Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 23-Nov-2008 09:13 Email | Share | | Bookmark
Nur Sofie Arissa's 2nd Birthday Bash!

balloons!
balloons!
n more balloons!
View all 101 photos...
semua orang duk bising bila nak update birthday bash baby. bukan tak mo update kawan, tapi sangat bz dan sangat letih. ni baru ada chance nak update. kali ni karangan agak panjang ya tuan-tuan dan puan. sila lah baca dengan penuh sabar dan tekun. enjoyce!


date : 16th november 2008 (sunday)
time : 4pm till nite
venue : our small yet humble and cozy home

foods
we didn’t managed to get everything cooked at home (in our kitchen to be exact). most of the foods kami ordered ja. mak ordered satay (wif kuah kacang, onions and cucumber) and fried beehon whilst cream puffs and mini tartlets (mixed fruits, blue berry and strawberry flavours) were ordered by me. and the watermelon were bought by darling husband. we only prepared jello (laichee flavour) and nasi impit the nite before and i also baked the yummilicious moist chocolate cake. mak pulak masak bubur pulut hitam pagi-pagi ahad tu. the birthday cake was ordered 1 week earlier

banner
designed by a fren of mine, scharewl (knew him thru adik. he was the photographer masa majlis nikah + kawen adik). i simply lurve the design. walaupun it was done on the last minute dan kami bertekak thru ym on the back ground colors segala, i’ve to admit that i am truly satisfied wif his work. brought the soft copy to the nearby printing shop on thursday and we collected it on friday. honestly i wasn’t happy with the printing job. the color was way out of my expectations. tapi nak buat macam mana. redha ja lah. janji ada sudah

balloons
closed the deal few days before. mula-mula tu memang frustrated sangat dah sebab tak dapat. but after bodek-membodek session thru phone wif the guy, dapat jugak. thanx to rina for the contact number

goodie bag
it took me a month to think benda apa nak letak dalam goodie bag. memang awal-awal dah decided not to put any junk foods. jaga kesihatan lah katakan. haha! lagi pun me myself pun tak suka my dotter makan benda-benda yang macam tu. so beli lah pencils and ordered the crayons from the book store. wanted to buy a coloring book as well, tapi tak dapat yang size kecik. semuanya besar gedabak belaka. then came the idea of making my own coloring book (download dan print ja kan), but unfortunately couldn’t get any printer yang ber-ink! so forget it. as for the paper bags, the shop couldn’t provide the quantity that i wanted in 1 design. so terpaksa lah beli 2 different designs. tali dia pulak, bought red and white ribbons then potong dan ikat sendiri. and finally at the very last minute, i decided to add 1 lollipop (strawberry flavour) in the goodie bag. baru cukup syarat 3 barang



pagi-pagi dah kalut menyapu, mop dan kemas semua. shifted out kerusi meja dan cushion set segala then my cousin, umi came to help. the ballons guys came around 11am (terlalu sebok. tak sempat nak snap any photos of them) . baby got very excited when she sees the balloons floating up the roof and ceiling. and as we were bz preparing this and that, baby was bz playing wif the balloons



woke darling husband up around 12pm to collect the cream puffs, tartlets and the cake. pity him as he doesn’t get enuff sleep (kerja malam. pukul 930am baru nak lelap). lepas balik tu gantung banner pulak. then went out again to buy some watermelons. budak-budak pulak seawal 1230pm dah tecegat kat dalam rumah. tu belum campur yang kat luar rumah lagi. bukan tu ja, siap buat tarian shuffle (betoi ka eja camtu?) lagi kat depan rumah. baby pon join sekali. But wif her own version of shuffle lah kan. haha! sangat cute! lepas tu semua kena halau balik sebab duk memekak dan begaduh sesama seniri. haha! kejam tak? lepas tu i started to menyusun dan mengikat the balloons here and there

the crowd started to come in around 430pm and i was very surprised and happy to see everyone in red + white. even some of the kids dekat kampung ni pun pakai red + white. wah. memang meriah dan gamat rumah ni. lepas acara potong-memotong dan suap-menyuap cake, semua orang tunggu apa lagi. attacked the foods lah! kompom semua dah kebuluran kan? haha!



since there's a photographers in my family, adik and her husband apis, i decided not to hire any photographer. suruh depa ja lah kan. free okeh! but unfortunately, they had a wedding job somewhere in perak. so they couldn't make it. tak pa lah. but then a good fren of mine, melissa and her soon to be husband (next year in september) became the unofficial photographer on that day (kira bidan terjun lah ni). he (i kinda forgot her boyfren's name) used melissa’s slr canon whilst i forced melissa to use my slr nikon. thanx dear
dan antara geng northern fp’s yang hadir haritu ialah zai, farah, ct, jujue dan asma. and not forgetting my fren rina yang berstokin sebab tak abes pantang lagi. haha! thanx so much guys! here are some photos of the people yang sangat best dan sangat sporting to wear the red + white shirts



i must say that the kids were having so much fun. they enjoyed the foods (especially satay and the cake) and not to mention the balloons too. well, that’s the purpose and the main reason for helding such party. mainly memang untuk menghappykan budak-budak. tu kami punya niat setiap kali buat birthday bash untuk baby (and it’s a big bonus if the parents are happy sekali). by seeing their happy faces, i feel more happy!



around 630pm bila semua orang dah balik, and we were opening all the presents, tetamu lain pulak sampai. a good frens of mine, am and long (we knew each other since form 2 and we were in the same class also). depa pon join sekali bukak presents. haha! makan-makan, sembang-sembang dan tidak ketinggalan bergossip (yang tu harus lah kan). dalam 830pm camtu, another fren of mine, iza came wif her fren, dani and she insisted us to open her present (wah. main paksa-paksa plaks. boley?). so kami pun bukak lah. lepas bukak apa lagi, depa lah kena pasang. padan muka! hahaha!



they left around 10pm, rite after darling husband left to work (masuk lambat. ada syer lah katakana. hihi) dan kerja rumah ku pun bermulalah. masa duk mengemas tu baru terperasan yang chocolate cake which i baked the nite before lupa nak hidang! tak dapat lah semua merasa cake tu. tak pa, len kali okeh. hehehe. baby slept in front of the tv. kesian, letih sangat. and i carried her up to our room around 1am

next day (17th november 2008 - monday), received an sms from shah bagitau nak datang rumah. kita ok ja kan. menyambut dengan pintu terbuka. they reached house dalam 9pm camtu and it was pouring agak lebat jugak lah. sembang sambil makan segala and they left dekat 11pm camtu. sebelum balik wanted to snap some photos of them tapi battery camera ku sudah kong! camna buleh tak perasan tah. so terpaksa lah guna camera shah yang baru ittew (orang tu baru beli D80 i tell u. hehehe). so gambar-gambar ni dicilok dari fp shah ya kawan-kawan. to shah tima kasih banyak susah-susah mai walaupon ujan lebat. ni dah tau rumah, lain kali singgah lagi okeh



we had a blast birthday bash! thanx so much to those who came and thanx a million for all the pressies and the cash. tuhan saja yang dapat membalasnya. saya jugak ingin memohon maaf kalau ada mana-mana tekurang pada hari tu. too many things to do and too many people to attend. tangan ada dua ja. tak dapat nak buat semua. harap everyone puas hati wif all the foods and our hospitality. kalau ada yang tak puas hati, mintak mahap banyak-banyak yer. hoping to see everyone again next year. hopefully by that time, we’ll be 4 instead of 3. amin




Quote:
farah : oit! x sabaq² nak mengomen jugak tu. tima kasih jugak sbb datang menghavoc kan bday bash baby! mao satay lg ka? tunggu ton depan. haha! syyy... diam. jgn r hingaq. tepaksa cilok gambaq sbb x dak gmbq yg sesuwai utk d tepek

zai : terpaksa hapdet jugak sbb ramai yg duk hingaq! ni pun tinggai dulu suma pending entries (yg mmg bnyk gilos) utk tepek bday bash ni. 2010? x pa. akan ku tunggu. x jemput siap!

abg jeff : mmg meriah. kwn² suma best dan sporting teramat

faten : hahaha! hapdet ler. dh sakit mata duk baca dan sakit telinga duk dengaq org duk suruh hapdet! syok r. rugi oOo x mai

oli : haha! mcm tu pulak? letih lah oli. tu psl yg lmbt (tp sebenarnya malas). alhamdulillah. meriah dan sonot. next year harus oli mai tau. wah. nk beli dslr nikon? jeng³. faizal bg ka beli?

sery : pnjg lah. harus di ceritakan setiap detik yg berlaku kan. hahaha! aisey. malu² tuceng plk. x pa. next year jgn malu² kuceng dh tau

emy : haha! dh tau. mmg suma org duk tunggu entry ni. happening ker? lg happening klo suma kwn² fp bley join. insyaallah. doa² kan lah yer

huzaina : salam. tima kasih for the bday wish. ton depan k.ina harus mai tau

rina : haha! kita m.a.l.a.s dan b.u.s.y lah . ni pun tepaksa update jugak pasai semua duk bising. wah. dh balik frm kl. mmg dia duk tunggu abeh pantang kan? kita dulu baby seton lbh baru kita balik kl. tu pun di temani mak + abah . thanks for coming. crayon dh nazak? aqil kaler apa smpai jd nazak tu? kaler muka arif apa! thanx again for the bday wish. insyaallah, doa² kan lah utk kita k

rinna : bday anak kan. bg dorang happy. kita punya zaman celebrate bday dh berlalu. bg chance anak² pulak. dan yg plg penting, dorang happy
kija ka? haha! ingtkn suri rumah mcm kita jugak. eh. apa plak x bley melaram klo jd suri rumah. buleh apa. melaram depan somi + anak² dan diri sniri. walopon tgh masak, tepek ja lipstick tu

emy : sama². next time kita buat triple bday celebrations for erfan + baby + edriana wokeh? . insyaallah, akak pun harap mcm tu. be strong k emy

k.amal : tima kasih . penat x pa kak. janji anak dan budak² semua happy. x pa, len kali kita jumpa. insyaallah

asma : u r most welcome. n thanx to u too! haha! tu lh hikmah nya klo mai lmbt. x yh nk sesak² pilih mkn kan. tu lah. mmg best n sporting amat! ni duk pikiaq next year punya bday theme pulak. haha! mana ada new additon lg. baru duk berusaha ler
ha. i've started to teach baby to read. tp mcm ssh lah. but i'll try my best. insyaallah

ct : haha! kureeeeeeeeeeeeeeeng! nk buat guano. sapa soh smpai lmbt. len kali sesudah subuh betolak dari ipoh. paih tu smpai sini buleh tlg akak apa yg patot! mmmuahaha! anak dara akak x berani tiup lilin. dia takot! tp baguih jugak. dia takut api . haha! jgn x tau. org dekat² mmg harus smpai lmbt. org joh lah kena smpai awai . weh. apa kes mlm² buta jln pi caltex. x takot ka? bahaya oOo. akak pun takut . baby doll tu dia pgg skali paih tu x mo dah. sbb dia kureng sikit bab² anak² patung segala ni. dia lbh suka kpd lorry, bus, keta, tractor bagai. mcm budak² laki! adakah salah didikan? wah. slh kan slr kita plaks. dh mmg azali dia tu muk²
bkln beli tuk ct yer dik. beli utk luqman sbb dia suka sgt amek gmbq org. sekian

kay : haha! klo majuk masuk dlm tent tu ok lg. jgn majuk nati dia heret tent tu lari skali sudah!

zana : huhu. tu lah. lama jugak x jenguk batrice nomey² tu . u loike? tp y lar u x mai? next year harus mai okeh. di ulangi. harus! mcd punya theme? ya ka? akak rasa mcm gathering umno ja

azie : watchaaaaaaaaaaaaaa!!! dusyum! sapa soh x mai?

ida : haha! duk diam² lah buyong. eh silap. mana plak buleh duk diam. bnyk jalan mak buyong oi. dekat² nk branak ni kan. carik ja mana tangga yg ada pastu nek turun tanpa henti sampai branak. haha! huhu. tu lah pasal. baju polka dots enggak dapat buk. frust gilos!

k.madiha : haha! tgk puaih² kak. agak² klo nak, print pastu tepek kt cermin . baby sgt happy. sampai tdo siang pun 15 minutes sahaja! sempoi x kisah lah kak. janji kita buat jugak utk anak² kan

ckyn : tima kasih for the bday wish. insyaallah. nanti kita singgah yer

pemancing ikan : alhamdulillah...

linda : lalalalala... best lar. tu lar ko. aku soh mai x mo mai! klo idak aku bg belon suma kt ko + ghazi. x pa, ton depan aku buat kt melaka. x mai siap! hahaha! mata tu bkn memandang cake. tp memandang rainbow rice yg tetepek kt tepi cake tu

salmi : buleh. nati salmi balik harus mai tau. tp bila ton yg nk balik mai tu?
x pa. belasah pon belasah lah. janji depa tau jugak mengira kan . eh. mana ada preggy. belom lar cik puan salmi oi. baru duk usaha ni

k.yati : beseri ker? ada ala² majlis ahli² umno x? bkn lah kak. x sama. bday dia bulan october. kami buat lmbt sbb october tu bz dgn raya

aida : cantik ker? klo camtu nati buat tuk dania okeh? belon tu bkn aida ja suka. suma org pun suka! alhamdulillah, rezki baby kan. tima kasih buat semua yg bg adiah + $$$ . ha. next year harus buat kt dania tau. bila bday dania?

mama hiro : tima kasih for the bday wish

linn : suker ker? nati buat lah theme merah + putih ni kat hero² linn . tu lah linn. sapa soh x mao? klo idak akak dera soh mengemas. hahaha!

mummy sara : tima kasih! nati kita singgah k

farhana : oOo. ya ka? sedap nama tu

jujue : sesama lah sbb sudi mai umah kamiii. kami lg suka sbb hampa suma suka
eh. ya ka? awat aku rasa mcm farah ja yg mntk nk guna toilet har? hahaha! adakah aku sudah tua? tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!! anak aku bukan korek cake lah. anak aku calit rainbow rice kt tepi cake tu. hahaha!

farah : haha! tu lah pasai. ampoooooooooooon!

zai : pelik²? pelik kah ropa makanan tu suma zai oi? tu lah pasai. hampa ni x dak tmpt len ka nk main nyorok²?

abg e : sakaaaaaaaaaan ka? haha! alhamdulillah. semua sonot. tp klo abg e ngn k.lina ada lg sonot! ton depan harus mai na

kenitra :

msbunga : tima kasih. senang² saya singgah

janah : bila nk balik mesia? nati akak jemput. belon tu mmg menjadik tarikan budak² dan mak² budak. hahaha!

aida : haha! belon tu yg cantik bkn akak yg buat aida oi. org belon tu yg buat. haha! party planner dania? buleh. bgita mai nk buat theme color apa

azie : huhu. nati lah azie oi. ni pun duk belek gmbq punya belambak. duk beratoq ikut turn utk di tepek suma

faten : sabaq chek sabaq. lesing satgi baru tau

marcia : next year okeh?

fatin : haha! thanx for the bday wish. lmbt pon x pa. janji ikhlas


Sunday, 16-Nov-2008 12:10 Email | Share | | Bookmark
Birthday Invitation





everyone are welcome. i mean EVERYONE! near and far (kalau yang jauh tu boleh join teramatlah berbesarnya hati ku ini). please lemme know before 11th november 2008 so i can make sure there are enuff foods for everyone


p/s : please scroll down for new entry


Tuesday, 11-Nov-2008 13:21 Email | Share | | Bookmark
Syawal in KL - part 2 (finale)

kissh noddy
ai (hai kt sapa tah)
nu-topi-alicha (nur sofie arissa)
View all 80 photos...
date : 7th October 2008 (tuesday)

went to tesco in the afternoon to buy some shirts for me and a pair of pj for baby. stock baju dah abes. ingatkan nak balik malam ni. tapi incik somi kata esok malam pulak. isk. sampai rumah ada saudara-mara belah mil pulak tengah makan. brought baby in the room and put her to sleep. around 6pm camtu went out to sogo to hunt for baby’s bday gown. whilst mommy was hunting, baby was having fun riding car wif noddy, ernie and bert. hehehe. lepas tu went up to the amusement park and baby had another ride on the racing car and the train. she likes them so much!



went to the food court jalan-jalan and i simply like their water fountain and the waterfall. and as for baby, she was so amazed and kept staring at them without blinking her eyes. haha! what a nice place to relax



left sogo around 830pm and shoot off to klcc. baby wanted to ride the train (lrt or monorail lah tu) since the day we reached kl. parked our car then walked around the klcc park and watched the water fountain shows. simply amazing



before we headed to the lrt station, saja jalan-jalan jamu mata inside the klcc. shopping? idok ler. bukan standard kami. tak mampu nak shopping dalam tu. standard kami kat giant or tesco ja. hehehe. lepas dah puas jamu mata, baru lah jalan ke lrt station. we took the lrt from klcc to kl central. walked to the monorail station and took the monorail to bukit bintang. went in sungai wang but unfortunately, all the shops dah tutup (dah pukul 10pm hokey). so naik balik monorail back to kl central then took the lrt back to klcc



habis naik segala jenis train yang ada, kaki dan badan pun dah letih, so it’s time to go home. baby pun dah mintak susu. she fell asleep after milking, few minutes after we left the parking. suddenly both perots of mommy and daddy were grumbling. so we headed to a drive-thru mc donald somewhere near ampang point (agaknya lah kot). parked our car, took out the foods, put them on the back of the car bonnet then started to makan lah, tunggu apa lagi. sambil bersembang dan bergossip. hehehe. baby pulak save and comfy having a nap inside the car. sampai rumah around 1230am


date : 8th October 2008 (wednesday)

last day in kl. malam dah nak bertolak balik. asked darling husband to go to mv again. wanted to eat big apple doughnut so much! (ternampak masa duk melilau cari linda and oli aritu) went there around 3pm then terus masuk jusco beli panties for baby (bawak selai ja. dah pakai masa pi beraya rumah saudara-mara). daddy brought baby to the amusement park kat dalam jusco tu whilst mommy cari panties for baby



lepas tu went to dominos for our 2nd lunch (had our 1st lunch earlier at home). orang tak ramai sebab masa tu time kerja. we had the whole place to ourselves. hehehe. and extra special service i must say



lepas makan, jalan-jalan the whole mv pulak. stopped by toys r us sebab baby saw the mini playhouse and the slide. stakat main kat situ boleh lah. kalau nak beli tu tak dapek lah yer sebab mahal banget! sorry b. we can’t afford to buy them for u



around 645pm, grabbed some big apple doughnuts then left. sampai rumah, got baby’s diaper and clothes changed then started packing. bawak turun barang sikit-sikit (duduk flat hokey. kena turun naik 2, 3 kali). went up to my bil’s house to say buh-bye then left puchong around 10pm. singgah restoran jejantas kat sungai buluh. daku teringin nak makan burger king dan incik suami nak makan satay kajang. kami tapau ja, tak makan kat situ pun. baby dozed off ½ hour after we left sungai buloh. the traffic was smooth and we reached home safe and sound around 3am. baby asked for susu when i carried her to our room lepas tu sambung titon balik. tau pukul berapa dia bangun tidur lpeas tu? 1pm ya tuan-tuan dan puan-puan




sekian sahaja entry syawal di kl. nantikan backdated entry seterusnya tatao bila. hahaha!


Quote:
janah : alang² beraya kena lah sakan. haha! gown tu akak punya personal fav. klo akak buleh pakai dh lama akak pakai. haha!

zai : mmmuahahaha! tau x pa. bukan salu balik kan? sekali balik mmg harus 1 kl kena ronda. ha. cepat² pi kl paih tu amek gmbq bnyk² paih tu tepek kt fp bg suma tgk

jeff : relaxing tu x lh sgt. traffic tu heavy jugak. tp kat certain place ja lah

azie : ha. mil akak mmg org kl. ish. x lah salu raya kena bali sana. raya posa ja

linda : haha! mana buleh abes. bnyk lg gmbaq² duk tunggu utk di tepek kat sini. amek pa? ko nk jd pa aku ka? klo for free buleh r. tp fp ko sniri pon x tehapdet, camna nk jd pa aku? hahaha! time kami p klcc tu hari keja. mlm plak tu. so ok lg kot. masih di dlm malaysia. haha! jco lg sedap? x pa. aku tunggu ko blanja. ko tunggu aku p sana lg. ton depan! jean perry? bukan lar tu akemi chek oi

abg e : haha! dasat punya pujian. mana buleh jd profesional lg abg e oi. jauh lg nk kena betapa . chek pun suka gmbq² kt klcc tu. klo print besaq² letak dlm frame paih tu p juai agak² brapa juta buleh lego? hahaha! aik. nk cilok? haha! sila... sila... pree ja

farah : haha! tu kira last entry raya lah tu. raya aji punya entry ton depan baru masuk kot. haha! skali-skala balik kl, mmg bnyk lah xtvt. haha! sapa soh beli gadget baru? ayat utk menyedap kan ati nmpk

k.madiha : x pasan ka ka? haha! mmg suma org x pasan walopon saya dh letak note kt bawah entry atas tu

aida : mana ada 1 kl. x sempat nk tawaf 1 kl. x cukup time. klo lama lg mmg harus sampai ke putrajaya segala. haha! oit! mana ada kami shopping. kami window shopping ja. train tu mmg wajib klo kami ke kl. kesian kt dia kan. kita pun bawak lah

oli : aisey. camna buleh x pasan? oli kerabunan kot? haha! bday bash baby? tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! OSH!


Friday, 7-Nov-2008 09:24 Email | Share | | Bookmark
Syawal in KL - part 1

the sleeping cutie
terrible traffic - front view
and behind
View all 56 photos...
starting from this entry, semua yang akan menyusul ialah back dated entry belaka. haha! nak buat guano. gambaq belambak-lambak yang pending. tapi masa tarak nak hapdet. kalau rajin layan ja lah yer


date : 4th October 2008 (saturday)

our actual plan was to move in the afternoon. but then tak jadi sebab panas sangat. lagi pun saudara-mara ramai datang rumah beraya. went to bought jeruks earlier. aktiviti biasa sebelum balik kl. orang sana musti pesan suruh beli jeruks. macam lah kat sana tak dak. kompius aku . bertolak dari rumah ke kl around 12am. baby awal-awal dah titon. masa kat rumah lagi sebelum bertolak. the highway was smooth at first. but when we reached bukit gantang, mak ai. the traffic was terrible! lama gilos sangkut. ingatkan accident ka hapa. tapi ropa-ropanya, jammed pasai nak masuk petrol station isi minyak! huh! adakah? stopped by sungai buluh for early breakfast then went staright to puchong. it took us 7.5 hours from penang to kl. nasib baik malam. masuk rumah apa lagi, sambung titon ler




date : 5th October 2008 (sunday)

woke up around 12pm, makan dan mandi segala then siap-siap nak keluar beraya. the rest of my family-in-laws left first. then about 1hour later we tagged along



went to my brother in-law's place in ampang. lepas dah puas beraya dan begossip kat sana, went to ulu yam pulak. rumah bapak sedara incik suami. baby buat perangai. bukan saja tak mau salam dengan orang, masuk rumah pun tak mao. huhu. so me and darling husband kena amek turn. sorang makan, sorang teman baby main swing kat palyground bawah. nasib baik ada playground. kalau tak jenuh! lepas dah habis semua, ingatkan terus balik rumah. but then mil ajak ke serdang pulak. rumah sapa tah. so ikut lah kami. the traffic was terrible i tell u. nasib baik kereta tak buat hal. i didn't snap any photo. tak dak mood dah. letih sangat-sangat. sakan punya raya. utara - selatan - timur - barat semua sampai. sampai rumah almost 11pm. salin baju, then terus lena dibuai keletihan




date : 6th October 2008 (monday)

siang lepaked at home ja bermalas-malasan. later that evening met up wif the super vogue and sexy mommys oli and linda at secret recipe in mv. of coz the kids pun tagged along lah kan. pewity asha and encem ghazi-bon. and not forgetting the very sporting and good looking daddys, faizal and amir. banyak rintangan betul nak jumpa ni. hanya kami saja yang tau apa dia. hehe. but we had a great and wonderful time chit-chatting and gossiping. whilst the husbands were having fun chasing the kids. haha! will definitely have another date wif them on my next visit to keyel. and we’ve agreed to meet up somewhere outdoor. so that the kids can have their own space to run around and easier for the daddy’s to keep an eye on them. baru lah the mommys boleh bergossip-mossip dengan selesa dan jayanya! hahaha! oi-loike



left mv around 930pm then straight to batu cave. beraya rumah abang e dan kak lina pulak. kesian duk tunggu kami punya lama. pening jugak for us to find their house. pusing pi balik pi balik at the same place. but at last, jumpa jugak (lepas dah berapa kali tawaf tak tau lah). kak lina served us wif lip-smacking nasik apa tah (punya excited dan sedap sampai lupa nak tanya. haha!) dengan lauk udang, acar and… and… dah lupa! huhu. tapi semua memang superb! baby enjoyed the nasik so much! lepas makan, sambung menyembang kat depan. punya rancak sembang sampai tak perasan dah nak dekat pukul 1am! pagi-pagi buta duk pi kacau orang. huhu. sorry na abang e dan kak lina. and thank u so much for the warm and wonderful hospitaly. and oh ya. tima kasih for the cuppies jugak. sedap dan sangat cantik



lepas beraya kat rumah abang e dan kak lina, darling husband wanted to meet up wif his frens somewhere in kedai mamak mana tah. baby dah titon earlier. so i decided to wait in the car and let darling husband meet his frens. we reached home around 345am

to be continue...


Quote:
zai : haha! x abeh² excited jd 1st commentor.x paham betoi. ha. ni lah entry basi raya tuh. dh nk masuk raya haji dh baru nk post entry ni

linn : isk. nk bgitau camna. akak enggak ada contact number linn! eh, tp bkn dh bgitau awai² ka raya ke-4 akak raya kat kl. mcm dh bgitau ja

linda : hok³. ko tu mmg. salu ketinggalan ketapi mcm haku! hahaha! pertemuan yg x bley tahan tu. haha! melaka? awat melaka? penang x bley ka? dekat sikit dgn aku . anak dara n mak dara punya fungsi terbang spesel. x bley di nyatakan disini. mmmuahahaha! isk. jd ka gmbq mcm tu? mcm x jd ja. huhu. ok lh tu. acceptable (demi menjaga ati incik somiku). cis. aku bg soh syer dgn amir dia tibai mkn srg². durhaka punya bini. haha! cuba mengapa² kan anak dara aku? haha! dia cuba buat sentuhan utk menggoda anak dara aku kot! hahaha! aku suka! tecik² dh romeo. nati besaq aku tatao lah camna

emy : hahaha! kaber lar sikit emy oi. akak tgh gigih berusaha menghapet jugak ni. butoi. butoi. biaq lambat asal selamat. haha!
x pa lah emy. kita redha dgn tentuan allah kan. kita pun kena kuat, baru anak tgk pun besemangat. kalu kita duk sedey², nanges², anak pun musti dissapointed. but i know u can do it. for the sake of ur 1 n only princess (buat masa sekarang lah kan )

k.amal : uiks. ada lg ka? sama lah kita. haha! seronok tu mmg seronok kak. tp letih yg bnyk sbb x cukup tidoq. kesian kat anak dara saya tu ja. huhu. tp dia ok ja tgk
sama².mmg harus saya hon kalau nmpk keta tu. x pon saya serbu ketuk tgkp mntk autograph ja. boley? haha!

aida : haha! sonok lar. tmpt mengabeh kan duit . kami bab shopping tu mmg kureng sgt². bab jalan ja bnyk . wah. setahun sekali tu. dh siap kuota noh? saya asal penang lar. incik somi org kl. asal ampang, tp lar ni duduk sementara kt puchong. joh nk mapus tmpt tu

ed : seronok tu seronok lah. tp penat yg lebih

farah : haha! gn penin chek. fp saya mmg camni. kalu buleh entry this year nk bwk ke next year. haha!

jeff : isk. ronda tu 1 hal. jammed tu 1 hal! tu yg x bley thn tu

azie : aik. nonie pun duk beputing ka? akak ni duk try nk pisahkan puting tu dari dia. tp msh belum bejaya

zai : aik. bila masa plk k.sham jd 1st commentor ni? tatao plak


Monday, 27-Oct-2008 13:46 Email | Share | | Bookmark
On baby's birthday

the bday girl
ooops!
mommy's sweet heart
View all 44 photos...
first of all, a million thanxs to everyone for the lovely birthday wishes for my lil girl. be it thru sms, e-mail, ym or even right here in this fp. how can i ever repay them? hanya tuhan saja dapat membalasnya . ok now, back to the story-mory

wednesday, 22nd october 2008. everyone was working. abah jangan carik lah. ada pun macam tak dak. in and out all the time. gunting rambut lah, pi masjid lah. so tinggal lah mommy and the birthday girl sahaja kat rumah. and here's what we did on baby's birthday...

morning : woke up at 11am (baby punya standard time). before went downstairs, baby had milk in the room. turun bawah, baby watched tv whilst mommy buat kerja rumah segala. fed baby nasik lemak then bagi mandi. she had another bottle of milk then she asked for a cornflakes pulak. sekali isi 1/2 bowl dan baby mintak tambah lagi 2 kali



afternoon : lepas mommy pun dah siap mandi and solat semua, teman birthday girl main dan tengok tv (sambil curik-curik chatting thru ym. hehe). lepas dah boring menatap screen tv, kami main kat depan rumah sambil tengok warna-warna tumbuh-tumbuhan yang ada di sekeliling. chewah! ayat! hahaha! tapi daku sangat bekenan tengok bunga ni. nice purple color. what an eye-soothing



baby had some snacks (selalunya tiger biscuits or oreo - without the cream) when we were playing in front of the house dan lepas dah penat main baby had a bottle of milk and dozed off to her toyland. i went in the kitchen to cook something to eat then cotinue wif the house chores. lepas dah agak free sikit, apa lagi. mengadap monitor lah. chatting and browsing the internet. nak tunggu lagi? hahaha!

evening : baby woke up, had milk then bagi mandi petang. she asked for rice wif kicap so i fed her. lepas dah kenyang, cuci dan siap tomey-lotey suma maktok brought her ronda-ronda naik motot. 730pm daddy came home from work, mandi and solat then went out to get baby 's birthday cake. mula-mula ingat nak celebrate outside. just the 3 of us. but i thought it's better to celebrate at home dengan mak abah sekali. so we had the cake cutting ceremony at home



nite : lepas dah potong dan acara sumbat-menyumbat cake selesai, tukar baju baby sebab tersangat comot lepas makan cake, my cousin umi and her daughter ina came over. aisey, dah porong cake baru nak mai. but we didn't invite anybody actually. buat among us sahaja. they came to give baby a birthday present. wah! baby was very happy to received her 1st birthday present okeh. tapi alangkah malangnya, battery camera ku pulak abes. huhu. tak dak rezeki nak amek their photo. tak pa. next time. on the birthday bash maybe?



after my cousin and her daughter left, got baby's diaper changed and put on her pj. tengah dia duk leka tengok tv, mommy telah berjaya mendendan rambut baby for the 1st time tanpa acara kejar-mengejar satu rumah! dan inilah hasilnya



ikat cantik-cantik, pastu naik titon. cheh! tak dak maknanya duduk diam pon! lepas ni tak tau bila tahun pulak boleh ikat rambut dia macam tu. around 1130pm brought baby up to our room dan macam biasa, since daddy's around, he had to play the xbox game to entertain his little princess before she dozed off


28th October 2008 @ 830pm - received an sms from emy (mommy ezhan + erfan) that she has safely gave birth to a baby girl thru ceasarean at 310pm today. alhamdulillah, both baby and mommy are in a good condition. the long waiting of a baby girl has finally cured. hoping to see both of them soon. well at least in the fp . anyway, CONGRATULATIONS EMY!




Quote:
k.amal : bunga tu cantik kan? saya pun suka. tp ada musim dia. bkn sesuka ati dia nk mengembang

jeff : tima kasih dari saya

oli : bkn mmg sedap aje. mmg sedap pon! sbb yg tu baby punya fav cake. chocolate mud . sekarang ni dh pandai order sniri cake yg dia nak "choket mat" huhu. bab puting tu tatao nk ckp mcm mana. mmg slh sniri sbb ajar dia isap puting

syakir : aikkk. yo lah. dh 2 thn anak ku. tp belom ada adik lg

farah : mmmuahahaha! jeles ker? rajin tu dak lah jugak. x dak masa. tp gambaq besusun smpai nek muntah tgk punya bnyk! cake tu cantik kan? patut nya kt tweety bird tu tulis 'baby sofie little sweetie' kan? baru best

linda : haha! baru nk tau ka aku ni multitasker? klo x buat mcm tu pakai x kemana lah aku. walopon ada 2 tgn, aku gunakan sebaik mungkin. haha! ckp aku. hg pun sama lar! best kan kita chatting² sambil mop lantai? . baju polka dot? huhu. sampai kesudah x dapek². dh gibap dh. malaih dh nk carik². pakai ja lah apa yg ada . outdoor? ingt senang ka mengontrol anak dara aku srg ni? nati² r . mmmuahahaha! cake tu anak aku yg pilih okeh. dia lar ni dh pandai pilih nk yg mana suma

ct : mehehehe. tomey ka? dandan elok² dh nk tidoq pon. buang karan ja . bkn cekelat indulgance lar. tu cekelat mud
psssssssssssssssssssst : aik. p mana plak? klo camtu harus tunggu ct pree r baru buleh buat
rojak tu mmg peberet akak. dari dulu sblm pndh ke gerai tu smpai lah lar ni. asai p pdg kota mmg wajib mkn rojak tu!

k.madiha : hehehe. rambut tu mmg lebat kak. tp yg x bley thn keli-meli tu . pnjg tu pun saya dh rimas kak. mcm mana lah nk smpn lg pnjg. klo dia jenis senang nk sikat rambut x pa jugak. ni nk sikat rambut pun kena buat acara kejar-mengejar 1 rumah . bunga purple tu klo x slh saya morning glory kot (kot ja lah )

linn : cake mmg sedap. klo x sedap anak dara akak x layan . mmmuahaha! dh ada camera baru harus ku belasah secukupnya. mana tau kot² 1 ari bley jd photogrpaher ka . nk pecah tabung? erkkkkk. yg tu kena tnya incik somi linn

pemancing ikan : hahaha! puting tu harus! pencuci mulut kot

zai : rambut? haha! trademark dia tu . x yh dendan ka? hahaha! x pa. len kali k.sham biaq serabots! tu r. rugi x bley jumpa. aze? huhu. x jadik jumpa jugak pon


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net