Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Feb-2009 13:33 Email | Share | | Bookmark
Aidiladha 2008

 
 
 
View all 12 photos...
untuk tidak membiarkan fp ni terus bersawang dan untuk menjawab soalan semua yang duk tanya bila nak update, ku gagahi jua untuk menempek apa yang patut. haritu memang nak update dah entry Raya Haji ni. tapi alangkah sakitnya hatiku ini bila mendapati semua photos on the 1st and 2nd day of Raya Haji habis hilang selepas pc ini di reformat! ni ja yang tinggal. bukan tu ja. even semua photos on baby’s 1st and 2nd bday pun elek pocit! sapa nak jawab? huhu... can u imagine how frustrated diriku ini? malas nak fikir dah. layan ja lah apa yang ada...

Date : 9th december 2008 (tuesday - 2nd day of Hari Raya Aidiladha)
venue : jusco perda


lepas balik makan-makan kat rumah mertua adik, kami singgah jusco perda. the main reason was to avoid the heavy traffic on the penang bridge. there were more photos at jusco perda ni actually. but as i mentioned earlier, semua habis di telan... di telan... di telan sapa har? wa pon tatao lah!



nanti sambung. tak lalu nak mengadap pc ni lelama. adios amigos berambos!


p/s : thanx so much to everyone who has never feel bored and tired of visiting my fp. will drop by your fp when i am able to do so and will reply to ur comments a.s.a.p. luv ya!


Quote:
zai : hahaha! x hilang p mana aih. ada kat sini jugak. cuma hilang dari ngadap monitor ni ja

abg e : hehehe. maseh bnyk² sbb tingat jugak nk mai jenguk chek na. blog sniri tu bila pulak nk cuci sawang?
mmg salu gmbq boh dlm back-up cd. tp ni lupa dan malaih lah pulak nk masuk dlm tu. huhu

rinna : hahaha! hilang dari depan monitor pc ja. bkn ilang p mana pon. ni duk roger lah ni

ct : ngeh³. cerita-ceriti tik mata bekati². hahaha! bila nk gahter? dia tu bz manjang. sat ada sat ilang. ritu umah asma pun suma ada dia tu pulak ilang. behtu camna?
gmbq mana penah cuci pun! salu back-up kt dlm cd ja. tp ni camna buleh malaih nk masuk dlm cd pulak tah. uwaaaaaaaaaa!!!

janah : ha tu lh. seb bek ada jugak tepek kt fp. klo idak nk tetunggin mcm punya frust pun tatao lah

azie : baby ja ka comey? mak dia x comey ka? hahahaha! kalu mcm tu x pa lah. len kali senang nk tau k.sham dh update ka belom

bubbles : masa akak p jusco perda tu bnyk kedai lg belum bukak. x penah pulak nmpk kedai power puffs girls kt situ. ada ka?

ida : hehehe. tgh frust tetunggin. tu pasai tarak mood nk update

k.amal : hehe. sihat ja kak. cuma kemalasan melanda

k.madiha : tu lah pasal kak. kecihwa lg sedih. huhu

abg jeff : tima kasih karena setia menunggu

fiza : salam. ha. mmg tgh x dak mood. nk buat camna. sabaq ja lah. boleh ke jusco tu sbb nk avoid traffic jam kat penang bridge. klo idak mmg x ke sana lah

k.yati : tu lah pasal kak. dulu punya camera lg bagos. mmg dh tau kena print gambar sbb kalu x camna nk tgk kan

pi : tarak mood lar pokcik

zai : hahaha! tungguuuuuuuuu!
pi lah. awat x p pulak. aisey. keja plak dh. amek coti r

kenitra : hehe. saja peram ingt kn buleh beranak

linn : update sbb tepaksa dik oi

marcia : life's good. cuma x dak mood nk update ja

asma : merah is sooo my fav color lah asma . entry pukal? tunggu na

phalinn : bkn sebok dik. tp tarak mood

farah : maceh! maceh! maceh!
umoq? lg mao tnya. mcm lah dia tu muda lg

aida : hahaha! ya lah tu kot. silap baca

ct : walaikumsalam. pintu dh mmg tebukak. tp org ja yg lmbt mai sambut. hahaha! nk balik dh ka? seb bek. selamat teh umah ni. hahaha!


Sunday, 11-Jan-2009 10:14 Email | Share | | Bookmark
Kak Cik's engagement + Ina's birthday + award

the princess
of the day
kak cik aka nur iznida
View all 59 photos...
first of all, i think it's not too late to wish everyone SELAMAT TAHUN BARU 1430H + HAPPY NEW YEAR 2009! may this year will be better than last year to all of us. amin
sorry for the long silence. tesangat lah malasnya nak mengadap pc sekarang ni. terpaksa baru lah mengadap monitor ni (tu pun ada orang complaint ym tak berbalas. kira macam duk chatting sorang-sorang lah kan. hahaha!) ampon yer buk. and since ramai yang dah tanya bila nak update, ku gagahi jua untuk menggodek fp ini demi kawan-kawan tesayang


date : 29th november 2008 (saturday)
agenda : nur iznida & sharul engagement ceremony

i was asked by kak cik to be her unofficial photographer for her 2nd big day (the 1st big day mestilah hari nikah + kawen kan) and so i agreed. i don’t mind to do her a favour. she’s my favourite niece after all (the 2nd one is her brother. hehehe). sebelum rombongan pihak lelaki sampai, acara posing-memosing sedang giat rancak dijalankan. dan tukang amek gambar pon tidak ketinggalan untuk berposing sama. mmmihahaha! rombongan pihak lelaki sampai around 330pm (they were late actually. but we don’t mind waiting. dah terpaksa kan. nak buat macam mana). lepas acara berbalas pantun segala, the moment that everyone has been waiting for. sarung cincin lah, apa lagi



11 dulang dari pihak lelaki dibalas 14 dulang dari pihak perempuan. macam biasa, kalau kawen dengan orang kampung ni, hantaran musti berlambak-lambak. ada saja benda yang orang-orang kampung ni bagi. selalu kalau set 11 dulang, mesti jadi lebih 14 - 16 dulang. well that’s the beauty of staying in kampung



oh ya, kak cik looked so very pewity and beautiful on that day (that day saja tau kak cik). nice dress and make-up. eye lashes siap ada diamond okeh! haha! since i’m not good in editing photos, i asked a fren of mine scharewl (the master of editing) to touch up mana yang patut. and the results, wallah! simply marvellous! oi-loike




date : 14th december 2008 (sunday)
agenda : nur dayana qistina 6th birthday

she’s my cousin’s only daughter. she share the same birthdate wif her grandfather (my father’s younger brother) and her mother share the same birthdate wif me. hehehe. adalah lagi 2 orang yang tumpang birthday sekali, but i don’t really know them (from my cousin’s husband’s side). the birthday boy wasn’t around (pi surau)so tinggal lah 2 orang birthday girls sahaja. the other 1 didn’t show up. don’t ask me why. makanan semua masak sendiri, dan yang paling special sekali bbq lah kan. tu yang paling laku sekali



and as for baby, macam biasa. lepas tengok birthday cake, dia lah orang yang paling excited sekali. Siap nyanyi birthday song lagi. lepas dah blow the candles, dia pun started to mengorek the colorful rice kat tepi cake tu. hahaha! Lepas dah puas makan cake, she joined the boys menari shuffle pulak. and she was the only rose among the thorns!



we left around 11pm. tu pun sebab baby kalut ajak balik. daddy asked her to go home, and she kept pulling mommy’s hand ajak balik sekali. orang nak lepak sambil bergossip lama sikit pon tak buleh. sigh


at last but not least, an award from one of the vogue mommy who lives in kl



1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda
- seperti yang di atas

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda
- oli = a mommy to an adorable girl, asha (campuran malay + chinese. kompom tomel!)

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya
- suka merepek (lalalalaaaa)
- sangat cerewet (in most of the things)
- sangat laser (yes i am)
- agak gila (to some people)
- kuat makan (kenaper? tak percayer ker?)
- tak makan pedas, tapi suka kepedasan herba (such as ginger, white/black pepper)
- sangat suka sayur (especially brocolli, cauliflower dan ulam-ulaman)
- tak suka mandi laut (the salt water makes my body feel sticky)
- banyak cakap (i think my dotter inherits me)
- tak tidur siang (unless i'm unwell)


4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda
- errrrr... can't think of anyone rite now (aci tak?)



ok, tu ja cerita for this entry. next will be…? hari raya haji. dah basi kan? tapi nak tepek jugak! lalalaalaaaa


Monday, 22-Dec-2008 13:56 Email | Share | | Bookmark
FMDC dinner

us enjoying the foods
baby bz running here n there
 
View all 66 photos...
date : 8th November 2008 (saturday)
venue : Naza Hotel, tanjung bungah
agenda : FMDC dinner

entry ni dah masuk bekurun dulu kat fp zai. so kalu rasa bosan tak payah lah layan. dan sesapa yang benci sangat to the owner of this fp pun, silalah ke fp orang lain. sebab kesian pulak nanti buat tambah dosa ja masuk sini sebab duk benci-benci kan. ok lah. jom sambung cerita-ceriti

we reached the place around 9pm camtu kot. i think we were the last family who arrived. makanan pun dah banyak kurang. but i managed to try out the grilled meat (ka chicken har? toh lah. dah lupa!). sedap jugak. and the desserts. not bad. most of the faces yang hadir, memang tak kenai. cuma few of them saja yang kenai pon. zai, adik + apis dan a group of youngsters yang datang rumah masa malam kenduri kawen adik + apis aritu. but I’ve to admit that the place is very cozy and relaxing. memang sesuai sangat kalau nak lepak dan bersantai dengan family atau kawan-kawan. lain kali nak pi lagilah



and as for my anak dara, macam biasalah. dia kat mana-mana pun memang pandai bawak diri. lari sana-sini-sinun tak kacau sapa. but what worries me was the swimming pool. takut nanti dia accidentally terjun masuk dalam tu pulak, jenuh! dah lah baju spare tak bawak. but luckily it didn’t happen



we left the place around 1130pm. leaving zai yang tengah bz jadi model taufik, berposing sana-sini and adik + apis yang bz menyembang wif their frens
sampai rumah, baby got a bday present from achu and achu boy (adik + apis lah tu). teros suruh matok bukak. And she was so happy to received her 1st doodle board. abeh dia suruh semua orang draw this and that for her. layan ja lah kan. she went to bed dalam 1am macam tuh. adoi lar…



next day, sesaja ja tangan gatai pegang camera sambil tembak bunga-bunga yang abah tanam kat laman. dah senja baru teringat nak buat. baby pulak followed ja mommy sambey mulut “mommy take foto fawer” (mommy take photo of the flowers). masuk rumah, abeh badan kena kissed dengan incik nyamuk. huhu. sian anak mommy. so these are some photos of the flowers that i managed to shoot




ok. dah lepas lagi 1 bab pending entry nih. next will be Kak Cik’s engagement ceremony. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... (tu pon kalu nak tunggu lah)


Quote:
zai : hehe. betoi. betoi
lar. zai ka yg bg? hahaha! k.sham x tao sapa bg. sbb x dak card

jeff : mmg best

emy : ha. cpt² besar yer edriana. nati buleh pakai gown shantek², renda², ropol²

ed : tima kasih. tp kolaj tu kolak org yg malas

azie : ha. dinner tu lah. best oOo. tu lah. org ajak x mo p

aida : haha! musti lah soka! skali-skala dinner mcm ni kan. best! mmmuahaha! ada ka patot dia ckp dari keteroran slr. ckp lar dari keteroran org yg amek gmbq tuh. aisey. tp x pa. akan ku tunggu kejoinan mu (ada ka ayat ni? haha!)
aida pun suka? baby pulak cuma suka fries yg biasa tu ja. haha! minggu ni x mkn lg. nanti nk p lmkn lah

aimicollections : saya suka window shopping ja. save duit

rinna : x pa. senang² baru singgah. aik. nk jumpa zai jugak ka nanti? bagos. tgk lah perot dia puas² nanti sebelom malatops. hahaha!
oOo. camtu rupanya cendol 4 in 1. ingt kn apa lah td. tp mcm best ja. x pa, nanti nk soh zai tapau lah bila dia p sana nanti

k.yati : dinner fotomedia belah utara kak. walopon saya bukan fotografer, tatapi tataps nk sebok jugak. hehe. buleh lah kak. lepak lah smpai kol brapa pon. selagi x kena halau

shah : ha. sapa soh lama x masok? bz sgt ka? akak sehat ja. alhamdulillah. senang² mai umah na

asma : huhu. tu lah pasai. mana tau yg duk ada tu suma kaki makan! munga² tu abah saya yg tanam. saya dolu² sblm kawen rajin jugak menanam ni. tp lar ni dh malas
biasa lah asma. selalu org² yg mcm ni asalnya sesama bangsa dan agama. x pa, kita terima ja lah

k.amal : hehe. besa lah kak. anak dara saya mmg mcm tu. x telayan. ish. bkn saya lah yg tanam kak. tu suma abah saya yg tanam. saya punya zaman tanam-menanam dh berlalu
hehe. x pa lah k.amal. tu hak dia kan nk benci ka suka ka

k.madiha : haha! jgn tegejut akak. seb bek x tegejut bnyk kan. klo tegejut smpai terbesalin jenuh saya nk menjawab. hehe. tu lah kak. saya pun heran. klo dh benci buat apa masuk kan. tp biar lah kak. dia yg nk kena menjawab nanti kan

aida : oit. ha lah. kita mmg minat merah! kalu buleh suma nk merah. tp nanti kena sondoi dgn lembu lah pulak kan? haha! ya ka dining aida yg lama kaler merah? wow. bestnya. kompom cantik! eh. tu lah sbb utama letak kaler merah kan? nk bg mata semua org tebeliak. hahaha!

ida : hahaha! ingt apa? cekgu yg tulis ka?
gown putih? ha. sblm malatops ni p lh beli kat pica

fiza : ha. kira gathering jugak lah kan. akak tukang sebok ja
wah. dh 31 weeks. bolat semacam ja nmpk. boy kot! dah scan kan? ni musti dh tau ni

yang di sayang : oit. ni apa kes? hahaha! lepas geram nmpk. x pa, aku relax ja. jiwa aku x kaco pon

linda : hehe. umah aku ni mmg mnyk munger dan dauns. tu suma keja abah aku di kala boring. haha! idok lah. abah aku mmg suka bekebun. lg pon dia dulu tukang kebun skolah. so kiranya meneruskan minat nya dari skolah ke rumah lah ni. hehehe. pukal? yg tu aku akan buat jugak. nanti hokey?
hahaha! ko plk yg lebey yer? x pa. at least sayang jugak ko kat haku kan?

aimah : hai aimah! long time no hear. hehe. kita pon rindua lah jugak kan. wah. angin malas plak dh. malas ada apa² x ni? kwang³. nanti roger kt kita klo dh hapdet k. i'm looking fwd to ur new entry
thanx for ur concern my dear fren. n u take care too

kenitra : jugak!

farah : haha! sadap! baca dan tengok sudah
hahaha! dia soka masok sini lah farah walopon benci

janah : hehe. x kisah lah janah. lantak lah org nk benci ka suka. kita x bleh paksa kan. doodle board tu mmg 24jam dia belek. tp bkn dia yg lukis. dia suruh org len lukis utk dia

jeff : salam maal hijrah buat abg jeff jugak

fatin : hehe. fatin bz kan. dgn anak² dara lg, dgn bawak perot lg. x pa, saya faham. glamour ker? hahaha! buat lawak plak fatin ni. x dak makna nya! salam maal hijrah dan selamat tahun baru buat fatin jua. n u take care too

zura : alah. malu i u puji² mcm tu. auuuw! hahahaha!

ummy@tariqzaidanirah : salam maal hijrah buat anda juga

ed : happy new year to u too!

zai : hapdet? hahaha! nk hapdet lah ni. tgk bunga api kt tv ja

linn : salam tahun baru linn... wah. kababom ka? hahaha! lu balu mau tau ka itu mcm punya olang pun ada? wa sulah lama tau wooo!

zana : dh kalu rindu len kali mai jenguk kerap² sikit. tp tu pon klo akak dh hapdet lah kan. hahaha! tu lah. seb bek x terjun. klo idak harus bebogel lah dia smpai balik. mkn tu ok² ja, tp tmpt dia mmg sgt best utk melepak. nati klo zana mai penang akak bwk p sana. hehehe. hahaha! rambut jugak yer. x pa, nati tumbuh lah rambut batrice tuh. kompom ikal mayang. alah zana. abaikan ja comment tu. lantak lah org nk benci ka apa ka. janji akak tetap bahagia besama keluarga + kawan²

faten : mmmiahaha! ingt dia srg ja boleh tgkp gmbq munga? akak pon boleh jugak. hahaha! surat layang mcm best. klo layang² tu best jugak kan?

phalinn : bkn mcm best. tp mmg best pun! selamat tahun baru buat phalinn sekeluarga juga

watie : hahaha! x pa, janji sampai jugak kan. cantik kan bunga² tu? klo tgk live lg shantek

k.yati : tah lah akak. hobi dia ko benci² ni. x pon sbb x dak keja, tu psl dia benci² org. hahaha! lama x hapdet? ni nk hapdet lah akak oi

abg e : salam abg e. alhamdulillah, chek sekuarga sehat ja. hantu buleh mntk mahap ka abg e? hahaha! tah lah abg e. biaq p lh kt dia. sesuka ati nk ckp / tulih apa. chek baca ja. hehehe

mimi : hehe. pelik tp benar. eh. dh ada blog ka? nati akak free akak singgah k

oli : award? wah, ada award tuk saya? tima kasih. nati saya amek k



i received another comment from this unknown person,

This is my previous comment: "I hate the owner of this fotopage... I'm sorry to say this. However, I'm sincere with my words. May Allah bless you and your family. Maaf zahir dan batin".
When I started to write a comment in this fp, my main objective is in the last sentence (Maaf zahir dan batin) and not in the first sentence. Actually, I just expressed my feeling in the first sentence (I hate the owner of this fotopage). If I'm not mistaken (and I hope), in my previous comment, I never threw any bad words to the owner. If I did, please forgive me. Anyway, you all can try to count how many good word(s) and how many bad word(s) I used in the sentences.
Walaubagaimanapun, setiap kata-kata yg dilemparkan kepada saya di sini, saya terima dengan penghormatan. Terima kasih semua. Namun begitu, saya sebenarnya nak mintak maaf dengan saudari empunya fp ini kerana saya pernah(dan mungkin masih) membenci saudari. Jadi, seperti yang kita sedia maklum, bila org benci org nih, macam-macam perkataan lah yang keluar daripada mulut. Untuk apa-apapun sebab saya jadi begitu, saya nak mintak maaf untuk itu smua. Maafkan juga org2 yang pernah mendengar perkataan-perkataan yg keluar daripada mulut saya semasa saya tengah meluahkan perasaan benci saya terhadap saudari. Saya tidak menulis nama sebenar, kerana saya bukanlah di kalangan kawan-kawan saudari. Kalau nama sebenar sepatutnya/lebih baik diketahui, insyaAllah Tuhan akan tunjukkannya nanti. Maaf kerana saya tak letak link sebab mmg saya tak de link.
Sekali lagi, maaf zahir dan batin, dulu, kini dan selamanya walaupun nama sebenar saya tidak diketahui kerana saya aim seperti yg di tulis oleh salah sorang your commentor: ''dosa tak dpt.. balasan akhirat pun tak payah susah2 nak jawab''. InsyaAllah, kalau dipanjangkan umo, saya akan visit skali lagi fp ini, just to see sama ada saudari empunya fp sudi memaafkan saya atau tidak. Saya harap saudari sudi dan saya dahulukan dgn ucapan terima kasih. Saya berhasrat untuk berhenti membenci saudari kerana saudari adalah saudara seagama saya.
p.s.: I always try to be careful with my words because my words represent myself, the way I am. And just to share here, a good expression: "We learn from every body". I heard this from one of Malaysian celebrities - posted by : yang ???


my reply,

dear yang ??? (eh, bukan ikhlas lagi ka?)
tak ada apa yang nak di maafkan. but i forgive u anyway. again, thanx for dropping by and thanx so much for ur words. have a nice day ahead


Tuesday, 16-Dec-2008 08:55 Email | Share | | Bookmark
Entry secara pukal - part 2

baby eat putsh (baby eat fruits)
daddy melayan his 1 n only lil gurl
our spledid foods!
View all 81 photos...
date : 26th october 2008 (sunday)
venue : jelutong seafood

macam mana buleh pi makan kat sini tah. dah lupa sangat. maklum lah, dah berabad kan. tapi yang pasti, we were starving! macam biasa, asal makan ja musti nak kena order beehun for baby. dia memang suka beehun. nasik ni kureng sikit. but she won’t simply eat beehun at any kedai makan tau. hanya di tempat-tempat terpilih sahaja




date : 27th october 2008 (monday)
venue : home sweet home

aritu masa ke giant, we bought a plastic pool for baby. to replace the old one yang dah bocor. kali ni beli yang besar sikit. so buleh lah mommy and daddy masuk sekali kan. haha! tengok kat toys r us mahal nak mapus. kalau kat giant buleh dapat ½ price cheaper than toys r us. sama, sejibik, sejiban plak tu. masa ni belum beli swimming suit for baby lagi. so terpaksa lah memakai hanya panties




venue : qbay mall

lepas acara shimming (swimming) in the plastic pool, we went to qbay mall. sepatut nya jumpa azie dan ct tapi oleh karena sebab-musabab yang tidak dapat dielakkan, perjumpaan tu terpaksa dibatalkan. tak dak rezeki nak jumpa. len kali lah kot. since it was deepavali, crowded gilos. nak cari parking pon seksa. and we had to parked at the roof top! tak pernah-pernah park kat sini. but the view tesangat lah cantik. lepas dah parking, masuk dalam mall tu teros masuk pizza hut. lapar okeh! after food, jalan-jalan dalam mall and baby had pop corn in the kiddy ride. dah puas jalan-jalan jamu mata, we left home around 645pm. elok sampai rumah sebelum maghrib




date : 28th october 2008 (Tuesday)
venue : our small yet cozy room

masa ke giant beli plastic pool for baby that day, ada lah orang astro tgh buat promotion. since i was telling darling husband about getting one to put in our room, kami pun register lah. orang yang keja astro tu came to our house untuk install the decoder bagai dalam noon macam tu. luckily darling husband was around to supervised. malam tu me and baby (daddy tija malam) went up to our room earlier than usual untuk melayan astro baru. so sekarang ni everytime masuk bilik, we’ll watch phdc dulu. tu baby punya channel. lepas baby dah titon, mommy punya turn plaks layan astro. hehehe. i can now enjoy watching my old time favourite show - friends, every single nite from 1am - 2am




date : 3rd november 2008 (monday)
venue : gurney plaza

kalau tak silap, the purpose of going to this place sebab nak makan big apple doughtnuts lagi kot. haha! kelupaan lagi. tu lah. len kali peram lagi lama-lama sampai tak tau cerita. orang tak ramai (sebab monday kan). jalan-jalan, pastu tapau-ed mcd and doughnuts then left the mall. pastu sambung jalan-jalan kat luar by the sea-side pulak. daddy bought a mini-kite for baby. but ended up daddy yang main. alasan ja nak beli untuk anak kan?




date : 11th november 2008 (tuesday)
venue : qbay mall

this time memang sesaja went to the mall untuk bagi baby naik all the rides. kesian baby (especially mommy) yang terperap duk kat umah ja kan. so daddy dengan baik hatinya bawak kami keluar. although he was tired of working for 12 hours, from 7am - 7pm. he still brought us out jalan-jalan selalu. thank u daddy




date : 13th november 2008 (thursday)
venue : mc donald - sungai dua, penang

baby woke up tersangat lah awalnya. 6am okeh! lepas tu tak mo titon dah. lepas solat subuh semua, mommy pon ajak lah daddy keluar for bfast at mcd. ni suma gara-gara tengok fp linda tu. tros nak bfast kat mcd. haha! but I’ve to admit that dia punya pancake tesangat lah sedapnya. lembut, gebu, geban suma cukup! tapi apsal mommy buat tak gebus camtu? dan soalan itu telah pun dijawab oleh orang yang buat diriku nak sangat bfast kat mcd. tapi since boleh dapat yang mudah dan cepat, beli ja lah. buat apa susah-susah nak buat kan? (alasan orang yang malas. haha!)



date : 17th november 2008 (monday)
venue : home sweet home


everyone was working. time ni baby memang tengah layan boring sampai tak tau bak buat apa. last-last dia capai tah mana paper bag dan cakap “mommy. baby go to shekul” (mommy. baby go to school) sambey sengeh-sengeh. haha! lawak! pastu mommy capai bag pack yang dia dapat masa bday aritu and put on her back. baby pun dengan rela hati dan senang hati galas bag pack tu sambil tangan pegang paper bag terus lompat atas lorry “mommy. baby go to shekul wide lolly” (mommy. baby go to school ride lorry) haha! tesangat lah chumel nya! pandai anak mommy ni



selesai sudah lagi 1 pending entry. ada lagi kah? jawapan nya... ADA! hahaha!

Quote:
korok :

jeff : haha! senang dan jimat!

k.madiha : betoi tu kak. dh kalu kena cara update, mcm ni lah. sekali harung ja suma. haha! alah. akak pon komen ja secara pukal. senang cerita. hehe. mau x rajin kak. dah sehari suntuk anak + bini dia teperap kt umah, kena lah bwk jln pulak kan. kesiaaan kat kami. hehe. lg pun saya ni mmg kaki bejalan kak

linda : oit linda. asai ko dtg ja, harus comment panjang berjela. mmg bkn linda si ummeh ghazi lah klo comment selagi x 4, 5, lines. haha! oit. aku lar ni duk rasa besalah pada mop ittew. dh 2 minggu aku x bemanja dgn dia. huhu. lps ni klo aku dpt pgg balik, mmg 24 hrs aku pgg dia saja. siap bwk nek tidoq sekali apa. haha! eh. anak dara aku suka makanan ala² beehun and spaghetti. klo kuay teow mmg dia x mo. tatao lah sepa. wah. rajin ko masak kicap. nanti aku turun kl buleh lah masak utk aku skali dak? klo idak aku perabeh yg ghazi punya portion. haha! jahat x? aku nk mandi dlm tu? kang aku pakai swimming suit, jgn kata org kmpg. ko pon x sanggop nk tgk. nmpk tulang ja. hahaha! tu dia. smpai 4 zirafah? ghazi 1, ummeh 1, abah 1, lg 1 dia smpn tuk adik dia lah tu. boley? mmmuahahaha! sama lh ko punya nisbah buat pancake dgn aku. hahaha! calet kening lah!

sery : besa lah. sekali harung kan

emy : ha. mmg pukal. agak² klo juai bapa juta buleh dpt? hahaha! nmpk gayanya emy kena amek decoder lg 1 ko. ngeh³. ha. anak dara tu nk p school nek lorry. boley? hahaha! mmg duk ingt nk send her to play school next year. maybe 2 hrs/day. tp tgh gawat ni. tgk lah camna

aida : mmmuahaha! mmg bz. tp yg betoi nya m.a.l.a.i.h! hahaha! baby tgk cartoon yg dia suka ja. bkn suma dia layan. so klo tukaq channel pon dia x brapa kesah. janji tetap melayan dia. huhu. eh. sama lah. baby pon klo tgk dvd cartoon mmg dia x lyn. unless vcd kids songs dia tuh. yg tu dia mmg suka. tp salu klo dia nk tgk yg tu, dia nanti request. duk nmpk gaya aida kena amek decoder lg 1 ni. hahaha! wah. ni antu sotong goreng tepung lah ni? kt langkawi musti murah kan? nati kami p sana aida banja buleh? haha! x aluuu!!!
nk p sana? mmg plan nk p sana march ni. tp mcm x brapa nk jd ja. kegawatan ekonomi. huhu

k.amal : haha! pandai betoi k.amal meneka! awal² nek bilik pon pukoi 10pm jugak lah (awai ka tuh?). 703 tu pun fav channel saya jugak tu kak. bkn saya ja. incik somi pon sama! kdg² kami soh gak baby tgk skali. hahaha!

azie : tu lah pasai. x pa. len kali kot. sblm azie pndh p keyel na. klo x pon, nanti akak balik keyel kita jumpa kt sana. amacam? cantek?

abah along : wah. siap bg gelaran tuh. hahaha! tp saya reti anyam ketupat pulut ja abah. ketupat nasik mmg fail! huhu. mmg saja ajaq dia omputeh. at least nati klo org ckp omputeh dia paham

linn : haha. jgn x tao. mmg marathon sungguh ni. terover rajen lah katakan. hehehe. bekenan rambot anak dara akak ka? ha. tgk tiap² ari. lepaih ni aisy punya adik rambot mcm ni jugak

scharewl : oit. mak dia dh jd photographer. camna nk nmpk muka? apa laaaaaa

zai : haha! baru bapa bln x kn dh kembang kot? lepaih ni jenuh duk diet ni zai

asma : mmg sangat seksi. auuuwww! hahaha! kdg tu tv tgk sham balik. telelap jugak. hahaha! eh. kita salu lepaih solat subuh kita smbg lena. jgn bgitau org tau. hehehe. terjah umah? ermmm... tatao lah bila asma. penat dgn anak dara srg ni ja. nanti kita arrange k?
tu lah. mana nk tau asma x balik kmpg. kalu tau mmg dh ajak asma mai umah

zana : x pa. nanti² ada lah rambut batrice tu. lg curls dari baby apa! kompom cantek! awai lah. baby buleh tgk tv awai, lena awai, paih tu akak plak tgk channel akak. ngeh³. pool tu besar² tp x bley guna selalu. klo idak jenuh nk bayar bill air nati

janah : hehe. cekci ler. dh topless. bantal tu wajib ada klo nk titon. tp mangi tau. haha!

mimi : dah suma pukal sekali, nmpk bnyk lah kan? hehehe

fiza : salam. wah. org jauh dh smpai. ingt kn dh pencen. haha! ha. betul punya pukal ni. tp ni bkn yg last. ada lah. hehehe. mana ada jln² merata. dekat² sini ja. tu ja yg mampu. klo jauh² mmg x mampu ler. ongkos nya enggak ada

farah : haha! klo x takut musti dh tinggal link + nama betoi kan? besa lah. org hati busuk. mcm tu lah

ct : eh. kalau dh dia nak antaq ja lah. akak ni money problem, tu pasai yg mcm kena consider balik. kena kira budget balik lah ni kiranya. tp ct x dak probelm tu suma, dan luqman pon mmg interested nak p skolah. antaq ja dik oi! starting antaq lah 2, 3 jam 1 ari. then tgk lah camna nati

azie : hehe. biaq p lah kt dia nk dengki ka apa azie oi. akak x rugi apa pon

abg e : bagoih ka? haha! mmg bagoih utk org yg skali-skala mai jenguk mcm abg e ni kan? fotografi hebat ka? klo gmbq yg x begerak suma org buleh abg e. tp gmbq yg begerak tu ssh sikit. x pa, usaha lif kejayaan
hantu bungkuih kot! hahaha! besa lah abg e. org² kita mmg mcm tu. lantak dia lah. chek x kisah

emy : haha! dia nk suruh akak tlg garu kot! sakit? announce? kwang³. announce apa? announce akak nk tutup fp ka? tidak sama sekali!



i received an interesting comments from someone,

I hate the owner of this fotopage... I'm sorry to say this. However, I'm sincere with my words. May Allah bless you and your family. Maaf zahir dan batin - Posted by : Yang ikhlas

so here's my reply,

dear Yang Ikhlas
thank u for ur comment and ur honesty. don't feel sorry for ur words, but u should feel sorry for urself. sebab apa? sebab ada sifat benci dan dengki-mendengki sesama makhluk yang tertanam dalam diri anda tu. if u r truly honest and sincere, u should reveal urself. tu baru lah ikhlas namanya. dont hide behind the names. hipokirt namanya tuh. so u should feel sorry for urself for being such a hypocrite as well
thank u so much for dropping by my fp and have a nice day


Tuesday, 2-Dec-2008 13:30 Email | Share | | Bookmark
Entry secara pukal - part 1

at qbay mall
daddy! tomatosh!
baby got free balloon from tgi (but we didn't eat there pon)
View all 77 photos...
date : 13th october 2008 (monday)
venue : qbay mall

tak tau nak buat apa kat rumah. asked darling husband to go to qbay jalan-jalan (the nearest mall i can think of). sampai-sampai tros ajak makan. lapar okeh. lepas lebih kurang 7 kali tawaf carik tempat makan, we decided to dine-in at the chicken rice shop ja. lagi pun dah lama tak makan kat situ. last sekali makan kat situ was… 4 years back kot. ok lah. the foods were ok-ok ja lah. kalau setakat nak makan sebab kelaparan dan kebuluran yang terlampau tu, memang buleh sangat-sangat lah makan kat situ. tapi kalau makan sebab nak menikmati makanan tu, not recommended!



lepas dah kenyang, went up to jusco. tetapi bukan untuk shopping yer tuan-tuan dan puan-puan. hanya untuk jalan-jalan jamu mata sahaja. sedang best duk jalan-jalan tu, this lil girl of mine sudah nampak itu smart wonder world - the amusement park lah. huhu. mao tak mao, tepaksa lah masuk jugak. dah puas main segala apa yang ada kat situ, we went straight home




date : 18th october 2008 (saturday)
venue : at home - just came back from pasar malam

incik somi ku kerja malam. so before he left for work, ajak dia ke pasar malam dulu untuk mencari dan membeli makanan. mak dan abah plak tak dak. pi mana tah. dah lupa (maklum lah, dah lama sangat cerita ni kan). sedang syok jalan-jalan tu, baby nampak orang duk jual bas sekolah. apa lagi, teros mencangkung kat situ. nasib baik anak dara ku ini bukan jenis kalau nak apa-apa, gedik-gedik nak jugak dan kalau tak dapat, guling-guling kat atas lantai. tapi dia cuma lepak kat tepi tu ja sambil tengok. nak pegang dia tak berani sebab mommy tak bagi. kesian punya pasal, tanya lah dia nak ka? apa lagi. pantang di tanya kan. harus lah mau. bapa engget tah (pun dah lupa). tapi tak lah sampai rm20. kira ok lah tu. baby was so happy jangan cakap lah. buat pengetahuan semua, anak dara saya ni memang suka benda-benda macam ni. lorry, van, car, bus, tractor dan mainan-mainan yang sewaktu dengannya. dia tak main anak patung semua tu. huhu. bak kata ct, salah asuhan kah?




date : 20th october 2008 (monday)
venue : jusco perda

it was drizzling when suddenly darling husband asked us to go out. tak tanya lah pulak nak kemana, teros ja siap. hehe. dalam keta, baru tanya nak pi mana and he said jusco. tapi lain pulak lah jalan. pastu baru dia bagitau nak ke jusco perda. wowo! patut lah ujan! hahaha! lepas tu macam besa, mulut ku yang tak boleh duk diam ni tanya lagi “buat apa pi jauh sangat?” teros dia kata “haritu awak cakap nak makan big apple doughnuts” wah. gembira sungguh rasa hatiku. teros tak mau tanya apa dah. sampai sana, jalan-jalan dulu. agak puas dan penat bejalan, we went in pizza hut. makan lar. apa lagi. ujan-ujan ni cepat kelaparan



dah kenyang, sambung jalan lagi. then baby saw this train. budak ni kalau dengan train harus lah naik. so mommy kena lah teman (sambil tu buleh jugak tumpang naik sekali kan?) lepas dah puas naik train, sambung jalan-jalan lagi. naik turun jusco tak tau berapa puluh kali. then baby saw this kiddy cabby pulak. ok lah, duk dalam tu lagi senang. tak lah lari sana-sini-sinun kan. no charges. cuma tinggai ic ja kat depa



before left back home, we tapau-ed the main thing that brought us there. big apple doughnuts ler. sampai rumah teros ngap! lepas tu duk belek kotak doughnuts tu. tengok-tengok kat gurney plaza pun ada. cis! susah-susah ja merantau sampai ke perda sana!




so that’s the end of entry secara pukal - part 1. nantikan entry secara pukal - part 2 macam biasa, tatao bila. lalalalaaa


Quote:
jeff : haha! sekali harung. senang ceta!

sery : mmmuahahaha! senang sikit. x pyh ssh² nk buat entry bnyk² . pesta? belom lg lah sery. skang ni asyik ujan ja mlm². nk p camna

azie : dh nama pun jalan² kan. harus seronok . doughnuts tu mmg sedap. tp kwn akak ckp jco kt kl nun lg sedap

aida : haha! kecik ka? tu bkn kecik nama nya. tu cekeding x dak isi! tmbh next². dlm perusahaan. hehehe . ya ka sbb slr? ka sbb org yg amek gmbq tu?
huhu. kami tumpang seronok tgk org jln² holiday kt obersi boleh lah. kalau nk p mmg d luar kemampuan. balik kl pun setahun plg bnyk 2 kali. camna nk p obersi camtu?

bubbles : hehe. jln² musti sonok kan? kalu hari² jln² pun x letih . insyaallah, nanti saya singgah yer

abg e : jln musti lah sonok abg e oi. mana ada jln yg x sonok. tp kalu kena keluaq fulus yg bnyk tu, x sonok jugak lah kan

emy : cute ka? murah ja beli kt psr mlm. klo kt shopping mall tu tah dh bapa puluh ringgit! eh. ni dh 2 kali rasa ni emy. 1st time rasa masa raya kt kl aritu. org dlm pantang? boleh kot. dia bkn ada daging, seafood bagai. apa plak x bley. mkn ja klo dh tingin sgt. dh discharged? alhamdulillah... x sabar nk tgk her latest face. nati tepek kt fp okeh

rina : haha! jalan lah. tiap² ari asyik teperap kt umah ja. dh ada peluang nk tunggu lg? jln selagi boleh! kami ni kalau mai tgh bulan (tima dh kehabisan duit lah tu) still jln² jugak. cuma jln² sahaja tanpa membeli. hehehe. eh. sedap lah doughnuts ni. p lh try. kot try sekali hari² mao kot. jenoh chot nk kena singgah gurney plaza lps keja sblm balik umah sbb nk tapau doughnuts nati

k.madiha : haha! tu lh kak. senang sikit. jimat masa dan ruang. haziq kalau suka toys mcm² tu x heran lah jugak kak sbb dia kan lelaki. anak saya ni perempuan. adakah patut benda² tu yg dia suka? huhu. x kisah lah. x pyh saya buang duit beli anak patung bagai kan?

asma : bg kita sedap lah asma. y dont u try? kot² addicted lps tu. haha! ha. kiddy cabby kt jusco perda tu free. cuma tinggal ic kita ja kt depa. best kan? kat qbay tu mahal nk mapus!

kenitra : computer salu x lombab. fp ni yg salu mengon!

farah : rajin lah. dia kesian tgn anak + bini dia duk terepap kt umah ja, tu psl dia bwk kuar

linda : haha! pukal² pon at least aku hapdet jugak dari ko tuh kan. kuat makan? ckp aku. ko tu pon sama! hahaha! tu yg aku suka tuh. nanti kita buat gathering makan² okeh. x best lah crs tu. nyesai masuk pun ada. len kali mmg x masuk dah! ha. mmg dia sgt suker big toys bagai. duk carik bus double decker yg busat tp x penah jumpa pon. klo ko jumpa tlg lah beli yer. haha! jco? ko tunggu ja aku p sana. janji belanja tau! hahaha!
kesimpulan nya. ko tu mmg seorang yg p.e.m.a.l.a.s

janah : nmpk comey. mkn pon sodap!

farah : pm? baek puan!

k.daalia : salam aidiladha buat k.lia juga. haha. tu baru tgk kt gambar kak. belom tgk live lg. klo tgl live kompom penat! x caya tnya linda

mama hiro : salam aidiladha dari kami jua

k.amal : selamat hari raya buat k.amal sekeluarga

faten : apa plak x aci. aci lah. fp akak kan. so akak ckp aci
selamat hari raya aidiladha buat faten jugak. wah. patot lah eksen. bapak dia ada sana!

ezankn : koh... koh. koh

idida : ya ka? tp linda ckp jco lg shidap dari big apple. huhu. x bley nk komen lg sbb x penah rasa jco. nanti dh rasa baru buleh komen. hehe. ish. tngin plk dh. ha. p cepat mkn sebelom malatop. nanti ksian kt baby tu kempunan

zai : x pa. k.sham pun x dak kt umah. kami keluaq pi tawaf bj complex carik dvd madagascar. hahaha! errrkkk. kencing maneh? aisey. tatao lah zai. x try tnya doctor ka?

asma : alah. frustrated sbb x dpt mkn nasik tomato!

sue : haha! apa lar. dia yg dekat pon x merasa lg. nanti ajak incik abu pi beli. pastu lawan mkn dgn maryam

ed : tima kasih

ct : haha! selalu duk try. tp belom berjaya! buku dia pon x khatam² lg. wa manyak bz!!! crs tu mmg x sedap kan? dulu ok lg. skang ni cam apa tah. ampeh! yer. yer. a must ride. tp nsb baik kalu kami kata stop dia buleh stop. kdg tu ssh jugak, tp pujuk dia then dia dh ok. alhamdulillah... blog? kwang³. fp pon x tehapdet ct oi. camna nk buat entry kt blog. tungguuuuuuuuuuuu ja lah yer. hehe. betoi. lg elok suka toys mcm tu dpd suka duk heret anak patung segala kan? hehe. pemintaan sapa lg dia nk tunaikan klo idak pemintaan bini + anak dia kan?
ym add? akak dh sms kt ct. cpt² add. nanti buleh begossip

marcia : pukal lah. gambar bnyk sgt dan saya ni tesangat lah malas nya. huhu. klo x dak daddy mmg kami x jln² lh. duk umah ja. sbb x larat nak mengejar baby. x pa, nanti daddy aqila balik lah tu. x lama lg kan? sabar k?

idida : entry baru? tu ha. baru ja buat. hehehe. wah. skang ni rajin ja dia menghapdet yer. maklom lah. nanti dh malatop mmg x dak masa kan? so update lah selagi buleh yer. x larat ehem²? x dak maknanya! hahaha!


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net