Norsham's FotoPage

By: Norsham Mat Saad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 30-Jun-2009 15:31 Email | Share | | Bookmark
Wedding + Mother's Day

nite before the wedding - baby nantok
the dais
different angle
View all 48 photos...
setelah 1 ½ bulan menyepi, kini daku kembali. pergh! ayat tak hengat! hahaha! ada orang dah complaint bila nak update. nanti takut tak sempat update terberanak pulak dia kata. hehehe. ok lah. in my lazyness i forced myself to update jugak okeh


date : 2nd may 2009 (saturday)
venue : proton edar sungai nibong besar, penang
agenda : umi salwa + uda wedding ceremony

the akad nikah was held a day before the kenduri (1st may 2009 - friday). i didn’t tag along as baby was not well masa tu. so there’s no pictures taken during the akad nikah session lah yer
the theme color was brown. the dais tesangat lah cantik. with the lighting semua tuh. memang beseri sungguh. i didn’t get to snap the pictures for the hantaran from the groom’s side. kalut ulang-alik balik rumah tengok baby yang tengah demam tu. so snapped mana yang sempat ja lah



the bride is my cousin awa, umi’s only baby sister (2 beradik ja depa ni). both bride and groom looked stunning in their brown + white suit. i think that’s quite a unique color. belum pernah tengok lagi pengantin pakai brown sebelum ni. cantik jugak. so most of us (the cousins yang over-over ni especially), were wearing brown too. and since my tummy is not that small anymore, i have no other choice but to wear the maternity clothes. tapi yang hampeh nya, semua orang duk kata “laaaa… hang ka? ingat kan cina / amoi mana!” patot kah?



oh ya, since the photographer of the day was my adik, kami pun apa lagi, sakan berposing lah! nak tunggu lagi? hahaha! jom layan gambar mak-mak budak dan bini-bini orang berposing tak hengat anak + suami. ngeehihi



the above pictures were taken by my adik from pesona seni foto. dia pun sakan punya melaram tak pakai uniform. she usually wear their company t-shirt + jeans during the photography session. tapi kali ni siap pakai kebaya + kain batik susun lagi! dia kata bukan selalu nak melaram pakai elok-elok masa kenduri. selalu pakai selebet ja. and since yang ni kenduri cousin sendiri, dia ambik kesempatan melaram tak hengat lah! photographer yang terlampau! hahaha! anyway, credit and two thumbs up for her


date : 10th may 2009 (sunday)
venue : restoran seri idaman, teluk tempoyak

ni during mother’s day. no fancy dinner. makan-makan at teluk tempoyak, just the 3 of us (and + 1 more in my tummy. hehehe). the foods were ok lah. last time tasted even better! maybe sebab dah masuk tv kot. tu pasal rasa dia kureng banyak! no more next time!
this year punya mother’s day extra special. sebab baby siap wish “epi mades day, mommy” lepas tu peluk mommy lagi. although i knew daddy taught her to say that, but i was soooooooooo surprised and touched! ya lah, 1st time anak sendiri wish macam tu kat kita kan. last year tak pandai lagi. i am so blessed to be a mommy to my lil cheeky girl and soon to come adik baby




so there goes the entry yang agak nak basi. next will be my maternity check-up entry! so, see ya again. soon i hope. teehihi


Quote:
unnamed : sila... sila...

yar-t : haha! mmg selalu masa amek gmbr dia akan pakai jeans + t-shirt. tp kali ni since kenduri sedara sniri, dia amek kesempatan melaram lah. angle² maut tetap ada tau! siap lps abes kenuri p outdoor shooting lg

rina : hahaha! nk buat camna. len kali push lah kita lg na

aida : oih. sejak bila plak? bkn lar. adik aku yg photog org kawen. hg ni baca story ka dak ni

rinna : dh sarat ka? tu gmbr lama. gmbr baru x tgk lg. lg² lh sarat

k.amal : hehehe. jurugambar tringin nk melaram jugak k.amal oi. nk buat camna
mmg makin sihat pun kak. dh naik bekilo² ni. due early august. tp mcm x sempat ja

salmi : hahaha! mai lah balik sini. paih tu buleh p tiap² ari. apa brg ayaq nyok boh dlm gelas. tunggang dlm buah nyok tu lah. lg best! ish. kalu siang jgn kata tutup sbelah mata. tutup dua² belah mata pun x brapa buleh nk p

ct : hehe. tu lh. mmg bahagia sgt rasa
tt tu dh x best lar ni ct. ha btoi. kt bangkok lg best

wani : cantik wani. tgk real lg cantik. baby demam lar. ada kt umah. dia x mo kuaq

sue : lauk nanten harus lah sodap! tomey ker? hehehe. malu i tau

oli : yup. adik saya lah tu. penah nmpk x photog pakai baju mcm tu amek gmbr? hahahaha!
bukan tocong lar oli. tocAng!

zana : iyeeeeeeeeer! tu lh. sapa soh x jenguk lama? x psl duk tanggun windu srg². hehehe
tu peyut lama lah zana. peyut baru lg³ sehat!
oih. mana ada nmpk mcm amoi. part mana yg nmpk mcm amoi tu? bgitau sikit
kakak baby lah. bkn kak long

cho zila : salam. biasa lah. entry pukal utk org yg mls. hehehe
lady's photog salu lg senang bwk buat keja. especially utk pengantin pompuan. x lah segan sgt

faten : mmmuahahaha! jgn komplen. luku nanti. mmg bz sgt lah dik oi. mana nk jaga anak, jaga laki, jaga perot. ngeeehihi. echewah. ya ka rindu anak akak? bkn windu kt akak kew?
due early august. tp duk rasa mcm july dh malatop ja

abah : hehehe. kami ni klo selebret apa pon harus daddy yg bayaq. maklum lah. mommy x tija kan. pgg garpu sbb duk tunggu mkn x smpai² lg. lmbt sgt. hahaha!
camera beso lah abah. baru buleh aim sana-sini-sinun. pakai kebaya tu dia amek kesempatan melaram sama. hehehe

sery : x sedap lah sery. jgn p mkn kt situ

asma : cantik kan? tgk real lg cantik tau asma. eh. kt proton edar tu mmg x buleh buat kenuri. tp olek kerana depa duk menyewa tapak tu kat kami, tu yg buleh buat kt situ tu. hehehe
teluk tempoyak ni dh x sedap lah asma. klo yg kt lg 1 tu ok lg
hahaha! sila lah balik ke sini. we r waiting!!!

kak hanz : salam. tima kasih

mamafc : thanx for the invitation. will drop by once i'm free

pi : mmmiaahahaha! dh lama ada isi lah pokcik

janah : hahaha! dh nama pun kenuri kawen kan. harus lah semuanya cun!
sket jer ker? ni gmbq lama lah janah. yg tebaru lg³ lh berisi. huhu
x pa, ton dpn sakura dh buleh wish dh

k.amal : hehe. tgh berusaha letak entry baru lah ni kak. belum besalin lg lar

k.yati : ingt kn sapa lah td. x dak nama! lps baca psl monitor letak pastik tu baru tau sapa dia. hehehe. due early august lah k.yati. tp daku rasa mungkin tidak

wani : uish. ni awat duk tnya bila nk branak ni? sabaq lar chek oi. ksham x abeh mengemaih lg ni. nnt dh tabranak ksham sms bgitau

kenitra : hahaha! org kecik tp camera harus besaq gaban!

abg jeff : hehehe. kenuri kawen harus lah meriah kan


Tuesday, 19-May-2009 11:18 Email | Share | | Bookmark
HospitalS

a must play item every visit to the hospital
waiting to see the paed
the victim
View all 84 photos...
ya tuan-tuan dan puan-puan. setelah lama menyepi, kali ni daku muncul kembali dengan entry hospital. hehehe. cakap banyak tamao. jom layan mata


date : 15th january 2009 (thursday)
venue : hospital pantai mutiara
agenda : hepatitis A vaccine (2nd dose)
weight : 12kg

as usual, wajib main whilst waiting for her turn. we didn’t have to wait long. tu pasal selalu kalau bawak baby jumpa her paed, we prefer to go after lunch. orang memang tak ramai. kalau pagi tu, jenuh nak menunggu. buleh lah titon seround-dua kot. hehehe
after the jab, macam biasa had a short discussion with the paed. the next jab will be in august. but since my due is on the same month, the paed suruh tunggu sampai adik baby cukup 30 days, then bawak sekali untuk 1 month punya jab. senang dan mudah. tak payah ulang-alik 10 kali
left the hospital, went to giant for our late lunch. just right beside the hospital ja. tak payah pi jauh-jauh. after foods, went straight home




date : 26th april 2009 (sunday)
venue : wisma bersalin kulim
agenda : visiting zai + her new baby boy

rasanya ni 1st time sampai ke kulim kot. mak ai, punya lah jauh. dah lah malam, nasib baik tak sesat. mak tagged along, so ada lah orang yang melayan baby menyembang kat seat belakang. mommy duk depan lah kan. hehehe. reached the place pun macam dah lewat, so we didn’t get to stay long lah. baby boy zai muka sejibik macam mak dia. tak pa, orang tua-tua kata kalau anak laki ikut muka mak, anak pompuan pulak ikut muka bapak, sejuuuk

anyway, tahniah buat zai dan taufid dan welcome to the parenthood!




date : 6th may 2009 (wednesday)
venue : pearl maternity hospital
agenda : monthly maternity check-up

26weeks dan berat pulak 48kg. increased 1kg ja. sebab baru baik demam. my cousin, umi pun ikut sekali for her check-up. alhamdulillah, both mommies and babies pun sihat. and this time, i asked the doctor to let darling husband know the sex of our baby. he kept bugging me and i asked him to ask the doctor sendiri. hahaha! oh ya, dapat souvenir lagi from the hospital. aritu dah dapat maternity t-shirt from wyeth. kali ni pun dapat goodies from wyeth jugak and another one from huggies. soka! soka! soka!




venue : hospital pantai mutiara

lepas checked-up mommy, we went straight to pantai hospital. kali ni baby’s turn pulak to see the doctor. she had a fever + cough + running nose for 5 days. baby ni memang susah sangat nak sakit. setahun sekali pun belum tentu nak demam. so kalau sekali sakit teruk jugak lah. brought her to the nearby clinic, tapi tak baik-baik jugak. so we decided to bring her to see her paed. berat 13kg ja. since the day she fall sick memang she lost her appetite quite teruk jugak. refused to drink susu, what more solid food! huhu. sedey mommy. time jumpa doctor, baby sangaaaaaaaaat lah behaved. selalunya duduk atas riba daddy sebab nak kena poke. but this time she sat on the chair sendiri and let the doctor checked on her. muka tu adalah macam sedih sikit (takut sebab everytime jumpa her paed sebab nak keja cucuk ja), but she didn’t cry. siap salam dengan doctor lagi. hehehe. lepas dah habis semua, we went straight home. 2 days after taking the medications, baby has fully recovered. alhamdulillah




date : 15th may 2009 (friday)
venue : lam wah ee hospital

my niece was admitted on thursday due to a very high fever. she has been admitted at the same place before becoz of the same problem last 2 years for 2weeks. besides the high fever, she had a phlegm problem also. kesian dia. punya panas badan nak angkat mata pun tak larat. nak bercakap pun tak boleh. just gave her a visit last nite but her conditions are still the same. the doctor suspected that she has an asthma. hope she’ll get better soon




ok lah. sekian saja entry untuk kali ini. lain entry kita tengok pengantin pulak okeh. till then. daaa


note : too many pictures. kalau rajin belek lah satu-satu


Quote:
azie : sehat ja dik oi. x pa, nanti azie balik mai sini buleh p tgk anak zai

asma : ha. dh slamat bsalin pun. tu lah. best ada baby boy. ya lah. sbb kita dh ada girl kan. x pa, buleh cuba lg kan asma?
hahaha! buat lawak plak imaan ni. dahtu asma jwb apa kt dia?

sue : haha! tu lh psl nya sue

linn : hohoho. jgn tatao. tu lh org panggil malas dlm rajin

asma : dh smpai? woraits! nnt kita set date okeh

alamak : sila... sila...

k.madiha : salam kak. hehe. tu lh. kali ni suma edisi wospital
skang ni dh 28weeks kak. yg atas tu 2 minggu lps punya. hehehe. malu nk sebut berat akak ka? hahaha! x pa, lps bsalin ni buleh turun berat balik kan?

pi : hahaha! betoi tu. saya pun heran pasai apa depa panggey umah sakit. padahal org yg sakit

kenitra : kakaka! diary begambar ni bertajuk 'wospital'

faten : oit. ingt suka² nk p sua muka kt spital tu ka? klo x dak pasal mmg akak x punya lah!
selalu ingt nk tipon, tp lepaih tu telupa. huhu

kak yati : yo lah. p tgk zai besalin. x lh joh sgt kan walopon rasa jauh mak nenek
white coklat? hahaha! mana saya nk tau akak. ingt kn kuih

wani : hehe. dh nama pun sekali harung kan. himpun bnyk² pastu sekali tepek mcm ni lah. kenuri zai? ksham x p lah. drebar tarak. balik keyel

abg meor : salam abg meor. lama x jenguk sini. bz? saya sehat ja

jeff : thank u very much!

janah : ha. dia kalu skali demam mmg mcm tu. tp seb bek ssh nk demam. shopping baju? klo beli pun dlm 3,4 lai ja kot. yg len suma recycle balik baju kakak baby yg lama tu

ct : huhu. jgn ko sebut penyakit ittew
hahaha! nk buat camno. anak dara akak tgh titon. nk tgk mak labu kalu mai lar rumah

zai : sama². teluk bahang? ksham x p pon sana. x buleh pusing bukit tu. penin kapla
kenuri adik zai ksham x buleh p lar. drebar balik keyel

jujue : mmmiahahaha! kira aku tujukan entry ni utk jururawat jugak lah

kak amal : hehe. kena inject tu bln january aritu kak. ni baru nk tepek
tu lh pasal nya. next cucuk skali dgn adik baby. x tau lh mcm mana nnt

cikgu alaf baru : shamsol x pndh p mana pun. duk kt sungai nibong ni jugak. mai lah jenguk
rambut mawi tu trademark dia. bini dia x bg dia ada rambut

abah along : belum dpt adik lah abah. on the way

marcia : hehehe. nk buat camna. tepaksa!!!

k.madiha : uish. buat ssh² ja akak ni. nnt saya jenguk yer kak. maceh

emy : tu lh psl. sedey duk thn nk nanges sbb dia ingt nk kena cucuk!
akak sehat jer, tq
u r welcome. tu lah. number ja tuh. yg penting hati

aida : mmg wajib klo p mana pun bawak dia. we won't go anywhere without her!
dh tgk dh zai. seb bek x sesat carik tmpt tuh. hehehe. hamboi. nk soh p tgk dia. mcm lah dekat!

azaaa : x keyau lar sbb x kena cucuk! cuba kalu kena cucuk. melalak x hengat!

idida : udah buuuk. dh lama pon. sapa soh x jenguk. len kali wajen² jenguk yer
rambot? hahaha! tu trademark dia. smpai aku nk gunteng pon suma org x bg! rimas pun ada jugak pnjg² ni

k.hai : sila kak.. sila

zam : salam. member baru yer. selamat datang. insyaallah bila free nnt saya jenguk

as : betoi. bab scan yg best sgt! syok tgk aksi dia duk buat apa dlm perot tuh
hehehe. dh besar. nk masuk 3thn pun dh bln october ni. kejaaaaaaaaaaaaap ja kan

sery : halu. baek ja. uish. dh x kena block lg ka? baguih lar mcm tu. buleh update blog selalu na
mmg x lama dh pun. saling kira hari ja lah kita bdua noh? harap² semuanya selamat. amin


Monday, 27-Apr-2009 12:35 Email | Share | | Bookmark
April's entry

waving to daddy
a pilot-to-b
usharing the game machine
View all 70 photos...
date : 4th april 2009 (saturday)
venue : qbay mall

went to purchase a stroller and a carrier + car seat for adik baby. managed to get the stroller but the carrier was out of stock. so i’ve to placed an order and gave the sales girl my contact number and they will let me know once the carrier has arrived. and since the amusement park kat sebelah tu ja, terpaksa lah melayan baby wif the rides and games pulak




date : 5th april 2009 (sunday)
venue : prangin mall - komtar - gama

dah berabad tak jejak kaki kat tempat ni. saja jalan-jalan nak ushar carrier + car seat. parked our car at prangin mall lepas tu jalan-jalan kat dalam tu. bought 4pcs of dora’s dvd for baby (she is so in-to dora sekarang ni) then went inside komtar and straight to gama. punat jalan i tell u! sampai gama tengok baju baby murah-murah. since her shirts semua dah senteng (anak dara ku sudah panjang), mommy rembat some t-shirts, spaghetti straps, sleeveless and a pant for her. the items costs rm5 - rm6 each okeh! angkut dalam 7pcs and the total tak sampai pun rm40. brand world of cartoons pulak tuh. daddy pulak bought toys for baby. sebab aritu daddy broke 1 of her toy. so he promised to raplace them back lah. next time kalau nak beli clothes or toys, harus redah gama lagi
oh ya, on the same day jugak i received a parcel from emy. i was so surprised! she sent me some bday gifts and a bday card. and some hair clips for baby too. buat susah ja. but thanx a million dear. tapi t-shirt tu kena tunggu lepas besalin baru buleh pakai. perut dah mengembang




date : 8th april 2009 (wednesday)
venue : pearl maternity hospital

22weeks and my weight is 47kg (increased 3kg). alhamdulillah semuanya ok. baby was being herself lari sana-sini-sinun non-stop and smiling to everyone she sees. after the check-up, went to tesco for lunch then went straight home




date : 19th april 2009 (sunday)
venue : my home

received sms from ciklinn on friday (17th april 2009) telling me that she's in penang. supposed to meet her that nite but something came up. so we agreed to meet up on the next day. to our surprised, the hotel that she’s staying is just rite opposite my house! lepas tu duk sebok skodeng rumah kita from her room. nampak bumbung ja lah chek oi. hahaha!
saturday nite, brought ciklinn and her family to padang broom (she and her hubby teringin nak makan pasembor). later after brought them to padang kota pulak. sebab the nite before they couldn’t find the place. macam mana nak jumpa. dalam gps nama lain, tu pasal la tak jumpa. hahaha! anak-anak sebok main, bapak-bapak sebok menyembang, mak-mak pulak busy bergossip. hehehe. suka tengok both daddy’s yang boleh get along. sembang mengalah kan kami bedua
sunday pulak, lepas ciklinn and family checked-out from the hotel, darling husband brought them to kilang jeruk. lepas tu bawak mai rumah makan nasik sebelum betolak balik ke keyel (but they actually dropped by farah’s place before went back home)
to linn and family, terima kasih banyak sudi singgah rumah akak. sorry banyak-banyak kalau layanan kurang memuaskan selama ada kat penang ni. harap-harap uda dapat usm sini. lain kali boleh datang rumah akak lagi. rumah pun dah tau kat mana kan, len kali boleh redah jeeer



Venue : qbay mall

that afternoon received sms from someone in jusco bagitau the carrier + car seat that we ordered dah sampai. so that evening we went to jusco. macam biasa, wajib singgah kat amusement park dulu sebelum keluar. lepas dah abes main, baby asked for something “mommy, i want presel. presel k? presel”. i was like “present? what present b? there’s no present here.lets go home and take present k?” she replied “presel. baby want presel. presel k?” (sambil tunjuk kiosk aunty anne’s pretzels. lepas tu baru lah faham “ooo. u want pretzel? ok, ok. let’s go and buy pretzel”. hahaha! lawak betoi anak mommy ni




date : 20th april 2009 (monday)
venue : pearl maternity - gurney plaza

brought my cousin umi, for her maternity check-up. yes! she is carrying too! what a great news eh? baru 7weeks ja but i am so very happy for her. she has been waiting for this dah 7 tahun! her daughter pun dah masuk standard 1. and insyaallah, we’ll be having a new members in our family on the same year. bezanya i’m in august and she’s in december. so the next appointment we purposely set on the same date. senang sikit
lepas tu we went to gurney plaza. my cousin has been craving to have this A&W waffle since last week. kesian pulak kat dia. so we decided to bring her there. lepas dah kenyang, jalan-jalan jamu mata then went straight home




Quote:
azie : ha. jumpa linn. chomey-lotey betoi mak budak tu. tu lah. ritu bday baby org soh mai x mo mai. pantang mana lg. kt umah ni jugak lah

idida : yer cik puan. saya jumpa ciklinn yg kiut-miut ittew. hehehe. dh nk masuk 3thn dh. mau x terserlah ke anak daraan tu. rambut tu dh penah gunting. tp pnjg balik. adoi laaar...

kenitra : hahaha! ni lah yg di katakan org terlebih rajin

zuera : ngeh³. lepaih ni jgn ada yg komplen akak x update sudah kan? stroller udah, carrier udah, baby cot pun udah. comanya tilam ja belom beli lg. dh pokai dh ni

watie : salam. hehehe. entry org rajin lah katakan. harus lah di tepek sebulan sekali harung. due bulan august. sebelom posa kot. amin... harap suma nya selamat

mr amin : hahaha! mmg okeh sbb jimat masa dan jimat ruang

pi : hehehe. part nk bangun awai yg payah sikit tu

k.amal : nk buat camna kak. sekali update utk sebulan. harus lah gambaq pon berduyun². hehehe
sama² kak. k.amal jaga diri elok² yer. dan bawak bnyk² bersabar

fazzarinna : sapa soh lama x masok? tp kalu masuk salu pun bkn ada entry baru kan? hehehe. bila nk jumpa? tunggu lah bila tawon den p negori nu

ieda : salam. mana ada bnyk. sikit ja tuh. tu pun ssb murah. klo idak mmg x beli lah jwb ny. hehehe. saya dh nk masuk 7bln. tp dh x larat nk gerak dh ni. laki ka pompuan? hehehe. tungguuuuuuuuuuuuuuu

abg meor : salam. hehe. saya ni kn terlebih rajin. tu psl suma tepek dlm 1 entry. kan senang

kenitra : ada entry baru? nanti saya jengok yer

marcia : udah buuuk. dh lama dia besedia. hehehe. baby tu wajib ada. so skang ni panggey 'kakak baby' lah

farah : ha. kt sini 1 ja A@W. dulu ada jugak kt prangin mall. tp dh tutop daaa. cis betoi. p lar gurney mkn klo dh rindu sgt. rootbeer float tu adalah pojaan ati kuuuuuuuuuuuuuu
hahaha! ada kah? klo dh pegnen tu camna pon musti nmpk jugak pegnen! x buleh lari mana
behtu, x kn nk soh uda duk jauh² kot. ha betoi. nmpk mcm budak² skolah. mcm kakak dia jugak lah. comey-lotey!!!

k.yati : entry org malas lah kak. mcm ni lah ropa dia. huhu. dh nama pon makin sarat kan. x kan makin kecik pulak. amin... harap² selamat semuanya

ct : hahaha! jenuh nk menjawab ni. tp akan ku jawab astu-persatu jua. jom start
admire rambot baby? kalu camtu cpt² lah branak baby girl srg. pastu buat rambut cam baby tu. rambut tu akak dh penah potong. tp kat hujung tu tetap curly jugak
baby selama ni duk tgk ceta dora kat channel cartoon network ja (612 tu). kalu bg dia tgk yg kt tv9 tu, dia mcm heran² sikit sbb depa ckp melayu kan. hehehe. kalu yg english punya depa ada ckp spanish tau. so ksham pun blajaq skali lah
ha. dia kalu ada game yg berunsurkan ball mmg dia soka! plg dia soka kt situ yg game baling² nyamuk kt screen tu. bkn dia ja soka, mak pak dia pon soka jugak
kedai tu akak belom penah masuk lg. somi akak penah lah masuk. tp nanti nk try jugak masuk walopon hanya utk menjamu mata
ha. kilang jeruk kt relau. ish. apa pulak x best. kt situ lah best. suma jenis jeruk pun ada. klo kat chowrasta tu, depa amek dari kilang ni jugak. so lbh bek p kilang dia ja. lg dekat dan murah

wani : salam kenal. wah, kawan zai kulim lah ni noh? hehehe. A@W tu kat gurney plaza. kat penang ni mmg kat situ ja yg ada pon. nnt try lah p. lawo ka rambut? maceh. tu trade mark dia tu

jeff : hahaha! sbulan punya cerita lah katakan

wani : sehat ja. due bulan august dik. buleh. sila lah mai melawat. nk mai raya pun buleh. tp lar ni kalu sesaja nk mai pun buleh jugak. baby dlm pewot? kwang³. biaq lah rohsia. hehehe. tunggu bln august nnt na

as : soka ka? klo camtu tepaksa lah nandong lg yer. hahaha! maintain menda nya as oi. dagu ku dh belapis ni. huhuhu

ida-is : alhamdulillah... rezki allah kan? maintain ker? hahaha! mana ada. muka dh makin bolat ni

wani : tima kasih wani

linda : weh mak budak! hahaha! nmpk ketokohan sbgai kakak ka? alhamdulillah. harap² nnt buleh tlg aku jaga adik baby. mmg dh beso pon. makin tinggi pulak tuh. kalah budak yg sebaya dia. x pa, biaq dia syg adik lbh dari monny x pa. jgn duk buat lece dgn adik sudah. penat aku nk mlayan nanti! tilam? belom buuuk. apsal? ko nk tlg sponsor ka? aku on ja
selamat hari ummeh buat mu juaaaaaaaaaaaaaa

sue : erkkk. gmbr perot? hahaha! x dak pemintaan len ka?

k.madiha : due august kak

ct : nk promote? buleh. sila... sila. buat ja mcm fp sniri ya

aida : yuhuuu! sakan ka? besa ja. brg² tu suma kena beli baru sbb mmg x ada dlm simpanan pon. klo idak jgn harap lah dak nk mengabes kan duit nk beli suma tuh. hehehe. nk tau jugak sex baby? hahaha! tungguuuuuuuuuuuuuu lps besalin nnt
selamat hari ibu buat aida jugak

ieda : salam. x kemana pon. malas jer. hehehe

wani : wah. tiap² minggu turun penang? dekat ka? akak rasa mcm jauh ja. hehe. len kali nak turun penang buleh roger akak

zana : mmmuahahaha! besa lah. entry org yg terober wajen mcm akak ni. sekali harung lh jawab nya. hehehe
besar kan? tp akak rasa gurney plaza lg besar zana. klo sesaja nk jln ronda mmg letih lah. sesat? hahaha! mana buleh sesat zana oi. tp klo sesat pun kt dlm tu jugak. x kn tesesat smpai ke shopping mall lain lah
tu lah. kecik ati ku. huhuhu. ha. len kali turun penang wajib roger akak awal² tau. klo idak akak majok!

janah : selim ker? hahaha! mana ada selim janah oi. muka dh makin bolat neh. huhuhu. syok mmg syok. tp time nk bayar tu yg kureng syok sikit

asma : sama jugak ka? hahaha! lar ni kt area sini pun dh bnyk shopping mall kan. tu psl yg x pandang kat town area tuh. hehehe. imaan + lana pun suka dora jugak ka? hahaha! aik. soka pretzel jugak? kami pon soka!!! present jgn ckp lah. lg² lah soka!!!


Tuesday, 7-Apr-2009 14:26 Email | Share | | Bookmark
March's entry

the bday cakes
daddy + baby
the bday gals
View all 59 photos...
entry sekali harung untuk orang yang teramats bz macam saya (it’s more to lazy actually. hehehe). macam best jugak buat sekali harung ni. jimat masa dan ruang. kan? kan? kan? hahaha! layan ja lah yeeer


date : 1st march 2009 (sunday)
venue : asma’s residence
agenda : imaan’s 5th + lana’s 3rd bday bash

a double bday celebration for asma’s gals, imaan and lana. the party went great and the foods were yummeh. dalam ramai-ramai guests 2 orang ja yang di kenali, farah and jujue. but we had good times menyembang dan bergossip. hehehe. acara wajib tu

thanx so much to asma for having us at the party. and thanx a zillion sebab siap hantar makanan lagi kat rumah




date : 5th march 2009 (thursday)
venue : TGI Friday’s - qbay
agenda : our 5th wedding anniversary

no fancy celebrations. it was a decent and quiet dinner for 3 of us (we won’t go anywhere without our cheeky lil girl). our 1st to the place and i’ve to admit that the foods were superlicious! and since it’s thursday, we had the whole place to ourselves. tak dak orang lah. hehehe. baby was more excited with the musical instruments displayed on the wall and the hanging airplane on the ceiling than her own foods. haih... it’s ok lah. as long as she’s happy kan

to darling husband, thank u so much for everything u’ve done. semoga kita akan kekal bahagia hingga ke akhir hayat. amin




date : 11th march 2009 (wednesday)
venue : my aunt’s place (depan rumah ni ja)
agenda : me + umi’s (my cousin) 32nd bday

we were born on the same year, same date but different time and place. and both of us are a very happy ‘work at home mommys’. hehe! it was after maghrib and the rain was pouring when umi suddenly came to my house and asked me to go over to her mom’s place potong cake. and since darling husband was on nite syif, only me and baby went there. it was only cake, no other food as it was all unplanned. tapi sangat best sebab this is the 1st time we blow the candle and cut the bday cake together!

happy 32nd birthday to us. tua sudah! aaaaaaaaaaaaaargh!!!




date : 20th march 2009 (friday)
venue : mcd seberang jaya
agenda : farewell party for azie

setelah berhari-hari berbincang, bertelagah dan mamaki-hamun sesama sendiri thru ym conference, we had finally agreed on the date and time. tu pun last minute! punya lah susah nak kumpul semua makcik-makciks vogue the vas yang ada ni. we reached the place around 9pm (penang bridge jammed okeh) and everyone was already there. antara yang hadir ialah muka-muka yang sama masa kat rumah asma aritu, farah dan jujue. muka-muka lain pulak adalah zai dan azie (orang ni kalau tak dak memang tak jadi lah gathering ni). semua dah habis makan! lambat sangat ka kami ni sampai? nak buat camna, duduk ‘over sea’ macam ni lah. flight tak tentu
lepas makan, we exchanged gifts (this was planned earlier), snipped-snapped photos, posing sana-sini-sinun wif the gifts that we got and finally came the climax for each party/gathering. group photo lah, apa lagi. bapak-bapak pun sporting jugak lah when asked to pose untuk group photo ni. nak jaga hati isteri masing-masing kot. hahaha!

azie berhijrah ke kl untuk mengikut suami tesenta. buat azie, duk sana baik-baik na. jangan lupa kami kat sini. kalau kak sham balik kl insyaallah kak sham calling-calling. kalau sempat buleh kita jumpa




note : baru terperasan yang ibu-ibu mengandong pakai baju color putih dan yang tak mengandong pakai baju color gelap. macam bejanji pulak. hahaha!


Sunday, 15-Mar-2009 14:47 Email | Share | | Bookmark
A lil happy news to share

reading whilst waiting for mommy to see the gynae
my 2 lovey-dovey
ok dah
View all 9 photos...
rasanya ramai yang dah tau pasal ni, dan ramai jugak yang masih belum tahu. pasal apa? about me being pregnant lah. haha! yes, yes. i am one happy preggy lady now. memang dah plan dari dulu lagi nak tunggu sampai baby cukup 2 years old baru nak ‘start to produce’ the next one. started to take folic acid since last year’s august (sebab memang dah plan earlier kan) and alhamdulillah...

found out about this pregnancy before hari raya haji lagi. don’t get me wrong. it’s not that i don’t wanna share the great news wif everyone. but i prefer to keep it in a low key. malas nak heboh-heboh. lagi pun masa tu awal lagi. dan orang tua-tua pun ada pesan, awal-awal mengandung ni tak payah lah nak bagitau orang. tunggu lah sampai dah selamat lepas 3 bulan dulu. lepas tu kalau nak bagitau 1 dunia pun dah tak pa dah. hehehe. and i’m just following their advice

lagipun during the 1st trimester was a bit hard. i had a bleeding. the gynae gave me duphaston and i was ordered to rest more. had to go to the hospital every 2 weeks for a check-up until everything is back to normal. and now alhamdulillah, everything is ok. no more stains and unwanted spots. jom layan photos and cerita di bawah okeh


date : 30th december 2008 (tuesday)
venue : pearl maternity hospital
weight : 40kg

this appointment was made last year for my pap smear test. but since i am preggy, tak payah lah buat test tu kan. lepas ni every month kena buat appointment untuk pregnancy test pulak. masa ni doctor bagi duphaston ja. no folic acid sebab stock sendiri still ada banyak lagi. and since memang tak lalu nak telan susu (be it maternity milk powder or fresh milk), i’ve to take caltrate (calcium pills) for extra calcium




date : 13th january 2009 (tuesday)
weight : 42kg

gaining weight. still having morning sickness. and the worse thing is tak boleh belek desktop! kalau duduk ja musti muntah lepas tu




date : 13th february 2009 (friday)
weight : 44kg

masa cukup 12 weeks aritu dah started to take salindah. dulu masa i was carrying baby in my tummy pun memang dah makan product ni. so this time pun makan jugak lah. no more duphaston and no more folic acid. was given multivitamin instead. actually this time punya scanning the gyane dah nampak the sex of the baby and she asked if i wanna know. mesti lah nak kan. but me not telling u. kalau nak tau, sila tunggu lepas bersalin nanti okeh. hihihi




date : 11th march 2009 (wednesday)
weight : 44kg

berat badan maintain. tapi makan tak hengat. agaknya sebelum tu baru lepas membuang kot. hehehe. start buat urine test and this time they even took my blood sample. since dah 4 months + the sex of the baby mestilah boleh nampak even clearer kan? and again, i’m not telling anyone yer. biar lah rohsia... (sila nyanyi macam ct nurhaliza yer). and even darling husband pun belum tau lagi. well, he’s the one who doesn’t want to know anyway. lalalalala...




oh ya, baby was the 1st person who found out about my pregnancy. how? buat perangai lah. apa lagi. merengek tak tentu pasal, then buat perangai. penat! but she’s much better now (although still buat perangai once a while). the only thing is she’s more manja compared to last time. and she knows about her ‘adik’. sometimes if i asked her “who’s this?” (pointing to her), she’ll answer “kakak baby”. haha! i never teach her that yer. dia sendiri yang cakap macam tu. and sometimes she even asked to see "adik in mommy's tummy" then she’ll kiss and hugs ‘adik’ as well. sweeeeeeeeeeeeeeet!

next week dah cukup 5 months. due will be on august. di kala semua orang duk sebok berpuasa, i will be in confinement. jenuh lar nak ganti puasa balik lepas tu. sebulan okeh! huhu

ok lah. i better stop now. bila-bila buat entry lain pulak. banyak lagi photos are waiting in the list. lepas ni entry pukal akan menyusul. hehehe. till then. daaa for now


Quote:
abg jeff : yup! it is a good news. tima kasih

zuera : hahaha! lama lg nk buleh main tu. tah dia main ka ngusik ka tatao lah kita tunggu dan lihat. thanx for ur advice. akak ku jaga peyut ini sebaik mungkin

amboii : seronok. the more the marrier kan? tima kasih

siti : tima kasih. betul tu. bkn sumer ada rezki utk merasa mengandung ni. dan saya amat bersyukur sbb diberi peluang merasainya

farah : haha! lama ka? baru 5 bulan lah. lama hapa . mmmuahahah! betoi! betoi! kita buat combine bday bash na. jimat lagi cermat. hahaha!
buleh geng tp joh sgt. 2 bln skali belum tentu buleh jumpa
hasil bidikan kt umah asma? hahaha! mana tau ni? mmg plan nk tunggu lps besalin baru nk tepek pon

rinna : hehehe. lmbt lg. bulan august nuuu! x pa, pelan² nnt ada lah tu rinna. usaha lif kejayaan

zana : tima kasih adik zana. hehehe. 21hb ni cukup lah 5 bulan. harap² semuanya ok. amin
ha. akak mmg pgg pesanan org tua² tu. x rugi kalau ikut ckp org tua² ni. mana yg elok kita ikut kan. insyaallah, semuanya selamat
erkkk. zana enah miscarriage ka? huhu. akak x tao pon. x pa, nnt buleh cuba lg. zana muda lg. kot dh lanjut mcm akak ni yer lah. nk kena pulun cepat² sblm kilang tutup!

emy : hahaha! puas menahan yer. x pa, lepaih ni x pyh tahan² dah. lepas ja
aik. tau ka? nmpk ka kat gambaq scan tu? akak x nmpk pon

k.amal : tima kasih. hehehe. diam² berisi sbb tu jd malas nk belek benda alah ni. anak laki? kwang³. dia ada bg signal kt situ kata anak laki ka kak? x kisah lah kak. laki ka perempuan ka janji semuanya sihat dan sempurna. amin
wah k.amal. sama naik pulak kita ni noh? k.amal bulan 10? best lah k.amal buleh dpt posa penuh. yg saya ni jenuh nk ganti posa nanti. adoi laaa... insyaallah, saya doakan k.amal dpt anak perempuan. amin
ha. len kali mai penang harus bgitau saya tau. hehehe. k.amal dah tau style saya noh?

pi : hahaha! anak² zaman sekarang mcm tu lah. belum kluar dh masuk fp

marcia : hehe. mmg best! sbb mmg dh plan awal² kan. excited ada, risau pun ada. sbb duk pk camna nati lps bsalin nak duk ospital 3 ari + 2 malam tanpa kakak baby. belum penah berenggang dgn dia lg ni. tmbh² time nk tdo malam. huhu. risau... risau...
wah. dah nk bukak kilang balik ker? x mo tunggu aqilla cukup 2thn dulu?
marcia, url baru tu mcm x betul ja. dia masuk ke site lain lah

shasha : thanx so much

k.yati : ngeh³. tu pasal ler kak. yg no 2 nmpk sgt x IT-frendly. hahaha! tima kasih. saya pun harap semua nya selamat. amin
betol kak. x kisah lah boy or girl. yg penting sihat, selamat, sempurna semuanya

munn : tima kasih! hehehe. kemalasan melanda kan. nk buat camna. due bulan august nanti. sebelum bln puasa rasanya

ida : tima kasih! hok³. allergic kpd computer lah katakan. hahaha! best yer dpt boy? x pa, kalu kali ni x bejaya. nnt kami try lg

azie : makaseh. nk pndh p kl pulak ka? ingtkn x jadi. k.sham balik kl hujung bln 5 kot. kalu dan nanti k.sham bgitau

jujue : hahahaha! lepaih tu akid jawab 'baaaaaaaaaaaanyak encem lar. bkn cantik'
tah. anak aku yg no 2 ni x IT-frenly kot aku rasa. hahaha!

as : wah³. tingat kenangan silam pulak yer. x pa, ton depan nandong lah lg. hehehe

ina kassim : tima kasih. baby boy? ya ka? tp kdg tu ada dr yg tesilap tgk. masa scan depa ingtkn nmpk 'tutt' tp ropa² nya tali pusat. sapa nk jwb tuh? klo pompuan mmg senang tgk. sah² nmpk

salmi : tima kasih. yes i will. tu lah. mmg ramai org ckp kalau nk dpt adik si kakak mmg akan buat perangai. dugaan betoi. kdg duk marah dia smpai kita pulak yg sedih
yup. dgn dr rosita. sbb dulu pun besalin kt situ kan. since depa dh ada record kita semua senang sikit. so p kat situ ja lah. kem slm? kena tunggu next month lah utk next check-up. insyaallah
june/july? kalu camtu nati buleh lah arrange dgn kwn² jumpa ramai². nnt confirm lain okeh

zai : maceh! maceh!

ct : uih. besa lah. nandong baby dulu pun masa 3bln dr dh bgitau jantina. expert lah katakan
ha'ah. mmg akak jarak kan 2thn pun. lg pun dr pun advice mcm tu. jarakkan 2thn before the next one. ha. ct tu bila lg? luqman tu dh besaq pnjg. ct tera muda² ni bek branak siap². jgn jd mcm k.sham ni. dh tua² baru kalut nk branak

mamafami : thanx so much kak

abg meor : hehehe. insyaallah. tima kasih

abg e : yeeep! yeep! hooraaay!!! thanx so much for the wishes
lepaih ni abg e kena lah spare duit raya extra lg 1 na. hahaha!
sama dgn anak² abg ka bulan august? x pa, nanti buleh kita beli cake besaq² celebrate skali
tu dia. x cukup lg ghumah yg duk ada. mcm lah abg e tu rajen sgt nk kemaih duk buat umah bnyk²

bubbles : tima kasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih

linn : hahaha! sbulan sekali pun hapdet jugak kan? tima kasih

marcia : tu lah pasal. patot lah masuk tah mana-mana ja. salah eja ropanya. hahaha!

janah : tima kasih

shah : best! best! bila lg? usaha nek lif, jgn nek tangga. lambat

mama hiro : tima kasih

asma : selim ker? more to cekeding sebenaq nya ni. hahaha! makan alhamdulillah, tp badna camtu jugak. kawan² kata "bela antu raya kot" hahaha!
thanx for the wish. hehehe. sonot ler raya be-4. nnt nak pi kutip duit raya kat aunty asma

fizah : thank u so much for the wish

kenitra : yeeep! yeeep! yey!

amy (spore) : wah³. sangat the tricky soklan ko ittew. apa ko ingt aku ni sengal sgt nk menjawabnya? ko tunggu lah bulan august nnti. hahahahaha!

aimah : aimaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!! thanx for the wish. boy? kalu girl x buleh ka? hehehe
aisey. apsal dh x active? x buleh lah tgk adek-badek 2 org tu lg. keep in touch k. n u take care too

aida : tima kasih. hehe. supermommy ker? skang ni pun dh mcm supermommy dh. lps ni super-dupermommy lah kot. hahaha! sex dah tau, tp nk smpn ja. x mo hingaq². tunggu dan lihat ja lah nnt na
wah. dia pun preggy jugak. mcm bejanji ja kita ni. hahaha! congrats to u n take care ok

fiza : mmmuhehehe. tima kasih. lagik yg x tahan tu. anak dara akak dh nk masuk 3 thn, elok sgt lah tu dpt adik kan. hehehe. preggy ni mmg syok. tp 1st trimester yg x syok. hari yg menakutkan tu malas nk pk. nak enjoy the pregnancy while still can ja

fatin : tima kasih! hehehe. yer, kakak baby jadik nya. hahaha!
boikot? ish, akak ni x minat nak berblog. nnt² lh. tgk dulu mood ni camna

phalinn : tima kasih. amin, ucapan tu kira doa jugak kan

sue : tima kasih

ieda : salam kenal dan tima kasih

faten : tima kasih. hahaha! ni kira bnyk lah ni. cuba tgk brapa date duk ada tuh


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net