Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 13-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Another Birthday cake

my ex-supervisor
kotak basah - it was pouring heavily
 
View all 15 photos...


received another bithday cake from teko (aka zul) yesterday . he sent it over to my house personaly (rasa macam boss plak hehe). we used to be colleague and after he was promoted, he became my supervisor (tapi selalu kena buli dengan aku )
now, even though i'm no longer working and we didn't see each other's face everyday... yet, we are still frens
tima kasih banyak-banyak to teko. tahun depan hantaq lar lagi tau wei


note : teko is 30 and he is still single and available. and not to mention that he is a very nice guy (trust me! i know ). sapa yang berminat (tak kiralah untuk adik ka, kakak ka, kawan ka, diri sendiri ka ) do let me know - i can't anticipate enough to see him on his wedding day (aku pulak yang gedik lebih )

wei teko! kami tolong promote hampa ni. present tu bagi yang sempoi-sempoi sikit na


Quote:
sue : hehe. best pren akak tu. kena lar tolong promote sket
cake tu sedap. tp kalau masuk dalam fridge x berapa best sgt

arie : besh lar.. cake pree!!!

korok :

ct : tu lar pasal ct. hujan x leh nak membuas kat luar. kira frust tetungging lar tu
ni 1st time akak dapat 2 cakes for my birthday. sonot!
amboi hang. gatai noh? teko yg duk ada kt rumah tu x cukup ka? lagi besaq dari teko ni

jeff : meriah dengan cake sampai x cukup ruang dalam fridge nak simpan. last2 bagi kat jiran sorang sikit

lyndz : salam... memang shidap. cake free lah katakan


Tuesday, 11-Mar-2008 13:38 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday!

the bday cake...
and the anniversary cake - 2 in 1 (hubby nak save)
 
View all 13 photos...


me and umi (my cousin) was born on the same date. so obviously we share the same birthday lah kan . we grew up together in the same kampung and her house was just a few steps away from mine. we went to the same kindy, same primary school and we even studied in the same class! but then we had to seperate as we went to the different secondary school (but her school was just beside mine ) and after spm, we followed our own way...
and now, both of us are married. but hey, we are back to the same old days again (stay in the same house which is just few steps away from each other ). she has a 6 years old daughter and i have my 16 months old cheeky lil girl . we are happy alrite!

note : thanx a million to those who sent me a birthday wishes via sms, mms, e-mails, phone calls, im, etc. i really appreciate it
and thank u so much to darling husband for the lovely and lipsmackinglicious cake. he also sent me a birthday mms at 12midnite when i was already sleeping in the room (and he was just downstair, in front of the desktop ) i lebiu darling


Quote:
emy : sedap tu sedap, tapi chocolate cream dia bnyk sgt. thanx again for the wish

sue : maceh... maceh... save lar sue, x yh buat 2, 3 kali kan? tp k.sham pulak yg rugi sbb 2 in 1. huhu

manje : thank u for the bday wish

as : ko ni x nmpk ker tulisan 31st tuh. smenjak jd mak labu ni, tah hapa2 ja ko neh. seb bek ko nandong, klo x dh lama aku sekeh
anyway, thanx for the wish. mudah2an dpnjgkn umur & dimurahkan rezkilah hendaknya
mau x beria. cake chocolate! ni baru 1st time dia rasa chocolate, tu yg mkn smpai x hengat tu

kenitra : tq. sedap sungguh sora mu itu

emy : hehe. dh jd tabiat yer. x pa lah, janji dia sihat sudah

ct : maceh. x sedap sungguh sora ct ni . bg delia nyanyik lg best (walaupun x paham apa yg dia kata )
akak x mo munger. akak nk sebinier dari bangla. tp jgn ko bwk balik org bangla plak nnt

linda : beli, jgn x beli (ngidam ker ) thanx for the bday wish

zai : maceh for the wich. bkn cake ja sedap, harga dia pun shidap gak

jeff : thank u... insyaallah... mudah2an semuanya elok

k.ina : thank u k.ina. bab kurus tu x tau nk buat mcm mana dh. makan alhamdulillah, beselera. lg siap mkn appeton lg. tp duk mcm tu gak. huhu

cik linn : maceh linn cake mmg shidap. klo tingin p lar beli mlm nanti
budak tecik ni mmg. dia yg excited lebih. masa nk potong cake org soh tgk camera pon dia wat derk ja. mata tu tetap kat cake
kuyus... huhu. dh x tau nk buat mcm mana dh nk bg gemuk. klo nk bg gemuk sket jugak, tepaksa lah ku mengandong lg skali
kembang apanya linn tu. elok lar mcm tu. maintaaaaaaaaaaaiiiiiiiin...


Thursday, 6-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
My bz lil girl

naik buai
she almost fall asleep
but then...
View all 51 photos...

went to the supermarket earlier to buy baby's pacifier and silicone nipples for her feeding bottle (to replace the old ones - we changed the pacifier every 6 months and 3 months for the silicone nipples). i also bought a tooth brush for baby (sebab selalu suka sebok kalau nampak mummy brush teeth). suka dia dengan tooth brush tu. i showed her how to brush teeth. but when the brushes touches her gum, she said "eee!" geli! it takes time for her to get used to it

minggu ni daddy kerja malam. after daddy left for work, ni lah activity anak daraku...





she sure has lots of things to do at home




note : baru belajar edit photos using photoshop. thanx so much to OLI for the info


Quote:
ct : jgn x tau. anak daraku ini mmg bnyk keja
jgn lar duk nangeh chek oi. nanti akak turunkan ilmu kat chek na

ed : cute ker? tq

jannah : bkn stakat rajin menyapu, semua2 dia rajin

jeff : tu lar psl abg jeff. budak ni bz manjang. x penah yg x bz

as : buai tu bknnya guna pun. bila angin dia nak naik baru bukak. klo x, tegantung kt situ ja lah
pandai betoi ko lompat turun buai sendiri noh? ada harapan jd pelompat galah negara ni
ha'ah. mmg sejuk perot aku dapat anak dara rajin mcm ni. sapa2 nk jd menantu aku kena tapis dulu nih. mau kena 2, 3 kali interview baru dpt

zaiton : salam. bukan main masak2 tu. tu dh masuk kategori memasak!
kita comey ka? huhu... jgn puji lebih2... saya ni pemalu

linda : bkn astro ja mcm2 ada. kat rumah saya ni pun mcm2 ada . mlm mmg senang tido. masuk bilik, letak atas katil, terus tido

zura : siang mlm pg petang mmg dia bz. time tido ja dia x brapa bz
baru tau guna ps untuk mcm tu ja. yg lain2 belum pass2 lg. x dak masa nk belek

emy : ha'ah. mengemas, masak suma dia boleh. duk tungu besar sket nk bg dapur gas pulak
last saturday keluar mengundi. FOR THE 1st TIME! x tau lah apa nak jadi kat penang lepas ni. especially org2 melayu

sue : tgk tv sambil memasak tu bukan apa, belajar recipe baru dari tv
nak chop anak kita? boleh.. cpt2 ler bagi baby boy kat maryam

marcia : anak dara pakai diaper!

oli : buku tu mmg dia punya favourite. dari dulu mmg dia suka buku. selalu dia suruh saya bacakan untuk dia, sambil jari tunjuk2 kat gambar tu. tp kdg2 dia baca sendiri (jari pun tunjuk2 dekat gambar tu). tp mmg x faham apa yg dia baca

k.lia : periuk tu dia pilih sendiri. yg kecik x mau, nak yg besar ja $- . lagi satu kalau orang masak, dia lah org pertama nanti terlangut kat dapur. lepas tu suruh orang dukung, mntk senduk nak tlg kacau

emy : huhu. betul lah tu. dah tua diriku ini . btw, thanx so much for the wish

abg e : salam. hehe... tu kalau oghang nmpk duk tesengeh soghang2 kt dpn pc tu mesti depa kata abg e x betoi . dia ni mmg havoc. mengalahkan budak laki! bab mengemaih ni toksah katalah. dia semak, chek kutip, dia semak, chek kutip . nak ambik gambaq dia bukan senang. duk x diam sgt! tomey tu maintain... hehehe




Wednesday, 5-Mar-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark
4th year... and still counting

 
 
 
View all 5 photos...




happy anniversary to us. may we live happily together in a family until the end of our lives. insyaallah...
i lurve u then, now and forever...



note : mind me but i am so very lousy in WORDS!


Quote:
emy : thanx for the wish. errr.. the next 1? tunggu lah my no 1 ni cukup 2 yrs dulu

zai : hehe. lain lar. muka dah kena tempek dgn tepung gomak!

rina : wei. mana ada jiwang. those r normal and common words which ppl usualy used lar
yup. i've got ur text. thank u for the early wish ya

jeff : maceh abg jeff. insyaallah... harap2 mcm tu lah

as : tima kaseh as. meriah lar chek oi. kawen sekali seumoq idop!
putih tu kan ka bersih lagi berseri
hehe. chek ni kan mmg ayu
chek ni mmg ganaih lar. mana ada ayu-kayu-kayan

apit : klo nak tunggu ekoq tu, pakai x nmpk batang idong lar jawabnya

sue : mudah2an... insyaallah...

meor : tima kaseh abg meor. maneh lar, sampai sakit pipi punya duk sengeh . insyallah.. mudah2 berkekalan lah hendaknya

kenitra : betoi. chek sokong sangat2

yaa : thank u for the wish

oli : lawa ker? jgn lar puji sgt. malu lar (tp dalam hati bukan main suka lagi )
artis taiwan? mana ada! artis malaysia ada lah kot (perasan lagi )
thanx for the wish
adik? nanti lar dulu. tunggu baby cukup 2 tahun baru plan adik untuk baby

ida : terima kasih kak. insyaallah... doa2 kan lah kebagahiaan kami
22 ajeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee yer
saya undi dua2 lar kak. psl srg tu akak saya, lg srg tu pulak abg saya

arie : tima kasih. insyaallah... moga kami bahagia selalu hendaknya

fatin : thanx. mmg duk harap selalu bahagia
comel ke? hehe. thanx for the compliment

abg e : x lambat aih. nak ucap hujung tahun ni pun x pa aih
thanx so much for the wish. cun ker? hehe... jgn puji lebih2, satgi chek perasan x hengat . hero tu import dari kl nu. bukan senang nk dpt
chek turun kl hujung bulan march ni. uik? ada sebinier ka kat chek? alahai, susah2 ja k.ina. chek saja ja buat muka x malu mntk sebinier. tup2 betoi k.ina beli noh? huhu...
x pa, abg e tunggu ja chek p sana. nnt chek kompom len date na. tungguuuuuuuuuuuuuuuuu...!!!
kenduri? x dak maknanya! somi chek kata, 5 tahun sekali baru celebrate. baru ada feel dia kata. bnyk lar dia puna feel. yg betoinya, k.e.d.e.k.u.t!

zura : alaaa.. jgn puji lebih2 zura oi. satgi saya duk kembang sorang2 kat sini
ya ka? elok lah mcm tu. semoga kita bahagia sampai akhir hayat k?
awak advanced sgt, sebab tu dh anak 2 . kita tunggu yg no 1 ni cukup 2 tahun dululah

lyndz : salam. makaseh... gambar kawen ja cantik. pastu x cantik dah

cik linn : cantik ker? make-up ja tu. mestilah cantik kan
skang pon cantik lg ka? mana ada, makin kurus ni. huhu

k.ina : alahai. siannya. cuti2 pun kena keja. makasih bnyk2 kat k.ina sebab sebuk2 pun sempat lg jenguk fp saya. x pa lah, nak buat mcm mana kan. dh nama pun keja. asal x memudaratkan kesihatan sudah


Sunday, 2-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Our Sunday

hbs senget-menget rambut tu
 
the free foods...
View all 27 photos...

~ before the hair cut



since baby's front hair has been poking her eyes, mummy decided to 'korban' them. daddy tak bagi, but being a very stubborn me (macam selalu ) i still want it to be cut! ingatkan sekali zap ja dah ok, but i was wrong! it wasn't that easy. baby duduk tak diam! pusing sana, pusing sini, pusing sinun . dapat lah zap 2, 3 times kot. and this is the result...




~ after the korban



i gave up. malas dah nak bertojeh dengan budak tecik sorang ni. senget pun senget lah




~ the place where we had our free dinner



later in the afternoon, kak cik invited us to a free dinner. meaning she wants to belanja lah kan (she just had her first pay ). and so we went (orang nak belanja, tunggu apa lagi kan ). tempat tu memang cantik sangat. masa dah sampai, the foods dah arrived. tunggu apa lagi, ngap lar! i don't really like the sotong goreng tepung. the batter was errrrr.... tak sedap lah but the rest of the foods were fantastico!
maceh banyak-banyak kak cik. lain kali belanja lagi otey

note : i've been having problem wif the fp (or photobucket?). i've set the size that i wanted at the photobucket, but when i uploaded it in the fp, the size didn't come out like the one that i've set in the photobucket. can anyone please help me?!?!?!


Quote:
ct : maceh for the wish
ha'ah. mkn bersila. kalau nak duduk atas kusi pun ada, tp lg best kalau bersila. blh duduk suka ati kita ja kan

emy : nk buat mcm mana, rambut tu cpt panjang. rimas tgk duk cucuk mata


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net