Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 22-Oct-2008 17:17 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Birthday!

 
 
baby turns 2 today! wow. how time flies. and i've been a SAHM (stay at home mommy) for 2 years exact. how i luv my life. ok lah. tak mau merepek banyak-banyak. in this entry, i would like to share all the special and wonderful moments since i had my lil baby growing in my tummy until the day i held her in my arms. so here goes...

i found out i was pregnant in the beautiful month of march. the month where i celebrates my birthday and my wedding anniversary. she came into our lives at the very right time. me and darling husband was having a rough time in our marriage. all i can say is she was sent by Allah s.a.w to save us from making any stupid decisions. she's the saver and we will never forget that

1st trimester
was kinda hard. morning sickness, biasalah tu kan. but the worse thing was i had those unwanted spots during the first 3 months of pregnancy. the gynae asked me not to work and move so much (which i can never do) and she even gave me mc(s) for a week. every month! so there i was, lepaking at home for a week, every month, for the first 3 months. and started to enjoy the beauty of pregnancy

2nd trimester
now that the unsave trimester has passed, i felt more save. baby was getting more active day by day and i've to admit that i really enjoy that kind of excitement feelings of being preggy. pi kerja duk pakai baju kurung lagi and no one knows that i am pregnant. only a few of my closes frens saja yang tau and i asked them to keep it to keep it to theirselves. me not telling. let them find out on their own. hehe

3rd trimester
started to wear the maternity clothes when i was 7 months preggy. kalau kain tu muat lagi nak sarung memang tak pakai lah baju-baju maternity tu semua. masa started pakai baju maternity ni lah baru semua orang tau that i am pregnant. my tummy's getting bigger (to me) and my movement was kinda limited. but that doesn't stop me from moving here and there. i walked from back to front of my working place countless times a day and the people even asked me to stop moving and sit. haha. how funny was that? and at home, i can't remember how many times i've been climbing up and down the stairs just to go to the toilet (my room is up stairs). and lucky me that i had no trouble fasting in the month of ramadan. alhamdulillah. dan tak dak lah nak craving benda-benda yang merepek-merepek. bagus kan saya darling? hehehe

the excitement
my due date was 5th november 2006. that was 2 weeks after raya. so i thought i can complete the month of fasting on that year. i even refused to apply raya leave and wanted to came back to work on the 3rd day of raya. 1 day before the unexpected delivery, i even went to my workplace to get some of my things and later after went to shopping for raya clothes wif mak. and yes. i drove!



the big day
it was sunday. lusa dah nak raya (tuesday). woke up for sahur as usual (5am) and i had a leakage. mak told me that my water bag has broken. she asked me to calm down and have something to eat. packed some of the stuffs and left to the hospital around 7am. the nurse said that i am already 4cm dialated tapi tak rasa sakit apa pun. they gave me something to eat and drink but i can never swallow them. the contractions started around 945am and i was pushed to the labour room at 10am. i was already 8cm dialated and the contractions were even stronger. did the pushing countless times (kes pushing technique tak betoi) and i fainted a few times (yang ni pulak kes tak dak energy sebab tak makan. posa lar). i was so exhausted. the nurse gave me a drip to make the contrations even more frequent dan doctor hampir-hampir guna vacuum to help me and baby. but suddenly the strength came out of no where. wif the helped and support from my darling husband, wif only 1 pushed the new luv of my live has finally arrived. alhamdulillah. labour pain tu sekejap ja. tak sampai pun 2 hours. sunday : 22nd october 2006 : 29th ramadan 1427h at exactly 1116am our new life begans...

it has been 2 years but the sweet memories of having her growing in my tummy until the day she was born were still fresh in my minds. felt like it was only yesterday. i don't feel regret leaving my job to look after her. i am proud and happy to do so. raise her wif my 2 bare hands and watching her grows in front of my eyes every single days. i've to admit that she does make me lost my temper sometimes but her sweet smiles cures it all. i'm so glad to have into my life and having her as my child. she might be no one to the world but she is someone super special to me

baby sayang, mommy and daddy lurve u so so so much wif all our hearts. nothing can ever take over ur place. semoga membesar menjadi manusia yang berguna dan berjaya di dunia dan juga akhirat. we luv u then, now and forever. and u will always be our number 1



:: HAPPY 2nd BIRTHDAY to NUR SOFIE ARISSA ::


Quote:
pemancing ikan : tima kaseh. tima kaseh

cinta : tima kasih. geram? meh lar cubit pipi. kami duduk kat sungai nibong besaq

k.madiha : tu lh kak. baru tau mcm mana sakit nk bersalin. walopon sekejap ja tp bleh ingt smpai sekarang. mcm mana lah org yg duk sakit berhari² tu kan? huhu . tima kasih for the bday wish

zai : tima kasih . insyaallah. hrp² mcm tu lah. ha. zai pun nanti lps bersalin buat diary utk anak zai plak

linn : tima kasih . suka tu x tau lg. pasai dia belum belajar membaca. nanti dia dh pandai baca akak paksa dia baca suma ni. haha! kejam x?

marcia : tima kaseh . insyaallah. saya pun hrp mcm tu. amin
kesian? adik? peneman? kwang³. haha! ni duk tgh berusaha lah ni

emy : thank u for the wish

abg e : salam. wah. buat julung² kalinya ikan kaloi dh timboi! haha! ni kalu tenggelam, bila nk timboi balik x tau lah. raya haji apa. silap² raya ton depan
tima kasih for the wish. fire engine besaq? wah! musti anak dara chek suka banget! bkn kata ciom tgn ja. teroih dia peluk x mo balik apa

rinna : haha! tu lh koleksi yg plg berharga. mmg smpn gambar² scan suma tu. siap ada video lg . ha. muka tu mmg ikut muka bapak. tp part colem tu ikut mak dia kot

faten : haha! sejarah tu. kena baca. nanti masuk dlm buku teks skolah² . tima kasih for the wish. wah. klo nk adiah kena p sana ka? buleh. tlg lh bayaq duit flight ticket pi balik suma

sery : tima kasih

aida : tima kasih for the wish . haha! mommy cun ek? ni yg mommy suka neh . noty tu mmg dh noty. tp mommy tetap syg sbb terer bodek adiah? huhu. idok lah kot. mommy x keja. mommy bg kaseh syg ja cukup lh kot

k.madiha : yg merah tu saya blm pernah try lg kak. tp ssh lar nk dpt jenis tu . kt sini ada pakcik tu tanam anggur. tp masam. kt belah kedah/perlis pun ada jugak. pon masam. tp bebuah x hengat! ha. dh agak pokok ulam raja. my peberet

fatin : tu lh. cepat kan? haha! body besar ka? kita rasa mcm tecik ja . thank u for the wish n u take care too

jeff : thank u. insyaallah. hrp² mcm tu lah

farah : dh lama dh up. dia tu yg x pasan. ka lupa ka. nmpk sgt dh tua kan? haha! ampon! tima kasih for the wish. bday bash? lepaih raya kot. insyaallah. tunggu jemputan yer
curly hair trade mark dia

jujue : haha! kompius mendanya. x baca ka aku tulis flashback tu . tu lah. blur lg. gossip x benti camna x blur? bday bash? haha! ni lg srg. nanti r. bln depan kot. tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!!

as : tima kasih . hehe. somi akak siap amek video lg masa tgh scan tuh . lain ker? akak tgk sama ja kecik sampai besar. rambut tu gulung²

k.amal : tima kasih . haha! tu lh kak. rugi kan x bejiran dgn akak. tp saya rasa klo bejiran dgn akak bkn ja dpt kek. tiap² hari anak dara saya pi lepak kt umah akak apa. jd umah no 2 dia

yullina : tima kasih ina

janah : tima kasih! adik? kwang³ lg skali . nanti r. tgh usaha r ni. usaha lif kejayaan. x bley kalut²

aida : ish. mmg harus try aida. dh lama duk ushar kan. minggu ni jugak saya paksa incik suami p mkn kt sana

salmi : tima kasih . huhu. betul tu. i definately agree wif u. duit tu bleh carik mana² kan. tp anak ni adalah anugerah tuhan yg plg bernilai

ct : haha! x pa. thanx for the wish . alah. k.sham blasah ja buat karangan tu. betoi ka dak blakang kira . wowo. sama ka? haha! patut lah bangun tidoq pon sama. pukoi 11am! ha. mmg pon. dia dulu suma org kata mcm boy. haha! ayu ker? wah³. harus perasan anak ku ittew klo dia bleh baca neh
cik peah jujue tu mmg. siang² buta pun duk blur. tah hapa² ja dia tu

zai : wah. ada sambutan raya. nati akak tnya incik somi akak

munn : salam. tima kasih for the wish . adik? haha! sabar menanti. tungguuuuuuuuuuuuu!


Sunday, 19-Oct-2008 13:54 Email | Share | | Bookmark
2 Syawal 1429H

sweet posed for mommy
mommy pon nak enteprem gak
the boss aka driver
View all 32 photos...
every year on the 2nd day of syawal, we would just stay at home waiting for the guests to arrive. memang tak henti-henti tetamu ni selagi kami ada kat rumah. tapi tahun ni, pakngah (abang mak) buat kenduri masuk rumah baru di teluk bahang. so all of us kena lah pi kan. mak and along left first in along's car (together wif her dotter). adik and her husband in their car whilst me, darling husband, abah and baby in our car. so sebelum orang mai serbu, lebih baik kami keluar. kalau tak tah pukul berapa puluh baru boleh escape. tu pun ada yang called nak mai rumah tapi terpaksalah bagitau yang kami nak keluar



sebelum ke rumah pakngah, kami singgah rumah makteh (adik mak) dulu. tu memang port kami. lagipun abah puasa, so dia malaslah nak pi awai-awai. bukan boleh makan pon kan. hehe. lepas punggah barang-barang keluar dari kereta, we shoot to pakngah's house which is just a few metres away. lepas makan dan menyembang for a while, we went back to makteh's house. oh ya. no photos taken masa kat rumah pakngah sebab bz pulun makan dan begossip. haha! since makteh's house was packed dengan orang yang dataing beraya, we decided to ronda-ronda around the small town. where we went? taman negara pulau pinang which is just a walking distance from pakngah's house. nice and relaxing place by the seaside



agak dah puas meronggeng dan berposing kat taman negara tu, went back to makteh's house. before left home to sungai nibong, zai pulak came over. rumah mak mertua dia belakang rumah makteh ja. lagi pun, mak mertua dia dengan makteh dan mak are relatives. talking about coincidence eh. hehe. teman zai makan bihun udang (mee dah abes. terpaksa digantikan dengan bihun), and my cousin ida (who’s still in confinement) accidentally served her wif sugar cane juice (she doesn't know that zai's preggy). huhu! ampon! akak pun tak perasan ayaq tu ayaq tebu zai oi. kalau kak sham tau memang tak bagi punya. walaupun tak pure sebab dah campoq ayaq dan seteguk ja zai minum, tapi sampai 2 malam kak sham tak lena tidoq. rasa besalah beb. huhu. ampon zai (siap sms mintak mahap lagi tu)



lepas beraya dengan zai, we left. ingat nak singgah night market kat batu feringghi tu. but since the lil cheeky girl of mine was sleeping, balik rumah terus lah. len kali kita pi night market tu okeh daddy?


Quote:
jeff : mmg meriah dan gumbira

ct : u loike ker? mata lalat tu merata aih ada. awat. yg ct duk upah jet baju x dak ka? klo nk nati k.sham bg info. rambut tu mmg sedia tebai dari dlm perut lg. ingtkn lepaih cukoq x jd mcm tu. tp serupa tu jugak . oooih. liptik tu pantang nmpk. anak dara lah katakan . open house? kwang³. kalu buat lepaih raya aci dak? zai? haha! dh nmpk mcm sarat ka? klo betoi sarat nati tatao lah camna ghupa

aimah : haluuuuu! welcome back! x pa, awak bz kan? it's ok . aik. posing pun ada relax² ka? haha! mcm besa ja tu. mungkin sbb camera baru kot . dh amek kad raya? hehe. tima kasih sudi amek walopon posa dh lepas

oli : kain tu cotton oli. mmg selesa sgt². x panas. tp mahal nk mapus! wah. sekali nak D80 tu. baik mntk D300 teros . betul tu. kita bkn nya photographer. dh beli mahal² mana nk cover balik duit yg beli camera tuh

farah : ish. mana buleh abeh. raya kan sebulan . hahaha! jgn x tao. rumah kami ni mmg panaS. rumah kampung lah katakan. x dak air-cond . hehe. tu lh yg dinamakan sessi photoshoot anak beranak . lar. jeles gaponya? buat lah farah dgn anak² 1 kain. klo farah pakai bunga², depa pon pakai baju melayu bunga². boley? bantai busyuk tu harus di usung kemana² . ha! kami bau² badan. tp badan kami bau mangi tau

sue : aik. baju sofie ja? baju akak x comel ka? bday dia 22hb lar makcik . haha! ampeh. ucap jgn x ucap? ka tulih? haha! blasah ja lah. makaseh for the early wish

watie : uiks. mak mentua dia dgn mak mentua saya sedara. kiranya, kami pun sedara lah jugak kot

zai : mmmuahaha! ni kalau betoi 9 bln nati camna punya montel lah noh? huhu. susah ati oOo. harap² semua elok na . ish. dh nama pun raya kan. kena lah sakan. haha! rambut cik sofie? ha. tu duk bekenan sgt satgi tekena kenan kt yg dlm puyot tu pulak

emy : hehe. lebey kureng cenggitu lah . uik. sama ka? kwang³ . bila nk pakai? nati jgn lupa tepek kt fp. akak nk tgk. pastu nati klo ada rezki kita jumpa, kita pakai baju tu sama² okeh?

k.amal : ish. bkn bejiran lah kak. makteh saya yg bejiran dgn mak mertua dia. kami x duduk situ . pipi tembam? ya ka ka? mcm sama ja saya tgk
nk jugak try buat. tp klo nk buat kena buat small portion lah. takut nati x abeh plak

farah : haha! ampeh. dia srg ja bley mkn pree. kwn² x bley . wakakaka! main umpan² plak. tp janji dia nk pi jugak kan?

jujue : nk buat spin tu? buleh. lepaih tu hg telempaq ke kanan, aku telempaq ke kiri . suma org kata mcm tu. pi buat kt kedai

janah : mana buleh chek oi. ish. x tau ka? comel ker? maceh


Wednesday, 15-Oct-2008 11:23 Email | Share | | Bookmark
1 Syawal 1429H

still sleepy eh b?
forced to pose
baby wanna go out raya
View all 41 photos...
syukur alhamdulillah. i can't be thankfull enough for given the nikmat and opportunity to continue live untill today and celebrate the aidilfitri with my family. this year's raya was extra special for us. welcoming a new member in our family, my brother in law apis or better known to baby as achu boy. hehe. pagi raya macam biasa, lepas semua balik dari solat sunat aidilfitri we started to beraya dan bermaaf-maafan among us, the family members (no photos taken sebab semua khusyuk mintak mahap). lepas tu people started to come and we had to ask them to wait sebab nak shoot family photo. haha!



lepas semua dah reda sikit, we started to tawaf from house to house pulak. mak abah tak ikut. kena jaga rumah sebab orang keluar masuk tak berenti. memang every year macam tu. 1st day raya ziarah rumah saudara-mara dekat-dekat sini ja, tak pi jauh-jauh. lepas segala macam makanan disumbat dalam perut, kami pun balik rumah. ingat kan bleh rest. tapi kena layan tetamu lah pulak. nasib baik raya kan



baby macam excited gilos. tak mao titon. gedik sana-sini-sinun. sonot kutip duit raya kot. yang bestnya, sebelum raya siap practice salam, cium tangan sambil cakap selamat hari raya. semua passed. tapi bila time raya, dengan sorang pon dia tamao salam, except achu boy. semua makan ati ja tak bley salam dengan dia. adoi lar anak mommy neh



eh. lupa plaks. tahun ni, bukan saja ada rambut raya, baju raya dan adik ipaq raya (ada ka?haha!) . camera raya pun ada. hehe. 1 day before raya, saya telah berjaya merembat Nikon DSLR D60 setelah sekian lama duk taram. lama ooo duk aim benda ni. since last year. lepas tak bley tahan duk kena racun dengan apis aka adik ipaq ku, petang raya tu tros ajak incik somi pi kedai tu. ada sale plak. nak tunggu lagi? angkut lar! klo ikut ati mau ja rembat D70 macam depa tu. tapi nak buat apa. kita bukannya photographer macam depa yer dak? D60 pun cukup lah. lepas rembat, poket pun dah koyak. so lar ni kena start menabung balik. takut nati nak branak tarak duit



malam pulak main bunga api. sapa yang over? daddy dengan achu boy lah. sapa lagi . so there goes our 1st day of raya. tiring yet very enjoyable


Quote:
faten : ha. nati akak pos trophy okeh . somel ker? kawen + branak lh cpt². bleh bg anak sniri pakai baju kurung gaks. haha! mmg sakan. beraya dgn semua benda² yg baru. anak baru bila plak yer? ton depan kot? seb bek purple mata. klo putih sapa nak jawab? haha!

k.yati : uik? ya ka? kira mmg chumels gilos lah yer kak masa tecik² dolu

ct : mmmuahaha! awat x kata sepokok? k.sham 3 badek. suma raya sini ton ni. tp along akak tu x mo begambaq . malaih nk comment bnyk². baru ja beraya + mntk mahap kan . kami balik kl raya ke-4. nati akak tepek gambaq na. tungguuuuuuuuuuu . haha! daddy tu mmg camtuh. nk mandi sempat lg men bunga api. konon nk bg anak main kan. konon nya lah

farah : haha! kena lah tunggu. sapa soh mai awai². org nk begambaq pon x senang . haha! kami soh depa duk ja jgn begerak. kami adik-badik ja yg tukaq². tu pasai depa duk keraih mcm tu ja . hehe. dia mmg pandai kutip duit raya. lps dpt duit raya dia pass kt daddy soh smpn. klo kt umah, dia sumbat dlm coin box dia . sunglasses tu sniri ajaq diri sniri pakai. tu psl jadil mcm tu

zai : hehe. sakan lar. suma baru lah katakan . ha. ada srg lg kakak. tp dia tamao begambaq . adik k.sham belom ada isi. tp klo isi lemak tu bnyk lah . haha! anak dara akak tu mmg mahai. tu psl ssh org nk pegang dia. tu psl buat org lg geram kt dia

munn : hehe. selamat ari raya jugak

oli : haha. seb bek oli tulis mommy pun sweet. klo idak majok saya . tinggi ka? haha! adik saya klo nk begambar dgn dia, dia soh tunggu. nk pakai kasut tinggi sket supaya nmpk lg tinggi dari saya . saya 3 beradik. no.1 - kakak. no.2 - saya. no.3 adik. suma nya pompuan

linn : purple yg x brapa nak menjadik. masa beli kain tgk cantik gilos. tp bila nk buat baju mcm kureng bekenan sikit. tp blasah ja lah kan. janji ada baju raya . mmmuehehe. camera tu punya psl abes kopak duit dlm bank. huhu . buleh. tp bila agak² nk jumpa tu yer? duk tunggu linn mai sini x sampai² pon lg. akak pregnant? haha! mana ada linn oi. akak tu nk start menabung balik tuk cover duit dlm bank tu. kot² nati nak branak tarak duit . tp klo masin jari linn (sbb jari yg duk taip tuh kan) alhamdulillah

k.madiha : conceived? huhu. belum lg lar kak. plan blom bejalan lg . rupel tu namanya kak (biru+purple) . tu lah. dh dpt benda idaman rasa mcm dunia ni saya yg punya. haha! tp jenuh kopak poket saya tuh kak . ni baru duk blajar guna camera tu. pelan² lah kan
oOo. gitu ceritanya. saya ingt suma batu² mcm tu panggil delima. haha! x pa kak. jom kita try peram dlm lemari. mana tau kot² bleh branak yer dak?

jujue : aik. x ngaku plak. siap bekebaya lah. pastu tukaq kain pakai jeans lah. pastu tukaq kebaya pakai t-shirt lah. melaram lah namanya tuh! haha! mata tu mmg nmpk setimroll! tp maintaiiin . cantik ka kaler pepel tu? ton dpn harus ampa pon pakai pepel plak okeh? kami nak pakai ijo . oit. suka ati ja kata aku budak form 3. aku dh amek pmr lah. 16 ton yg lepaih

linda : mmmuahaha! ada gaya mcm pro ka? haha! ni baru duk merangkak mcm ju-on blajaq nk guna. gambaq tu sememangnya elok sbb camera pun canggih-buah-manggeh kan. tp klo mana² yg x elok tu, bkn masalah camera. masalah org yg amek gambaq . bnyk lar ampa punya pepel. ada plak kaler baju buleh tukaq² lepaih beli. nmpk sgt ko tu rabun kaler linda oi . ha. betoi. syukur alhamdulillah ada baju raya kan . orang besaq? haha! mmg besaq pon. besaq akai! ha. cepat sikit hapdet. dh bapa juta kali aku duk masuk x hapdet² lg

farah : haha! klo camtu kalu buat makan² kami nk oder satay ayam 10 cucuk ja. yg len suma satay daging (jahat tak haku?)
whoa. kami pon nak p lah umah macik farah tuh. agak² klo bgitau saya ni x kawen lg dia pecaya dak?

abg meor : raya kena lah beseri kan . ha. rambut sama dgn aina. kinting² . D60 ja yg mampu abg meor. klo mampu amek D70 ka, D90 ka atau yg lg dasat dari dh lama saya rembat

aida : hehe. besinar ker? ni baru duk merangkak belajaq guna. klo dh terer buleh jd photographer plak kan? aik. kt sana mahai ka? ingtkn kt sana lg murah dari sini. saya beli x sampai 2k. dgn kit lense + memory card. klo aida nak saya bley tlg survey

rinna : lawa ka? maceh. raya aji nati pakai lah kaler pepel tudung pink

k.amal : tu lah. sama plak kita. serba pepel . budak kecik tu mmg camtu kak. over lbh . haha! mmg jenuh tgkp gmbr raya ni. tp nk usung tu payah. besaq gedabak

janah : haha! camera raya tu dh lama duk taram . duit raya belum kira lg

jeff : double vision? jeng³

kenitra : betoi! betoi! ton ni betoi punya raya smpai koyak-rabak abes duit dlm bank

yana : baik. tima kasih. insyaallah saa jenguk

zai : biasa lah tu zai. morning sickness mmg mcm tu. selalu nya sampai 3rd months ja. tp ada jugak yg melarat sampai ke besalin. huhu. mntk² zai x mcm tu lah noh? haha! amek gmbq sniri upanya. patut lh nmpk mcm duk aimed tang muka dia ja . umah paklong zai upanya. mmg best. dgn pangkin, kolam segala. kena plak angin sepoi². pergh! mmg sempoi lah

phalinn : warna-warni kaler kehidupan . selamat hari raya buat anda juga

aida : kira murah lh compared to langkawi kot. aida try survey dulu kt sana brapa then roger saya okeh

watie : best. mmg best. lg best sbb nk kena menabung balik. koyakan yg besar terpaksa ditampung balik. huhu

ed : kami pun suka purple jugak . gambar belum lg power sbb baru nak belajar guna camera ni. nati² ok lah kot

emy : x pa. akak paham mslh emy. rehat bnyk² okeh . thn ni cik sofie dh pandai beraya. mmg best. ler... awat abg mcm tu pulak? haha! mcm²

aida : haha! x dak lah antu sgt. saya ni lbh kpd antu bejalan! nk shopping tu ekonomi x brapa mengizinkan. wah. baru dpt camera nk tukaq camera lg? melampau betol

fiza : salam fiza. lama x jenguk noh? bz beraya ka? anak dara tu besa lah. dh pandai posing skang ni. aik. fiza pun rembat D60 jugaks? wah. bestnya. mcm adik ipaq k.sham kata 'betambah lah adik-badek nikonian ni' . erkkkk. 2k+++? huhu. kt sana mmg mahai kot

korok : eeeeeeeeeeeeeee... mmg leeeeeeeeeeeeer. dh nama pun raya kan


Friday, 10-Oct-2008 10:49 Email | Share | | Bookmark
Northern fp's Iftar gathering

the cake
 
 
View all 28 photos...
macam besa, orang lain dah hapdet bezaman aku baru nak hapdet. haha! lantak lah. janji tepek jugak

date : 28th september 2008 (sunday)
time : 630pm
venue : RasaMas - carrefour seberang jaya, prai, penang

incik suami bangun titon 6pm (baru abes keja malam), baby pun sama. siap-siap semua, packed apa yang patut (mostly barang baby lah kan) then left home pun dah dekat 645pm. nasib baik penang bridge tak jam. kalu idak harus bukak posa dalam keta lah jawabnya. sampai carrefour jenuh mencarik parking lah pulak. dah dapat parking, carik restoran rasamas tu pulak 1 hal. aish, macam-macam. seb bek jumpa. sampai-sampai semua dah ada. kami lah family terakhir yang sampai. siap tadah tangan nak baca doa bebuka lagi. huhu. tapi seb bek ada tempat duduk. so tunggu apa lagi. makan! lepas acara makan dan sembang-sembang, tibalah acara tembak-menembak beramai-ramai. happening i tell u . walopon tak dapat nak sembang dan kenai dengan semua, but i can assure that everyone had so much fun! harap-harap next time boleh jumpa dan sembang dengan semua okeh?



bertolak balik around 8pm. sampai rumah macam agak kelaparan lagi. incik suami tapau dominos pizza. pulun second round before he left for work . baby pulak sebok dengan fire engine dia "payer ijin wanna eat pija" (fire engine wanna eat pizza) yo lah tu. akai nak main. pastu jumpa songkok daddy, dia letak atas pala sambey sengeh-sengeh. cheeky and extremely cute!



at last but not least. e-cards raya yang diterima dari kawan-kawan. tima kasih banyak-banyak




next will be hari raya entry. tapi bila nak tepek, wa pon tatao! tungguuuuuuuuuuuuuuu...!


Quote:
linn : liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin! cute ker? maceh jgn puji lbh² linn. joh sgt akak nk banja ni . ha. mmg best gather² mcm ni. tp x sempat nk beramas mesra. len kali lah kot. insyaallah . bila bleh jumpa? tu lah linn x bg contact no kt akak. klo idak aritu akak p kl bleh koling² then bleh jumpa . baju tu baju pree linn. musti lah cute . selamat hari raya, maaf zahir batin buat linn juga

k.amal : salam kak. sonot ler. dpt kenai² kan . lar, awat k.amal x singgah? klo idak bleh jumpa. x pa, len kali klo ada rezki bleh jumpa lg kan

p.i : aik. buat open house ka? hehehe. insyaallah

farah : huhu. tu lah pasal . best tu mmg best. tp x sempat nk kenai² dgn suma. bila nk buat gathering raya plak? . ha. molek sgt lh tu. mula lah operasi untuk mendapat kan anak pompuan . bday baby? huhu. ni lg 1 masalah. date x dpt lg. duk tunggu suma org pree baru nk buat. tap tatao bila suma pree

mimi : selamat hari raya. insyaallah, len kali akak p keyel akak tipon. umah mertua akak kat puchong

oli : basi tp belum berkulat . mmg meriah. tp x sempat nk kenal² semua. len kali lah kot . princess? haha! buat lawak r oli ni . nk geget? haha! sila lah geget klo dapat

jujue : haha! tiap² ari duk cermin muka. nmpk mcm muka melayu lar. mana ada hang li poh . haha! skolah agama pakai sampin ka? len kali boh list kaler lain kt baju akid tu . gambaq raya kena tungguuuuuuuuuu

janah : yup! mmg best pon

shada : aik. ada yg lg lmbt dari kami ka? haha! x pa, len kali klo ada rezki kita kenai² lg okeh?

aida : suka lar. bkn senang nk jumpa kwn² cyber . alah, bkn joh pon. terebang ja

jeff : mmg rasa meriah sgt. walaupun x sempat nk beramah mesra dgn semua. mkn x bleh lupa abg jeff. sbb time bukak posa. prot perlu di isi

meor : salam. mmg seronok. 1st time jumpa kan. slama ni asyik jumpa kt fp ja

as : hehe. hengat jugak makan tu. sbb mkn nasik kan. len lah klo buffet. mmg x hengat punya
haha! x tenggelam nya as oi. prot tu bleh support jd pelampung . akak raya kat penang dulu. 4th day raya baru betolak balik kl

idida : selamat hari raya aidilfitri buat ida sekeluarga jua

k.madiha : oOo. gittew ceghita nya. patut lh x penah dengar

faten : mmg meriah. seb bek faten tarak. klo ada kompom lg x meriah
musti lar lawa. baju pree lah katakan

apis : ha. tu lah. sapa soh duk dlm gua. jenguk² dunia sikit

siti : haha! sadap u

zai : pic raya? huhu. tgh malaih ni. k.sham ada sikit demam sesema. tunggu ja lah bila nk hapdet entry raya

zana : hehe. betoi. basi² janji tepek jugak yer dak? huhu. chomel ker? jgn puji bnyk². malu akak . style rambut tu mana² pun ada lar zana. mcm adik cakap. pesen budak skolah! gambar raya? uhuk. nati dulu. tgh malas ni

ct : mmmuahaha! kemalasan melanda lar ct. nati akak hapdet okeh? bz tu bz lah jugak. klo nak ngadap pc ni kena tunggu anak dara akak titon dulu. pastu keja umah suma dh settled baru lah bleh duduk dpn monitor ni . cute ker? maceh. malu lah i kena puji² camni (tp dlm ati sonot ) wah. 5 thn lg muda? kwang³. kena blanja ct neh. ct nk mkn gapo? ckp ja. somi akak tlg bayar
haha! nk buat guano. tuan putri dgn raja baru banugn titon. tu yg lmbt smpai tu. klo idak awai² lg kami dh smpai tlg susun meja segala . tu lah. kita duduk blakang betemu blakang. nk sembang pun kena pusing blakang. sakit pinggang akak. haha! okeh. next time kita jumpa

marcia : saya baru 1st time jion gather² mcm ni. lg pun klo nk gather² mcm ni kena tunggu incik somi off day atau keja mlm baru bleh join. tp mmg best dpt jumpa kwn² cyber suma . gambar raya? huhu. soklan terhangat di entry ini . tgh carik mood lah ni nk hapdet

kenitra : bot dan heli? kwang³


Friday, 26-Sep-2008 15:50 Email | Share | | Bookmark
My new hair

me n my brand new hair
like my hair?
watching the kids playing bunga api
View all 42 photos...
my yearly routine. bulan posa ja mesti nak korban rambut. kalau rambut dah over shoulder length tu memang dah rasa rimas dah. maklumah, daku ini buas dan lasak (memang anak dara ku yang sorang tu ikut perangai mommy dia). rambut panjang sungguh tidak sesuwai untuk diriku ini. haha! this time, i decided to get my hair cut and straighten . since dekat rumah ja (area rumah ku ini semua ada), darling husband sent me by motot. acara memproses rambut started at 330pm and ended around 715pm. cun-cun time bebuka. lama gilos nak straighten rambut ni. and not to mention letih tahap cipan . lepas tu 2 hari plak tak bley cuci rambut. masa tu duk rasa aku lah manusia paling busuk di dunia ni (sebab dah biasa syampoo rambut tiap-tiap hari). but 2 days after, dah cuci rambut semua, aku lah manusia paling wangi di duni ni. haha! dan beginilah rupa rambut raya ku



malam pulak, tiba-tiba rasa nak makan fast food. asked darling husband to go to mcd. boleh baby main kat playground dia skali (mcd kat greenlane bukak 24hrs). went in the place but couldn't find any parking. last-last ajak pi kfc ja. ada jugak playground. out door lagi



mercun dan bunga api. kat sini 1st day posa dah bedentum-dentum bunyik mercun. padahal police station kat depan ni ja. macam tak dak apa pon. pom sana pom sini. bising macam world war! ni dah masuk 27 hari posa, lagi sakan lah bunyik mercun, meriam suma. sakit jiwa! that day went to buy some pelita. tiap-tiap tahun beli pelita. tapi hilang. macam mana tu? actually we knew who stole all those pelita. tapi malas lah nak kecoh-kecoh. budak-budak kan. lagi pun anak-anak sedara ku seniri. huhu. ampeh! since dah pasang pelita kat rumah ni, dengan lampu lip-lap lagi. wah, memang meriah sakan lah. asal lepas bukak posa ja budak-budak started to gather in front of our house. buat apa lagi. main bunga api dan mercun lah. daddy bought some dari kawan tempat kerja dia. konon nak bagi anak main dan tengok lah kan. tapi mommy dan daddy yang over. haha! anak dara ku ni sangat takut bunyik mercun. tambah-tambah kalau daddy yang bakar. kalau orang lain dia ok ja. tak paham betoi



ni pulak parcel which i received the other day from emy. tagazut beroks diriku bila dapat. terharunya tak tau nak cakap macam mana. tima kasih banyak-banyak emy. tuhan saja dapat membalasnya. ai-leb-bu (bahasa baby untuk i luv u) . baby dapat duit raya tu tros kalut carik dia punya coin box. lepas tu sumbat masuk dalam lubang. haha! seronot betoi dia. semoga sifat menabung anak dara ku ni lekat sampai besar. amin



at last but not least, kad-kad raya dari kawan-kawan ku yang jauh di mata tapi tetap dekat di hati. terima kasih banyak-banyak for the greeting cards



dan sebagai membalas nya, terimalah kad raya yang tak seberapa dari saya buat kawan-kawan semua. semua tau! tak mau nak sebut nama. nanti kalau ada yang tertinggal, kecik ati plaks. sila lah amek dan tepek kat fp masing-masing okeh



akhir kata, sambut lah SALAM AIDILFITRI buat semua kawan-kawan di luar sana. andai ada tersalah dan silap, terkasar bahasa dan terguris di hati, dan mana-mana yang terover tu, ampun dan maaf di pinta dari hujung rambut sampai lah ke hujung kaki. semoga persahabatan kita kekal selamanya. amin


Quote:
zai : cantik ka? hehe. maceh . rambut lg cantek? haha! perli lah tu . ha. tunggu. nati kita jumpa tgk live troih lg puaih ati . ole² untuk zai? kena tunggu lah puyot tu malatop dulu

farah : huhu. mmg dari dulu baby lg brisi dari mommy . muder ker? awww! malu i u. haha! ngada nya aku! wokeh. jumpa esok . ha. amek lah kad tu. print besaq² gantung kt pintu umah

azie : aik. ni mana mai plak babah nonie + erin ni . k.sham ni bkn pasai ada anak kecik ja. mmg semulajadi rimaih rambut panjang ni . bkn kata pendek. klo buleh bg botak dh lama k.sham buat

jujue : haaa! mao tao r! kami lah mak bapak yg over men mecon! samat ari raya jugak

meor : salam. hehe. tu lah pasai. bkn baju ja baru, rambut pun baru gaks . betoi. tp selalu duk kata anak nk main mecun tu alasan ja tuh . umur sebay. cuma anak dara saya tua sbulan ja . dah gantung? maceh

yullina : selamat hari raya buat ina sekeluarga juga. insyaallah dan amin

rina : haha! jgn gelak kat orang. satgi malatops x dan raya kita gelak plaks kat rina . kita mmg salu pakai hair clips baby pon . sama². jgn lupa print out dan gantung kt pintu umah okeh? selamat hari raya to u too

abah : ngeh³. sonot? boleh lar. tp klo bleh nk gunteng pendek lg . bagus jugak cadangan abah tu. ton depan saya buat rambut afro plak . gambaq sengeh tu saya suruh dia smile. mmg mcm tu lah ghupa dia klo smile . bunga api tu wajib tiap² ton. wajib untuk kami yg besaq² ni main . kami raya kt penang dulu. raya ke-4 baru balik kl. insyaallah, klo x dak apa² kami singgah umah abah . timaa ksh sudi gantung kad raya saya tu

Ibu Arina Aisyah & Adani Aisyah : salam aidilfitri

aida : selamat hari raya dan salam kenal dari kami sekeluarga juga

faten : haha! jgn duk gelak. akak sumpah satgi . suker ker? klo dh suker tu apa lg. print out besaq² paih tu tepek kt pintu masuk opis . selamat hari raya untuk faten juga. koi tat? ni akak duk tgh mkn koi tat r ni

shah : apa lar. siper raya pakai ari raya lar . selamat ari raya jugak. nanti saya pm contact no saya. klo keja usm tu, mungkin kenai kot dgn adik + adik ipaq saya . x pa, nanti koling² okeh. bleh mai umah

kenitra : selamat ari raya dariku jua

oli : cantik ka? haha! adik saya kata mcm budak skolah . amek lah kad raya tu

jujue : kwang³. shopping kt rejek shop jugak ka? haha! geng! giant ngn tesco pon standard kami jugak . saya klo stakat local tu buleh lar. klo hat original tu x dapek. mahal nk mapus . buleh ka gadai bulu? klo buleh gadai kami nk buat umah sejibik

emy : nice ka? hehe. maceh. semangat tu mmg dh bekobar² ni

pemancing ikan : selamat hari raya dari kami juga. wah. dh masuk ka gambaq gathering tu? cepat nya. nanti saya p jengok

janah : hahah! jelita ker? buat lawak r janah ni . selamat hari raya jugak. kami balut ketupat pulut ja . ketupat nasik beli yg segera

jujue : 2 keping mana cukop. kami mao bekeping². haha! len kali focus tang lobang idong kami kalu nk amek gmbq tau

jeff : salam aidilfitri buat abg jeff sekeluarga juga

liana : salam. sila.. sila...

salmi : selamat hari raya. duit raya? belom kira lg. tp yg pasti mmg lg bnyk dari duit dlm bank mommy dia

azhari : selamat hari raya, maaf zahir batin

pemancing ikan : aik. ada wayang ka? kwang³... nati saya pi layan

as : selamat hari raya buat as jugak . hehe. lar ni men cyber card ja. x men pos² dh. save duit stem . mmg meriah men munger api ni. lg meriah bila mak² dan bapak² budak join skali

ct : aluuuuuuuuuu! wa sulah kawen lar. itu budak tecik wa punya anak. apa lu tatao ka? atau saja² buat tatao pasat mau puji wa? soli lar ahsok. wa tatak kilija mao kasi duit sama lu

mfouzi : erkkk. x bleh kata anak buas ka? ok, ok. x kata buas dah. kata active boley kot?

faten : halu! orang tu ada. tp x dan nak hapdet ja. penat beraya dgn mood raya x abeh lg . kalu nk hapdet kena ikut turn. bnyk gilos entry nk tepek

liana : selamat hari raya. sila.. sila

cikgu baru : selamat hari raya aidilfitri buat anda sekeluarga juga

siti ruzaimah : haha! mmg sakan x hengat beraya dgn rambut baru ni

k.madiha : ha. betul tu kak. mmg selesa sgt. saya ni kalu buleh nk ja potong boy cut tros. tp memandangkan leherku yg panjang mcm zirafah ini, x dapek lah nak gunteng pendek mcm tu. kena kaber sikit . saya kalu budak² ni mmg saya suka tgk berambut pendek. kemas dan selesa mata memandang. lg pun panas kan. kesian plak klo panjang² tu. haha! masih beraya lg kak oi. raya kan sebulan

linda : ya linda spenda . gambaq baru lmbt lg nk tepek. bnyk lg gmbq duk kiv. batoq duk tunggu turn. sila harap besabaq . haha! anak aku mmg gerek. baru nk tau ka? start 1st day raya x mo slm dgn org. cuma dgn achu boy dia srg ja dia slm. dgn org len x mo . haha! camna nk tegoq psl rambut baru aku ni. lps sumbat ghazibon mkn, ko sumbat plak kt mulut sniri. pastu popek² x benti . len kali jupa kita buat out door picnic. baru best skit anak² nk lari, bapak² nk ambat dan mak² nak begossip! haha!

mimi : ha. tu lah pasal. lama nk mapus. nek sakit tengkok dgn montot ni. seb bek posa. klo idak memberontak perot ni mntk makan . cun ker? maceh


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net