada kad raya? maceh. nati akak p amek


Tuesday, 16-Sep-2008 07:44 Email | Share | | Bookmark
Darwisy + Dani's bday bash

for the bday boys
on the way to the bday bash
bibi wear litik (baby wear lipstick)
View all 46 photos...
another backdated entry. orang lain dah tepek entry ni bezaman, aku baru nak tepek. haha! belasah ja. layan ja lah ok

date : 31st August 2008 (Sunday)
time : 4pm
venue : KFC taman inderawasih, prai

melilau jugak lah nak carik tempat ni. luckily mood boss aka driver aka incik somi ku bagoih. takut jugak klo duk pusing sana-sini tak jumpa-jumpa jugak, dia ajak balik. setelah berhempas-pulas masuk keluar the housing area tu, we finally found the place



we were welcomed by farah (the host) with smiles. masa sampai tu, ada ramai yang tak sampai lagi. tapi yang dah ada tu pun dah cukup ramai. and to be honest, i only knew 2 people there from the fp. zai and farah. the rest memang tak pernah tengok muka pun. huhu. but that didn't stop us from having fun and enjoying the foods and party. and so does baby. she was having so much fun playing wif the ballons. and that was the 1st thing she saw when we reached the place



the cake was sangat cantik. i simply like the decorations. and the taste was as delicious as it looks. ha. lupa pulak nak mention. both bday boys sangat putih gebu tau. macam mak dia jugak. and dani tu mak ai... punya lah bam-bam. dan sangat baik. diam ja dia. geram tengok. ni yang buat teringin baby boy makin menjadi-jadi ni



we left the place around 6pm sebab incik suami nak masuk kerja at 7pm. and the main reason for leaving early sebab nak avoid the heavy traffic dekat penang bridge. maklum lah, sunday kan. baby dozed off when we were half way on the bridge and landed home around 645pm. oh ya, baby also got a souvenir for attending the bday bash. activity pad courtesy of KFC (tapi mommy + daddy yang pulun main. haha!)



thanx a million to farah for inviting and having us at the party. we had so much fun and very happy to meet everyone there. we do hope the boys like the present. lain kali jemput lagi tau farah

at last but not least, here are some awards which were given by ct, zai, abang meor and kak amal. terima kasih banyak-banyak semua. i really appreciate it



Quote:
zai : haha! chop! jgn x chop! mana buleh x letak zai. wajib letak sbb ada muka president kan . insyaallah, klo x dak apa² k.sham sampai . bday sofie? hehe. x kompom lg date nya. tp tungguuuuuuuuuuuu invitation k.sham ok?
apa? tangan? haha! tu yg mahai tu. sup tulang dgn ayam daging

linda : ekekeke. jgn x tau. aku ni kan ka pemes. bnyk lah award dapat . haha! perasan sekejap . aku punya entry ni salu musti ketinggalan ketapi. sbb nya terlalu bz melayan 'budak ni' dan kemalasan melanda. posa lah katakan. haha! (best x alasan aku?) ha'ah. betul tu. sejak join fp ni mmg ramai kwn. baik dekat mau pun jauh . oit. nati aku nak invite ko ke bday party anak dara aku next month. mai tau!

farah : hehe. jgn lah perli geng . insyaallah, klo x dak apa² kita jumpa . haha! salu klo brg² yg mcm tu mmg mak² dan bapak² budak yg lebih² . sama². len kali invite lagi na

linn : haha! mmg pon. dh basi lagi. besa lar. akak tunggu suma org dh tepek, dh basi, baru akak nk tepek . solid molid? tu bkn solid dik oi. tu cekeding nama nya! budak skolah? wah³. suka akak ni kena puji . nk jumpa? ermmm... klo akak balik kl nati boleh lah jumpa

farah : uiks. ada update² plak ka?

emy : mmg. mmg kena carik. klo x kempunan akak . raya ni raya penang dulu. insyaallah klo x dak apa² raya ke-4 balik kl

jeff : mmg meriah. bkn saja budak² seronot. mak bapak lagi over

iza : salam ramadhan . ha. mmg meriah. budak² sonot, mak + bapak budak pon sonot . comel ker? maceh

k.amal : hehe. sonot lar kak. dpt ramai kawan kan . x pa lah k.amal. len kali klo ada rezki kita jupa ramai²
oOo. mcm tu ceghita. tp klo quality dia sama, harga lain², bek amek yg lg murah kan? selamat hari raya buat k.amal sekeluarga jugak

azie : wah. ad apdate lg ka? haha. nati akak p amek kad raya tu na

oli : hehe. betul tu. saya sokong beratus² % . theme color blue. tp tatao plak dark blue. tu yg kami pakai kaler tu

marcia : ha! betol! mmg x dak dosa attn bdau party budak² ni . mau x sedap lena. dh letih main dan dah over her nap time dah tu . seat belakang tu org len x bley duduk. hanya mommy dan baby sahaja
he's gone to earn some money for his wife + lil princess. he'll be back before u know it. sabar ok

meor : mmg gamat. minyak gamat, krim gamat suma ada . sama². dan tima kasih jugak sudi bg award tu kat saya
aik. ada ka? x pa, nati balik kl saya paksa incik somi bawak kami pi sana

ct@mama luqman : haha! sama² suka koi makmor
kmpg binjai ka? huhu. x lah joh sgt. akak duduk kat kmpg bukit kecil, sungai nibong besar. dekat roundabout tu

phalinn : selamat berpuasa untuk anda jugak

nana : mmg meriah. biasa lah. mak + bapak kena over dari anak² . selamat berpuasa juga

kenitra : ha. betoi. fp sniri kan. tadak sapa nk marah

k.madiha : betul tu kak

janah : haha. conot ler. dpt main ballons! yg tu x dinafikan. mak + bapak mmg lg conot

as : keh³. sudah hapdet buk. tp sudah basik! cik sofie tu mmg camtu. janji jgn kaco dia sudah. biar apa dia nk buat . cantik ker dress tu? klo bekenan beli r. oder kat ct bangla . happening ker? tunggu bln depan pulak bday bash cik sofie yer


Wednesday, 10-Sep-2008 08:44 Email | Share | | Bookmark
JE vaccine and shopping spree

usual xtvt at the hospital
making herself at home
enjoying the fun xtvt table
View all 55 photos...
it's been a while since my last update. bukan apa, kemalasan melanda. tambah-tambah pulak bulan posa. kemalasan tu 10 kali ganda. haha! backdated entry banyak gilos. so ikut turn lah yer


date : 20th August 2008 (wednesday)
venue : Hospital Pantai Mutiara
time : noon
agenda : Japanese B Encephalitis - JE vaccine (2nd dose)
weight : 10.5kg

this time i managed to snap the photo of the poking scene. nak snap lama dah, tapi takut incik suami ku ittew marah. but this time, he's the one yang suruh. hehe. walopon sekeping ja dapat amek, tapi menggigil tangan ni usah di kata. takut oOo! baby macam biasa, wailing tak hengat. and she stopped once we left the paed's room. akai suma tu!



this will be the last jab for this year. the 3rd dose for this vaccine will be in january. so we won't be seeing "akel dokter" again until next year. i can imagine how happy baby is . the paed remind us to give baby ubat cacing bila baby dah cukup 2 years old and every 6 months after (senang cerita twice a year). after a short discussion with the paed, went down to get the bill settled then left to giant for lunch. lepas dah kenyang, i asked darling husband to go to the book store (which is just beside the food court) as i wanted to buy a new coin box for baby (yang lama punya dah padat dengan coins). baby was enjoying herself reading this and that books. she took which ever books that she desires, put on the floor then she sits and read. haha! how cute is that? tak kacau orang pun



dari nak beli coin box sahaja boleh melarat buying some other things. 2 flash cards (alphabets + shapes + colors and alif, ba, ta) and a card board with transportation pictures on it (baby duk usung pi mai pi mai tak mau lepas. mau tau mau kena beli jugak). dictionary tu pulak saya yang punya (i enjoy reading dictionary)




date : 29th August 2008 (Friday)
time : 10pm

ni pulak cerita pasal shopping barang-barang baby. mostly diaper and susu lah kan. as usual, after incik suami got his pay, we will start hunting from hypermarket to supermarket to find the lowest price of baby's diaper and formula milk. selalunya beli diaper from tesco and formula milk from giant sebab the price of that 2 particular things are different at both place. but if we can get both items at a very low price at one place, we'll grab them
kali ni kawan incik suami bagitau baby's diaper murah gilos dekat tesco. so off we go to tesco. angkut 4 packs of diaper (each customer boleh purchase 4 packs sahaja per day) and managed to grab most of the things in my list (nak shopping mesti ada list kan). but we didn't buy baby's formula milk sebab the price was slightly higher than we expected. esok baru pi tengok kat giant pulak




date : 30th August 2008 (Saturday)
time : 4pm

tak lah murah sangat. murah sikit ja compared to tesco. and since the nite before dah borong most of the things, we didn't spent much time at giant. borong-ed 3 tins of baby's formula milk then left to sunshine pulak. oh ya, wondering what's baby doing touching the red car in the picca? she was actually touching the proton's logo. dia tengok ja mana-mana kereta proton yang ada logo bulan + bintang kat depan tu, she''ll go and touch it sambil kata "pleg. maika!" (flag. merdeka!) haha!



lepas giant pi sunshine pulak. rasa macam shopping marathon pun ada jugak haha! selalu kalau ke sunshine ni untuk beli liquid cleanser for baby's bottles, baby wipes dan bottle's nipples ja sebab kat giant and tesco tak jual brand pigeon (kami adalah pengguna setia pigeon. hehe). tu yang jadi keja dari satu tempat ke satu tempat tu. tapi sebelum tu singgah makan isi puyot dulu. whilst waiting for the foods, baby macam biasa. tak reti duk diam. abes merata dia jalan. luckily tak dak orang masa tu. so the whole place tu kami yang punya. haha!



lepas makanan dah sampai, tunggu apa lagi. makan time!



sesudah tamat acara mengisi puyot, tiba lah acara shopping barang-barang baby pulak. orang ramai gilos. tak dak mood nak tengok benda lain. grabbed apa yang nak beli then cabot balik



lupa plak. ramai has been asking pasai apa baby's jabs ni tak habis-habis lagi while their kids punya jabs dah lama abes. ermmm... actually banyak lagi additional / optional immunisation yang nak kena ambik. i think kalau governement hospital / clinic memang tak dak kot. bukan nak show off ya. just wanna share with everyone. sharing is caring rite?



got this 'Health Care Book' from the maternity hospital where i had baby. all of baby's record after she was born and all kinds of immunisations ada dalam tu. dan dalam banyak-banyak jabs, yang paling penting (according to the paediatrician) is the PREVENAR. ada 4 doses in total and the earlier the better. for those who doesn't know, PREVENAR is actually for PNEUMOCOCCAL. and i've to admit that the price for this jab is way much expensive than the others. but as long as it's good for your kids, tak kisah lah kan
here's the link where u can read and learn more about the PREVENAR - http://www.prevenar.co.uk/pneumococcal-disease-facts/pneumococcal-disease-faqs/default.aspx


sekian entry untuk kali ini. since ada banyak lagi pending entry yang sedang menanti, so kena lah ikut turn. sabar menanti na


Quote:
rina : bnyk ka? mana ada. mostly brg baby ja. lg pun dh murah gilos kan, angkut lah sebanyak mungkin . kita ni klo bab jab-mengejab ni mmg x pernah delay. mesti on time. klo benda len x pa, tp klo jab² ni mmg x pernah lambat . ni apa kes bleh telupa bwk p paed ni. tu baru sorang awang. camna klo kuaq lg srg awang tu?
haha! tu pun jenuh punya nak hapdet. nak perabeh pending punya entry sblm raya. penat ka? ok lh tu. excercise

zai : haha! kena lah tawaf chek oi untuk carik yg mana lg murah. tmbh² yg duk dpt gaji incik somi srg ja. kena lah pandai² . zai nati klo dh ada anak tau lh cmna. klo srg ok lg. tp klo dh masuk 2, 3, 4 dan lagi dan lagi dan lagi, baru tau camna . buat rambut? mana ada k.sham buat apa² zai. sikat cam besa ja lar. rambut dia tu original gulung² camtu. x pyh nk buat apa² dah

linda : weeewit mak dara cun . mau x baguih. kami kalau bab vaccine² ni mmg on time. hehe. sama kompeni ka susu tu? haha! bagos. lps ni harus dua² membesar dgn sehat, cargas, cerdik dan kuat . kami dari baby tecik mmg beli brand pigeon ja. dari puting botol susu smapai lah ke sterilizer. cuma skang ni botol susu beli brand lain tp puting botol tetap sama. pigeon ni harus bg kita award for the most loyal customer kan? boley? haha! prevenar tu nama jab untuk pneumococcal tu ler. sila lah baca link yg aku bg tu kalu wajen
gown polka dots tu x dapek lg. huhu

ct : hehe. dh suma duk kejan akak soh hapdet, tepaksa lah ku hapdet jua walopon diri ini di landa kemalasan di luar tabii . cleanser pigeon tu kt sini pun lebey kureng harga tu jugak. dlm rm18 - rm19 per pack. akak salu angkut yg sekali bungkus ada 3 refill packs. klo mcm tu salu dpt lah murah sikit . kat sini ada ka x susu lactogen tu tah. x pasan pulak. hehe. alah, klo nak botak pon bkn pala ct yg botak. pala somi tesenta ct tu ja yg botak. kan? kan? kan?

farah : haha! diaper tu untuk 1.5 months punya stock. susu tu pun sama . dh murah kan. angkut ja lah. diaper tu mmg ssh nk dpt murah mcm tu. aik. guna puting botol pigeon jugak ka? haha! calet sato kali. kami pun mmg salu beli kat sunshine sbb kat hypermarket mmg x dak jual. puting kuning tu dulu saya ada beli untuk baby. tp dia cpt kembang klo selalu cuci. selalu klo yg tu tiap² bulan saya tukar yg baru. tp skang ni dh guna yg transparent color tu . suntikan tu klo ikut dlm buku ni sampai umur 13 thn. tp bkn lah setiap tahun ada. kalau yg wajib tu masa smpai umur 18 mnths ja. tp yg optional tu bnyk lg. baby pun sekarang ni duk amek yg tambahan tu saja

zai : k.sham dh reply

as : hehe. mana ada kata chek oi. akak tulis ja . besa lar as. dh nama pun srg ja keja kan, kena lah bejimat-cermat. carik mana yg plg murah bleh dpt. so klo dh murah tu, paham² ja lah. angkut tros! ish³ mak buyong ni. asai dia tgk mkn ja terliur. asai tgk mkn ja sedap. jgn mengidam yg bkn² sdh lah na . anak dara akak klo dpt buku mmg camtu
haha! kakak nana oi. mana buleh kedekut dgn adik. tu adik lom kuar dh mengawal brg² dia. nati adik kuar nati abeh dia mengawal mama + papa dia plak jenoh!

farah : ekekeke. mana ada perli cik kak. kita suggest ja . ha! ok jgak klo soh minah tu jd mascot. kali ni soh dia pakai kostum skali
puting kuning tu mmg elok dan lembut. tu lah. puting botol susu skang ni pun dh mahai nk mapus. mapoih laki ku mcm ni . saya masa kecik dulu guna puting semulajadi (breastfed daaa )

k.yati : huhu. mmg akit pun. tu yg melalak x hengat tu

emy : hehehe. sekali harung kn senang. x yh buat 2, 3 kali . haha! tu lah. akak tepek tros buku tu kan senang. klo x suma duk tnya . dh baca yer. elok lah tu. sama²

rinna : mmmuahaha! nk buat mcm mana. incik somi akak ja yg keghojer. so alang² dh murah tu, angkut lah bnyk aman yg buleh . tu stock untuk 1.5 bulan kot. plg lama pun 2 bln
wakakaka! dh agak dh mee tu musti beli. nmpk sgt ketapauan nya ittew

bizonline : walaikumsalam. mcm best ja. nati senang saya jenguk

linn : hahaha! musti lah. baru dpt gaji lah katakan. pulun shopping dulu sblm kekeringan duit . hehe. nk buat guano. akak di landa kemalasan yg terlampau! sekali hapdet hamek kau. bejela² pnjg nya . wah²... pantang tgk mkn ja mula lah tu

idida : ekekeke. mcm tu lah org malas but keja. skali buat setempek dia bg . ha'ah. cik sofie ni mmg antu buku. dari kecik lg. klo kena time dia baca sniri, haram suma org x paham. abes kuar bahasa jerman, prancis, jepun suma ada . pica korek beg carik siling? haha! cik sofie x korek beg. tp klo kita bg baru dia amek letak dlm tabung . susu dan makan dia ok. cuma anak dara ni tesangat lah cerewet nya kalau bab makan (ikut jejak mommy dia ni ) . pipi tu keturunan daddy dia kot. haha! tu dia. buang cenggitu ja botol avent tu? 5 bijik pulak tu! sebijik botol pun dh mahal nk mapus! saya x penah beli botol avent tu. mahal sgt! panjang bejela ker? x pa, buat ja mcm umah sniri

marcia : aik. x kn kat melaka x dak kot. kot online ada jual ker? dh try carik? tp puting tu mmg highly recommended! haha! ni pun antu pigeon jugak ker? bagos. lps ni ramai² kita mntk discount kt pigeon sbb tlg promote brg dorang ok? alahai. bob dah kelaut yer. huhu . kita pun tmpg sedey gak lah

sue : ha'ah sue. x kisah lah psl duit ni when it comes to baby's health kan . ha. mmg bnyk lg jabs yg nk kena amek tu. huhu . hehe. kena lh bnyk tmpt shopping brg baby sbb nk carik yg plg murah. maklum lah. akak x keje
hehe. maryam tu mmg jenis petite. tu yg x nmpk sgt berat dia tu

azie : awat? ada apa? satgi k.sham pi tengok na

oli : hehe. dh hapdet lar. ramai sgt yg bising sbb lama x hapdet . ermmm... klo kat government hospital saya x tau lah oli. tp selalu nya klo tnya bab cucuk tambahan ni, dorang malas sikit nak layan. oli try tnya kat private hospital tgk k

zana : hehe. mmg ulat buku pun. kdg dia baca sniri. kdg tu suruh org bacakan utk dia . haha! jeles hapa nya zana oi. alah, batrice tu nati² tumbuh lah rambut tu. cepat dan lambat ja. zana try letak minyak india tu tgk (kat sini panggil minyak lenga) . ermmm... tu lah. kwn² akak yg pg government pun komplen psl tu. tp klo yg additional dorang bwk pg private ja. tu yg elok ada buku ni zana. x der nak lupa² . hehe. mmg selalu sekali shopping mcm tu. abes kan duit untuk brg² anak dulu. pastu baru tolak² apa yg patut . somi akak mmg jenis sekali borong. mls nk kuar beli 2, 3 kali. maklumlah, baru dpt gaji kan . sr tu mkn sblm shopping ler. charge tenaga sblm shopping

k.yati : apa? 29 tahun? muda lg tu kak. untung betul. bkn senang nk dpt anak melayu mcm tu kan? alhamdulillah. rezki dia

meor : hehe. sekali redah abg meor. senang crita . haha! klo lmbt lg nk buka puasa kena tutup dulu. nanti lps buka puasa bukak balik
ada hadiah? tima kasih. nati saya pi amek

janah : haha! harap² mcm tu lah. amin

fatin : hehe. klo bab jab² ni mmg kami rajin. untuk kebaikan dia jugak. je jab tu mmg kt sini x bahaya sgt. dan mmg yg kita amek tu blm tentu jd vaccine. tp better safe than sorry kan? apa slh nya. amek ja lah. dan when it comes to baby's health, kami mmg x bekira psl duit. amek ja lah . akak pun mmg penakut jarum sebenar nya . tp x bleh lar tunjuk kt anak kan
wah, best nya kn klo breastfeed ni. akak dulu pun lps baby dh x mo breastfeed baru started to bocor balik. lps tu mmg rasa kekok sbb dh lama x bocor kan

ct@mama luqman : haha! mmg pon. nk buat cmna ct, akak x keja. so kena lah carik mana² yg plg murah. kena pandai budget lah kan . ya ka? klo pi time sama musti jumpa kan. tp klo beretuh bahu pun kompom x kenai . ha. betul tu. less smpai tinggal rm41.90! mmg murah di luar tabii ct pun angkut 4 packs jugak ka? haha! klo bleh angkut 8 mmg dh angkut 8 kan? . akak klo susu mmg beli kat giant. selalu kt tesco lg mahal. tp selalu klo diaper tu tgk dulu sbb most of the times dkt tesco lg murah

k.daalia : huhu. tu lah pasal kak. masih dgn 'patipayer' dia tu. tp nsb baik masa nk titon jer

k.amal : nsb baik k.amal dh lama tinggal. saya ni lmbt lg kot nk tinggal

jeff : haha! welcome back yg x thn tu! mcm lah saya ni dh lama hilang . puasa ok. alhamdulillah. shopping raya? awal² dh ready. tinggal nk pakai ja

azie : aiset. tukar plak ka? klo tukar mcm x bleh ja azie sbb suami akak keja

k.madiha : haha! hederet lar kak. ni lah entry org yg malas! mmg baru ja kena jab pon. 2 weeks before. so yg ni yg terakhir untuk tahun ni. tahun dpn pulak sambung
haha! lawak lah kak. mcm nk bg hint ja mak mertua akak tu


Friday, 29-Aug-2008 09:23 Email | Share | | Bookmark
Abdul Hafiz + Nurfishah wedding reception

the bride
napesah
apis-tol
View all 54 photos...
date : 17th August 2008 (sunday)
venue : tasek gelugor, penang
agenda : wedding reception - groom

left home around 1130am. if i'm not mistaken, there were 7 cars from our side. this was the 1st time me and darling husband sit in a separate car. he drove our car whilst i drove adik's car (baby ikut mommy dia lah of coz kan) . reached the groom's house around 1230pm kot and the flashes of the cameras pun started to blink sampai naik juling bijik mata ku. the bride looked stunning in their green + orange suit. and as for adik's hand bouquet, me and ida (my preggy cousin yang nak bersalin tengah bulan posa ni) lah yang pilih. orange daisies with tiny white flowers (nama apa tah bunga tu). freshly made early in the morning on the wedding day itself



the hantarans. i simply like my creations (chewah. puji diri sniri ni. haha!) . yes! those hantarans wif pink lilies adalah hasil kerja tangan dan ciptaan saya . tak dapek nak letak kat semua hantaran. bunga tak cukup. hantaran pulak banyak sangat! untung depa belah laki dapat hantaran sempoi-sempoi dan belambak-lambak



gambaq anak dara yang sorang ni mana buleh tinggai kan. harus ada. baby was having so much fun running in and out the house (biasa lar. buat macam rumah sniri) . dan sebelum orang lain makan, dia dah makan dulu. haha!





date : 23rd August 2008
venue : dewan polis sungai dua, penang
agenda : wedding reception - bride

the nite before the wedding day, everyone were busy preparing the bunga pahar and the bunga manggar. and as for me, i was busy wif the souvenir's basket. i was assigned to decorate them. the next day, pagi-pagi buta dah kalut decorate keta pengantin. my cousin ida, mad (ida's hubby) and ila (ida's cousin) helped me out wif the decorations. and i've to admid that i am happy with my creations (chewah, perasan lagi. haha!)



the weather was kinda unpredictable. sat panas, sat hujan. but that didn't stop the crowd from coming in. the bride looked very sweet in their pink + blue suit and i must say that adik's make-up looks even better this time. the groom and the groups arrived around 230pm and they were welcomed wif paluan kompang, percikan air mawar, beras kuning dan bunga rampai. bunga rampai tu daku yang lempaq. ku tuju tepat ke muka sorang-sorang. mmmuahahaha! tapi yang pasti, memang meriah gilos



the dais, pintu gerbang, the decorations untuk meja makan beradab, the flower stands along the walk-way and the rest of the decos memang cantik. not forgetting the chandelier and the candles. very the lo-man-tik. rasa macam nak buat majlis kawen lagi sekali pun ada jugak. haha!



actually ada flower girl. 6 of them. and all are my nieces (most are my cousin's daughters). tapi tak sempat nak snap any photo of them. kebizian yang terlampau lah katakan. jadi untuk menggantikan gambaq flower girls suma, daku tepek gambaq flower girl yang sorang ni cukup lah kot. wakil untuk flower girls yang lain-lain tu. hehehe. tapi flower girl kenit ni tak ikut pengantin. ikut suka dia ja nak lari mana. but most of the times, she was at the playground main slide. nasib baik jugak ada playground kat situ



ha, lupa plak. buat pertama kalinya bejumpa mata ke mata dengan zai (ayat! haha!) . macam mana ayu dia dalam gambar, macam tu lah ayu bila tengok live. sejibik! tima kasih zai sudi mai. tapi kak sham mintak mahap banyk-banyak sebab tak dapat nak layan zai sangat. kebizian. tuan rumah lah katakan. tak pa, len kali kita jumpa lagi paih tu sembang + mengilai sampai tak hengat ok . dan tima kasih jugak sebab bagi souvenir kat akak. mati-mati kak sham ingat baju tu akak punya sebab macam size akak ja. seb bek incik suami bagitau yang tu baju baby. klo tak harus akak dah rembat pakai. haha! segan pulak sebab kak sham tak bagi apa-apa kat zai. len kali kak sham bagi jeruk na



alhamdulillah, kedua-dua majlis telah selamat di adakan dan semuanya berjalan dengan lancar. on behalf of the bride, i would like to thanx everyone for the selamat pengantin baru wishes

baru terperasan gambaq diri sendiri cuma ada 1, 2 keping ja. cis! ampeh betoi!


** SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA + SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK BUAT SEMUA **


Quote:
nana : cantik ker? hehe. timer kasih. suker akak kena puji . pink lily tu mmg cantik kan? akak pun bekenan sgt . ler... len kali balik penang harus bagitau. boley gather² k? haha! akak bkn tgk baju pengantin. akak tgk pelamin tu tros rasa nak besanding lg skali

janah : haha! juling jgn permanent sudah . tere ka? hehe. mana ada. men belasah ja tu . nk naik pelamin lg? apa lg, ajak lar incik somi janah tu naik pelamin lg skali. kali ni buat versi jepong pulak

linda : haha! iyo sgt lah tu. org nk buat anak lar . kwang³... tingin baby girl rambut cam cik sofie yer. kita plak tingin baby boy putih lepak cam incik ghazibon

ct : huhu. tu lh psl ct. ni yg lece klo jd camera woman

zai : tu lah. nk buat camna. tuan ghumah + camera woman kena lah amek gmbq org. x kn nk amek gmbq diri sniri pulak . x pa, baju tu k.sham pakai lah dulu

mama ezan : salam perkenalan dan selamat berpuasa jugak

meor : mmg best abg meor. smpai rasa mcm nk besanding lg skali

ed : selamat menjalani ibadah puasa buat anda juga

ina : salam ramadan dan salam perkenalan buat ina juga

idida : salam ramadan ida. haha! dia x kaco mommy sahur. sblm kita turun sahur sumbat susu dulu kat dia. pastu dia tido smpai siang

jeff : tima kasih. selamat berpuasa buat abg jeff sekeluarga juga

munn : salam ramadan dan salam perkenalan buat munn sekeluarga

watie : salam. ha. zai pun ada . selamat berpuasa buat watie juga

yullina : salam ina. bz yer. x pa . haha! tima kasih for the compliments . selamat berpuasa buat ina sekeluarga

salmi : suka? lepas ni harus buat sepasang pakai raya . aisey... klo tingin nasi kenduri x dapek lah nk nolong melain kan balik mai sini . selamat berpuasa buat salmi sekeluarga juga

farah : hehe. saya suka suit kaler oren + ijo tu. very nice and stunning

arie : selamat berpuasa buat ari juga

k.amal : selamat menjalani ibadah puasa buat k.amal sekeluarga juga

ina : tima kasih bg pihak perantin . tima kasih. nama anak dara kita sama lar . salam perkenalan buat ina juga

oli : selamat berpuasa buat oli sekeluarga juga

faten : haha! chek kalu nk soh akak buat kompom akak buat F.O.S! tp make sure kawen kat mesia lah kan. eh, tp klo nk buat kt taiwan buleh jugak. janji sponsor flight ticket + accommodation akak sekeluarga suma. boley? selamat berpuasa buat faten juga

k.madiha : salam kak. hehe. tu lh pasal. bz dgn kenduri adik. dia pulak yg bongsu, kira penutup kenduri kawen dlm rumah ni lah . tima kasih bg pihak pengantin. x pa lah kak. k.amal pun x elok jln jauh². kena jaga baby dlm puyot tu . selamat berpuasa buat k.amal sekeluarga juga

emy : thanx for the wish . haha! ni bkn flower girl. ni pillow girl . selamat berpuasa buat emy sekeluarga juga

kenitra : haha! iyo lah tu. ada org berani nk pakai ka?

apis : cheh. tarak tmpt len ka nk tumpang?

as : tima kasih. selamat berpuasa buat as sekeluarga juga. puasa penuh tau . tu lah. trend skang ni mmg kaler² mcm tu. daring gittew

linn : bekenan hok pink tu ker? akak plak bekenan hok kaler oren tu. daring tau . cik sofie tu dgn bantal bucuk mmg x dapek d pisah kan

k.amal : aik. ada souvenir tuk saya ka kak? tima kasih. nati saya pi ambik

rinna : haha! dh nama pon perantin kan? musti lah cantik. klo x cantik satgi org kata plak

k.daalia : salam. selamat berpuasa buat akak sekeluarga juga dan tima kasih bg pihak pengantin . tempah kek? huhu. klo dekat mmg nk sgt kak. tp jauh nun di sana yg sedih sgt tu

krul : tima kasih

farah : huhu. bnyk entry lg ni farah. nati² lah saya tepek. mmg lmbt . mana ada tekurang layanan. we had a blast lar that day

zana : hehe. tgn berseni ker? klo nk mrepek² tu buleh lar. to klo nk buat kt org akak x brapa brani . baju² tu suma sponsor tau. dgn pelamin sekali . haha! zana pun tingin nk nek pelamin lg ka? ingt kn akak sorang ja . nati kita nek pelamin lg ramai² okey? farah dhiya? huh. ni kalu adik k.sham tau mau dia perasan tahap cipan ni . haha! ni flower girl yg x rasmi. suka ati dia ja nk lari mana
bucuk yg ilang? mana ada penah ilang zana

zai : wah. cepat nya. nati k.sham p jengok

farah : hehe. insyaallah, nati kompom date yer . haha! paham...paham...
aik. kita pulak kena bg adiah kt dia. kan ka aritu dh bg kat darwisy + dani . dh hapdet ka? cpt nya. nati kita pi jenguk

linda : apakah apa? dh comment lar macik. haha! ngomel kt tmpt len tu lbh kepada begossip . oit. mommy poca lar. mana buleh x poca. len lah klo kita ni nandong. best tau kalu nandong bln poca. buleh poca penoh . selamat berpuasa to u n ur hubby jugak

iezah : hehe. tima kasih

chempaka : walaikumsalam. sila... sila...

jujue : hi jujue. tu lah. ritu jumpa pun masa dh nk balik. x pa, len kali ada rezki harus jumpa sambil begossip . haha!

marcia : baby posher. tp kena makan + minum. boley? baju raya awal² dh siap. tinggal baju mommy ja x siap lg. huhu . ha. baju gown besar² baby ni mmg cantik². mmg gila tgk. mcm nk borong suma

rinna : selamat posa buat rinna jugak. akak dlm kemalasan lar rinna. nati² lah akak hapdet

azmieibra : thanx

syakir : tima kasih. selamat menjalani ibadah puasa buat anda sekeluarga juga

ina : hapdet? duk try gagah nak hapet ler ni. duk begaduh dgn incik malas. haha!


Thursday, 14-Aug-2008 14:38 Email | Share | | Bookmark
Adik's nikah day

ida (me cousin) and baby - on the way to the masjid
a momma to be. due - next month!
a wife to be
View all 47 photos...
date : 08.08.08 (friday)
time : after asar
venue : Masjid Bayan Baru
agenda : akad nikah Abdul Hafiz + Nurfishah

after 1 year of engagement, today's the day where they finaly became a husband + wife. lepas 2 kali lafaz, adik saya telah sah menjadi isteri kepada abdul hafiz (or better known to us as apis). the hantaran will be given during the kenduri day. so haritu cuma ada cincin dan mas kahwin sahaja. both of my uncles (abah punya adik-adik), pakteh and pakcik were also there (of coz abah and mak too ), relatives from both side and a few photographers as well (my sister and bro-in-law are wedding photographer)



my sister looks beautiful (bukan sweet / pretty tau ) although i did mention to her that her make-up was kind of thick and apis looks handsome (encem ker? ) in his baju melayu complete with sampin + songkok (siap dengan brooch gedik-gedik tu ). ni angah puji hampa dua jagan duk perasan tak hengat pulak. hampa ni bukan buleh puji sikit. satgi kembang segala lubang hidung semua



baby got a new friend which she met at the masjid. kalau dah ada geng tu, bertambah-tambah sakan lah anak dara ni. and as for daddy pulak, he was bz chasing his one and only princess here and there (mommy ni sibuk ambik gambaq ) . before left, harus lah ambik gambaq sendiri jugak kan. tapi senget-menget sana-sini sebab segan nak mintak tolong orang snap our photo . lepas selesai kat masjid, everyone went back to my house (my parent's house to be exact) for makan. no heavy foods. kuih-muih ja such as roti jala, kuah durian, kari daging, karipap, popia goreng, agar-agar and etc (dah lupa apa lagi). lupa nak snap any photos of the foods. terlalu khusyuk makan dan besembang



to adik and apis SELAMAT PENGANTIN BARU dan selamat malayari alam rumahtangga. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya. amin...

and to adik, u are someone's wife now. a husband is your first priority but do not put your family aside. behave and take a very good care of yourself as your husband will have to be responsible in everything or whatever u do and he has to bear it all. be a good wife, a good daughter, a good daughter in-law and a good sister...

oh ya. i also would like to invite all my cyber frens to my sister's wedding on 23rd august - saturday. although most of u stays in the mainland and kinda far away from here, i still wish that u could come



hope to see everyone here


Quote:
zai : haha! suka noh jd 1st commentor. k.sham bg adiah jerok sudah lah. boley?
ha, yg ni lah adik k.sham tu. sorang ja adik pun. dia yg bongsu. aik. akak cun ker? hehe. klo camni akak blanja jerok bedozen² lah

jeff : tima kasih bg pihak pengantin

linda : timer kasih bg pihak adik saya . wah! ada pujian untuk saya jugak ker? haha! sgt suker dan sgt kembang diriku ini . baby pun ada jugak? maceh! maceh! nk munger tuk cik linda

kak amal : haha! cantik ka kak? tima kasih. tahap keperasanan saya x bley nk ckp. menggunung punya tinggi

awangje : tp saya kalau bertudung bkn sbb nak cantik atau fesyen. sbb ikhlas. insyaallah kalau seru dh smpai, saya akan bertudung

oli : haha! cun ker? buat lawak plak oli ni (tp dlm ati mmg suker ) . hehe. x bleh dtg pun x pa. jauh sgt kn. kalau dekat tu lain lah. awal² saya dh suruh oli datang untuk buat kerja

kak madiha : tima kasih bg pihak pengantin . sama date dgn anak akak? wah, klo akak bleh dtg harus ajak potong kek dgn penganting sekali ni . ayu ker kak? hehe. ni yg buat betambah perasan saya ni

emy : tima kasih for the wish . haha. akak pun sweet jugak ker? maceh. malu plak rasa walopon dlm ati suker . x pa lah, dh jauh sgt kan. dan akak harap fil emy cpt sembuh k

sue : wah². punya chomel nya akak smpai x kenal? dasat punya tahap kechomelan tu

linn : hehe. dh nama pon pengantin kan, mestilah cumel. haha! siap ada ayat x mo bg kecik ati lg tu. nmpk sgt x ikhlas. tp x per, akak suker


yullina : tima kadih bg pihak adik saya. pinang di belah dua ka buah nyok di belah 5?

abah along : haha! betambah come ker? mcm besa ja tgk. tp betambah bnyk akai tu ada lar . gigi tu hari² gosok. tp kdg tu kena ugut baru nk gosok . puting tu harus klo nk titon
meriah jugak abah. sebelah laki saja pun dah berbijik² keta. belah pompuan pon bebijik² keta jugak. nsb baik masjid tu besar. klo kecik harus akad kat luar masjid lah jwb nya

idida : tima kasih bg pihak pengantin . baju gaun cik sofie tu beli lar ida. saya ni belum khatam menjahit (x reti yg betol nya ) . saya beli kat tesco. kedai kecik² kat luar tesco tu. x lah mahal sgt. klo x slh saya x sampai pon rm40

fiza : tima kasih bg pihak adik k.sham tu . dh nama pon pengantin mestilah kena beseri² kan

janah : cantik + encem ker pengantin? ni kalau denaq kat depa harus kembang lobang hidong tu mcm akak jugak . jelita? haha! lawak r janah ni

marcia : nk pnjm puting? untuk aqila ker untuk aunty marcia?
tima kasih for the wish. dh nama pon kawen mmg lah syok kan? hantaran tu jgn ckp lah. mmg belambak² terutama dari pihak pompuan

kak amal : pengantin harus cantik kak. klo x cantik nati org x tao mana 1 pengantin
nasik kerabu tu mmg favourite saya kak amal

unnamed : hehe. anak dara saya tu mmg bnyk ckp. dari bangun pagi pokpek² x benti smpai lah tdo balik sebelah mlm . time kasih di atas pujian tu. pengantin + kakak pengantin layan perasan sat

mama hiro : tima kasih bg pihak adik saya . salam perkenalan dari kami jugak

zana : tima kasih bg pihak pengantin . kaler silver tu klo tgk live lg cantik zana . chomel ker? haha! ni yg buat akak nak layan perasan lebey² ni
ler... ingtkn batrice titon dlm bilik tu . x pa lah, nati² dh besar sikit mau lah dia titon dlm bilik sniri tu. kasik chance mama + papa dia bedua²an plaks . anak dara akak mmg genetik mcm tu kot. batrice tu bkn apa zana, jaga badan . haha!

farah : timer kasih! (ewah, mcm saya plak yg kawen ) . h/p number saya dah kasik masa e-mail aritu. x pa, nati saya pm farah lain k. roti jala pun favourite saya jugak. cicah dgn kari daging. pergh! layan! nak jemput saya? jemput pi mana? saya suka kena jemput ni

ct : timer kasih pengantin lama . award? munger? lovely sister / friend? ni yg akak suker ni. nati akak pi kutep na

kak yati : kiut-miut ker kak? hehe. maceh bnyk² puji kiter. nak p memerasan kan diri kejap yer

ed : tima kasih bg pihak adik saya . rindu nk p kenuri kawen ka rindu nk mkn nasik kenuri?

faten : wah³. kegataln betul anak dara srg ni. alah faten, ssh² sgt rembat ja apek kat taiwan tu

farah : aik. pump mnyk kt sini? shell ka caltex? awat x tipon bgitau? klo x bley singgah rumah. len kali harus talipon ok

fatin : tima kasih bg pihak adik k.sham . haha! sama ker fatin? akak rasa mcm x sama ja. kat mana yg sama tu? kat tudung kot . timer kasih for the compliment. dh kembang lbh dari tahap gajah dh akak ni punya duk keja puji
hehe. joh sgt tu nk datang pon kan. x pa, len kali klo balik malaysia ada rezki kita jumpa

phalinn : tima kasih bg pihak mereka

ibu irfan : hehe. x pa, akak faham. dh joh sgt kn. nk buat guano . salam perkenalan dari kami jugak

korok :

kak amal : x pa kak. len kali klo ada rezki kita jumpa kat aloq staq

zai : tu lah pasai. zai ni duk buat lawak. ingt kn baju tu k.sham yg punya. seb bek incik suami yg ckp baju tu untuk baby. klo x harus akak yg pakai

zura : tima ksh bg pihak mempelai . cun? haha! betambah lah kekembangan lobang idong akak ni zura oi

farah : salam. aura kenuri dh abeh. cuma mengemaih umah x abeh² lg . wah, ada jemputan. insyaallah klo x dak apa² kami sampai

as : tima kasih baru . tu lah. tarikh kerama tu . amboi². duk memboyot mcm tu ada ati nk jln jauh lg. tp klo bleh dtg best jugak. agak² nak tebranak nati branak ja kt sini. bnyk hospital ada. private ka, gomen ka, suma ada . lg comei akak? haha! ni kalu adik akak baca ni harus dia jeles. mmmuahaha! . kat gambar ja ayu as. klo tgk live abes ilang keayuan tu suma di curik oleh tahap kebuasan dia

azura : tima kasih

zai : errr... join kot. kena tnya incik somi dulu. klo dia off day atau keja mlm buleh lah kot. nati k.sham kompom len

zira : tima kasih

kak yati : huhu. saya keletihan dan kemalasan lah kak. nati² lah saya hapdet

farah : agak² mcm tau kot. kfc yg kat tepi jln tu ka? nak tipon cmna? nombot enpon nya x bagi

aimah : hallllluuu my pren! senyap ada makna lar. mcm org tu jugak
haha! u like? i oso like lah

linn : cik adik oi. akak dlm proses nak hapet lah ni. sabaq sat na
salam ramadhan dari kami jugak


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net