Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-May-2008 13:21 Email | Share | | Bookmark
Labour day

the chumel...
n cheeky lil girl of mine!
merap daddy
View all 32 photos...
daddy's ot was cancelled and we just spent the day at home. lepak-ed in front of the tv and play wif our 1 and only baby girl yang sangat chumel lagi sopan ittew
later that evening, we brought baby to taman metropolitan. it's a wonderful place. there's a playground for the kids to play, a jogging track to jogg and an apparatus for those who wanna exercise. i would say it's a perfecto place for a family!








after spending about 1/2 hour at the place (sat ja, sebab sampai pun dah nak maghrib), we then left for pasar malam. buat apa lagi, beli apom kat baby lah. some call it apom telur, some call it apom lenggang, and some even call it apom manis. tak tau lah yang mana satu, but baby luvs it so much! and yes, we are their regular customer . makcik pakcik tu memang kenai sangat dengan baby . kalau tak nampak muka lama sket, depa nanti tanya pasai apa lama tak mai . aisey, lupa lah pulak nak snap gambaq. aritu ct suruh ambik gambaq dia nak tengok rupa apom tu, tp bila baby dah makan habih semua barulah teringat . next time lah ct na
sebelum titon, macam biasalah. acara wajib kalau daddy ada kat rumah. layan game! and guess what time she slept? 130am ok!





Quote:
linn : walaikumsalam... jalan2 hirup udara segar ptg2 sambil excercise ... apom tu 1 kaler ja linn, bkn kaler2. nnt lah lain kali akak snap gambaq dia. salu x sempat ambik, anak dara akak ni dh telan abes
ha'ah. dia mmg suka tgk daddy dia main game. menda yg syok sgt x tau lah. sanggup besekang mata punya nk tgk ... menda yg cantik tu linn? tp akak suka tgk dia tidoq. nmpk tenang, aman dan tomey
ermmm... x pa lah linn. dh x dak rezki linn nk mai penang kali ni. tp ok lah tu. cik abg dh janji nk bwk mai penang jugak kan? nnt jgn lupa bagitau akak bila nk mai ok?

zura : too kalerful smpai penin pala akak ni ha ... patung2 tu fav dia. kalau bkn fav dia mmg dia x layan ... dia mmg rajin teman daddy dia main game. x tdo pon x pa kot
ha'ah. betul lah tu. ok, nnt ada bgitau akak yer

aimah : mmg notty and cheeky pon. tu baru tgk gambar, belum tgk real punya lg ... mmg dia keja pun tiap2 hari. keja dia tlg bg keja kt mommy
baik puan! lain kali saya ambik gambaq apom tu

zana : dia mmg suka tmpt2 mcm tu zana. blh membuas dan berlari sana-sini . apom tu? errr... apam tu mcm mana plak tu zana? saya x tau
dlm bnyk2 cadar, yg tu lah cadar fav saya. yg si tomey tu plak model cadar
game punya psl, sanggup tahan mata . batrice pun mcm tu ker? hehe...

k.lina : salam k.lina... cuaca kat sini mcm ok ja. so far mlm x hjn. boleh lah kita lepak2 kt pdg kota kot

as : hehe. jgn x tau. kalau mood rajin, mmg x benti2 entry baru. tp kalau kemalasan melanda diriku, mmg x dapek nk nolong ha ... akak ni mmg suka snap photos. tmbh2 gambar anak dara akak tu kan. biasa lar, kalau dh jd mak ni manjang gambar anak ja kan
guling2 tu sbb nk tgk daddy main game. puting tu akak x risau sgt sbb bkn selalu dia isap

emy : anak dara akak ni kalau dgn daddy mmg happy selalu ... x lah, puting tu time titon ja. tu pun bkn selalu. kdg tdo x der puting pun x pa
penang air pasang besar. air laut melimpah sampai atas jalan (certain area), tp x lah teruk

yullina : hehe. model cadar pun model cadar lah... janji elok yer x?
6 bln? lar... sehat yer. ingtkn dh nk dekat 1 thn

jannah : dia lbh suka tgk dari main. lps tu mengacau ... aik, sakura pun tdo lewat ker? hehe... ada geng
uish. kira murah jugak lah tu. agak2 klo nk oder bleh x?

jeff : mmg betul tu. tgk anak tdo, saya pun rasa tenang... dan makin sayang!
hehehe... x dak masalah pun tdo tgn letak kat dahi jugak. sbb dh biasa tdo duk pk masalah kan?

norazia : walaikumsalam... ok, nnt saya jenguk yer. terima kasih sebab bagitau saya

farah : salam dik. cantik ker? huhu... baru blajar ja neh. kalau ikutkan mmg malas. ingt nk tepek2 mcm tu ja. tp skang ni tgh rajin sket ... model tomey tu model tetap! dh sign contract sampai bila2
apam tu nnt lh akak try snap photo dia ok? tp x tau lah bila. tungguuuuuuuuuuuu...!
awalnya tasha tdo. akak saja ja bg dia tdo lmbt sbb blh dia bngun lmbt dan akak pon boleh lah siapkan keja rumah sblm dia bangun
ermmm... kat sana kalau panas pun x mcm panas kat mesia kn? ok lg tu

mama iman+nurin+twin : terima kasih ... model tu x pyh bg gaji. bg mkn + kasih syg + perhatian cukup ler

ct : huhu. tu lar pasai chek oi. akak lupa! baik puan! lain kali akak ambik gambaq!

linda : tu bkn tgh mlm lg dah. dah masuk kategori awal pagi dh tu linda! x pa, nnt incik ghazi plak ajar acik linda titon lambat ... x main game ker? skali-skala layan best jugak tau linda. tp kalau dh selalu sgt, asyik duk main tmpt yg sama ja (sbb x lepas2 stage tu), mmg buhsan. rasa mcm nk lempaq buang ja game tu ... patrick tu anak daraku punya fav

zai : tp ramai yg ckp buah naga tu tasteless... tah lah. akak pun x tau nk ckp mcm mana

abah : bukan penat bejalan tu abah. penat tgk daddy dia main game

kenitra : x pyh tunggu penat keja pon boleh layan tdo mcm tu

oli : huhu. oli lupa? nk majuk lah mcm ni
bkn ps2, tp xbox. teringin nk tukar ker xbox 360, tp mcm x cukup duit ja
masa ni maktok belum balik lg. kami 3 beranak ja kt umah

farah : dh ada anak lg best p sana. nnt try lar bawak hero2 farah tu pi sana. lepaih tu mai lah singgah rumah saya sekali
hehe... nmpk mcm betul ka dia main game tu? yo-yo-oh ja nmpk dia main tu kan?

zai : terima kasih zai...
alah, sabaq lar. samada cepat dan lambat ja tuhan nk bagi rezeki tu. akak pun 2 tahun baru dapat anak dara ni

fiza : xtvt tdo tu yg akak plg suka. best tgk dia tdo
puting sama? hehe.. geng... calit sket
penang kat sungai nibong besar. fiza tau ka kat mana? bila nk singgah mai penang?

yong : tq yong... happy mother's day to u too

ct : tima kasih ct. same goes to u

lyndz : salam. tima kasih lyndz

linn : terima kasih. selamat hari ibu buat linn jugak
homework? huhu... akak kena tagged lah tu . nnt akak jenguk k


Friday, 2-May-2008 05:55 Email | Share | | Bookmark
Untitle

can u see her molar tooth?
 
big griiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin!
View all 38 photos...
baby started teething when she was 10 months old. kira dah lambat tu, sebab budak-budak lain yang sebaya dengan dia dah penuh semua gigi. worried jangan cakaplah. but when baby's paed said it's normal and some kids even started teething at the age of 1, lega rasa hati. lagipun semua orang cakap kalau tumbuh gigi lambat bagus, sebab lambat rosak (even the paed said the same thing) . lepas tu dah tak bangkit dah isu teething ni . and now, at 18 months old, baby has 8 tooth budlets (4 molar + 4 central incisor) and another 4 (lateral incisor) coming out . and alhamdulillah... since the day she started teething until now, tak merengek atau buat perangai





mak and abah left to jakarta on monday evening whilst daddy's on morning syif this week. tinggai lah mommy and baby 2 beranak kat rumah. selalu kalau abah ada, he'll bring baby ronda-ronda on a bike. dan mak pulak nanti bawak baby ke playground after work (naik motor jugak ). since mommy duno how to ride motorbike, mommy brought baby ronda-ronda naik keta ja. 2, 3 rounds then balik. wanted to stop at the playground, but the weather doesn't permit (asyik hujan ja these few days). dekat rumah, ni lah kerja budak tomey sorang ni...







anak daraku ni kalau daddy ada kat rumah, main game adalah perkara wajib bagi dia! sat-sat ajak daddy naik atas "di, bob! tik!" (sebab selalu duk main game sponge bob + patrick ) sambil tunggu kat tangga . lepas dah naik atas... main game... dan agak-agak dah lama and she has started to feel bored, she'll off the tv and knock the door (from inside the room) sambil cakap "akkom" (assalamualikum). anak dara ni sejak pandai bagi salam, nak masuk rumah dia bagi salam, nak keluar rumah dia bagi salam, nak masuk bilik air pun dia bagi salam. boleh kata kalau dia nak masuk atau keluar, asal pintu tu tutup ja dia nanti bagi salam sambil ketuk pintu. boley?





kalau malam pulak (if daddy's around that is), memang wajib kena main game sebelum tidur. kadang tu dia pun sebok nak main jugak. she'll take out the controller from the drawer (tau ja mana mommy simpan ) lepas tu she'll start to press the buttons. and according to daddy, if she's holding the controller when daddy's playing the game, certain parts yang ada belok kiri, badan baby pun nanti gerak ke kiri. kalau kanan, dia pun ke kanan . funny kan?


Quote:
zura : tu lar. mmg risau sgt2. anak kwn akak umur 3 bln dah started teething
x pa, mcm org ckp. lambat tumbuh lambat rosak
this week keja pagi lar. malam ni baru start keja malam. huhu . ha. betoi lah tu. dia yg jaga mommy dia
masa dia sengeh tu, akak soh dia smile. tp dia hentam pi sengah plak
x, dia x kacau. dia penonton setia. tp agak2 dah boring baru dia start mengacau

fiza : betul tu, biar lambat janji semua sehat
itu lah. mentang2 dh ada bnyk gigi, nak show off ler tu
dia x kaco. selalu dia ajak daddy dia main game tu psl dia nk tgk
tesco jugak kan? dh agak dh . ketat? akak pun dh lama x bg anak dara akak pakai baju tu. salu kt rumah akak bg dia pakai spaghetti strap ja. sbb panas. dh lar cpt bepeluh dia tu

linda : ha. betul kan? mmg lmbt tumbuh lg bagos . x pa, nnti2 tu tumbuh lar gigi incik ghazi tu. tah2 nnti sekali tumbuh semua sekali apa
ha'ah. saya pun rasa cik sofie ni chumel + pandai (perasannya mommy neh ). tp nk bg dorang cpt blajar, kena practice selalu. insyaallah... cpt lah belajar nnt
ermmm... psl focus ni, cik sofie dulu dia sniri yg minat. tu hilang jugak focus. tp saya bacakan jugak kat dia walaupun mata dia kt tmpt lain. lama2 kalau kita tnya balik dia blh tunjuk kt gmbr tu. tu maksudnya dia faham kn? pastu nnti pelan2 tunjuk plak gmbr kt dia, then soh dia sebut pulak. but since linda ckp incin ghazi bley tunjuk apa yg kita ckp, that's a good sign . mmg ssh kalau nk bg betul2 focus. bnyk sgt gangguan alam sekitar kn. tp x pa, they'll catch up
incik ghazi geget flashcard? letih baca, dia lapar ler tu

polini : thank u

emy : hehe... tah apa lah souvenir yg maktok nk beli tu yer
cik sofie ni bkn suka main game. dia suka menonton org main game ja. tp kdg tu dia pun tingin gak nk main. tu psl smpai senget2 bdn kalau ada adegan kona2 tu
16 teeth at 1 yr old? cepat + banyaknya! :surprised: tp ok ler tu. dia nak gosok gigi. some kids kalau psl gosok gigi ni mcm nk kena pukul. punya ssh nak suruh gosok . anak dara akak ni x tau lah mcm mana nnti
alahai. siannya x dak appetite. x pa lah, but make sure u take ur vitamins + supplements ok

linn : hindustan? yo lah tu. heroin ja ada. heronya elek
kt tepi tiang tu acara melepak melepaskan penat untuk beberapa saat. pastu smbg balik acara utama iaitu membuas 1 rumah
hehe. ok ler tu. gaduh untuk merapatkan kasih sayang

yong : budak2 ni kn cpt belajar yong. kalau selalu duk tgk atau dengar, mmg cpt lah depa belajar benda tu
ha'ah. sekali imbas kan? cuma kaler ja lain. tasha gebu. anak dara akak ni kelabu sket . x pa, nnt yong balik mesia kita bg depa jumpa. pastu boley celebrate bday depa sekali kn?
lar... aqmar x reti ckp melayu ka? akak ingtkn reti. tp dia faham kan? ok lah tu dpd x faham langsung. x dka tutor yg bley ajar bahasa melayu ka? tp kalau yong keep on communicate dgn dia dlm bahasa melayu, mesti dia boleh. i know he will. he's such a good n clever boy

aimah : tu lar. suma org ckp mcm tu. and since her paed said the same thing, barulah kita lega
berkulat? huhu... takutnya . alah, x pa lah. nnti gigi baru tumbuh, mesti cantik
dia suka tgk ja. tp kdg2 tu suka jugak sebok dgn controller tu

jeff : ermmm... mmg betul tu abg jeff. tp bila org lain yg sebaya atau lagi muda dh bergigi penuh, sdgkn anak dara ni x dak tanda2 nak bergigi lagi, tu yg buat risau. huhu... 1st timer as a mommy kan. mana nk tau pasai tu suma . but at least sekarang saya dah tau kn

as : hehe. gigi kapak tu! mau x besaq
awai adriana tumbuh gg. tp x pa lah, gigi dia x rosak kn. elok ja nmpk
puteng tu teman di kala nk titon ja
model? model apa? model gigi boley?


Tuesday, 29-Apr-2008 12:57 Email | Share | | Bookmark
Weekend

watching tv...
after came back from kenduri tahlil
eating pop rice
View all 44 photos...
on saturday, there was a kenduri tahlil nearby our house. and so we went there for makan-makan lah kan. the foods were superb! nasi tomato / nasi putih + acar buah + kerabu timun wif kuah kacang + gulai ikan + gulai daging + ayam kicap + sambal ikan kering (that's all i can remember). as for the dessert they served bubur pulut hitam + sponge cake + fruits and air soya to complete the meal. and believe it or not, everything was home cooked! yup! masak sendiri, tak dak cater-cater ok. nasi tomato dia lembut sangat-sangat. baby enjoyed it so much!





petang ahad, brought baby to the beach. but i didn't bring along the camera. lagi pun, dah banyak kali dah entry pasal beach yang kat belakang rumah tu. satgi semua orang boring pulak duk tengok selalu kan . later that evening, we went to kfc. mak and abah didn't tag along as they went to teluk bahang to visit tok (mak's mother). almost 11pm we headed back home. sampai rumah, anak daraku yang sorang ni punyalah sebok buat kerja. habis tu buat ni, habis ni buat tu. ada-ada sajalah dia punya kerja sementara nak tidoq tu. finally, around 1230am baru dia melelapkan mata





yang ni pulak baby's new clothes yang beli kat giant baru ni (lupa dah hari apa). since semua duk bising pasai mommy duk beli t-shirt macam boy kat baby aritu, so mommy pun beli lah baju yang ada ciri-ciri kewanitaan kat anak daraku ni
ha! yang ni khas buat tatapan linn! jangan mare yer linn





Quote:
jeff : kenduri-kendara dekat kampung mmg best + meriah. tmbh2 lg kalau masak sendiri. pergh! rasa mcm nk tapau balik ja makanan tu
comel + murah
bunga kantan? ermmm.. rasa syg plk nk mkn. saya gantung kt dinding ja lah

aimah : budak tecik ni mmg. standarad time tidoq dia 11pm . mommy dia buat apa lg, duk dpn pc ler
tulips? huhu. suka! suka! suka!

yong : salam dik. aik, teringin plak? try ler masak
cantik yer. ha, lps ni suma org x bising dah kt akak duk beli baju mcm boys lg

as : hehe. stakat pakai sat ja bleh r. lama2 x bley. dia rimas + panas + x bley nk membuas sgt
tau x pa. gambaq belambak2, tp masa nk update x dak. huhu
drum? akak beli kat tesco. p cari cepaaaaaaaaaaaaaaaat!

zura : hehe. ada rupa mcm gadis melayu terakhir x?
kenduri kt sini mmg best... meriah walaupun kenduri tahlil saja

sue : drum tu peberet dia. suka2 ketuk dgn tgn, suka2 ketuk dgn stick, suka2 ketuk dgn sudu (boley?)

ct : tidak. matamu x rabuk wahai ct, cuma buta teros sahaja
mmmuehehe. anak daraku ni walaupun brutal, tp sifat2 keayuan tu mmg ada

linn : mmmmmmmuahahahaha! mmg saja2 ja nk bg linn hot!
cute ker? hehehe...
alah linn. agak2 tringin sgt nk bg anak pakai baju kurung tu, bg ja anak2 teruna linn tu pakai
daboom ker? makasey!

fiza : giant penang ada. tp kt giant lain2 akak x tau ler pulak. sementara kt kl ni, try p survey tgk. mana tau kot2 ada, bleh rembat kt anak2 dara fiza plak

emy : maceh... maceh...
main sblm tido tu wajib
hero2 emy pun sama ka?

linda : kat sini bubble tu rm5. 1 bubble gun + 2 batteries + 2 bottles of bubbles. beli lar bg incik ghazi main

kenitra : tu baru baca menu dh sedap. belum mkn lg. mmg terangkat montot!

oli : kwang, kwang, kwang... ustazah? ustazah brutal kot!
saya tengah carik tights untuk pakai dgn baju tu (nk cari yg murah + cantik )
itu sudah mesti. kalau baby pakai baju tu mesti saya tempek gambaq kat sini


Sunday, 27-Apr-2008 13:56 Email | Share | | Bookmark
Rojak entry

her latest...
fav spot...
to lepak...
View all 14 photos...
dah lupa bila, but i was chatting wif cik linn thru ym. told her that baby refused to sleep and was lepaking in her plastic swimming pool accompanied by tik (patrick) and bob (sponge bob) whilst watching tv. so tak pa lah, biaq ja dia kat situ and i continued chatting wif linn (and few other frens ). chatting punya chatting, alih-alih tengok baby dah tetiton. patut lar diam ja . so i carried and put her in the swing. and then... sambung chatting balik





went to giant that day to buy some groceries. lepas tu ternampaklah sandal budak. since baby's sandal dah mengecut , mommy pun belilah yang baru. bought 2 actually. 1 pink and the other 1 tu ala-ala army gittew . yang color macam army tu actually untuk boys, but the reason mommy bought it becoz untuk pakai jalan-jalan kat area rumah. kalau kotor pun tak nampak, so mommy tak payah susah-susah nak cuci kan (sandal yang lama kaler pink tu boleh kata seminggu 2 kali kot cuci, sebab nampak kotor. maklumlah... area rumah kampung ni kalau hujan memang becak ). and the pink color tu pulak untuk pakai kalau keluar jalan-jalan kat luar (i.e. hypermarket, mcd, kfc, etc.)





yang ni pulak baju-baju yang mak beli when she went to nilai aritu. they don't have a specific brand, but we don't mind. we appreciate it so much! kiu matok (baby's way of saying "thank u maktok")





note : haritu tengok fp linn dan jatuh cintan dengan scrapping yang dia buat. she then gave me the info and i tried them out. maceh linn...


buat pengetahuan semua, sandals tu bukan brand CROCS tetapi ASADI saja. i can't effort to buy CROCS. mahal sangat. tapi kalau mampu pun saya rasa saya tak beli kot, sebab kaki budak ni cepat besar. nanti pakai sekejap dah tak boleh pakai. rugi duit ja beli mahal-mahal. bagi saya, kalau boleh dapat yang murah + cantik + comfy dah cukup. brand tu tak penting


Quote:
jeff : roajk pon sodap yer x abg jeff?

yullina : salam... alhamdulillah, sehat
aida pun nak gak plastic pool tu? siap bg idea mana nak letak lg tu
beli ja lah plastic pool tu tuk dia. yang anak dara saya punya tu beli kat toys r us. try lar p carik tengok

rina : sama ngn aqil? huhu... boria!

oli : terer ka? baru ja belajar tempek2 sket2
mau x best tido dlm tu, kawan2 sepenemanan ramai

as : bnyk ka? tik & bob ja tu. 2 ja pon, mana ada bnyk
akak mmg letak suma dlm tu, senang sket. sbb dia suka lepak dlm plastic pool tu
sandal tu akak beli kat giant ja. klo x slh rm15 kot. murah ja... crocs tu akak x mampu lar nk beli. kalau mampu pun rasa mcm membazir ja, sbb budak ni kaki cpt besar. nnt sat ja dh x bleh pakai. buat rugi ja beli mahal2
baru belajar ja scrapping tu. tuntut ilmu kat linn. nnt akak dah terer akak ajaq ok?

syakir : bukan crocs incik syakir oi. asadi ja tu. murah dan cantik

idida : salam... amboi, incik syakir siap bg info lg yer?
tp tu bukan crocs mcm yg dia sangka. tu brand asadi ja

zai : cuaca x menentu, mmg senang sakit. rajin2 makan ubat k
gathering kat q-bay? kalau husband akak x keja bleh ler

yana : mmg sedap... dah ngantok sgt, kt mana2 pun sedap tido

linn : ha, ni duk lyn chatting ngn linn ler tu sampai anak daraku tetiton kebosanan
mmmuehehehe. jeles ker tgk baju2 tu? dont worry, lps ni ada lagi. tungguuuuuuuuuu!
hehe... buttons tu saja ja try test tengok. nanti klo rajin akak try yg lain2 plaks

linda : aisey, apa pasai incik ghazi titon dlm keta? kena dera ngn ummeh dia ler ni

emy : tik & bob tu mmg best pren dia . baju2 tu murah ja emy. tp akak x kisah
alhamdulillah... dah rezeki kan

ct : ekekeke. bnyk ler dia cakap. tu ct yg cakap
sedap ka? x pa, nanti kalau akak RAJIN akak buat yer

oli : aik. boleh simpan2 ka? x pa, nnti nak mai penang oli bagitau awal2
bestnya oli nak attn deco class k.ida tu. saya jugak yg x dpt p

yong : tu kes mengantuk sgt2 tu. kalau x jgn harap lar. anak dara akak ni siang mmg susah sket nk tido
bukan crocs lar yong, tu asadi ja . tu lar psl, akak tekejut masa yong ckp tasha tu sama umur dgn baby. ingt kn tasha lg muda
ok lah tu, tasha x buas mcm anak dara akak. lg pun abg dia pun blh tlg jaga
cherries blossom? nice... pos sket kt akak bley?

zai : hehe. bagoih, bagoih. jgn cover2. hipokrit namanya tu

idida : hehe. sama pulak pendapat kita yer
crocs tu mmg mahal nk mapus. 1 kasut crocs tu bley beli 10 kasut asadi

aimah : salam... maceh for the compliment . rambut tu mmg dari keluar dari perut dah lebat. lepas cukur botak, itulah hasilnya
oh, sama lah anak dara kita 2 yer. cuma beza bulan ja kan? ok ler tu bdn tecik. chumel gittew
berat dia skang ni dlm 10kg kot

marcia : syok ler. ada peneman tidoq

sue : ceria ker? hehe... sejak2 ada bob + tik tu, tmpt tu lah fav spot dia melepak dan titon
nk kirim? mak akak beli kt nilai lar. sue tu duk lg dekat kan. kentut pun dengaq

zura : pabob? yg tu beli kat time square. murah ja. senang2 zura p lar ushar. kedai dia dekat dgn amusement park tu
nk pinjam? muat ka aunty nak pakai?

korok : mau x lena. kawan2 sepenemanan ramai


Wednesday, 23-Apr-2008 07:58 Email | Share | | Bookmark
Berita basi

whats inside?
tadaaaaaaaa!!!
budak sebok
View all 21 photos...
date : 9th April 2008

ordered 2 t-shirts from fatin 1 day before, and i was surprised to received it on the following day! morning some more! cepatnya! i didn't expect to receive them this soon (ingatkan 2 hari macam tu baru dapat). but of coz i felt so happy lah kan
t-shirts tu sebenarnya untuk boys. but i liked it so much and honestly, i prefer boy's t-shirts more than girl's. why? i feel some of the designs for girl's t-shirts are too girlie . weird? well, that's me! oh ya, fatin dengan baik hatinya bagi kat saya 1 key-chain from china. tqvm fatin . lain kali bagi lagi yer





ok, pada sebelah malamnya pulak kejadian yang tak pernah berlaku di kampungku telah terjadi. apa dia? RUMAH TEBAKAQ!!! the house was just few meters away from mine (my parent's to be exact ) and the heat was undescribably hot! it was quite windy and the fire spread within seconds! after a few minutes, the whole house rebah kebumi (echewah ayat )
ok, ok..sambung siyus balik. bomba sampai agak lambat, sebab ada sikit miscommunications. but even if they reached early, rumah tu memang dah tak boleh diselamatkan. alhamdulillah... no one was hurt. dan saya difahamkan bahawa, punca kebakaran adalah dari electric kettle yang dibiarkan on sampai air didalamnya menjadi kering. sekian laporan saya untuk kejadian yang berlaku pada 2 minggu lepas. norsham bt mat saad melaporkan dari rumah. salam sejahtera





Quote:
ct : mau tau r. sekali panggey 4 marey!
akak suka lar t-shirts tu ct. kalu x suka buat apa akak beli kan? akak suka design dia tu. mmg dh lama carik mcm tu. kt luaq payah nk cari
ct nk beli baju yg menampakkan kewanitaan? iyolah tu. kalau pakai org tgk mmg mcm wanita (wanita ker? ) tp jgn suruh dia begerak. kalau begerak kompom hilang ciri2 kewanitaan tu suma sebab anak daraku sangat buas ok
abehtu, kalau 1st nak soh akak buat apa? bg adiah? bleh.. nah munga ( )

fiza : yg putih tu muat, tp yg belang tu besar sket. tp x pa, blh smpn kan. lg elok besar dari kecik. bleh pakai lama (kes nak save budget ni )
kt umah akak lar chek oi. kn dh cerita panjang lebar kt atas tu
akak rasa mcm masuk berita sbb akak tgk ada wartawan siap dgn camera video lg duk intebiu tuan rumah tu. tp akak x tau berita jam berapa dan hari apa (akak pun species x tgk berita jugak )

yong : itu lah. nasib baik rumah kampung kat sini jauh2. kalau rumah setinggan mmg harus tebakar suma . org yg menyebabkan kebakaran tu menyewa ja kt rumah tu (bangla pulak tu. x tau ada permit ka x. dan x mo ambik tau pun )
hehe. akak ni sebenarnya suka bg anak dara akak pakai suar and t-shirts. simple ja. lg 1, kalau pakai skirt nnti jatuh abeh luka lutut tu. kalau kt umah, salau pakai sleeveless ja anak daraku ini. dia x tahan panas. sangat cepat berpeluh!

sue : hehe. duk jadi suri rumah ja manjang. sekali-sekala kena lar tukaq profession plak

zura : tu lar pasal. akak ingt mesti lmbt (sbb pos mesia ni kdg x bley harap )
karam singh walia? kwang, kwang, kwang... mana ada zura. karam singh walia ada pantun, akak mana ada pantun

kenitra : kebanyakan gambar2 tu pun saya ambik dari jauh. yg dekat tu sorok2. ambik 1 lepas tu cpt2 masuk camera dlm poket. ambik lg 1 pastu sorok balik. mmg takut kena sound, tu yg kena sorok2

zura : ya ka? akak dulu pun dah tebukak 4cm tp x sakit. tp dr x induce pun. masa dh tebukak 8cm baru rasa sakit sket. masa dlm labour room, dorang bg akak drip sbb akak punya contraction lambat. start sakit pukul 945am lepas tu pukul 1116am dah bersalin. alhamdulillah... sakit x lama
ha'ah. plan akak nk mkn ketupat suma tebantut! tp masa raya haji akak balaih dendam balik. akak pulun cukup2

oli : key-chain tu dpt kalau jumlah belian rm50 and above lar oli
tingkat 5 ka tingkatan 5 oli? kalau tingkat 5, mesti rumah flat kan?
sama2... dah frame? bagus... kalau agak2 dah pandai masak nnti, guna jalah bunga kantan tu yer?

linda : ekekeke... boley ke? mcm x menjadik jer ni bukan tingkap ke tingkap linda. dh masuk kategori pintu ke pintu neh (ka bumbung ke bumbung? )
acik linda ni ssh2 nk pnjm baju cik sofie. baju incik ghazi kan bnyk. amek jer lah letak kat jari2 suma. jgn lupa jari kaki skali na?
dh masak ker? wokeh, nnt jgn lupa pos kat sini sket tau

yullina : tu dia. reply 1 per 1 tu!
boh butter? masa mana nk masuk tu yer?
walnut boley? ermmm... x pa, nnt akan ku cuba buat eksperimen
huhu. main bedal ja lah tu yer? x pa, nnt saya tanya mak saya tgk yer. kalau buat nnt akan ku update kat fp ku ini

jannah : tu baru tgk gambar, kalau tgk live lg lar gerun. siap boleh rasa bahang kepanasan lg. huhu
bunga kantan lg ka? maceh... org dh bg, kita tima ja lah ye x?

arie : hehe... alhadulillah lar klo idop lg
x pa lah, yg penting d dulukan. belajar betoi2 yer dik. akak doakan arie berjaya. insyaallah... amin
rumah org ler dik oi. x kn kandang kambeng kot
tu lar. nsb baik semua selamat

abah : ermmm... mmg perit. habis suma harta benda yg d kumpul sejak dulu hilang sekelip mata (chewah ayat ). tp skang ni rumah tu dah d runtuhkan. tengah dlm proses nak naikkan rumah baru

as : mmmuehehe. jgn x tau. selain jd suri rumah sepenoh masa, baca berita pun akak buleh tau
angin kuat, tu psl api merebak cpt sgt
x nmpk sgt ker? akak suka yg belang2 tu

linn : hehe. agak2 boleh ganti wan zaleha radzi x?
ekekeke... mana ada apa lar linn. akak mmg suka t-shirts untuk boys ni
linn pun bekenan ka? hehehe. x pa, nnt linn mai penang kita bg depa pakai t-shirt tu sama2 na

marcia : tu lar psl marcia. suma shopping online. tp x sebest shopping kat mall kan?
ha'ah. x smpai 1/2 jam abeh suma lesap

abg e : pipi tembam? hehehe... iyolah tu
x pa lar, abag e p peghabeh gheja tu dulu. bulan depan nak pi cuti2 mesia dah. satgi gheja x habeh, nak jalan pun x syok
wokeh. kami tunggu dato sri & puan sri mai penang

jeff : hehehe. boley ker? x basi lg? tp kira berita lapuk dh lar kan

emy : hehe... dia selalu dpt baju baru. mummy dia ni har yg x dak baju baru:-|
tu lah. nasib baik lg. rumah2 sebelah kiri dan kanan rumah yg terbakar tu pun nasib baik x terjejas

farah : kt umah akak lar. kt mana lg chek oi
sini mmg majority rumah kayu. tp nasib baik bukan rumah semua jarak2
bahaya brg2 eletrik ni kalau x jaga2
holiday? buat masa ni xtvt jalan2 terpaksa dibekukan. nak kena tampung balik koyakan2 masa pi holiday aritu. huhu

ed : itu pun curi2 tangkap. takut kena marah


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net