Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Friday, 11-Apr-2008 10:30 Email | Share | | Bookmark
KL - Genting : day 1 (part 3)

me!
my cheeky...
and happy...
View all 17 photos...
venue : EOM

awal-awal lagi dah janji nak jumpa dengan oli dekat eom. after left time square, we shoot straight to taman tasik titiwangsa. excited gila nak jumpa oli (and of coz the little bambino too ). the traffic was smooth and when we reached the place, oli & co were still outside having their dinner. baby macam biasa, lari sana-sini-sinun. luckily it was week days, tak lah ramai orang sangat. and whilst waiting for oli & co., we were amazed by the laser show...


~ the piccas tak cantik , but i like it so much! nak tempek gak kat sini. hehehe...




~ the laser show (siap dengan music lagi)



lepas oli & co. sampai, we started sembang-sembang. but my darling husband didn't join us as he was too bz chasing baby running here and there sambil-sambil nak pegang bus . oh ya, oli tu cakap lembut sangat (compared to me yang ganas gilos ni ). faizal pulak very friendly, senang bawak sembang . and as for little asha aka bambee, dia sangat chumel


~ me, baby and little asha. baru terperasan yang gambar saya dengan oli elek pocit



passed the gift (which i bought earlier at time square) to asha and oli got a gift for baby too. tq auntie oli . and i hope little asha like the small gift yang tak seberapa ittew (dan yang tak sempat nak balut jugak ). left the place around 1145pm and went back to puchong for what else... titun lar!

note : terima kasih banyak-banyak untuk oli yang sudi berjumpa kami sekeluarga. tak puas bersembang dengan oli dah kena balik. anyway, nice meeting u and hoping to meet u again soon

** lupa pulak. we supposed to meet ct as well, but then it was cancelled as her father was admitted to the hospital due to high blood pressure + diabetis. felt so sorry to hear that. but hopefuly ct's father is getting much better now. insyaallah...


Quote:
jannah : dia kalau bab lari2 ni dia mmg sonot
saja2 nak tayang gigi kapak 4 batang dia tu

jeff : alang2 blh jalan, kita pulun betoi2. sbb lps ni x tau bila tahun baru blh cuti2 mesia balik
jln mlm ni yg bestnya psl sejuk. bahang matahari tu x dak

oli : dh nama pun budak buas kn. bab lari2 ni mmg dia suka. asal jgn suruh duduk sudah. mcm oli ckp, 3 saat pun x blh duduk diam
p/s : daddy baby x garang, mummy baby yg garang

rina : syiok lar sekali-sekala dpt jln mkn angin. kita x naik pun benda alah tu (walaupun blh naik free). bkn gayat, takut anak dara kita ni ha. satgi x sampai tengah2 dia dh mengamuk nk turun. maklumlah, x blh nk membuas lari sana-sini dlm tu
jgn x tau. gigi tu mahai. gigi kapak! tunggu nnt dia tayang lagi gigi2 yg baru duk nek tu. hehehe...

yullina : ok, nnt pree saya jenguk

ct : siang panas lar ct. mlm ok sket. sejuk dan nyaman
x pa, raya ni kita buat gathering kt eom. eh, ada lg ka time tu? tp klo x dak pun kita jumpa tmpt len k?
hehehe... x dapek akak nk nolong masalah internet yg lembs mcm siput tu kt bangla. sabaq ja lar c toi

hadie : cantik ker? blur semacam ja saya tgk . but tq fot he compliment


Thursday, 10-Apr-2008 07:56 Email | Share | | Bookmark
KL - Genting : day 1 (part 2)

chit-chatting wif daddy?
sembang sampai thirsty
enjoying the view down under
View all 14 photos...
venue : BERJAYA TIME SQUARE

wanted to go out after lunch, tapi anak daraku pulak tetion (dan daku pun mengejoinkan diri tidoq sama dengan jayanya ). around 5pm baru gerak from puchong. we were lucky as the traffic was smooth. agaknya after 530pm baru start sesak kot. parked the car beside sungai wang plaza (outdoor parking space) and went in the complex to buy my hp's charger (dah lepaih penang bridge baru teringat lupa nak bawak charger. dan masuk yang ni dah 3 koleksi hp charger ku ). after got the charger, went to mcd and bought fries for baby and as we were walking towards berjaya time square (dekat sangat-sangat kan. jalan kaki ja pun boleh ) we stopped by secret recipe and bought a slice of chocolate cake (daddy's request. konon nak bagi anak makan, but at last dia yang perabih )
dekat time square, sambil duk tengok their amusement park tu ternampak 1 toys shop (more to teddy bear's shop to be exact ). daddy bought big giant sponge bob + big giant patrcik for baby at a very good price! mula-mula nak beli 1 ja, but baby was hugging both lepaih tu duk usung sana-sini, daddy pun beli lah dua-dua sekali. nasib baik murah, kalau dak jangan harap lar nak beli dua-dua (penang pun tak murah macam ni ). and i bought something for little asha as well







lepas shopping, baby started to feel sleepy. and since this husband of mine refused to buy a stroller for baby, he had to carry her all the way to the car . we took lrt from time square to sungai wang and we'll be meeting oli and her little bambee later


Quote:
rina : en shamsol agil kata buat rugi ja beli sbb baby bkn mau duduk dlm tu. malaih nk betojeh dgn dia. nnt kita ada duit kita beli sendiri lar
aik, new stroller? for aqil or for his coming adik? nk tunggu cheapcheapcheap sale tu x tau bila tawon lar baru blh beli

sue : biasa lar sue. kalau tmpt tu dekat dgn rumah kita mmg x excited nk p (sbb dekat sgt kn ). tp kalau yg jauh tu gedik ja kita nk p kn?

as : bnyk lg yg nk d update ni mak labu oi...!
dia asal kluar jln (yg blh membuaskan diri dia sendiri) mmg dia suka
tu bkn kat genting lar mak labu. tu kn berjaya time square. genting punya trip blm update lg
ha'ah mmg. budak ni mmg suka keja tlg-menolong org ni. tu dia tlg bangla mop lantai

fiza : belum sampai genting lg ni. baru kt kl. genting akak d update soon (bila free. tp x tau bila )
kalau nk p genting elok p weekdays (low season). hotel pun murah, org pun x berapa ramai
hehe... tu dia duk tlg bangla mop lantai. anak daraku ini mmg suka tlg keja2 yg org x suruh

zura : uik? baru p ch pun nk jeles kat akak? akak yg jeles kt zura sbb akak x dpt p ch. huhu
dia rambang mata tgk sponge bob, patrcik & mickey ja. yg lain dia x heran

fiza : sama lar tu. dulu bab pun mcm tu. org tnya boy ka girl. x pa, nnt rambut pnjg baru org x tnya dah
blh, link ja lah dik oi. akak x kesah

meor : entry genting blm lg lar bang. tp mmg sonok pon

yullina : sama2... aik, skang ni dh tua ka?


Wednesday, 9-Apr-2008 06:31 Email | Share | | Bookmark
KL - Genting : day 1 (part 1)

rambut serabut yg menutupi mata
tgk hujan
aksi menungging
View all 12 photos...
date : 31st March 2008 (Monday)

PENANG to KL

i started packing at 1030pm - 30th March (i'm the type of person who like to do a last minute packing ) and finished around 12am. after baby fall asleep (around 1245am), me and darling husband started to load all the stuffs into the car. mak ai... penuh bonet keta tuh! me + hubby share 1 luggage, baby 1 luggage, botolS susu (4 biji) + tin susu (1.8kg) + bottle's liquid cleanser + brush (untuk cuci botol susu) + baby's biscuits + bowl (medium size - untuk rendam bottle's nipples) + thermo + bekas air masak (2 biji) letak dalam raga, baby's diaper (heret 1 pack tu - 56 pcs), mummy's telekung + sejadah letak dalam beg mengkuang (size besaq) and ada few things that i couldn't remember. tapi kesimpulannya memang penuh!
ok, sambung cerita. carried baby masuk keta then we left home around 120am. i couldn't shut my eyes so i had a chat wif me the boss aka the driver (suamiku lah tu ). around 2am, this lil girl of mine suddenly wakes up and started to look around. dan dengan excitednya she started to say "bash! loli...! bash! loli...!" (bas... lori...) ingatkan malam gelap, dia nanti tidoq ja. tapi sangkaan aku meleset sama-sekali. she keep on saying "bash... loli..." until we stopped at the R&R (tapi dah lupa yang mana). we had a light supper and the rain started to pour down heavily...




~ muka-muka budak tecik yang tak mau tidoq



continued our journey around 4am and it was pouring all the way until we reached jalan duta. lupa plak. anak daraku pukoi 530am baru tetidoq balik (duk sebok dengan bash & loli). reached puchong (my in laws house) at 730am and baby was still sleeping. but when we stepped into the house, she wakes up and started to cry. dengan nenek (my mil) pun tak mau salam. yang si daddy ni pun pujuk lah... bawak jalan-jalan kat luaq. and i think she only stopped and started to sleep again around 830am and wakes up almost 12noon (mummy pun sama ). what a journey...


Quote:
oli : ya lah tu...

zai : akak nk excited p kl? x dak maknanya...! yg akak excited sgt nk p genting tu!!!

fatin : tu lar psl fatin. ingt kn akak blh lar tido, tp dh dia x tido mcm mana akak nk tido!

jeff : sbb best sgt travel mlm lah smpai anak dara saya x mo tido kot

yullina : salam... nnt senang2 saya jenguk k

linn : itu lar linn. mata dia makin bulat, yg mata akak makin kecik
x pa lar... lain kali ada rezki kita jumpa. kat penang ka... kt kl ka... janji blh jumpa
husband akak org ampang, tp kt puchong tu in-laws akak duduk sementara ja. duk tunggu rumah kat ampang siap...

linda : uik? ya ka? huhu... mcm tu punya serabutS pun auntie shuker?
brg anak dara tu ja yg bnyk. gambar akan datang. tungguuuuuuuuuuuuuuuuu...!!!

emy : mmg best. best sgt sampai x mo tido

as : ni pun duk merangkak punya nak hapdet. bila nk hbs x tau lar
dh posisi ku di belakang, gambaq montot ja lah yg aku amek
suka sgt dgn rambut anak daraku ini yer. x pa, tgk hari2. mana tau kot2 kt dlm perut tu nnt kluaq rambut mcm tu
kita tukang amek gambaq ja. kalau nk tunggu suamiku ittew, tunggu suruh baru dia amek. boring betoi
x pa, lain kali kita convoy p genting sama2. buat gathering member fp pon beh gak . tp tunggu ko melatop dulu lah noh?


Monday, 7-Apr-2008 10:09 Email | Share | | Bookmark
Picnic at the beach - backdated entry

the penang bridge...
is under construction...
as they r extending it
View all 16 photos...
ikut plan, we supposed to leave for kl on satudray (29th March 2008), but unfortunately and sadly gaji suamiku tak masuk . so kena lah postpone our trip to monday . ni yang aku hangin sangat dengan sanyo ni. bengong lagi bangang! sepatut nya gaji staff every 28th of the month dah masuk. but most of the times suka hati depa ja nak bank-in bila. tak pikiaq pasai staff langsung!
ok lah, enuff cursing. back to the story. since the trip has been postponed to monday, we went for a picnic on that sunday. it was a last minute plan actually. mula-mula plan nak pi botanical garden. dah siap packing semua, dah masuk kereta and dah separuh jalan dah. but when we reached green lane - air itam, the traffic was terrible! darn! we should have come out early . malas nak tunggu, pusing balik and went to the nearest beach (which is just behind our house )











note : dear frens. we've reached home safely last friday and i've been very bz since then. lots of laundry to be done (duk cuci baju since saturday tak habih-habih lagi ni) and too many clothes to be fold and organize. will upload the piccas of our trip to kl - genting soon (cameron tak jadi. time doesn't permit. hopefuly next time, insyaallah...)


Quote:
ed : mmg best. tmbh klo picnic dgn family, siap dgn tapau mkn yg d masak kt umah lg, pergh! mmg sempoi!

linn : x pa, nnt linn turun penang kita bleh jumpa
alahai, siannya akak dengar. x pa, len kali linn mai penang akak bwk jln2 (tu pun kalau boss akak x keja lar). lepas tu akak bwk linn pi kilang jeruk sekali. nak borong 1 kilang pun buleh

jeff : kalau selalu pun best. bkn stakat lepak, siap tidoq pun boleh tu

rina : org balik dh lama. last friday. tp bz banget dgn baju-bajan yg bertimbun2 ittew

fatin : boleh, nk tumpang tidoq sekali kt pantai tu pun bleh. kita camping kt situ. pastu mlm kita buat bbq. pergh! oi-loike

oli : alah, stakat pantai pun nk jeles ka oli? tp saya rasa pantai ni akan di tutup kot bila housing project tu dh siap. ya lar, rumah2 tu semua orang kaya2 yg duduk. kawasan mewah lar kan. x kn depa nk open to public kot pantai tu

as : eleh... jeles ler tu psl pantai tu dekat dgn umah kan?
ya lah tu aman. siap lari sana-sini-sinun lg tu. seb bek tempat tu luas, ok lar sket kn

ct : dh tu ja tmpt terdekat dgn rumah, p ja lah. nak p shopping mall satgi habih duit plak kan
sabaq lar sat chek oi. akak ni ada 2 tgn ja nk buat yg tu yg ni

korok :

emy : mmg teruk pun. teruk tahap critical! malas nak pikio bnyk2. stg darah tinggi plak diriku ini

zai : akak p kl last week. tp belum ada masa nk update lg. bz cuci baju!
x perasan pulak psl pengantin tu. tp akak kenai lar dgn tuan rumah tu. duduk sebelah rumah pakteh akak ja

zura : mmg shidap. home cook lah katakan (walaupun bkn daku yg memasaknya )

farah : bkn pantai seagate. pantai dekat jetty yg nk p pulau jerejak tu. mesti tau kan?
umah akak kat roundabout yg besaq tu. akak duk kampung ja...


Sunday, 30-Mar-2008 14:36 Email | Share | | Bookmark
Sunday - 23rd March 2008

looking at the...
water fountain
having chocolate cake
View all 28 photos...
we just lepak-ed at home during the day and sent mak to the Gurney Hotel after isyak for her company dinner...




~ makan baulu yang wan abah bawak balik lepas marhaban kat rumah kenduri kawin




~ masa mummy nak solat, baby duk baring kat hujung kepala. habis ja solat, baby was already sleeping. siannya anak mummy... tapi yang paling mummy suka kalau mummy tengah sembahyang, she never come and disturb. good girl




~ this is where we lepak-ed whilst waiting for mak




~ the function ended around 1130pm. lepak-ed for a while and left


Quote:
farah : lain kali singgah lar umah. bleh kenai2 na

fatin : muntah pasai mummy dia sumbat air teh bunga yg dlm kotak tu. hehe... dia x biasa minum mcm tu suma. selalu tunggang air kosong ja. bagos betol anak daraku ini

emy : tu lar. tp dia kalau time x der org ja dia x kaco. klo time ada org, dia nnt sebok mai kaco. peluk kaki lah, nak cium lah. mcm2 kena kat dia

linn : kalau makanan tu kena selera dia mmg lar laju. tp klo bab nasik tu, jenuh bertojeh . heroeS linn tu cacing kot. ada bg ubat cacing x? x slh akak, ubat cacing tu kena bg 1 thn 2 kali
nak mai penang cuti2 mesia? best! best! bila nak mai? jgn lupa inform. bleh jumpak

fiza : tomey ker? maceh...
tido tepi sejadah tu kes tunggu mummy dia solat. ngantok sgt ler tu sampai tetitun. hehe...

jeff : selalu lepak dgn family jar. dgn frens jarang2

as : tu kes jln2 sambil menunggu maktok habis dinner namanya
bab kejar-mengejar tu daddy dia punya keja. mummy dia tukang ambik gambaq ja
muntah tu bkn psl kek lar. psl try bg ia minum air teh bunga dlm kotak tu. dia x biasa air2 mcm tu sbb mmg x ajar (salu minum air kosong ja. bagos kan anak daraku ini? )
puting tu mmg size mcm tu. ada try bg brand lain, tp dia x mo. dia nk yg pigeon punya gak. dari tecik sampai lar ni mmg brand tu ja yg dia nk...

nn : mmg sedap. kalau x sedap dia x mkn punya

zai : len kali mai penang singgah lar umah akak. x joh, dekat ja dgn giant tu

korok : maceh yer

kenitra : huhu. trompet tu teman dikala titun

dayang : bleh ja. tumpang ler

zura : muntah sbb minum air teh bunga. hehehe...
baju spare tu mmg wajib kalau keluar
dia kalau titun mmg aman... mummy dia pun aman (baru lar bleh mengadap pc )
pacifier tu teman di kala titun. tp bkn selalu. kdg2 ja

zai : kalau zai interested nk attn photography class, bleh try contact adik akak. kdg depa duk buat photography class

linda : makan tu perkara wajib. tp dia mkn benda yg kena selera dia ja lar. kalau nasik tu sminggu sekali ja kot

ayie : maceh... maceh... budak tecik ni mmg manjang ja ceria

arie : coffe bean tu adalah tmpt 1 in a million yg kami p (bukan best pon. dgn mahal nak mapus sepasal)
aik. dah besaq gaban nk jd budak tecik balik? dpd jd budak tecik... lbh bek kawen, pastu buat budak tecik sniri. lg besh!

zura : alah. bz lar zura. baju bertimbun2 x habis cuci lagi tu
rindu? nnt2 lar kita update na?

rina : org dh balik lar mak boyot (walopon puyut tu x boyot lg kan). bz mengemas ni

oli : agak bz lar oli. duk cuci baju dari saturday sampai sekarang x hbs2 lg. bertimbun2 baju tu. huhu
nanti saya update k?


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net