Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-Mar-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
H.O.L.I.D.A.Y!







this saturday (sunday to be exact. as will be leaving home at midnite), we are going back to keyel to visit my in-laws for few days (and hoping to meet some of my frens as well). and on the way back to penang, we might be spending 1 nite at genting and another nite at cameron. this is our 1st threesome holiday and i am so looking forward to it. hopefuly the journey will be a smooth one and everything turns out well as we hope for. amin...

Quote:
emy : yes, i sure will! tq

jannah : tp mummy dia yg excited lebeh neh

abg e : tu dia. siap bg no enpon kt public. lepaih ni kalu ada marka duk tipon abg e mlm2 buta toksah duk hingaq kt chek na
x pa, apa2 pun chek nnti tipon dulu. don't worry

arie : uish. dh nama pun holiday kan, musti lar besh!
nak mai penang? molek... molek... nak mai nanti bgitau lar kt akak

as : hehe. ko ingt ko jer ker leh jln2 mak labu oi? eden ni jln lg sakan dari ko. pasai eden x boncet mcm ko

oli : tunggu jgn x tunggu
klo mulut kluar buih tu dh masok kategori sawan tu oli oi
minum pree? best... best... makan pree x ada ka? (saya ni mmg tatak malu puny aolang)
wokeh. thank u. akan ku suruh suami ku drive kereta 50km/hr (boley?)

linda : sonot! sonot! kiter sukeeeeeeeeeeeeeeer!!!

watie : bukan mkn angin lar wati, jalan2 ja (mkn angin nnt puyot ku boncet plak )
jeles mender nya? meh lar join kami sekali. bak kata oli "borak sampai mulut keluar buih" (tu dia sorang ja kena sawan, saya x mo )
cream gamat tu kat kedai jual ubat traditional ada kot. tp klo watie nak, saya blh beli kat sini, then pass kt watie masa saya kt kl. lemme know k

jeff : makasih... i sure will ejoy myself... gambar tu haruS!

ed : terima kasih... itu sudah pasti. balik holiday ni mesti penuh dgn gambar sampai juling bijik mata duduk dpn pc punya duk upload

kenitra : trima kasih... gambaq mana bleh lupa, yg tu wajib!

watie : x pa lah. kalau ada rezki lain kali kita blh jumpa. settle hal cik mya dulu k

marcia : sonot leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer. lepas awak punya confinement nanti, bawak baby holiday pulak yer

emy : sama2

k.ina : trima kasih kak. insyaallah... nanti sampai mesti saya bagitau. x kisah lah jumpa kata mana pun, janji jumpa ye x?

farah : ha, bukan milo ja 3 in 1. holiday pun ada 3 in 1 jugak. save budget tu
tq... salam perkenalan
dtg penang? saya mmg org penang pun. huhu

zura : huhu. tu lar pasal. x sabau dh eden neh

fatin : walaikumsalam... nanti saya e-mail k? will let u know how to collect

farah : saya duduk kat pulau, sungai nibong besar (dekat round about yg besaq tuh)
farah keja mana?


Monday, 24-Mar-2008 14:20 Email | Share | | Bookmark
Mixed entry

eyo... can i speak to daddy plis?
wanna call maktok pulak lah
mummy... i call maktok ok?
View all 33 photos...
semenjak dua menjak ni memang tak dak masa nak hapdet fp ni (anak daraku tak mengizinkan). buat masa ni, layan ja lah piccas yang ada...


~ baby was talking on the phone wif...? (only she knows who) and her new way of playing ball - put the ball in between her thigh lepas tu jalan tekedek-kedek




~ yang ni pulak kes gedik nak ikut maktok naik moto (the weather was sangat panas ok), and she was forced to wear the tudung




~ this was taken on one morning after baby wakes up from her sleep. terperasan mata baby bengkak sebelah (her left eye). mula-mula chuak jugak, but it was back to normal on the evening (on the same day)




~ ni gambar baby sebelum mandi. sangat sexy kan?


Quote:
emy : masa kecik2 ni biar dia seksi betul2. nanti dh besar x leh seksi-meksi lagi dh. mummy ngn daddy x bagi
alah, sama lar budak tecik ni. pantang biar pakai diaper, laju ja dia bukak. selalu klo akak biar mcm tu, pastu akak pegi siapkan air mandi dia, pusing tgk dia dtg kt bathroom bogel! diaper ada dpn tv!

oli : hehe. belum pegi kl la. sabtu tengah mlm ni baru bertolak
aik. td kata klo dtg kl x jumpa oli SIAP! pastu ni ckp jgn bg oli jumpa baby live pulak. mana 1 ni? penin saya
background yg mana oli? semua tu saya download ja, pastu merepek sendiri

as : jgn x tau. anak daraku ini mmg suka mcm tu. maklumlah, dia tu cepat berpeluh! hairband tu hanya sementara. elok habis aku tangkap gambar, habis di tariknya hairband tu. agak2 x blh bukak, dia melalak!
amboi, suka ko ja ckp aku yg paksa noh? bukan aku lar... maktok dia yg paksa pakai, sebab kat luar tu panas sgt. org x bg ikut, dia gedik nk ikut gak. pastu dgn berat hatinya, TERPAKSA lah dia pakai tudung tu
ko jgn x tau mak labu. bab rambut tu yg plg mahai tu
comey ker? agak2 ada comey cam aku x? jgn mare

sue : tu kali pertama dan terakhir budak tecik ni pakai tudung. lepas tu kalau org soh pakai tudung lg, harus dia melalak "amau! amau!" (x mau)
maryam pun ada? x pa, nanti akak p kl, klo ada rezki kita jumpa. then bg anak2 dara ni pakai suar tu. buat gathering 'geng budak suar kelabu'

zura : x pyh tgk astro pun mcm2 ada kt rumah ni
cantik ker? maceh... tu pun lain yg ku nak, lain pulak yg dia kluar. huhu
balik kl rumah mertua. lama dh x balik. last balik tahun lepas (lepas raya)


Monday, 17-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
BBQ

mak's pengat
budak tecik makan cucumber
L to R : shuhada, k.cik n sharul
View all 12 photos...
date : 15th March 2008
time : after isyak till late hours
venue : me home

since k.cik is still in town (she'll be leaving to kl again for training next week) we decided to have a bbq. as usual, kami 'tong-tong' lah sorang sikit kan . mula-mula we set-up the tables outside of the house, but then it started to drizzle . apa lagi, kelam-kabut usung meja masuk kat dalam (bukan dalam rumah tau, but under the porch kat belakang rumah ni )
we had sotong, chickens, satay, ikan kembong, ikan siakap, corns, sausages and mak's pengat. tapi kan, yang sedih dan sadisnya, i managed to snap the photo of the pengat SAHAJA! (becoz i was too bz chatting and munching! ) sorry ct, akak teramatlah bznya sampai tak sempat nak snap photos. hang jangan peraih tetungging pulak na. lain kali akak buat bbq lagi, akak snap (dia yang beria sangat suruh snap gambaq makanan semua)
everyone had fun especially my cheeky lil girl (she slept at 1am ok! ). was thinking of inviting more frens on the next bbq
lupa plak, lepas dah habis semua, hujan yang dijangkakan akan turun selebat-lebatnya hanyalah dusta belaka. setitik hujan pun elek! buat penat berpindah-randah ja

note : ni ja lah piccas yang sempat ambik. muka sapa-sapa yang tidak kelihatan, ampon mahap dipinta. jangan marah na. lain kali lah noh?


Quote:
zai : salam maulidur rasul kembali... org pertama dari bawah buleh dak?
nk ajak camna... suma last minute punya planning tu. lain kali lar akak jemput na

emy : selamat menyambut maulidur rasul untuk emy sekeluarga
anak dara akak ni mmg. kalau benda2 yg melibatkan suasana havoc ida lah org pertama yg titun lambat

jeff : salam maulidur rasul... bbq mmg best. tp kalau buat outdoor lagi best

zura : in d house lar. nak buat out d house ala2 nk hujan lah pulak
budak ni mau x fresh. ada chance membuas sampai lewat malam, di gunakan habisan2 peluang itu

oli : hehe. kalau bab makan ja mesti terliur kan?
mak's pengat tu pengat yg mak saya buat lah oli . dan pengat tu pulak, kat dalam dia ada nangka, ubi (mak saya guna ubi yg kaler purple tu), isi jagung dan pisang. shidaaaaaaaaaaaap

sue : lama x mkn? buat ler cik puan sue oi
minah ni dia punya standard time titun pukul 11pm

apit : cesssssss kembali. orang dh ajak tunangmu ittew okey. tp dia kata bz!

abah : salam maulidur rasul buat abah sekeluarga... semuaQ tu

abg e : salam... tu lar pasai. lama betoi x mai singgah umah chek ni. gheja tu gheja lah jugak. duk pulun gheja satgi k.ina kughong dalam lemari baghu ada akai
thank u for the bday wish (walopon lambat kan). ok, nanti chek pree chek p jengoh blog abg e tu

watie : sonot ler. makan2, sembang2... tp bab mengemas tu yg kureng sonot sket

arie : besh ja, x gila pon

linda : mmg sedap...

as : hehe. yg 'lagi' tu yg x tahan tu . jgn x tau, ni duk plan nak buat bbq lagi bulan depan nih
buat mlm lar baru x panaih chek oi
anak ku itu jgn ckp. kalau bab boleh membuas mmg dia blh thn mata smpai esok pagi
ha. tu mengidam lar tu

oli : bukan bx oli. x dak masa nak hapdet!!!

yong : itu lar yong. mmg best kalau skali-skala kumpul mcm ni

ct : huhu. nak buat mcm mana chek oi. akak bz gilos. gilos pon x bz mcm akak
x pa, next bbq nnt akak snap gambaq makanan saja2 bg ct tgk na

fatin : since lama x bbq, week end ni buat ler


Saturday, 15-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
When daddy's away - another backdated entry

see what's in her hands?
a BUG!
whoOops jatuh
View all 40 photos...
after came back from voting, both mummy and baby just lepak-ed at home. there's no one around as mak was on duty at the polling station and abah was bz in and out
daddy couldn't come home today as the earliest bus ticket available was on sunday 1030am. and these were baby's activities when daddy's away...







Quote:
as : jgn x tau, anak daraku ini mmg suka menatang2 ni suma. kalau nmpk, dia yg excited lebih nk pegang
dah itu yg dia suka, aku masak ja lah. janji dia makan kan? dpd x mau makan apa langsung
pic yg dia tgh solat tu ka? hehehe... dh aku bediri kat situ, aku snapped ja lah. tu pun dpt 1 ja. budak ni solat express. sujud, baca doa, habis!

sue : maryam pun solat mcm tu ka? hehehe... tu tengah sujud tu
bab mamam tu, kalau benda yg dia suka mmg laju ja dia bedal!

ct : nak buat mcm mana... dh menatang carbonara tu yg dia suka, akak sumbat ja lah. janji dia nak makan kan?
dia mmg suka banget dgn ki mau (mickey mouse). hat tu key-chain sebenaqnya. tu yg kecik ja. tu pun terpaksa beli pasai dah bagi pegang, dia x mau lepaih!
smlm masa keluar pi shopping mall, ada ternampak 1 ki mau ni. besaq lah jugak. tu pun dia punya peluk, cium x mo lepaih! jenuh lar kami memujuk. tp nasib baik berjaya
tunggu hujung bulan lah baru beli... eko-no-money ni

zura : benda dia suka, mmg dia beselera
tu tengah sujud tu. asal akak bentang sejadah ja, laju ja dia mai. lepas tu terus sujud! lepas tu baca doa, pastu amin...
ha'ah. tu yg akak happy sgt. dia ada inisiative. sejuk perut akak nandong
contact x dak lah pulak. tp kalau ada, i will definately let u know otey . yer lah tu. jadi model dgn baby ni. musti havoc!

arie : tomey ke? maceh...
apa lagi, tawen lar cpt2. blh ada anak sniri. pastu cobet lah puaih2
ha'ah. ada lar sket nmpk mcm ropa ikan

linda : fav. dia tu. makan tiap2 ari pun x per

zai : jd pengomen pertama kt fp zai? huhu... nk duk dpn pc ni pun payah chek oi...

ciklinn : jgn x tau. budak ni mmg berani. kalau jumpa sekumpulan semotS, siap letak tgn bagi semotS tu naik merayap kt tgn dia. itu lah anak daraku. huhu
ha'ah. baby sofie blh tlg selamatkan heroeS linn tu yer

emy : mcm tu lah activity kami 2 beranak tiap2 ari
nak carbonara? macak cenili

jeff : mau x semangat makan. makanan kesukaan dia lah katakan
pasal enjoy yg dia bedal makan sampai habis tuh

k.ina : makasih jenguk kat sini. bz akak yer? sian... bwk2 lar rehat sket. satgi abg e jegey naya ja
mmg exciting sgt2 k.ina oi. walaupun penat (and sometimes agak hangin ), tapi tgk telatah dia sejuk jadinya

jannah : anak dara akak ni mmg suka benda2 mcm ni. besaq nanti nk jadi pengkaji serangga & haiwan kot

yong : budak ni mmg berani x hengat. kdg kita takut, dia plak berani


Friday, 14-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Before daddy left - backdated entry

 
 
 
View all 23 photos...



date : 7th March 2008
time : 5pm
venue : pantai seagate

darling husband voted in kl. his bus was at 12 midnite and before left, he brought me and baby jalan-jalan at the beach early that evening


Quote:
jannah : budak tecik ni main kt mana pun mmg dia suka. as long as she can membuas dah cukup
masa jumpa ikan tu mmg dh mati pun...

ct : tah lah ct. nek meluat dh nak adjust size pics ni. blasah ja lah

jeff : dia kalau dgn daddy mmg manja terlebih. anak manja daddy ni

as : tu lar psl. nk kena tinggal puny psl, daddy bg rasuah bwk g jejalan
oits. kita pun kesian gak tau. membujang 1 1/2 hari jaga anak sorang2
hehe. dh mmg ko tu mak labu. x yh lar nk sorok2 lg cik puan as oi
alah... biar pun eden dh 31 tahun, tapi jiwa dan raga eden masih lagi 20 tau
ni pantai seagate. dekat area kilang2 kat rumah aku ni. ko jgn pulak mengidam nak mai sini. kang jenuh laki ko nk bawak pulak
aku tukang amek gambo ja. kita x cun lar nk enteprem2 nih

linda : sonot ler... nanti ghazi dh bleh jalan, bawak lar dia pi beach

oli : lar.. tu pun nk jeles ka? oli pi lar dekat port klang tu. walaupun x ada pantai, laut pun jadi lah
nk cari rumah belakang ada pantai? klo kt kl tu, cari rumah belakang ada longkan ada lar

ed : mmg best. angin laut tu nyaman ja


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net